Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:O tu terapijos nebandai? Siaip nerimas daznai buna del uzgniauzto pykcio o sitas del skausmo kuri patyrem :(

Bandziau, turejau kokias 4-rias psichoterapeutes. Nelaikau ant nieko pykcio nei vieno gramo. Neturiu nei ka as joms sakyt. Nei jos man ka turi pasakyt. Vaikysteje buvau kaip visi, univere irgi, visur buvau ganetinai aktyvus uzklasinej veikloj, jokiu problemu. Buvo du etapai gyvenime, kuriuose perlenkiau lazda ir islindo, visi tie nerimai, kartu su ivairiais papildomais salutiniais intakais, tokiais kaip nuovargis, nemiga, visokie somatiniai ir t.t., taciau viskas yra post factum, nera prasmes greziotis atgal, visi vektoriai nukreipti i prieki. Kol negeriau xanaxo, nebegiojau, tai kartais savijautai galedavau duot 1-2 balus. Tai reiskias rytais keldavau dilema, ar vaziuot i darba, ar apsimest durnium ir skambint kolegai, sakyt kad apsinuodijau:) Kas tikrai dave efekta, tai xanax vakarais ir begimas pries miega. Per einamus metus nubegau apie 1500km. Tai tikrai geras reikalas, kuris realiai padeda cia ir dabar - siokia tokia naturali seratonino injekcija. Isbandziau viska kas imanoma, nuo jogu, akupunkturu, neurofeedbacku ir t.t. ir toliau bandau, ranku nenuleidziu, nei vienas draugas ar giminaitis nezino nieko. Viskas paslepta po kauke. Kaip Edisonas yra pasakes - as nesusimoviau, as atradau tukstanti budu, kurie neveikia:) Kita vertus, kas iesko, tas randa, dabar turiu ne vienetetuka, o kartais ir sesetuka. Siandien vakare vel laukia kedai, sortai, striuke, trasa, saltas dusas ir bandom kariaut su rytojum:) Kaip viena gera psichoterapeute sake, ta nerima tu anksciau ar veliau turesi pripazinti.... kita vertus, o kas is to, man reikia sprendimo, o ne tusciu zodziu, sau ar kazkam kitam.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#398774 Pirma kart pries kokius 7 metus kai prasidejo man panikos priepuoliai mane istrauke knyga pasamones galia nes dariau viska kaip ten raso :DD bet tada atrode irgi nera priezasties o pasirodo buvo ji visada tik dabar islindo visu grazumu :o
Parašė vitamin9
biggie rašė:
vitamin9 rašė:irzlumas piktumas toks yra ta pilva labai volioja is daugiau valandu miegu daejau iki ten max 4h miegu nuo escitalopramo.cia pasikartosiu bet vel,cia praeina ar tiesiog negert?

Va apie tai as ir sneku, gali ir nepraeiti, man vienas antidepresantas be neuroleptiku taip rauna stoga, kad atrodo gali nuo tilto nusokt, jei neuzsimusi, uzlipsi dar ir vel soksi. Negraziai as cia sneku, taciau tikrai ne visiems antidepresantai tinka, ar bent jau ka nors apciuopiamo duoda ilgesniu laikotarpiu.

nu jo isgeriu raminamu numusa pilva prisijungiau paziuret va vel atsiminiau pilva bloguma :D jo priestai tai nejuokinga atrodo uzmust kanors galetum ar pats uzsimust skrandis kaip juoda skyle atrodo visa tave i vidu is skausmo sutrauks,valgyt nori bet ka ten suvalgysi per prievarta kelis sumustinius.ispindejau jau noriu vaistu kad nebutu jokiu pasaliniu ir butu viskas gerai,ir ziuriu kad kazin tokie ar egzistuoja :D pilvas tai kaip geroj roto viruso stadijoj,gerai dabar kol maziau skauda galiu dar pozityviai parasyt,kazin kas bus kai vel prasides noresis uzsimust nuostabus jausmas,suo kuris miega su manim visalaika ten mano kaip mazas kudikis pribega nuspyrt nori o taip tai jis islepes meiles is visu.bet kai rotas tai zinai kad rotas ir sedi o cia dar kai ypac zinai kad su galva sukasi dar labiau per nervus duoda.ir tuo labiau nezinau ko rytoj tiketis :D pirmas 3d neskaitant kad miegojau po kelias h visai nieko buvo gyvent galima labai pozityviai ziurejau bet siandien kas su pilvu baisu,jesus.ir kas blogiausias dalykas kad normaliai jausdamasis galetum geru greiciu bandyt progresuot kiek gali o cia tai as neturiu tiek jegu kai man taip bloga daryt kazka reikejo armijoj kokioj jaunam pabut butu pripratina maziau kreipt demesi i psichika kai blogai galva skauda miego nera guli purvinas suslapes persales nugriuves kurnors miske per audra lengviau gal butu ir stiprybes psichologines ir vistiek darai ka reik daryt o cia daugelis psicholigiskai islepe ir leidzia sau pasinert i blogumus.
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:Nu nebuna nerimas be priezasties? Gal kaltes jausmas? Kokio pobudzio tavo nerimas? Somatiniai simptomai rasei kas dar?

Jei jausciau kalte, sedeciau baznytelej ir atgailauciau :) Dar prasyciau Budos, Alacho atleidimo:) Taciau kaltes nejauciu, nesu ir nebuvau niekam rakstis uzpakalyje, toj vietoj tvarka:) Suvartyti nervai - liaudiskas ir tikslus apibudinimas, is to issisaukia nerimai ir kiti simptomai.
O kokia tiksli jo formuluote, ar ten egzo ... endo ...hyper .. B458 ar C74... realiai nieko nekeicia:) Viskas visvien uzsibaigia receptu ir ejimu ir eurovaistine. Basta.
Neurologai su manim nedirba, sako cia psichiatru reikalai. Jie dirba su organika. Tamografas galvai ir ziurim ka turim. O turim tvarka. Kaip ir su krauju. Jei butu sovietmetis, fiziskai buciau puikiausiai paruostas imti kalasnikova i rankas ir kariaut pries nacius :)
Svarbiausia nenuleist ranku ir nenurasyt saves. Ta ir darau. Kaip sakoma, varianta vienas is vieno:) Kito nera.
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:Pirma kart pries kokius 7 metus kai prasidejo man panikos priepuoliai mane istrauke knyga pasamones galia nes dariau viska kaip ten raso :DD bet tada atrode irgi nera priezasties o pasirodo buvo ji visada tik dabar islindo visu grazumu :o

O kas ten per knyga? Ka ten idomaus raso ?:)
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#398781 Jei yra vengiama, problema visada islenda. Siulau ziuret i problemas kaip augimo priemone, na jos padeda augti jei nesuzlugdo visai.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#398783 Mano nerimas susijęs su iš kartos į kartą perduodamu nepilnavertiškumo jausmu :) Bendravimas su tėvais/broliais/seserimi iš karto išjudina visus suknistus klodus. Tai dabar bandau kažkaip kreipti savo laivą kitur ir mažiau paisyti kitų nuomonės (ne visada sekasi), bandau keisti darbą, labiau save išreikšti, mažiau analizuoti kitus/jų elgseną, bandyti nuspėti "kas dabar bus" ir taip toliau. Nea, nėra lengva. Bet galiu stebėti save, kada nustoju miegoti naktimis (ieškoti priežasties) ir jokie vaistai nepadeda :bloga , kada nurimstu tiek, kad miegas tampa nebeproblema. Na, kol kas pagrindinė išvada - reikia keisti darbą :D Kadangi neišeina visko staigiai mesti ir traukti kitu keliu, bandau tai daryti pamažu.
Vartotojo avataras
Parašė western
emar rašė:Mano nerimas susijęs su iš kartos į kartą perduodamu nepilnavertiškumo jausmu :) Bendravimas su tėvais/broliais/seserimi iš karto išjudina visus suknistus klodus. Tai dabar bandau kažkaip kreipti savo laivą kitur ir mažiau paisyti kitų nuomonės (ne visada sekasi), bandau keisti darbą, labiau save išreikšti, mažiau analizuoti kitus/jų elgseną, bandyti nuspėti "kas dabar bus" ir taip toliau. Nea, nėra lengva. Bet galiu stebėti save, kada nustoju miegoti naktimis (ieškoti priežasties) ir jokie vaistai nepadeda :bloga , kada nurimstu tiek, kad miegas tampa nebeproblema. Na, kol kas pagrindinė išvada - reikia keisti darbą :D Kadangi neišeina visko staigiai mesti ir traukti kitu keliu, bandau tai daryti pamažu.

Ar tavo draugai ir artimi zmones zino apie tai? Tiesiog techninis klausimas, kaip sekasi tai maskuot ar nemaskuot.

Griztant prie temos,
kas angliskai nelabai iskaito, tai trumpai isversiu. Raso psichiatras, 30m patirtis, kad is jo praktikos cipralex(lexapro) gydyti depresijai tinka 20mg, o nerimui 40mg.
Idomu idomu... :)

Alan Koenigsberg, M.D., M.D. Psychiatry, San Mateo County Health System

Good question about Lexapro. I’ve read all of the other responses, and here is mine, as a Physician and Psychiatrist who has been in practice over thirty years, treating patients with anxiety and depression. There is no true maximum dose in the sense of the medicine causing irreversible harm to most people. There are FDA recommended doses, which are the doses the pharmaceutical companies are legally allowed to promote. Then there are the actual doses we use in everyday clinical practice, which tend to range from the lowest dose manufactured to roughly twice the “maximum” dose advertised. The medications are not toxic, they actually help the brain regain its function. In my practice, with my patients, the average dose used to treat depression is 20mgs daily, 40mgs daily to treat anxiety. I hope that helps.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#398821 mano artimieji ir draugai žino apie ligą. Priima kaip jiems patogu (natūraliai :D). Pasikeitęs elgesys artimuosius žeidžia. Draugų mažai beliko. Nieko nemaskuoju, energijos nėr daug, tokiems dalykams ją eikvoti gaila.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
western rašė:Milita, o tu kaip gyva? Ar jau padidinai doze 0,025mg ?:)

Labas uzsikasus darbais juodai toks stresas naujos pareigos kurias man primete :oops: nenoriu ju bet negaliu atsisakyt...tai ismuse nemiga ir panikos naktim pabundu slapia kaip is duso :bloga :verkiu jo jau geriu tablete pagaliau gal cia nuo pakelimo tas pablogejimas...dar svarstau rimtai iseit is darbo tai zinai vidinis konfliktas visu grazumu lenda...
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:
western rašė:Milita, o tu kaip gyva? Ar jau padidinai doze 0,025mg ?:)

Labas uzsikasus darbais juodai toks stresas naujos pareigos kurias man primete :oops: nenoriu ju bet negaliu atsisakyt...tai ismuse nemiga ir panikos naktim pabundu slapia kaip is duso :bloga :verkiu jo jau geriu tablete pagaliau gal cia nuo pakelimo tas pablogejimas...dar svarstau rimtai iseit is darbo tai zinai vidinis konfliktas visu grazumu lenda...

Cia gal greiciau naturalus stresas, nei kazkokia organizmo reakcija i ta padidinta mini grama. Po visu tokiu nemigu ir nuovargiu buna dar blogiau, pradedi nebesuprast kur cia suo pakastas, ant ko kalte verst:) Pasivaiksciok pries miega, ikvepk oro, susikonfiguruok siek tiek. Dabar tobuli vakarai.