- 2017 11 04, 22:17
Aš iš pradžių gerdavau ryte (nuo ketvirčio tabletės dozė buvo didinama iki pusantros). Paskui atėjo toks laikas, kai išgerdavau ryte, priguldavau ir nulūždavau dviem-keturioms valandoms (atostogų metas buvo), tai keičiau į vakarą. T.y. atsiguli ir nulūžti, o ryte vis tiek veikia tas reikiamas poveikis. Mano psichiatrė sakė, kad tos reikiamos medžiagos per laiką kaupiasi organizme, tai jei praleisi kokį kartą - nieko tokio. Bet nuo tada pradėjau mažinti dozę ir šiuo metu nebevartoju. Nes pagrindiniai simptomai buvo didelis nerimas+nemiga+depresija. Nemigai pradžioje gerdavau bromazepamą, ir dieną bandžiau mažesnę dozę, bet jis mane taip užslopindavo, kad ėmiausi ne vaistinių priemonių užmigti. Kol galų gale pradėjo migdyti Cipralex'as, dabar geriu migdomuosius valerijono pagrindu Valeradix. Prieš pradedant gydytis juos mėginau, skundžiausi psichiatrei, kad jie neveikia, ji pasakė, kad esant tokios būsenos ir neturėtų.
Tai dabar bandau kapanotis faktiškai be vaistų (jei neskaitysime Valeradix

).
Šiaip patarčiau pasitarti su psichiatru, galbūt vaistai nelabai tinkami, nėra tikslo save kankinti. Mano psichiatrė man sakė, kad kiekvieną žmogų vaistai veiks skirtingai. Tai priklauso ir nuo genetikos, ir sandaros, įtariu, kad ir mityba bei cheminė pusiausvyra ne paskutinėje vietoje. Skirtingų vaistų skirtingi poveikiai, savuosius reikia rasti...