Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:
Ramunyte rašė:Ocho ir kaip jums?ar ka jaučiate ,mes geriam po 20mg,o jums kokia liga Astronautė ...?

Na, pirma diena kaip 30mg. Gal kiek daugiau paslopino ir tiek. Labai kažko nejaučiu išskyrus tą durną nerimą...
Mano diagnozė šizoafektinis. depresinis tipas. Daugiausia kankinuosi su paranojom... Būna ir garsinių haliucinacijų. Šiaip labai keitė man diagnozes, jau net nepamenu kiek sykių. Man ne taip ir svarbu ta diagnozė aišku, Svarbu, kad remisiją kažkokią pasiekti. Aš jau nesitikiu pasveikti... Nes sergu nuo paauglystės (į medikus kreipiausi vėliau). O šį rudenį jau sukaks 40 metų man. :bloga Laikas kaip koks beprotis bėga...

O vetas mes vienmetes :))) su artėjančiu jus :))) Va va tas nerimas pas sunu irgi buvo beprotiškas ir dar yra aišku.o taip sūnui tas pats paranojos taip pat balsai ir buvo net su vaizdais,kaip Ziauru …o jums dar ir islyke per tiek metu ar su tuo susigyvenote ?ar su metais kiek lengviau?ar galima nors kiek įmanoma su siom ligom gyventi kuo pilnavertiskiau,kad neduoti sūnui išprotėti,ar daug metu geriate vaistus ar buvo remisija jums?o taip laikas bega…o taip svarbiausia remisija,labai tikiu kad ir jus ji pasieks :heart Mes taip pat to labai laukiam…o mums tik pradžia ar dar daug daug nežinoma viskas,tad jusu visu deka čia tik pradedu suprasti šia liga,kad ir kaip sunku susitaikyti bet…kazkaip sios ligos kabina paauglius daugiausia pastebejau.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Ramunyte rašė:
Deividas rašė:O kas dėl nerimo/panikos ir depresijos tai taip.. anksčiau kažkaip lengvai pagydavau gan. Per pusę metų atsistodavau ant kojų. Bet šį kartą jau 4as epizodas man ir nežinau gal amžius gal kad covidu kaiptik susirgau kai panika prasidėjo gal šiaip jau vaistai tiesiog manęs taip nebeveikia kaip anksčiau.. sunkiai pasigydo. Anksčiau pamenu kvetiapino 50mg išjungdavo mane, dabar vartojau 225mg kvetiapino ir beveik neveikė manęs, vistiek nemiga ir nerimas pramušdavo visus vaistus. Nerimas šiaip gan sunkiai gydos, bet kad šį kartą taip ilgai užtrunka viskas tai ir pats nustebau. Nusivyliau truputį jau vaistais, stebuklų nebedaro jie kaip anksčiau.

Aina sau kaip taip!ir neranda vaistų ir dar sakoma jog prie jų nepriprantama va tau :bloga va va mano sūnus taip nusivyle galvojo kad viskas greiciau ir geriau ir va ,o dar tik pradžia…o tau Deividai vistiek linkiu begalines kantrybes nenuleisti rankų :))) O kovidu kada sirgai ar sunkiai?

Covidas tai grynai buvo kaip sakoma vyšnia ant torto. Susirgau depresija, pradėjau vaistus vartot, prasidėjo vaistų šalutiniai, jaučiausi labai laaaaabai blogai, nerimas buvo nekontroliuojamas ir kaip tik dar ant to covidu susirgau. Tai realiai mano būsena buvo tokia kad žiūriu į vieną tašką ir nieko nebesuvokiu kas vyksta aplink mane. Ir dar priedo reikėjo eitį į naują darbą, nauja aplinka, dar didesnis stresas. Nu žodžiu jau galima sakyt buvau ant psichozės ribos. Čia buvo praeitą gruodį, kai labai daug covid atvejų buvo visa šeima susirgom. Poto praradau darbą ir va iki šiol namų režimu gyvenu. Šiaip daktarė ir covidą įtarinėja prisidėjus prie mano ligos, nes pas ją ligoninėj yra atvejų kai visiškai sveiki žmonės su psichozėm atsigulė po covido. Tad kai kuriem covidas per nervus kerta. Man nemanau kad kirto, tik šiaip dasidėjo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417497 Manau ne tai kad priprantama prie vaistų, bet tiesiognsu laiku jie nustoja veikt. Organizmas pripranta prie jų ir reikia ieškot naujų alternatyvų. Man pvz vaistai kurie anksčiau padėjo dabar buvo kaip saldainis. Biškutį padėjo bet labai minimaliai. Jums manau kadangi pirmą kartą liga tai vaistai tikrai padės. Svarbu ateity neatkrist. :)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Ramunyte rašė:O vetas mes vienmetes :))) su artėjančiu jus :))) Va va tas nerimas pas sunu irgi buvo beprotiškas ir dar yra aišku.o taip sūnui tas pats paranojos taip pat balsai ir buvo net su vaizdais,kaip Ziauru …o jums dar ir islyke per tiek metu ar su tuo susigyvenote ?ar su metais kiek lengviau?ar galima nors kiek įmanoma su siom ligom gyventi kuo pilnavertiskiau,kad neduoti sūnui išprotėti,ar daug metu geriate vaistus ar buvo remisija jums?o taip laikas bega…o taip svarbiausia remisija,labai tikiu kad ir jus ji pasieks :heart Mes taip pat to labai laukiam…o mums tik pradžia ar dar daug daug nežinoma viskas,tad jusu visu deka čia tik pradedu suprasti šia liga,kad ir kaip sunku susitaikyti bet…kazkaip sios ligos kabina paauglius daugiausia pastebejau.

Man daugiau garsai nei balsai... Ir tų garsų retokai būna. Daugiau paranojos kankina. :bloga Labai šūdinas reikalas. Dėl to negaliu ilgiau kažkur dirbti. Nesigauna mokytis. Ir todėl turiu neįgalumą. Susigyventi su tuo nelabai galima... Vaistus geriu nuo 2006 metų berods. Buvo remisijų, žinoma. Bet vistiek atkrentu...
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:
Ramunyte rašė:O vetas mes vienmetes :))) su artėjančiu jus :))) Va va tas nerimas pas sunu irgi buvo beprotiškas ir dar yra aišku.o taip sūnui tas pats paranojos taip pat balsai ir buvo net su vaizdais,kaip Ziauru …o jums dar ir islyke per tiek metu ar su tuo susigyvenote ?ar su metais kiek lengviau?ar galima nors kiek įmanoma su siom ligom gyventi kuo pilnavertiskiau,kad neduoti sūnui išprotėti,ar daug metu geriate vaistus ar buvo remisija jums?o taip laikas bega…o taip svarbiausia remisija,labai tikiu kad ir jus ji pasieks :heart Mes taip pat to labai laukiam…o mums tik pradžia ar dar daug daug nežinoma viskas,tad jusu visu deka čia tik pradedu suprasti šia liga,kad ir kaip sunku susitaikyti bet…kazkaip sios ligos kabina paauglius daugiausia pastebejau.

Man daugiau garsai nei balsai... Ir tų garsų retokai būna. Daugiau paranojos kankina. :bloga Labai šūdinas reikalas. Dėl to negaliu ilgiau kažkur dirbti. Nesigauna mokytis. Ir todėl turiu neįgalumą. Susigyventi su tuo nelabai galima... Vaistus geriu nuo 2006 metų berods. Buvo remisijų, žinoma. Bet vistiek atkrentu...

Aina sau kiekvienam mat skirtingai,jam pradzioj isakinejantys balsai buvo,tada vaizdiniai ,miręs senelis ,nu zodziu…paskui taip gydymo eigoj paranojos ir sako dabar taip įdomiai kažkokie šešėliai ,sniokstimas ausyse bet irgi nevisada,nu zodziu aina sau kaip baisu…tai vat dėl mokslu mums irgi neaisku ,kaip bus…nes sako toks išplaukęs jaučiuos ir tie šešėliai kartais uzeina ir pan nu zodziu žesim,o dėl neįgalumo taip mums taip pat sakė ji tvarkys,tad kaip minejot dar viską gerai apgalvosim.ir dėl mokyklos sakė kazka gal spec mokymą ar palengvinta nežinau net,zesim ka gimnazija pasiūlys po daktarės.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#417509 O mokymosi namuose negali pasiūlyti? :bloga
Kai mano sūnėnui buvo depresija, jis mokėsi namie, pas jį ten kažkurie mokytojai ateidavo į namus.
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:O mokymosi namuose negali pasiūlyti? :bloga
Kai mano sūnėnui buvo depresija, jis mokėsi namie, pas jį ten kažkurie mokytojai ateidavo į namus.

Va šito nežinau,gydytoja minėjo paklausti kokios gimnazijoj pas juos yra galimybes,o atidėti mokslu nenori nes taip svajojo į gimnazija tai 8ta klase jau baige namie nuotuoliniu palengvinta,ir su klasiokais susigyvenes kaip sako jis butų dar vienas stresas ir motivacijos nulis(((pirmad eisiu į mokykla sutarėme su mokytojais susitikti aptarti viską o 13d pas gydytoja tai zesim ka ji suplanavus dėl grupes minėjo ir dėl mokslu .
Parašė Ramunyte
#417511 Negaliu dar vis patiketi kai griūna vaiko svajones o mokėsi jis gerai ,aišku buvo ir ligos simptomai uzsibrezdavo tikslu iki max o tada ir prasidėjo ,negaliu dar vis susitaikyti(((
Parašė Ramunyte
Ramunyte rašė:

Va šito nežinau,gydytoja minėjo paklausti kokios gimnazijoj pas juos yra galimybes,o atidėti mokslu nenori nes taip svajojo į gimnazija tai 8ta klase jau baige namie nuotuoliniu palengvinta,ir su klasiokais susigyvenes kaip sako jis butų dar vienas stresas ir motivacijos nulis(((pirmad eisiu į mokykla sutarėme su mokytojais susitikti aptarti viską o 13d pas gydytoja tai zesim ka ji suplanavus dėl grupes minėjo ir dėl mokslu .

Ir dar remisijos baigdavosi geriant vaistus?ar kaip?
Parašė Ramunyte
#417513 8ta tai baige nuotuoliniu ir sudarė grafika po kelias pamokas į diena trumpesnes ir ne visos iš eiles .nes buvo isviso pradžia gydymo negalėdavo net atsikelti laiku nu zodziu…
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ramunyte rašė:

Vilniaus Ozo gimnazija siūlo nuotolinį mokymą. Aš pats taip baigiau mokyklą prieš 10m. Prieš egzaminus pasisamdžiau korepetitorius ir išlaikiau labai gerai egzus.
Parašė Ramunyte
LBJ rašė:
Ramunyte rašė:

Vilniaus Ozo gimnazija siūlo nuotolinį mokymą. Aš pats taip baigiau mokyklą prieš 10m. Prieš egzaminus pasisamdžiau korepetitorius ir išlaikiau labai gerai egzus.

Ocho kaip super,idomu labai ar pas mus taip bus nes gyvename mažame miestelį ,kaip Biržai.Nes tikrai sergant tokiomis ligomis ir geriant tokius vaistus tai tikrai turėtų sudaryti sąlygas manau.tai zesim ka gali pasiulyti .ačiū labai už info domesiuosi :)))
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Ramunyte rašė:Ir dar remisijos baigdavosi geriant vaistus?ar kaip?

Na dažniausiai atėjus remisijai po kurio laiko pamažindavo tas užkeltas dozes ir po kurio laiko, kai koks stresas, tai vėl krentu žemyn. Tada vėl užkelia dozes... Na ir gaunasi toks žaidimas... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Ramunyte rašė:Negaliu dar vis patiketi kai griūna vaiko svajones o mokėsi jis gerai ,aišku buvo ir ligos simptomai uzsibrezdavo tikslu iki max o tada ir prasidėjo ,negaliu dar vis susitaikyti(((

Nebūtinai griūna... Būna gi žmonės su šizofrenijos diagnoze užima aukštus postus... Reiškia sėkmingai baigė mokslus ir pan... Pasistenk negalvoti kas bus, nes to neįmanoma numatyti... Savotiškas mazochizmas su tuo galvojimu kas bus... Svarbiausia dabar kažkaip sąlygas sudaryti, kad būtų kuo mažiau streso... :heart