Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
stfuidontcare rašė:Sveiki, man mano psichiatrė sakė jog nuo lapkričio mėnesio nebegalės man išrašyti xanax vaistų, kuriuos jau vartoju 4 metus kasdien. Dėl priimto įstatymo, dėl kurio gydymas benzodiazepinais negalės viršyti 3 mėnesių. Mano nerimas yra gan stiprus, labai sunku dar mažinti dozes, nors ir taip jais nepiknaudžiauju, geriu 0,5mg dieną ir 0,5mg prieš miegą. Labai sunku mažinti, nežinau ką reikės daryti kai išvis nebeturėsiu vaistų ir užeis stiprus nerimas ar vėl prasidės panikos priepuoliai. Gal kažkas esat panašioje situacijoje? Galbūt galvoju lankytis privačiai pas psichiatrą ir galbūt jie rašo popierinius receptus ir taip išeitų toliau vartoti vaistus?

Jeigu tiesa, kad nuims visiems benzodiazepinus, tai - ziauru. Yra tam tikru atveju, kaip ir mano pvz., kad benzodiazepinai veikia geriau nei kiti vaistai, ka tada reiks gert visiems? Antiepileptikus? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė emar
#410887 Tai gal darys kaip su biuleteniais kai vaikai serga. Nutrauks vartojimą savaitei ir skaičiuos 3 mėnesius iš naujo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
emar rašė:Tai gal darys kaip su biuleteniais kai vaikai serga. Nutrauks vartojimą savaitei ir skaičiuos 3 mėnesius iš naujo.

Gal. Kad ir sita klase medikamentu turi padidinta rizika pripratimui ar svaiginimuisi, bet tai nereiskia, kad nera zmoniu, kurie vartoja juos pagal paskirti, priziurimi gydytoju ir simptomu kontrolei niekas kitas taip neveikia. Nelogiska kazkaip butu visa sita sugriaut.
Parašė Edita z
#413209 Sveiki, pasidalinsiu sava patirtimi, mama xanax vartoja jau daugelį metų, bandė mažinti ir dabar likusi su 0,5 - 0,75 parai. Du kartus naudojo po metus AD , bet nerimtai žiūrėjo į gydymą, nekoregavo dozių, tai pati be Gydyt žinios metė juos nes prisiskaitê, kad jie tukina, sukelia Alzhaimerî ir kt silpnaprotystės ligas bei nuotaikâ pagerina tik epizodiškai. Ji brendo ir formavosi tais baisiais laikais, kai į ligonones kišdavo per prievartą, menopauzės metu moterys buvo skyriuose rišamos prie lovų ir nusikaltėliai slėpdavosi ten ,kad išvengti bausmių... Tai jos patirtis traumuota ir nepasikeitė, nes net dabar žmonės su nerimu ir depresija padaromi tolygiais nusikaltėliams, bijoma įrašų asm. Sveikatos kortelėse dėl teismų, skyrybų, paveldejimų ir ttt.Ji man vis sakė, tik nesikreipk oficialiai, eik privačiai, venk įrašų. Štai man gyvenimas pametejo išbandymą- teko panaudoti xanax 0,25 per parą, na kartais 0,5 bet labai retai. Naudojau apie pusę metų, nes nualpau panikos priepoliai metu ir padažnėjo jie bei tapo sunkiai valdomi. Atrodė lyg ir neblogai su savijauta tapo, bet jaučiau pastovų dusulį , galvos svaigimą, kalbos trikimus, regėjimo pablogėjimą ir kt pašalinius nuo jų ir be jų. Supratau šakės, negaliu daugiau taip, kreipiausi į psichiatrą ir gavau adekvatų gydymą ty nuėjau pirmiausia norėdama nutraukti xanax nes tą maža dozė pavertė mane neįgalia ty galvoji ar užteks iki mėn galo, ko paprašyti kad parašytų receptą, kaip gauti ar pasiėmiau rankinėje...baisu prisimint. Per 1.5 mėn pavyko mesti man šitą vaistą , bet tik su AD šalia ir velniskom pastangom po pusę dienos vegetuojant kenčiant abstinencijos priepuolius. Bet dabar kokia palaima, aš jų turiu dar 50 tabl ir jų nebereik, koks kaifas nemoku apsakyti.
Mano patirtis tokia, negalvojau, kad gali būti taip sunku nulipti, suprantu mamą, kuri ir toliau su jais draugauja, ji taip pasirinko, bet ji jau silpnesnė ty nebeturi tiek jėgų ir energijos kovoti su priklausomybe. Jai gydytoja sutiko rašyti vaistus toliau, pasirašius raštą dėl atsisakymo gydytis ir konsultuotis pas psichiatrą. Tai tokia sunki ir keista tą patirtis su xanax. Sėkmės visiems randant savo gijimo kelią.
Parašė Mersas
#413215 Ne visi pripranta, turejau pazistama, kuris gere 2 metus nakciai xanax irmete,pakeite kitais, kyg lyrica ie nieko, jokiu lomkiu, cia gal nuo kiekvieno priklauso asmeniskai. Manau yra ir blogesniu vaistu, visokie tepridai, kvetiapinai tikrai darzove pavercia, blogiau nebuna.nekalbu jau apie stipresnius neuroleptikus
Parašė Baran
#413980 Laba diena, norejau suzinoti kurioj Vilniuj privacioj klinikoj galetu israsyti Xanax ir Clonazepam? Kur geri psichiatrai ( kas lanketes)? Apie ~ 5 - 6 metus ju visiskai nevartojau, nes neisraso gydytoja poliklinikoj. Dabar radau pora tableciu namuose ir pabandziau, tai nors galiu iseiti tada is namu, nes man socialine fobija, nerimas, agorafobija. Neuroleptikai ir antidepresantai nepadeda ( visus bandeme). Tai noreciau, kad pasiulytumet Vilniuje kur galima privaciai nueiti, pasikalbeti ir kad juos israsytu?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Baran rašė:Laba diena, norejau suzinoti kurioj Vilniuj privacioj klinikoj galetu israsyti Xanax ir Clonazepam? Kur geri psichiatrai ( kas lanketes)? Apie ~ 5 - 6 metus ju visiskai nevartojau, nes neisraso gydytoja poliklinikoj. Dabar radau pora tableciu namuose ir pabandziau, tai nors galiu iseiti tada is namu, nes man socialine fobija, nerimas, agorafobija. Neuroleptikai ir antidepresantai nepadeda ( visus bandeme). Tai noreciau, kad pasiulytumet Vilniuje kur galima privaciai nueiti, pasikalbeti ir kad juos israsytu?

Clonazepamo negausi, nebent sergi epilepsija. Visus kitus raminamuosius turetu israsyt, jei yra reikalas.
Parašė DeepCoffee
#414240 Nutraukineju xanax ir nesuprantu ar naujo antidepresanto blogumas cia ar xanax abstinencija ar viskas kartu. Bet ne pirma karta ji nutraukineju, nera taip buve. Gal del doziu didesniu dabar. Naktim darosi rankos neramiosz miegoti negaliu, diena ant pietu itampa sukyla virs ribu ir tiesiog bandau nenumirti. Bet manau cia amitriptyline ad poveikis labiau..
Parašė Baran
#414337 Gavau Xanax 1 mg, vartoju, nieko blatno, Lorazepam 2.5 mg zymiai geriau veikia. Nuo Xanaxo beveik nejauciu jokio efekto. Siandien teko isgerti net 1.5 mg per diena. Kaip Jums poveikis?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Baran rašė:Gavau Xanax 1 mg, vartoju, nieko blatno, Lorazepam 2.5 mg zymiai geriau veikia. Nuo Xanaxo beveik nejauciu jokio efekto. Siandien teko isgerti net 1.5 mg per diena. Kaip Jums poveikis?

Teko pavartot ilgo veikimo, labai gerai veikdavo. Bet aš neilgai vartoju, niekada stengiuos nevirštint dviejų savaičių. Kiek teko bandyt raminamųjų tai visi gerai veikdavo. Lorafen gal labiausiai patikdavo kažkada.
Parašė Baran
#414391 As trumpo veikimo vartoju, bet nejauciu labai teigiamo poveikio. Depresija, bloga nuotaika ir nenustygstamumas kaip buvo taip ir liko. Anksciau, pries kokis 5 metus, tai man gerai jis suveikdavo, dabar gryna nesamone. Nezinau kodel taip yra, skirtinga reakcija tabletem.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414400 Taip, Xanax XR pavadinimas. Bet apskritai tai xanax nėra itin gerai, geriau vartočiau lexotanil, mažiau šansų priprast.