Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
maumau15 rašė:aciu uz atsakyma :flo o ta baime panika su laiku isnyksta? geriu lorafen kad busena palengvinciau. Uzkniso tas adrenalinas ir baime :bloga

Siaip turetu, daznai rasomi benzodiazepinai SSRI gydymo pradzioj, nes kol receptoriai persireguliuoja buna kartais toks nemalonus uzaktyvavimas, bet dazniausiai susitvarko
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#368662 kai paskaiciau tavo posta man ramiau pasidare :flo kuo toliau tuo labiau man mano liga nesa i bipolini/ar sizoafektini :DD
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:
maumau15 rašė:aciu uz atsakyma :flo o ta baime panika su laiku isnyksta? geriu lorafen kad busena palengvinciau. Uzkniso tas adrenalinas ir baime :bloga

Siaip turetu, daznai rasomi benzodiazepinai SSRI gydymo pradzioj, nes kol receptoriai persireguliuoja buna kartais toks nemalonus uzaktyvavimas, bet dazniausiai susitvarko

Tas 'aktyvinimas' nuo vaistu buna toks dirbtinis ir slykstus. Jau geriau but nuramintam ir siek tiek mieguistam mano nuomone. Kiek teko 'aktyvinanciu' gert, visi ta dirbtine, slykscia, netikra energija duodavo.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
Phurriz rašė:
biggie rašė:

Tas 'aktyvinimas' nuo vaistu buna toks dirbtinis ir slykstus. Jau geriau but nuramintam ir siek tiek mieguistam mano nuomone. Kiek teko 'aktyvinanciu' gert, visi ta dirbtine, slykscia, netikra energija duodavo.

kodel vadini tai slykscia energija? tu cia apie ad kurie skirti zmonems kuriems truksta energijos? man kolkas geriau ad tai zoloft.
Parašė Bulvytė
#382181 Aš dėl panikos priepuolių/nerimo lankiausi pas psichiatrą, buvo šituos kartu su išrašę, gal 7 dienas vartojau, bet tai, kad dauguma priauga svorio, mane labai gąsdino + miegodavau kokias 15 h per dieną (suprantu, šitai turėtų praeiti, bet net netraukus dar vaikščiojau kaip zombis dvi dienas, tai ką aš žinau...), todėl atsisakiau vartoti juos. Pakeitė į lexapro :DD
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#382742 Geriu mirtazapina daug metu, geriausias vaistas buvo mano. Dabar nusprendziau jy nutraukti, nes noriu miegoti be vaistu. Nutraukiau ir jau antra diena miegu be mirtazapino, jokiu salutiniu pojuciu nutraukus.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Phurriz rašė:Geriu mirtazapina daug metu, geriausias vaistas buvo mano. Dabar nusprendziau jy nutraukti, nes noriu miegoti be vaistu. Nutraukiau ir jau antra diena miegu be mirtazapino, jokiu salutiniu pojuciu nutraukus.

Tikiuosi taip ir bus ir nepasikartos mano nutraukimo scenarijus :D Tiesa, ne tie patys vaistai, bet vis tiek.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#382755 Mirtazapinas nelabai turi nutraukimo sindromo, planuoju ir as ji numest, nes atsibodo vakarais i saldytuva lysti
Parašė Dzastinas
#383465 As geriu irgi senai. Bet kiek kartu bandziau mesti tai po keliu dienu nemiga totali prasideda ir vel tenka gryzti. Reiks bandyt gal po7.5mg mazinti, net nezinau.
Vartotojo avataras
Parašė whitenoise
Dzastinas rašė:As geriu irgi senai. Bet kiek kartu bandziau mesti tai po keliu dienu nemiga totali prasideda ir vel tenka gryzti. Reiks bandyt gal po7.5mg mazinti, net nezinau.

nutraukiau vasaros pradzioj mirtazapina. irgi nemiga kankino kuri laika (miegas budejimo rezimu), bet po savaites kazkur miegas susitvarke.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Dzastinas rašė:As geriu irgi senai. Bet kiek kartu bandziau mesti tai po keliu dienu nemiga totali prasideda ir vel tenka gryzti. Reiks bandyt gal po7.5mg mazinti, net nezinau.

Nutrauk is leto. Gerk po 7.5. Poto dar per puse. Ir mesk ant galo.
Parašėazuolas
#393082 Bet tai as nesuprantu jus gal nesergat taip sunkiai kad mirtazapina (kiek skaiciau komentaru) nenorit gerti tik del svorio didejimo, o kad jis padeda atrodo jums maziau svarbu nei tas zveriskas apetitas. As ir dabar pradesiu si vaista gert 15mg vakare. Jau metus geriau rispolept 2mg ,priaugau 22kg, dabar meciau nes issigydziau haliucinacijas,kurios buvo tikrai baisiau uz svorio priaugima. Dabar tik sunku uzmigt vakarais todel paskyre mirtazapin ir man vienodai kad jis augins svori kad tik padetu nuimt nerima ir kad miegociau.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
azuolas rašė:Bet tai as nesuprantu jus gal nesergat taip sunkiai kad mirtazapina (kiek skaiciau komentaru) nenorit gerti tik del svorio didejimo, o kad jis padeda atrodo jums maziau svarbu nei tas zveriskas apetitas. As ir dabar pradesiu si vaista gert 15mg vakare. Jau metus geriau rispolept 2mg ,priaugau 22kg, dabar meciau nes issigydziau haliucinacijas,kurios buvo tikrai baisiau uz svorio priaugima. Dabar tik sunku uzmigt vakarais todel paskyre mirtazapin ir man vienodai kad jis augins svori kad tik padetu nuimt nerima ir kad miegociau.

Vienodai but storu ? Nerupi sveikata ? Nebijai diabeto ? Nebijai sirdies ligu ? Nesvarbu, kad bus sunku judet storam ? Nesvarbu, kad sportuot, begt negalesi normaliai ? Nesvarbu, kad bunant storam visom ligom susirgt padideja rizika 10 kartu ?

Jei nerupi sveikata, tai augink lasinius. Man tai fizine sveikata labiau rupi uz psichine. Isigydysi depresija, bet susirgsi diabetu. Idomu kas geriau ? Pikta skaityti tokias nesamones.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#393121 Yra skirtumas siaip, nes mirtazapinas neveikia cholinerginiu receptoriu kaip neuroleptikai, neblokuoja dopamino, o ji didina, tik tiek, kad blokuoja H1, kaip kad quetiapinas ar olanzapinas, ar tas pats risperidonas, ir slopina bei sukelia apetita, taciau neturi to neisvengiamo svorio prieaugio, kuri turi daugelis atipiniu neuroleptiku