Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#407513 Maža dozė. Terapinis poveikis pasireiškia nuo 150 ir daugiau. Sunku pasakyti kaip veikia, tačiau truputi geriau jaučiuosi. Nerimas trukdo sekti poveikį :) Bandysiu escitalopram į venlafaxiną ar duloxetiną iškeisti
Parašė Mersas
signs rašė:Maža dozė. Terapinis poveikis pasireiškia nuo 150 ir daugiau. Sunku pasakyti kaip veikia, tačiau truputi geriau jaučiuosi. Nerimas trukdo sekti poveikį :) Bandysiu escitalopram į venlafaxiną ar duloxetiną iškeisti

Kaip sekasi su lamiktaliu?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408088 Labas. Nutraukiau dėl pabėrimo, tačiau be reikalo. Pabėrimas net ne nuo Lamictal. Tai laukiu balandžio galo, aptarsiu su gydytoja situaciją ir pabandysiu grįžti prie jo.

Šiaip labai mažai šalutinių buvo. Bandėm kelti iki 200, tačiau sustojau ties 150. Jau ir ta dozė labai teigiamai veikė. Stimuliavo, geresnė nuotaika buvo ir aplinkiniai net pastebėjo teigiamus pasikeitimus
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#408089 nesvarstytas low dose benzodiazepinas? Nesu tikras, ar bipoliniuose sutrikimuose AD bent kazkoki poveiki nerimui duoda, as tai itampa AD kelia, bandysiu ieskoti depresijai kitu alternaryvu, kad ir high dose omega 3 ir lamictal
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408090 Vartoju retkarčiais Tranxene kai stiprus nerimas užeina, bet tik retkarčiais. Mano manymu, Lamictal vertas dėmesio apskritai :) drugs.com svetainėje įvertintas kaip vienas geriausių vaistų bipoliniui, ir ribinės asmenybės sutrikimui
Parašė Graikas
Mersas rašė:O, kas tinka nuo ikyriu minciu?

Man labai gerai nuima ikirumus ,tame tarpe ir mintis aripiprazolis maza doze (tik 3.5mg per diena). Daktare sake fluanxolis dar gerai nuima.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408192 Tikrai gali :) Man nuo 150mg lengva nemiga atsirado, bet užmiegu su vaistais, tai nėra didelė problema :)
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408196 Olanzapiną :) Nedidelė dozė, bet jis man padeda užmigti, ir kietai miegu. Miegas mano nr1 vaistas nuo hipomanijų. Jei savo noru nepamiegu, tai sekančią dieną toks pakylokas jaučiuosi
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mmdzhey rašė:Ar veikia lamictalio monoterapija depresijai ar būtinas ad kartu?

Sunku pasakyti. Lamictalis nekelia serotonino lygio kaip SSRI, bet neleidzia serotonino ir dopamino lygiui nukristi zemiau normos, is cia turbut ir stabilizuojantis veikimas gaunasi. Nezinau cia del gliutamato sklaidos stabdymo, ar natrio/kalcio kanalu blokados, bet bent bipoline depresija jis neabejotinai veikia. Tiesa, turi lamictalis ir noradrenergini poveiki bei sigma receptoriu stimuliacija, tai taip sakant veikia visiskai skirtingai nei tradiciniai antidepresantai. Jei nepadejo SSRI, pabandyti verta ar kaip adjunkta prie SSRI, ar kad ir monoterapija.
Parašė Mersas
#408220 Na as galiu pasakyt savo nuomone apie vaista. Yra pliusu ir minusu. Pagerina darbinguma, nuotaika, aktyvina, bet kelia kartais erzali, pykti ir nemiga . Cia man asmeniskai. Bet sisp nera blogas vaistas, tik gal savo doze reik zinot