Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#390022 Mano pirmas vaistas buvo escitalopramas, nes buvo nerimas didziulis. Is pradziu lyg ir tvarkesi reikalai, bet poto prasidejo labai bjaurios busenos, pyktis, suicidines mintys, bendra disforija, todel buvo prirasytas carbamazepinas, veliau olanzapinas, o paskutiniu metu isvis meciau antidepresanta ir reikalai tapo geresni. Jau rasiau savo kurtoj Azitacines depresijos temoj, kad kai kurios depresijos formos dabar priskiriamos kaip bipolinio spektro sutrikimai ir antidepresantai rasomi tik salia nuotaikos stabilizatoriu arba isvis nerasomi. Daug dabar kalbu vyksta, kad antidepresantai pablogina bipoliniu sutrikimu reikalus, sukeldami greita nuotaiku cikla, sukeldami nerima ar misrias busenas.

Paveikslėlis

Priedo, pagal Stephen Stahl, del netinkamo gydymo, antidepresantai net gi gali, paspartindami nuotaiku kaita, sukelti depresinius simptomus del pagreitejusios nuotaikos kaitos.

https://www.youtube.com/watch?v=tvpVfXAC5Ow

Nesakau, kad antidepresantai neturi buti rasomi apskritai, tiesiog pats gydymas turetu buti koreguojamas pagal tai, kokius simptomus pacientas turi esamu susitikimu su psichiatru metu. Jei AD nenuima nerimo, nors tam rasomi, nu tai jokia ligonine nepades tam nerimui praeiti, nes, galbut, vaistas ne laiku ir ne vietoje.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#390025 Biggie, tikrai sutinku. Bet ką daryti, kai ligoninėj mane stebėjo dėl bipolinio ir jo nenustatė. Jokios formos. Litį paskyrė kaip nuotaikos stabilizatorių šalia paroxetino. Pavartojau kažkiek litį, bet nepadėjo pasijusti geriau. Manęs nuotaikos stabilizatoriai kaip depakinas, finlepsinas neveikia. O finlepsino net negaliu gerti dėl stipraus šalutinio - kraujospūdį labai užkelia, galvą skauda, svaigsta. Bandžiau mažinti AD iki minimum, paroxetino 5 mg gėriau kokią savaitę ar ilgiau. Tai taip pablogėjo savijauta, kad teko vėl didinti dozę :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#390032 Man mirtazapinas jokio apetito nebeklia 30mg geriu bet kaip rase tu gali ir nevalgyt vis tiek svoris padideja kazkiek ir laikosi. Citalopramas atima fizines jegas ir pasitenkinima, klonazepamas tai kaip parvaziuotas atsibundi, kvetiapinas kaip nuduses irgi buni, depakinas isvis malonumo nebejauti ir kaip zombis buni, be to depakinas kaupiasi ant virsaus su lyg kiekviena doze. Nakciai neisivaizduoju ka gert bandysiu 10 olanzapine su 25 mirtazapino. Isbandysiu dar su sertalinu diena variant turiu dar dvi savaites iki daktaro palaukt. Nepades 45 mirtazapino bandysiu jei visai ragai dar 8 dienom turiu serokvelio is senu laiku, kaip nors iki daktaro pratemsiu, gal susitvarkys, jei nesusitvarkys prasysiu serokvelio kad israsytu, jei neisrasys tada bdin, I ligonine reiks vel...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Montana Montekristo rašė:Gal galite pasakyti kas tikrai zinote, kokie vaistai antidepresantai, benzai yra grinai nuo nerimo ir baimes?

Visi SSRI, SNRI, mirtazapinas ir visi benzodiazepinai yra indikuoti ar tai GAD, ar panikos sutrikimams. Individualus skirtumai yra tarp konkreciu diagnoziu, bet praktiskai rasomi visi. Alfa 2 ligandai gabapentinas ir pregabalinas europoj irgi naudojamas nerimo sutrikimams, GABARI tiagabinas irgi, bet, man atrodo, jis kainuoja kosmosa.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#390120 Pregabalino, gabepentinas isvis negirdeti, nezinau kodel ju zmonem neskiria nu kiek gulejas nesu girdejas, kad kam duotu, tiagabinas lyg nuo 2016 netiekiamas.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#392698 Mane pavaduojanti psichiatrė išmokė kaip Venlafaksiną vartoti. Tiksliau pusę kapsulės. Pasirodo reikia pusę išpilti lauk ir išgerti tik tą dalį su kapsule, nes ji veikia kaip kažkoks įsisavintojas skrandyje ar panašiai. O jei geri čierką kaip aš be kapsulės tai ale jau netaip veikia. Nežinau, man buvo naujiena tai pasidalinsiu. Nors šian buvo p*h ir vėl savaip išgėriau :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:Mane pavaduojanti psichiatrė išmokė kaip Venlafaksiną vartoti. Tiksliau pusę kapsulės. Pasirodo reikia pusę išpilti lauk ir išgerti tik tą dalį su kapsule, nes ji veikia kaip kažkoks įsisavintojas skrandyje ar panašiai. O jei geri čierką kaip aš be kapsulės tai ale jau netaip veikia. Nežinau, man buvo naujiena tai pasidalinsiu. Nors šian buvo p*h ir vėl savaip išgėriau :bloga

Venlafaksinas irgi dabar eina prailginto veikimo visur, tai kazka ardyt nelabai yra tikslo
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#392712 Tai aš tiesiog noriu 37,5mg gert, o LT sunkiai rasi + nekompensuojama. Tai tenka 75mg ardyt. Plius 1,73€ mėnesiui tai centai.
Parašė Kinroze
#393872 As pirma karta vartoju Venlapaxine. Ligonineje paskyre. Pradejau nuo 75mg.,paskui padidino iki 150mg. Dabar jau namie esu,bet pati vel susimazinau doze,nes kazkas ne taip man nuo jo. Burnos ir nosies gleivine kaip dulkiu apsiuoscius,toks jausmas,kad dulkinoj patalpoj esu,apetitas sumazejes zenkliai. Nezinau ar vartosiu si AD toliau,su gyd.kalbesiuos. Zodziu nesamones. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Kinroze rašė:As pirma karta vartoju Venlapaxine. Ligonineje paskyre. Pradejau nuo 75mg.,paskui padidino iki 150mg. Dabar jau namie esu,bet pati vel susimazinau doze,nes kazkas ne taip man nuo jo. Burnos ir nosies gleivine kaip dulkiu apsiuoscius,toks jausmas,kad dulkinoj patalpoj esu,apetitas sumazejes zenkliai. Nezinau ar vartosiu si AD toliau,su gyd.kalbesiuos. Zodziu nesamones. :bloga

Na taip, zmones nuo jo sukusta. Kaikuriem tas sukudimas i nauda, bet jei esi kuda, tai dar labiau sukusti ir nebesinori.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#393879 Taip, jis man sumažino apetitą žiauriai, bet man tik į naudą :achtung Net ir 37,5mg toliau daro savo.
Parašė Monique
#394977 Sveiki. man gydytoja surašė kaip turiu nutraukti. tai antra diena be vaisto. atrodo kad širdis išlėks, ir taip stipriai mėto į šonus :bloga kiek laiko šitie simptomai tęsiasi ?
pradžioje gėriau 150 mg, bet man jie siaubingai netiko... tada sumažinom iki 75 mg o galiausiai iki 35 mg... sakė gert xanax'ą kad sumažintu traukulių ir "elektros iškrovos" pojūčius. :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vyagndas rašė:Nuo kokiu doziu aktivina geriu 450mg

Cia jau ir taip virs terapines dozes, jei visvien ner jegu, gali bandyt bupropiona jungti. Jei 450mg+450mg bupropiono neveiktu, beliktu metilfenidatas, bet jis kontroliuojama medziaga ir Lietuvoj nelabai psichiatrai ja megsta