Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#395737 Pakeiciau duloxetina I venlafaxina, per viena diena vel i zmogu pavirtau, keista, kai lyg veikimo mechanizmas tas pats, bet poveikis kaip diena ir naktis. Nenoriu per daug dziaugtis, bet ankstyvas teigiamas poveikis dazniausiai rodo sekme antidepresantiniame gydyme
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:Pakeiciau duloxetina I venlafaxina, per viena diena vel i zmogu pavirtau, keista, kai lyg veikimo mechanizmas tas pats, bet poveikis kaip diena ir naktis. Nenoriu per daug dziaugtis, bet ankstyvas teigiamas poveikis dazniausiai rodo sekme antidepresantiniame gydyme

Tas tiesa, ankstyvas teigiamas poveikis daug ką pasako. Seroxato pirmą tabletę išgėriau, o jau iškarto palengvėjo. Taip ir geriu Seroxatą 10 metų sėkmingai su pertraukomis.

Mano nuomone, jei AD netinka per pirmas kelias savaites, tai laikas keisti į kitą :)
Parašė Mersas
biggie rašė:Pakeiciau duloxetina I venlafaxina, per viena diena vel i zmogu pavirtau, keista, kai lyg veikimo mechanizmas tas pats, bet poveikis kaip diena ir naktis. Nenoriu per daug dziaugtis, bet ankstyvas teigiamas poveikis dazniausiai rodo sekme antidepresantiniame gydyme

cia kaip cipralexsas ir seroxatas, atrodo panasus, bet vistiek skirias
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Mersas rašė:

cia kaip cipralexsas ir seroxatas, atrodo panasus, bet vistiek skirias

O kuris geriau seroxat ar sitas nuo nerimo? Ta prasme saugesnis? Man cipralexss jau ziauriai nudibodo dabar migrenos kas antra diena :bloga tai va reiks keist....bet kaip zinot kaa geriau
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#396301 Manau labiau Seroxatas nuo nerimo nei Venlafaksinas.
Parašė Mersas
Katinas rašė:Manau labiau Seroxatas nuo nerimo nei Venlafaksinas.

Tik seroxat, venlafaksinas skiriamas kada reikia aktyvinti daugiau
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#396933 3 savaitės negėriau savo 37,5mg, šian grįžau, nes jau nebegaliu, atkritau visiškai. Atrodo maža dozė, bet kiek lemia. Išgėriau 75mg tai dabar taip fiziškai negera. Tiesa psichologinė būsena pagerėjo, bent suicidines mintis nuėmė, ko neturėjau nuo ano karto, kai bandžiau mest. Įkaliau 2 parkopano, gal padės kažkiek, jei ne teks benzų imtis. Nors parkopanas jaučias jau dar labiau pagerino nuotaiką. Aną kartą kai bandžiau mest (tiesa, tik savaitę buvau be) tai iškart viskas susitvarkė tik išgėrus. Matyt išsibezdėjo iš organizmo per šitą laiką. Ir fun fact: visas 3 savaites athodai metimo buvo, tik apsilpę jau ties 3 savaite; išgėriau tai dar pastiprėjo toks jausmas, bent kuriam laikui. Kažkoks bullshit. Bandžiau ir fluanxolį mest tai buvo hello anxiety, my old friend. Užknisa tiesa vaistai, bet turbūt dar reikia.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Katinas rašė:3 savaitės negėriau savo 37,5mg, šian grįžau, nes jau nebegaliu, atkritau visiškai. Atrodo maža dozė, bet kiek lemia. Išgėriau 75mg tai dabar taip fiziškai negera. Tiesa psichologinė būsena pagerėjo, bent suicidines mintis nuėmė, ko neturėjau nuo ano karto, kai bandžiau mest. Įkaliau 2 parkopano, gal padės kažkiek, jei ne teks benzų imtis. Nors parkopanas jaučias jau dar labiau pagerino nuotaiką. Aną kartą kai bandžiau mest (tiesa, tik savaitę buvau be) tai iškart viskas susitvarkė tik išgėrus. Matyt išsibezdėjo iš organizmo per šitą laiką. Ir fun fact: visas 3 savaites athodai metimo buvo, tik apsilpę jau ties 3 savaite; išgėriau tai dar pastiprėjo toks jausmas, bent kuriam laikui. Kažkoks bullshit. Bandžiau ir fluanxolį mest tai buvo hello anxiety, my old friend. Užknisa tiesa vaistai, bet turbūt dar reikia.

Aš bijočiau Venflaksino, nes jį staigiai metus ar pradėjus vartoti gali būt Akatizija. Aš mačiau žmogų kai nuo Venflaksino nepagydoma Akatizija buvo, visam gyvenimui.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:3 savaitės negėriau savo 37,5mg, šian grįžau, nes jau nebegaliu, atkritau visiškai. Atrodo maža dozė, bet kiek lemia. Išgėriau 75mg tai dabar taip fiziškai negera. Tiesa psichologinė būsena pagerėjo, bent suicidines mintis nuėmė, ko neturėjau nuo ano karto, kai bandžiau mest. Įkaliau 2 parkopano, gal padės kažkiek, jei ne teks benzų imtis. Nors parkopanas jaučias jau dar labiau pagerino nuotaiką. Aną kartą kai bandžiau mest (tiesa, tik savaitę buvau be) tai iškart viskas susitvarkė tik išgėrus. Matyt išsibezdėjo iš organizmo per šitą laiką. Ir fun fact: visas 3 savaites athodai metimo buvo, tik apsilpę jau ties 3 savaite; išgėriau tai dar pastiprėjo toks jausmas, bent kuriam laikui. Kažkoks bullshit. Bandžiau ir fluanxolį mest tai buvo hello anxiety, my old friend. Užknisa tiesa vaistai, bet turbūt dar reikia.

Man panasiai su suicidiskumu. Nevartociau apskritai as tu AD, bet tik nusiimu ir suicidines mintys grizta, fiziskai gal ir nieko sunkaus mest (dabar gal su 300mg problemu butu), bet psichologine busena po nutraukimo apgailetina buna...
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#396936 Phurriz, aš jau nuo 2015 sausio vartoju jį ir nieko baisaus ta prasme :) Bet jo, nutraukinėti jį bleh, matyt ir pradėt, bet jau to nepamenu. Įkaliau parkopano, pagerino situaciją, bet dabar kažkoks pykinimas yra. Pavalgiau tai taip labai meh dabar. Tiesa, nuotaika pagerėjo tai it's something. 10 šiukšlių pilnų maišų chlamo išsimečiau :D

biggie, matyt mūsų smegenys netaip suprogramuotos, kažkur trumpina ties suicidu, o vaistai tą trumpinimą nuima.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#396937 Pagalvojau, kad parkopanas sukėlė nerimą ir dėl to pykina. Gali būti? Nes nerimas per tai pas mane reiškiasi labiausiai. Aišku ir vnlfx galėjo.

Edit: Taip nerimas. Išgėriau alaus nuėmė. Nenorėjau benzų šįkart, nes klonikas per ilgai velka, o bromo turiu labai nedaug, darbe gali prireikt :D Paskutinį kartą darbe išgėriau 2 kloniko tai tos dienos neprisimenu. TIk tiek, kad viskas buvo padaryta tvarkingai, be klaidų, tik visi pastebėjo, kad aš high as fuck.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Katinas rašė:Pagalvojau, kad parkopanas sukėlė nerimą ir dėl to pykina. Gali būti? Nes nerimas per tai pas mane reiškiasi labiausiai. Aišku ir vnlfx galėjo.

Edit: Taip nerimas. Išgėriau alaus nuėmė. Nenorėjau benzų šįkart, nes klonikas per ilgai velka, o bromo turiu labai nedaug, darbe gali prireikt :D Paskutinį kartą darbe išgėriau 2 kloniko tai tos dienos neprisimenu. TIk tiek, kad viskas buvo padaryta tvarkingai, be klaidų, tik visi pastebėjo, kad aš high as fuck.

O kam tu geri tą parkopaną ? Kausto tave ?
Nuo 2 Cloniko aš irgi būčiau high as fuck :D
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Phurriz rašė:
Katinas rašė:Pagalvojau, kad parkopanas sukėlė nerimą ir dėl to pykina. Gali būti? Nes nerimas per tai pas mane reiškiasi labiausiai. Aišku ir vnlfx galėjo.

O kam tu geri tą parkopaną ? Kausto tave ?
Nuo 2 Cloniko aš irgi būčiau high as fuck :D

Žinok buvo toks žiaurus nerimas, kad galvojau mirsiu. Ir aš puikiai žinau tuos nerimus ir jo ženklus ir panikos atakas, bet kai reikia tai jau kali, kad tik padėtų. Brrrr. Gėriau, nes šalutiniai nuo vnlfx buvo ir galvojau padės nuimt tam kartui bent. Padėjo. Nenorėjau benzų kaip sakiau, O kentėt irgi huine :/
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#396990 Anksciau galvojau, kad "Brain Zaps'ai" yra kazkaip susije su gliutamato neurotransmisija, pasirodo realesne hipoteze yra issibalansavus noradrenergine sistema:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3733524/

Venlafaksinas pasizymi turbut sunkiausiu abstinenciniu poveikiu, bet brain zaps'ai daugiau ar maziau buna nuo visu SSRI. Atomoxetinas, kuris yra NRI ir neveikia serotonino, nuime brain zaps'us, bent jau sitam pavyzdy, bet, is esmes, rysys yra. Serotonina veikiantys antidepresantai sumazina noradrenerginiu neuronu veikla (firing rate) is pagrindines ta darancios smegenu dalies "Locus Coeruleus". Galbut ta sistema nori "atsigriebti" uz blokada, taip sukeldama noradrenalino hiperaktyvuma. Kad ir kaip bebutu, pirma kart matau kazkoki bandyma paaiskinti reiskini, kuri patyre daugelis SSRI/SNRI vartojusiu zmoniu :oops: