- 2017 07 07, 15:22
HappyAngel rašė:Na prisiklausiau iš patyrusios gydytojos apie clonazepamą. Prigąsdino, kad ojojoj. Kad tai bene stipriausias raminamasis tai visi beveik žino. Bet ką jis daro. Žodžiu, senatvėje nieko gero nesitikėti geriant tokį vaistą, nes jis "atima" kojas, veikia raumenis stipriai (anksčiau jis buvo skiriamas tik epilepsija sergantiems ir buvo ne toks stiprus), silpnaprotystė, atmintį suėda....Žodžiu senatvėje tampi daržove. Tik klausimas man kyla, kaip išgyventi, ištverti be raminamųjų (beje jie visi yra blogis, nes realiai neturi gydomojo poveikio), gal saugiausias bromazepamas. Per atmintį, kad kerta, tai pati jaučiu jau dabar. O tie baisiausi šalutiniai pasirodo tik po ilgo laiko, ypač senatvėje. Aišku, mes norime DABAR gyventi kokybiškai, jaustis gerai. Pati nesuvokiu, ką daryti. Man nuėmė clonazepamą ir pagal poreikį skyrė bromazepamą. Bet jis veikia silpnai, ir sunkiai man valdo nerimą, panikas. Ypač sunku, kai neveikia joks antidepresantas. Čia man taip. Tada kas belieka...raminamieji. Siūlė kvetiapiną tada geriau vartoti, bet jis mane migdo, nuo ketvirtuko 25 mg apdujusi būnu. 
Įdomu. Tik nesupratau senatvėje tai jeigu vartoji senatvėje ar jeigu būdamas jaunas vartoji, tai paskui taip bus? Tai čia aišku dėl tų šalutinių.. Tik matai, neviskas parašyta pas tave. Ką gydytoja sakė apie dozes ir vartojimo laiką? "senatvėje nieko gero nesitikėti geriant tokį vaistą, nes jis "atima" kojas, veikia raumenis stipriai (anksčiau jis buvo skiriamas tik epilepsija sergantiems ir buvo ne toks stiprus), silpnaprotystė, atmintį suėda."- nuo kada čia tokių dalykų galima tikėtis, juk yra skirtumas ar kelias savaites gėrei, ar visą laiką ant jo sėdi, tiesa?
" (beje jie visi yra blogis, nes realiai neturi gydomojo poveikio)" - o tai kiti vaistai turi gyd. poveikį?

Tai čia senai aišku, kad tam kartui padeda. Man pvz šitie daug geresnis variantas atrodo negu kokie antidepresantai, kurie turi daug daugiau šalutinių. O kodėl antidepresantai tai gydytojai neatrodo blogis ir ką ji apie juos sakė?