Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#388606 Aš ir pati save ir jus užknisiu savo dejavimu. Bet vėl aklagatvis. Nepadeda, t.y. neišlaiko pagerėjimo pakeistas antidepresantas nei 3 savaičių. Dabar visiška duobė. Jau apie ligoninę galvoju. Bet kas ten? Jei joks antidepresantas nepadeda. Jau žinau, kad Vasaryne siūlys elektrošokus, ko nesiūlė niekur ir niekas apart vieną Vasaros g.psichiatrę. suvokiu jos neviltį.
Bandysiu dar gydytojos rekomenduoda sertraliną iki 75 mg didinti. Bet anąkart tik nerimas sukilo.
Baisu, kai nepadeda vaistai, o psichologo-psichoterapeuto pagalba juk ne greita piliulė. Mažai padeda, kai nieko nesinori.
Dabar padeda tik truputis kvetiapino dieną, vaikštau kaip apsinešusi, bet viduj vistiek skauda. :(
Parašė Mersas
HappyAngel rašė:Aš ir pati save ir jus užknisiu savo dejavimu. Bet vėl aklagatvis. Nepadeda, t.y. neišlaiko pagerėjimo pakeistas antidepresantas nei 3 savaičių. Dabar visiška duobė. Jau apie ligoninę galvoju. Bet kas ten? Jei joks antidepresantas nepadeda. Jau žinau, kad Vasaryne siūlys elektrošokus, ko nesiūlė niekur ir niekas apart vieną Vasaros g.psichiatrę. suvokiu jos neviltį.
Bandysiu dar gydytojos rekomenduoda sertraliną iki 75 mg didinti. Bet anąkart tik nerimas sukilo.
Baisu, kai nepadeda vaistai, o psichologo-psichoterapeuto pagalba juk ne greita piliulė. Mažai padeda, kai nieko nesinori.
Dabar padeda tik truputis kvetiapino dieną, vaikštau kaip apsinešusi, bet viduj vistiek skauda. :(

mano vienai pazistamai zoloft netiko, bet tiko cipralex, nuo zolofto prasikankino puse metu ir ciut sizofrenijos nepripaise, bet kai pakeite vaista, viskas pagerejo, utent netiko visiskai zoloftas.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#388643 Bet aš išbandžius ir cipralex. Jie man visai netiko. Tiek dėl nesibaigiančių šalutinių kaip kraujospūdžio ir širdies ritmo užkėlimas, kad tekdavo dar nuo to vaistą gerti. Savijautai irgi nepadėjo. Tie, kurie tiko pagerėjimą dabar geba išlaikyti tik 2-3 savaites, kol dar juntamas vaisto įvedimas. paskui nieko. Kaip saldainius geriu. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Bet aš išbandžius ir cipralex. Jie man visai netiko. Tiek dėl nesibaigiančių šalutinių kaip kraujospūdžio ir širdies ritmo užkėlimas, kad tekdavo dar nuo to vaistą gerti. Savijautai irgi nepadėjo. Tie, kurie tiko pagerėjimą dabar geba išlaikyti tik 2-3 savaites, kol dar juntamas vaisto įvedimas. paskui nieko. Kaip saldainius geriu. :bloga

Galbut serotoninas nera tau atsakymas, ar esi bandzius bupropiona be ssri?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#389587 Biggie, bandžiau bupropioną ir vieną. Po 150 ir po 300 mg. Pakankamai ilgai su juo kankinausi, nes depresijos jis neveikė. Nieko gero nedavė, eigoje buvo pablogėjimas, nes 300 mg kėlė agresiją, pyktį sau, suicidines mintis. Drebėjo siaubingai rankos. Su 150 mg kiek ramiau, bet tas pats kas su sertralinu, tokia pati savijauta. Bandžiusi ir abu kartu su sertralinu, ir su paroxetinu. Nieks man per laiką nepadeda, t.y. po 1-3 mėn.vėl esu duobėje. Pagerėja tik įvedant vaistą, kažkur apie 2-3 savaites. O po to vėl dugnas. Kaip ir dabar. :bloga
Nežinau, ką bus dabar daryti, nes geriu 75 mg sertralino, bet apatija vėl grįžo kartu su jautrumu ir suicidinėm mintim.
Dar galvoju gal bupropioną su sertralinu pagert minimaliom dozėm. Ar tik vieną bupropioną. Bet atsimenu kaip kas jau bandyta ir vėl galvoju apie paroxetiną :oops:
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#389591 Pabandyk gal Escitalopramą? Efektyviausias SSRI klasėj ir tuo pačiu vienas saugiausių antidepresantų. Man padėjo
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
SecretOfSteel rašė:Pabandyk gal Escitalopramą? Efektyviausias SSRI klasėj ir tuo pačiu vienas saugiausių antidepresantų. Man padėjo

Bandytas. Netiko dėl nesibaigiančių šalutinių poveikių. Kėlė kraujospūdį ir siaubingai greitino širdies ritmą. Šalia bandė skirti nuo kraujospūdžio vaistus. Bet pats vaistas irgi per laiką ilgesnį nepadarė jokio ryškesnio poveikio. :bloga Tai ir sakau, kad esu išbandžiusi visus antidepresantus. Vieni visai netiko. Kitus toleruoja organizmas, bet poveikis nuo visų per ilgą laiką nulinis.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
SecretOfSteel rašė:Pabandyk gal Escitalopramą? Efektyviausias SSRI klasėj ir tuo pačiu vienas saugiausių antidepresantų. Man padėjo

Bandytas. Netiko dėl nesibaigiančių šalutinių poveikių. Kėlė kraujospūdį ir siaubingai greitino širdies ritmą. Šalia bandė skirti nuo kraujospūdžio vaistus. Bet pats vaistas irgi per laiką ilgesnį nepadarė jokio ryškesnio poveikio. :bloga Tai ir sakau, kad esu išbandžiusi visus antidepresantus. Vieni visai netiko. Kitus toleruoja organizmas, bet poveikis nuo visų per ilgą laiką nulinis.

Pasiulyciau lamotrigina, bet sakei daktare neturi patirties ji rasant. As pats nusiimineju duloxetina, nes nuejau kompensuojamu issirasyt poliklinikoj, tai papasakojau apie kanapes, kreditus ir kita slamsta, tai iskart patare nutraukt AD, nes konkreti maniska simptomatika, net gi misri busena, kurios nepastebi mano privati psichiatre. Dabar tai konkreti katorga, nerimas, azitacija, depresija viskas vienu metu, liksiu prie mirtazapino ir nuotaikos stabilizatoriu, nes gyvenimo kokybes man SSRI ir panasus nei kiek nepakelia, o tik suastrina blogus pojucius :(
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#389623 buggie, gal žinai, kuris AD stipresnis: Mirtazapinas ar Escitalopramas?
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Amigo rašė:Sveiki,

<...>

viewtopic.php?f=1&t=678 4 punktas

Taisyklės tokios, kad vaistų nepardavinėjam :) Jei neturi kur dėti, nešk į vaistinę utilizuoti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:buggie, gal žinai, kuris AD stipresnis: Mirtazapinas ar Escitalopramas?

Per daug skirtingi, kad eitu lyginti. Siaip mirtazapinas platesnio veikimo, veikia serotonina ir noradrenalina per Alfa 2 antagonizma ir kelia dopamina per serotonino 2a/2c antagonizma, kai escitalopramas tik serotonina judina. Mirtazapina dazniausiai psichiatrai naudoja 15-30mg dozemis, del histamino blokados jis yra slopinantis, taciau ties 45-60mg pradeda judet ir stiprus noradrenerginis poveikis, kuris suteikia budrumo diena. Sakyciau mirtazapinas stipresnis, juolab, kad tikrai ieskant stipraus antidepresantinio poveikio, galima abu kartu vartot :)