Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#380271 Gėriau 225mg, bet nepadėjo, grįžtu prie sertralino. skaičiau ir gydytoja sakė, kad sunku nulipti nuo venlafaksino. Geriu Efexor. Dabar svaitę geriu po 150mg, tada mažinsiu iki 75mg. Tikiuos ne per staigiai...
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
KunigaikštisMyškinas rašė:Gėriau 225mg, bet nepadėjo, grįžtu prie sertralino. skaičiau ir gydytoja sakė, kad sunku nulipti nuo venlafaksino. Geriu Efexor. Dabar svaitę geriu po 150mg, tada mažinsiu iki 75mg. Tikiuos ne per staigiai...

Tik priminsiu, kad yra ir 37,5mg, kad per staigiai nenušoktum nuo 75 :)
Parašė Vyagndas
#381328 Geriu padidinta doze 300mg vistiek dirbti nesinori energijos truksta sunkokai dirbasi ka datit kad atsirastu noras ir energija
Į
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#381786 37,5mg Venlafaxino nebekompensuojami, nors prieš metus dar buvo. Išsiaiškinau the hard way... Dabar teks 75mg kapsulės po pusę pilstytis :) Plačiau savo dienoraštyje aprašysiu.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#387782 Girdėjot kas apie desvenlafaksiną? Pristiq pavadinimu Amerikoj, iš ES tik Ispanijoj pardavinėjams kaip suprantu. Reklamuojamas kaip pirmas nehormoninis vaistas menopauzei, nors šiaip AD :D Ale venlafaksino kitokia versija. Šiaip įdomu pasidarė.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:Girdėjot kas apie desvenlafaksiną? Pristiq pavadinimu Amerikoj, iš ES tik Ispanijoj pardavinėjams kaip suprantu. Reklamuojamas kaip pirmas nehormoninis vaistas menopauzei, nors šiaip AD :D Ale venlafaksino kitokia versija. Šiaip įdomu pasidarė.

Venlafaksino metabolitas, turintis siek tiek stipresni noradrenalino veikima, nei jo "tetis". Jis ir taip gaunamas vartojant venlafaksina, o kiek jo gaunama, priklauso nuo individualaus zmogaus virskinimo enzimu veiklos. Gal ir bandyciau, bet nemaciau studiju, kad butu efektyvesnis uz venlafaksina, turbut taip ir nera, greiciau farmacijos kompanijos budas pagrezti daugiau pinigo neieskant naujoviskesniu antidepresantiniu mechanizmu.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#389945 Vartoju 75 mg. Ar gali taip būti, kad jau per daug aktyvina ir dėl to kenčia miegas? Tiksliau, be alko ar kloniko/zolpidemo išvis neužmiegu nuo rugsėjo. Ir ar gali taip būti, kad kelia smarkiai pulsą? Sportu metu iki 193 buvo net.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
biggie rašė:
Katinas rašė:Girdėjot kas apie desvenlafaksiną? Pristiq pavadinimu Amerikoj, iš ES tik Ispanijoj pardavinėjams kaip suprantu. Reklamuojamas kaip pirmas nehormoninis vaistas menopauzei, nors šiaip AD :D Ale venlafaksino kitokia versija. Šiaip įdomu pasidarė.

Venlafaksino metabolitas, turintis siek tiek stipresni noradrenalino veikima, nei jo "tetis". Jis ir taip gaunamas vartojant venlafaksina, o kiek jo gaunama, priklauso nuo individualaus zmogaus virskinimo enzimu veiklos. Gal ir bandyciau, bet nemaciau studiju, kad butu efektyvesnis uz venlafaksina, turbut taip ir nera, greiciau farmacijos kompanijos budas pagrezti daugiau pinigo neieskant naujoviskesniu antidepresantiniu mechanizmu.

šiaip internet kiek pažiūrėse, drugs.com ar kur Desvenlafaxinas jį vartojusių žmonių DAUG geriau įvertintas už venlafaxiną :song
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:Vartoju 75 mg. Ar gali taip būti, kad jau per daug aktyvina ir dėl to kenčia miegas? Tiksliau, be alko ar kloniko/zolpidemo išvis neužmiegu nuo rugsėjo. Ir ar gali taip būti, kad kelia smarkiai pulsą? Sportu metu iki 193 buvo net.

Gali viskas. 75mg praktiskai grynas SSRI, taciau bent as visada priesas tokiu dalyku kaip vienu vaistu naudojimas, norint nuimti kitu salutinius. Gal tave venlafaxinas per daug dirgina ir reiktu kitokio AD, kaip mirtazapinas, kuris gerina miego struktura, mazina vakarinio kortizolio kieki ir tikrai gerai veikia depresija, kuri persipynus su nerimo sutrikimais?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#390002 Man velanfaxinas 75x3 sukeldavo pulsa nors 75x2 nieko, geriau tik 75. Velanxafinas trugdo miegui, jei zmoguj stipri nemiga velanfaxino reiktu neskirti.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#390004 Vis skaitau, žinau daug žmonių, kurie vartoja venlafaksiną, jis vienas populiariausių Vasaryne kartu su Mirtazapinu. Bet jau rašiau savo patirtį. Jo mano organizmas netoleruoja jokiomis formomis. Kaip kvailelė buvau laikoma bandomuoju triušiu, paskyrė 75 mg. Jau nuo tiek 2 savaites atgulėjau su siaubingais šalutiniais lovoje kaip serganti gripu ar dar kokia sunkia liga. Vos nuvingiuodavau kur reikia. Tada užkėlė dozę 150 mg. Šalutiniai tik apmažėjo su laiku. kenčiau. Bet vis dar svaigo galva, šokinėjo kraujospūdis. Realiai šis vaistas man kėlė keistą pojūtį dezorentaciją ar kaip pavadinti. Atsiguliau į ligoninę. Ten nepaisant to, jog sakiau, kad nemažėja depresija, gydytoja užkėlė iki 225 mg. Buvo visai blogai. Vaikščiojau kaip robotas, emocijų nulis, kraujospūdis iki lubų šokinėjo. Viską nurašydavo nerimui ir pan. Išvykau iš ligoninės dar prastesnės būklės. Pamenu stotyje vaistinėje vos vaistų nusipirkau. Stovėjau, o vaistinė akyse bangavo. Tas orientacijos erdvėje sutrikimas buvo itin stiprus. Kartu jutau kojose keistą jausmą, lyg kuolai. Lyg ne savo kojomis einu. :D dabar juokinga, tada verkti norėjau. Tai vat istorija mano su venlafaksinu. Matyt pats vaistas netiko. Nes su tokia doze jau suprantu, kad stimuliuojami ir kitie centrai. Ir aktyvumo buvo nulis. Visiškas robotas buvau. Dabar jei tik išgirstu šio vaisto pavadinimą man siūlomą pvz ligoninėj - iškart pasakau, kad jo netoleruoju kaip ir mirtazapino.
Taip ir nesuvokiu, ko mano smegenims trūksta. Serotonino spėju gana. Bandžiau duloxetiną, nieko stebuklingo, savijauta grįžo vėl į duobę. Dabar sėdau ant bupropiono. Matysiu, kiek bus veiksmingas.
Beje ilgiausiai vartotas, matyt, labiausiai tikęs vaistas mano vaistų knygelėje yra paroxetinas. Tik dozė iki 40 mg. 20-30 mg, vat stimuliavimas man nelabai tinka. Kažkodėl užstimuliuoja įkyrias mintis, blogas, iki suicidinių. Iki verkimo, emocijų protrūkio, nerimo ir panikos atakų.
Žodžiu vartoju vaistus ir nei vienas neišsilaiko ilgiau kaip metus, iki metų bent. Kas su mano organizmu nesuprantu. Įvedant vaistą gerai, praėjus daugiau laiko net ir organizmo toleruojamas AD tampa tik saldainiukais.
Į neviltį varo gydytoja. Siūlo ligoninę. :oops: Matyt nežino, ką dar su manim daryti. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#390006 Va va ir daktarai, reikia paciam ziureti ka kaip gerti, jei klausysi daktaru greiciau I kapus nuvaziuosi. :death
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
biggie rašė:
Katinas rašė:Vartoju 75 mg. Ar gali taip būti, kad jau per daug aktyvina ir dėl to kenčia miegas? Tiksliau, be alko ar kloniko/zolpidemo išvis neužmiegu nuo rugsėjo. Ir ar gali taip būti, kad kelia smarkiai pulsą? Sportu metu iki 193 buvo net.

Gali viskas. 75mg praktiskai grynas SSRI, taciau bent as visada priesas tokiu dalyku kaip vienu vaistu naudojimas, norint nuimti kitu salutinius. Gal tave venlafaxinas per daug dirgina ir reiktu kitokio AD, kaip mirtazapinas, kuris gerina miego struktura, mazina vakarinio kortizolio kieki ir tikrai gerai veikia depresija, kuri persipynus su nerimo sutrikimais?

Bandysiu sausį vėl jį per pusę mažint. Mirtazapinas gal ir nieko, bet baisiai bijau svorio priaugimo, ypač kai jį pradėjau kontroliuoti ir mažinti pastaruoju metu :bloga

Tiesa, pulsas iki 187 buvo max kai jau max išvargau bėgdamas paskutinius metrus, šiaip stabiliai laikėsi 180-182 tai gerėja rezultatai, reikia tikėtis tik gerės :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#390012 Atsiprašau, kad ne į temą. Bet mirtazapinas man ir dar keliems pažįstamiems tiesiog sujaukė skonio pajautimo norą. Pvz viena pažįstama nemėgo saldumynų ir buvo šokiruota, ir pakraupusi, kad reikia kankintis, kaip praeiti pro konditerijos skyrių. Pritariu. Mane traukė prie saldumynų. Geriant pvz sertraliną, bupropioną,duloxetine to tikrai nebūdavo. Dažnai jie man užriša apetitą.
Geriant mirtazapiną kankinimasis gaunasi, pastovus savęs stebėjimas, kad valgio kiekiai nepadvigubėtų kaip kad norisi. Ir šiaip ar taip, gydytoja minėjo, kad mirtazapinas natūraliai veikia organizmo metabolizmą. Svoris padidėja ir laikantis valgymo, sporto rėžimo. Žinoma, ne taip žymiai kaip kemšant pagal atsiradusį apetitą. Telieka rinktis, kas tau prioritetas. Sveikata dažnai nugali vienareikšmiškai. Vyrams tikiu labiau. Moterims augantis svoris didina psichologines problemas. Laimė ir mirtazapinas po daugiau kaip metų vartojimo man nedavė geros savijautos, paliko tik plius 12 kg. Kuriuos labai greitai numečiau su duloxetinu :DD
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#390013 Jei jau neliktų nieko kito, tai bandyčiau aišku, bet kolkas dar mėginsiu išsiversti be jo :) Manau ir vyrams per didelis svoris yra problema visgi :achtung Tuo labiau, kai ne šakalys esi. Nors jeigu auginsiu raumenis po to, tai gal ir nieko variantas :D

Beje, venlafaxinas man sumažino apetitą gan ženkliai, kai mečiau beveik alko. Aišku, nesiskundžiu, nes 10 kilų dingo, bet paminėsiu tokį side effectą.