Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Graikas rašė:
Deividas rašė:
Graikas rašė:Pas tave ashwagandha ekstraktas ksm66 buvo? Ar root? Nes saknis is viso labai,labai silpnas prepas.
Nekilo minciu nutraukiant papilda,kaip as dabar gyvensiu be jo? Su juo taip gerai buvo. As tik spelioju,biciuli :da
Galbut tokios mintys galejo uzvesti kitus mechanizmus,kurie reiskiasi fizineje plotmeje?

KSM66 buvo, piliulės tokios. Nebuvo minčių tokių, nes dažniausiai papildą suvartoji ir viskas, užtenka. Kaip kokius vitaminus, praeini kasmetinį ciklą ir numeti. Tiesą sakant aš nuo jo jutau tik pradžioj kažką. Poto visiškai nieko nejausdavau, tik kad sunku buvo užmigti, nenorėjau miegot išvis. Kilo vienintelė mintis nutraukus šį papildą - "Ką aš bl prisidariau iš neturėjimo ką veikt? Vėl grįžtu į panikas ir depresijas". Vienintelė mintis nutraukus šį "papildą".

Ar kalbejai su psichiatru?

Aha. Sakė labai pavojinga žaisti su tais papildais, kai kuriems labai blogai nuo jų būna.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Graikas rašė:
Deividas rašė:Nežinau, 4 mėnesis ant antidepresantų ir neuroleptikų, o aš vistiek nesavas. Indijos žolės matyt labai gerai nurovė stogą.

Galbut vaistai/as netinka.

Na velnias žino, kiek teko vartot tai paroxetinas su quetiapinu visad mane ištraukdavo. Dabar matyt jau nebetaip padeda.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:
Graikas rašė:
Deividas rašė:Nežinau, 4 mėnesis ant antidepresantų ir neuroleptikų, o aš vistiek nesavas. Indijos žolės matyt labai gerai nurovė stogą.

Galbut vaistai/as netinka.

Na velnias žino, kiek teko vartot tai paroxetinas su quetiapinu visad mane ištraukdavo. Dabar matyt jau nebetaip padeda.

Pirma karta naudojamas preparatas visada labiausiai veikia. Jeigu meti ir pradedi is naujo - jau nebetoki efekta turi.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#413647 Pas mane kaip ir planuose buvo ashwaganda del anaboliniu savybiu, bet dabar jau nezinau :D Tingiu raustis studijose, bet jei ji tikrai turi anaboliniu savybiu, turetu uzduoti sioki toki GABAergini tona, kuris kaip ir ramint turetu. Nutraukus gal ir abstinencija kokia pasireiskia, biesas zino kaip ten is tikruju
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Mersas rašė:O, kas is vaistu didina dopomino kieki?

Daug ju yra.

Is AD: bupropionas, agomelatinas, mirtazapinas, dauguma tricikliu, aukstesnes sertralino dozes (apie 150mg), trazodone, fluoxetine (teoriskai, siaip tyrimu nemaciau), venlafaksinas (225mg+)

Is neuroleptiku: benzamidu klases trys, mazos dozes - sulpiridas, amisulpiridas, tiapridas.

Is stimuliantu: visi aderaliai, metilfenidatai ir panasiai.

Ziurint kur ta dopamina kelt reikia, tai labai nuo to priklauso. Bet bendrai jeigu, tai labiausiai veikia stimuliantai, bupropionas ir venlafaksino aukstos dozes.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413651 Siaip dar verta atkreipti demesi, kad keliant noradrenalina kyla ir dopamino lygis. Tokiu atveju dar daugiau vaistu papuola i ta sarasa
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Mersas rašė:Ber dazniausia kas kelia dopomina, kelia nerima? Ar ne taip? Jei yra nerimas ir dipomino trukumas, kas tinka labiausia?

Nebutinai. Priklauso kokioje smegenu dalyje. Gali laisvai trukti dopamino, bet ir nerimas buti, o dopamino stimuliacija pagerint nerima - ta matome pas ADHD turincius - stimulianto vartojimas mazina nerima, mazindamas dopamino trukuma.

Dopamino lygi kelia ir mazina nerima geriausiai, is mano patirties, tai sulpiridas. Jis blokuodamas dopamina, padidina jo lygi (panasiai kaip SSRI veikia, supaprastintai).

Siaip labai svarbu ir diagnoze, nes smegenys yra sudetingas reikalas, skirtingose smegenu dalyse sukeliamas dopaminas skirtingai veikia. Todel ir kokainas yra nelegalus, (nors kaifas is dopamino pareina) o metilfenidatas legalus.

Tai labai svarbu ta nerimo kilme, ar ji is obsesiniu minciu kyla (dopamino trukumas kai kuriose smegenu dalyse ir perteklius kitose yra viena is pagrindiniu ocd priezasciu) ar is depresijos, ar ADHD. Nera tokio vienareiksmio atsakymo.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Man atrodo geriausiai viską pakelia alkoholis. Aš jau tuoj nebeištversiu ir eisiu man regis po pusės metų abstinencijos įkalt konkrečiai. :D

Alkoholis tik labai trumpam sukelia dopamina. Po poros valandu jau buna mazesnis lygis negu pradzioje, todel ir norisi "ant antros kojos" ikalt.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Man atrodo geriausiai viską pakelia alkoholis. Aš jau tuoj nebeištversiu ir eisiu man regis po pusės metų abstinencijos įkalt konkrečiai. :D

Man nuo SSRI irgi labai gert norisi. Kai negeriu SSRI, nera tokio noro. Tai galimai ir rodo dopamino trukuma. Biggie kazkuriam poste aiskino kaip SSRI mazina dopamina smegenyse. Kaip as tai isivaizduoju, tai vartojant SSRI, tarp neuronu stipriai sukeliamas serotoninas, taip isstumdamas dopamina, nes vietos tarp neuronu yra ribotai :D cia labai nemoksliskai paaiskinta, bet as taip isivaizduoju
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:

Man nuo SSRI irgi labai gert norisi. Kai negeriu SSRI, nera tokio noro. Tai galimai ir rodo dopamino trukuma. Biggie kazkuriam poste aiskino kaip SSRI mazina dopamina smegenyse. Kaip as tai isivaizduoju, tai vartojant SSRI, tarp neuronu stipriai sukeliamas serotoninas, taip isstumdamas dopamina, nes vietos tarp neuronu yra ribotai :D cia labai nemoksliskai paaiskinta, bet as taip isivaizduoju

Na aš kai pradėjau SSRI su neuroleptikais tai nustojau gert.. nes nu velniai žino kas nutiks. Poto dažniausiai kai sveikata apsitvarko ir numeti neuroleptikus tada jau pradedu gert kažkiek. Aišku ir su SSRI alkoholis negerai, bet nu ką darysi. Jeigu visą gyvenimą reikia vartot tuos suknistus vaistus, tai alkoholio visam gyvenimui irgi atsisakyt? Ne ačiū :D Aišku daktarams tai labai gerai tuomet, turi pasiteisinimą, jie iškart pasakys "Aaaa, nu tai va, geri juk alkoholį..." Tik įdomu ką daktarai dabar pasakytų kai pusmetį nebegeriu alko, o sveikata vistiek toli gražu dar iki neuroleptikų nutraukimo. Aš sakiau jau kai visiškai baigsis kantrybė ir nusispjausiu ant visko tai kartosiu savo "prikolą". 20tablečių AD + 20 tablečių Neuro + 20 tablečių raminamųjų ir kokia 5-6litrai alaus. Bet čia jau tikrai kai baigsis kantrybė viskam :D
Parašė Mersas

:))) taip taip, arba parukyt zolike, daugiau naudos ir malonumo :super