Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Atkrito mano fantazijos ateityje pabandyti Clozapina.

In a 5-year naturalistic study of 82 patients being treated with clozapine, 52% experienced one or more and 23% two or more episodes of hyperglycemia; 30% were diagnosed as having type 2 diabetes

30 % zmoniu susirgo diabetu nuo Clozapino, Clozapinas sukelia diabeta tiesiogiai sujaukdamas Gliukozes veikla ir metabolizma.

Cia tik viena studija, visos rodo didele rizika hyperglycemijai ir diabetui. Su Olanzapinu irgi panasiai.

Na taip, jis turi ne mazesne rizika sujaukti metabolizma nei olanzapinas, pridekime, kad galimi traukuliai, problemos del kraujo ir panasiai, tai ir gaunasi, kad cia tik paskutinis variantas, kai niekas kitas neveikia, nors ir yra efektyviausias vaistas.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:
Phurriz rašė:Atkrito mano fantazijos ateityje pabandyti Clozapina.

In a 5-year naturalistic study of 82 patients being treated with clozapine, 52% experienced one or more and 23% two or more episodes of hyperglycemia; 30% were diagnosed as having type 2 diabetes

30 % zmoniu susirgo diabetu nuo Clozapino, Clozapinas sukelia diabeta tiesiogiai sujaukdamas Gliukozes veikla ir metabolizma.

Cia tik viena studija, visos rodo didele rizika hyperglycemijai ir diabetui. Su Olanzapinu irgi panasiai.

Na taip, jis turi ne mazesne rizika sujaukti metabolizma nei olanzapinas, pridekime, kad galimi traukuliai, problemos del kraujo ir panasiai, tai ir gaunasi, kad cia tik paskutinis variantas, kai niekas kitas neveikia, nors ir yra efektyviausias vaistas.

Galvojo mokslininkai, kad sukelia hyperglikemia ir diabeta, nes priaugina daug svorio, bet isiaiskino, kad Clozapinas tiesiogiai paveikia visa Gliukozes sistema. Netgi kudas zmogus, kuris pradeda Clozapina ar Olanzapina, turi didele rizika diabetui.

Zodziu, Clozapinas man atkrenta. Jeigu pabloges ateity sveikata, nebebus ko gerti, nes daugiau visi isbandyti :)
ParašėForeverALONE
#405076 Noriu paklausti ar Leponex labai panasus vaistas i Olanzapina? Nes Olanzapinas dave daug salutiniu. Svarbiausia, kad naikintu haliucinacijas. Olanzapinas to nedare
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ForeverALONE rašė:Noriu paklausti ar Leponex labai panasus vaistas i Olanzapina? Nes Olanzapinas dave daug salutiniu. Svarbiausia, kad naikintu haliucinacijas. Olanzapinas to nedare

Mazesnes potencijos leponexas ir galimai efektyvesnis neigiamiems simptomams. Kokia olanzapino doze nedave efekto? Be 20mg ir pakankamai laiko nedaryciau isvadu. Realiai ta vadinama "atipiniu" antipsichotiku grupe siek tiek klaidina, nes receptoriu veikimo profiliai skiriasi tarp visu ju ir atsakas daznai buna nenuspejamas. Norint suzinoti kaip veiks, tenka bandyti ir ziureti kas gausis,
ParašėForeverALONE
#405776 Katik gavau Leponex 100mg, isgeriau 25mg. Ziuresiu kaip bus toliau
ParašėForeverALONE
#405797 Kada Leponex pradeda veikti, po 2 savaiciu ar po menesio? P.s. Leponexo veikimas lygiai toks pat kaip ir Olanzapino, tad nzn ar verta ji net gerti, tada geriau Olanzapina, nereiks kraujo tikrintis
Parašė feniksas
#405958 Leponex be galo stiprus vaistas, jo veikimas pasijaucia nuo pat pirmos tabletes, viena yra skaityti aprasyma vaisto, kita ji isbandyti, as ji geriau 4men, po to nutraukiau del salutiniu, augino svori, seiles nuo jo bega, ziauriai jis slopina, miegui gal ir gerai, bet ismiegojes 12h atsikeli ir visa diena jautiesi prislopintas, sio vaisto net savo priesui nelinkeciau, priklauso zinoma dar doze, kiek mg, taciau man net 100mg buvo per daug, geriau po 50mg tik pries miega. pradzioje geriau 100mg, tai taip slopindavo, jog ligoninei sunku iki tualeto buvo nueiti, man ji buvo paskyre 1kart pries miega gerti, taciau kitiems stipresniems ale ligoniams 2-3kart dienoj duodavo to leponexo, ji lyginti su olanzapinu kaip diena ir naktis, olanzapinas geras svelnus vaistas tik gaila svori irgi augina, o leponex pats stipriausias neuroleptikas is visu, tai vien daug ka pasako, as neturejau haliucinaciju ar kitu nesamoniu, tai gal man jis ir buvo nenaudingas, taciau kam is tiesu rauna stoga ar balsus girdi, pacientai ne vienas buvo sakes, jog nuiima, apmazina siuos dalykus, pilna prastu psichiatru daug kas nugydo, laikinai darzove pavercia, o su clozapine tai padaryti lb lengva, pirma karta patekau i psichiatrine savo noru ir pati 1kart nugyde paskyre pati stipriausia vaista, kur logika, kiti gydosi eile metu ir net neisbando sio vaisto, o as isbandziau ir man jis buvo per stiprus, ji geriant sunku dirbti bet koki darba, sunku ir knyga skaityti, nors as megstu kartais, apiebendrinant galiu pasakyti, jog tai lb stiprus vaistas ir atsargiai su juo, jei rauna stoga stipriai ir mazai kas padeda ar nk nepadeda butinai ismeginkit, o jei jusu bukle, savijauta lengva ar vidutine, net nekiskit ranku prie sio vaisto. vietoj olanzapino ir sio vaisto rekomenduoju paprasto veikimo kvetiapina, is ties puikus vaistas, o doze nustatys jusu daktare, ir nebijokit keist daktaru, visi skiritngai gydo, visi skiritngai vertina skirtingus vaistus, ismeginkit kada ir privatu mokama, tikrai geresniu vaistu israso, geru pataruymu duoda karta teko pabuvoti, patys skaitykit domekites apie vaistus, ligoninei gulint su kolegom padiskutuokit paie vaistus, cia forume pasiskaitykit ir su laiku atsirinksit geriausia varianta, kartais ir 1metu, o kartais ir 2 metu prireikia kol atitaiko gerai vaistus, tai tiek...
ParašėForeverALONE
#406195 Patarkit ka daryti? Netoleruoju neuroleptiku,leponex ir olanzapinas kelia nerima,visai neramina. Abilify irgi nerimas. Quatepinas haliucinacijas sukelia, kiti visi kausto,vercia akis i virsu ir be cyclodolio salutiniai nepraeina(buvo kad kentejau 3 dienas). Cyclodol vartoti negaliu, nes daro atvirkstini efekta t.y. sukelia haliucinacijas. Vienu zodziu uzburtas ratas. Gydytojai sako kad jeigu netoleruoju siu vaistu, reikia kenteti ir viska daryti per haliucinacijas. Sizofrenija nesergu, man nuo itampos ir streso psichoze buna. Elektrosoko bijau darytis. Is neuroleptiku nebandes tik Solian. Ka daryti? :bloga
Parašė feniksas
#406197 jokiu budu nesidaryk elektrosoko, kad ir kas nutiktu, nesamone tai, suprasteja daugumai lb atmintis po to
ParašėForeverALONE
feniksas rašė:jokiu budu nesidaryk elektrosoko, kad ir kas nutiktu, nesamone tai, suprasteja daugumai lb atmintis po to

Tai ka daryti? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ForeverALONE rašė:
feniksas rašė:jokiu budu nesidaryk elektrosoko, kad ir kas nutiktu, nesamone tai, suprasteja daugumai lb atmintis po to

Antiepileptikai salia neuroleptiko nebandyti?
ParašėForeverALONE
biggie rašė:
ForeverALONE rašė:

Antiepileptikai salia neuroleptiko nebandyti?

Finlepsinas bandytas irgi haliucinacijas sukele, klonazepamas plokstele isgeriau nieko nepajauciau.
Parašė Baran
#414173 Sveiki, patarkite, kaip nulipti nuo Leponexo, siaip geres gal ~ 2 menesius, kad miegociau ir panasiai ( del agresijos ir t. t.). Siuo metu nebevartoju jo ~ 3 dienas, visiskai negaliu miegoti, baimes atsirado, tremoras, stiprus nerimas ir t. t., man labai svarbu miegas, ka daryt? Kitu neuroleptiku vartoti nenoriu, nes " bukina" jie visi mane.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Baran rašė:Sveiki, patarkite, kaip nulipti nuo Leponexo, siaip geres gal ~ 2 menesius, kad miegociau ir panasiai ( del agresijos ir t. t.). Siuo metu nebevartoju jo ~ 3 dienas, visiskai negaliu miegoti, baimes atsirado, tremoras, stiprus nerimas ir t. t., man labai svarbu miegas, ka daryt? Kitu neuroleptiku vartoti nenoriu, nes " bukina" jie visi mane.

As tai vietoj taves pagalvociau apie hospitalizacija. Pastatytu ant koju tave ir neleistu keitaliot vaistu kasdien.