Moderatorius: signs

Parašė Mersas
Milita99 rašė:Siandien pirma diena tik...

tai dar tik pradzia.man asmeniskai buvo visko ir slopino ir atvirksciai aktyvino. Geriau po visa tablete, tai po kurio laiko labai uzaktyvino, tad numazino iki uses tabletes.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
emar rašė:Kai mane pradėjo slopinti, pradėjau juos gerti vakare

O vakare kaip miegui netrukde? Dabar ir geriat visa laika vakare? Ar tik pradzioj
Vartotojo avataras
Parašė emar
#387732 Aš iš pradžių gerdavau ryte (nuo ketvirčio tabletės dozė buvo didinama iki pusantros). Paskui atėjo toks laikas, kai išgerdavau ryte, priguldavau ir nulūždavau dviem-keturioms valandoms (atostogų metas buvo), tai keičiau į vakarą. T.y. atsiguli ir nulūžti, o ryte vis tiek veikia tas reikiamas poveikis. Mano psichiatrė sakė, kad tos reikiamos medžiagos per laiką kaupiasi organizme, tai jei praleisi kokį kartą - nieko tokio. Bet nuo tada pradėjau mažinti dozę ir šiuo metu nebevartoju. Nes pagrindiniai simptomai buvo didelis nerimas+nemiga+depresija. Nemigai pradžioje gerdavau bromazepamą, ir dieną bandžiau mažesnę dozę, bet jis mane taip užslopindavo, kad ėmiausi ne vaistinių priemonių užmigti. Kol galų gale pradėjo migdyti Cipralex'as, dabar geriu migdomuosius valerijono pagrindu Valeradix. Prieš pradedant gydytis juos mėginau, skundžiausi psichiatrei, kad jie neveikia, ji pasakė, kad esant tokios būsenos ir neturėtų.
Tai dabar bandau kapanotis faktiškai be vaistų (jei neskaitysime Valeradix :D).

Šiaip patarčiau pasitarti su psichiatru, galbūt vaistai nelabai tinkami, nėra tikslo save kankinti. Mano psichiatrė man sakė, kad kiekvieną žmogų vaistai veiks skirtingai. Tai priklauso ir nuo genetikos, ir sandaros, įtariu, kad ir mityba bei cheminė pusiausvyra ne paskutinėje vietoje. Skirtingų vaistų skirtingi poveikiai, savuosius reikia rasti...
Parašė Mersas
Milita99 rašė:
emar rašė:Kai mane pradėjo slopinti, pradėjau juos gerti vakare

O vakare kaip miegui netrukde? Dabar ir geriat visa laika vakare? Ar tik pradzioj

Bandziau ir taip ir taip. Jei slopina, tada reiktu gert vakare. manes is pradziu jis visai neslopino. Su vaistais yra taip, kad kiekvienam reikia pagal save prisitaikyti, tiesiog nebijot pabandyt. kaip ir vaistai,vienus veikia raminamai, kitus ne. Tau tik pat pradzia, tad nepergyvenk, pasikeis dar ju veikimas.
Parašė Mersas
emar rašė:Aš iš pradžių gerdavau ryte (nuo ketvirčio tabletės dozė buvo didinama iki pusantros). Paskui atėjo toks laikas, kai išgerdavau ryte, priguldavau ir nulūždavau dviem-keturioms valandoms (atostogų metas buvo), tai keičiau į vakarą. T.y. atsiguli ir nulūžti, o ryte vis tiek veikia tas reikiamas poveikis. Mano psichiatrė sakė, kad tos reikiamos medžiagos per laiką kaupiasi organizme, tai jei praleisi kokį kartą - nieko tokio. Bet nuo tada pradėjau mažinti dozę ir šiuo metu nebevartoju. Nes pagrindiniai simptomai buvo didelis nerimas+nemiga+depresija. Nemigai pradžioje gerdavau bromazepamą, ir dieną bandžiau mažesnę dozę, bet jis mane taip užslopindavo, kad ėmiausi ne vaistinių priemonių užmigti. Kol galų gale pradėjo migdyti Cipralex'as, dabar geriu migdomuosius valerijono pagrindu Valeradix. Prieš pradedant gydytis juos mėginau, skundžiausi psichiatrei, kad jie neveikia, ji pasakė, kad esant tokios būsenos ir neturėtų.
Tai dabar bandau kapanotis faktiškai be vaistų (jei neskaitysime Valeradix :D).

Šiaip patarčiau pasitarti su psichiatru, galbūt vaistai nelabai tinkami, nėra tikslo save kankinti. Mano psichiatrė man sakė, kad kiekvieną žmogų vaistai veiks skirtingai. Tai priklauso ir nuo genetikos, ir sandaros, įtariu, kad ir mityba bei cheminė pusiausvyra ne paskutinėje vietoje. Skirtingų vaistų skirtingi poveikiai, savuosius reikia rasti...

O, kaip sekasi be vaistu?Kiek laiko gerei cipralex??
Vartotojo avataras
Parašė emar
#387745 Kol kas neblogai sekasi. Su nuotaikom ir nerimais tenka pačiai tvarkytis, bet toliau vaikštau pas psichoterapeutą. Labai savotiškas darbas, nes mes nelabai susišnekam :D Tiksliau, ji su manimi :D Labai sunku perimti kitokį elgsenos modelį, kitaip mąstyti, kitaip priimti save ar kitus.
Gėriau pusantrų metų.
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Kas geriat cipralexa ryte ka geriat miegui? Po kiek laiko jis nuims ta nerima rytini?

geriu per pietus cipralexsa, o kviatepina miegui.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#387753 Aš šituos gėriau pusantrų metų. Tik patarimas: jei matot, kad neveikia po mėnesio ar kelių, tiesiog pakeiskit, nebūkit kaip aš :D O gerdavau ryte ir maksimumą 20mg, visiškai jokio efekto nebūdavo. Nei slopinimo, nei aktyvinimo. Fluanxolis labiau padėjo ir padeda. Bet šitas vaistas yra stiprus ir efektyvus šiaip tai tikiuosi, kad kam padės :)))
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#387770 Kadangi as cia naujoke dar paklausinesiu :) o gal zinot kiek ilgai galima gerti lexotanili? Vienas gydytojas sako menesi kitas dvi savaites...? Bijau pripratimo bet Ad vis dar nesuveike tai reik ramybes man :song
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Kadangi as cia naujoke dar paklausinesiu :) o gal zinot kiek ilgai galima gerti lexotanili? Vienas gydytojas sako menesi kitas dvi savaites...? Bijau pripratimo bet Ad vis dar nesuveike tai reik ramybes man :song

as geriau ilga laika, tad kai reikejo nutraukt, buvo ne kas, tad patarciau neinikti i siuos vaistus, dvi savaites ir koki pertrauka bent padaryt.
Parašė Mersas
Katinas rašė:Aš šituos gėriau pusantrų metų. Tik patarimas: jei matot, kad neveikia po mėnesio ar kelių, tiesiog pakeiskit, nebūkit kaip aš :D O gerdavau ryte ir maksimumą 20mg, visiškai jokio efekto nebūdavo. Nei slopinimo, nei aktyvinimo. Fluanxolis labiau padėjo ir padeda. Bet šitas vaistas yra stiprus ir efektyvus šiaip tai tikiuosi, kad kam padės :)))

as ir nesuprantu ar jie veikia, ar ne, nera blogai, bet ir nera gerai,o geriu jau tris menesius, aisku dar blaskausi tarp naktiniu vaistu, nzn ar kvetiaina gert ar tritiko, tai gal del to dar tokia savijauta ne kokia.Siap seroxatas kazkada padejo, ga teks vel prie jo grizti.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Mersas rašė:
Milita99 rašė:Kadangi as cia naujoke dar paklausinesiu :) o gal zinot kiek ilgai galima gerti lexotanili? Vienas gydytojas sako menesi kitas dvi savaites...? Bijau pripratimo bet Ad vis dar nesuveike tai reik ramybes man :song

as geriau ilga laika, tad kai reikejo nutraukt, buvo ne kas, tad patarciau neinikti i siuos vaistus, dvi savaites ir koki pertrauka bent padaryt.

O kas daresi? Kiek tas ilgas laikas? Pas mane gyvenime tokia ziauri krize kad jei ne lexas buciau jau kojas uzvertus is streso...tai ir griebiausi dar cipralexo kaip siaudo...bet lexas tai superinis.vairavimo netrikdo miegas puikus gyvenimas irgi..tik va priklausomybe... :bloga
Parašė Mersas
Milita99 rašė:
Mersas rašė:

O kas daresi? Kiek tas ilgas laikas? Pas mane gyvenime tokia ziauri krize kad jei ne lexas buciau jau kojas uzvertus is streso...tai ir griebiausi dar cipralexo kaip siaudo...bet lexas tai superinis.vairavimo netrikdo miegas puikus gyvenimas irgi..tik va priklausomybe... :bloga

:))) lexas ziauriai geras vaistas, tikrai pritariu.As gulejau azuolyno klinikoj ir pirmiausia man ji nutrauke, be gailescio, nes sake, kad neveiks normaliai cipralexsas, tai ojojoi kaip buvo blogai. abstinencija buvo, kaip sake gydytojas.Pakeite kitais, tiapridaliu, tai kazkiek jis gelbejo, bet sunku buvo.o, kiek tu lexuso geri per diena???