Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#421703 Žiūrint koks lygis mažiausiai 215, daugiausia 430. Čia komisija nustato. Paieškokit internete, viskas surašyta. Jei į mokyklą vaikšto, tai nemanau, kad daug gaus

Sunkus – asmens galimybės ugdytis, dalyvauti ir veikti yra žymiai sumažėjusios, būtina nuolatinė kitų žmonių slauga, priežiūra, pagalba. Skiriama 2 bazinės pensijos ir išlaidų tikslinė kompensacija – 1 bazinė pensija.
Vidutinis – asmens galimybės ugdytis, dalyvauti ir veikti yra sumažėjusios, reikia nuolatinės kitų žmonių priežiūros, pagalbos. Skiriama 1,5 bazinės pensijos ir išlaidų tikslinė kompensacija – 0,5 bazinės pensijos;
Lengvas – asmens galimybės ugdyti, dalyvauti ir veikti yra nežymiai sumažėjusios. Skiriama 1 bazinė pensija.
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Žiūrint koks lygis mažiausiai 215, daugiausia 430. Čia komisija nustato. Paieškokit internete, viskas surašyta. Jei į mokyklą vaikšto, tai nemanau, kad daug gaus

Sunkus – asmens galimybės ugdytis, dalyvauti ir veikti yra žymiai sumažėjusios, būtina nuolatinė kitų žmonių slauga, priežiūra, pagalba. Skiriama 2 bazinės pensijos ir išlaidų tikslinė kompensacija – 1 bazinė pensija.
Vidutinis – asmens galimybės ugdytis, dalyvauti ir veikti yra sumažėjusios, reikia nuolatinės kitų žmonių priežiūros, pagalbos. Skiriama 1,5 bazinės pensijos ir išlaidų tikslinė kompensacija – 0,5 bazinės pensijos;
Lengvas – asmens galimybės ugdyti, dalyvauti ir veikti yra nežymiai sumažėjusios. Skiriama 1 bazinė pensija.

Ačiū Aldona,taip bandau domėtis ir internete,bet siaubas kaip reikia pragyventi sergantiems,aš net bijau pagalvoti…
Parašė flajus
#422989 Sveiki, norėčiau pasiteirauti man yra diagnozuotas F21 šizotipinis sutrikimas ir tiesiog norėčiau sužinot kas per neįgalumas čia yra, ką gydytojų komisija surašo į to neįgalumo lapus, dėl ko asmuo yra neįgalus ir kaip tai atsiliepia su darbais?
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#422992 Paziurejau internete. Ji buna ivairiu variantu. Atsius dokumentus. Ten bus surasyta.

Kai gausi dokumentus, bus lapas su isvadomis, ka gali ir ko negali.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#423003 Hello,

Planuoju kreiptis dėl neįgalumo. Visas psichiatrinių vaistų sąrašas bandytas ne vieną kartą, iš viso gulėjau daugiau nei 7 kartus ligoninėse ir tt.

Koks maždaug galėtų būti darbingumo lygis su bipoliniu, misriom busenom, manijom, pastoviom depresijom?

ir ar reikia kazkiek laiko atguleti stacionare jei imsiuosi neigaluma?
Parašė flajus
#423059 O jeigu matysiu, kad man darbo rinkoj sudėtinga yra gauti tą darbą, nes turiu neįgalumą, galima to neįgalumo atsisakyti?
Parašė Ramunyte
#423061 Mes gavom su f20 ,neįgalumą vidutinis,dviems metams,gulejom 5kartus per metus.Gauna sūnus 225eur.Bet dirbti abejoju ar galės .Tikrai neuzdyka gauna,nes sunku,labai kas liečia darbus,net namie apsitvarkyti, bent kolkas,aišku jam dar mokslai ,o kol suaugs gal kas keisis.dabar baige 9klase.dėl 10 neisivaizduoju ar įveiks.Su liga kovojame.
Parašė Ramunyte
flajus rašė:O jeigu matysiu, kad man darbo rinkoj sudėtinga yra gauti tą darbą, nes turiu neįgalumą, galima to neįgalumo atsisakyti?

Manau neįgalumo atsisakyti be šansu,nebent jam pasibaigus iš naujo eiti,ir jai sveikata gera tada jo nepratęs .gal taip tiksliai nežinau.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#423063 Flajau, cia aisku jusu reikalas, bet mano nuomone, geriau nerizikuoti. Zinau, atveju, kai ligonis primelavo del sveikatos ir tai pasibaige avarija (dirbo vairuotoju).
Parašė flajus
#423065 Aš galvojau dėl savo f21 situacijos, tai kad aš turiu darbą ir dirbu pilną darbo dieną, mano mėnesinės pajamos yra apie 950 euru į rankas, sakau dar būtų gerai invalidumą gaut, nes pas mane situaciją tokia yra, kad aš dar tarnavęs kariuomenei 5 metus, tai turiu įgijęs ir psichologinį pasirengimą, bet aš nežinau ar tai turės įtakos invalidumui, man tiesiog baisu yra, kad po to iš darbo neatleistų
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#423066 Kas buvo praityje, manau neįtakos invalidumo.Kariuomenes patirtis negali pagerinti sveikatos, jei yra problemų. Psichologija nera garantas geros psichines sveikatos. Pagal įstatymą nuo 2018 metų darbuotojas privalo informuoti darbdavį, jei darbingumas 30-55%. Zinau atvejų, kad kai darbuotojas informuodavo apie neįgalumą, jam buvo mažinami etatai. Visa del to Lietuvoje vyrauja stigma dėl neįgaliųjų. Aš dabar registruota darbo biržoje ir man nenori siūlyti jokio darbo. Nori, kad išeičiau. Aš neimčiau neįgalumo, jei turėčiau gerą darbą
Parašė flajus
#423067 Ačiū, Jum, Aldona už atsakymą, situacija man dabar aiškesnė, bet aš dar galvoju pas psichologe į konsultaciją eiti, kad pakalbėt apie tą invalidumą, gal daugiau visko pasakys, kaip manot ar verta eit?
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#423068 Manau psichologė nieko gero nepasakys. Ji supranta, kad valstybe biedna. Patyriau tai savo kailiu. Buvau mokamoje konsultacijoje, privačiai pas psichiatrą.Man buvo pasakyta, kad valstybė taupo. Beje, jei dirbi, tai didina neįgalumo procentą. Neįgalumo vertinimo komisija vertina, kaip žmogus gyvena, kaip jam sekasi būti savarankiškam, vertina galimybes.