Moderatorius: signs

Parašė Baran
#420302 Pirma kart girdziu, kad nuo Aripiprazolio auga svoris. Kiek zinojau zmoniu, kurie gere, geria ji, tai tik nukrito svoris arba laikosi vietoj.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420303 Jei didesnė man augdavo. Prie 5mg neaugo. Kažkada kai 15mg kaldavau tai labai užaugo. Na bet kiekvienas skirtingas, gal tau nieko.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420305 Tai gal dar neseniai pradėjai tik. Turėtų praeit nerimas nuo jo. O akatizija tai jo, man irgi buvo žiauri nuo jo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420306 Kokie geriausi neuroleptikai be anticholinerginių savybių ir mažiausiai šansų sukelt akatiziją? Pakolkas Risperidonas, Abilify, Haloperidolis - visi akatiziją sukelia man. Kas dar liko?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420309 is benzamidu klases trys - sulpiridas, amisulpiridas, tiapridas. Bet jie kelia prolaktina. Taciau mazai sansu ekstrapiramidiniams.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420310 Kuris geriausiai nerimui tinka? Kad slopintų kuo labiau.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420311 Priklauso nuo dozes. iki antipsichotinem dozem jis nemazina dopamino, todel nelabai ir slopina (amisulpirido ir sulpirido iki 200mg per diena, tiaprido tiksliai nzn, nevartojes) bet padeda nerimui. Blokuodamas pre-sinapse didina dopamina. Todel gerai veikia anhedonija, motyvacija, nerima, obsesines mintis. Jei nori, kad slopintu, tai turetum vartot jau aukstesnem dozem. Tada elgiasi jis kaip tipiskas tipinis antipsichotikas tik su mazesne ekstrapiramidiniu simptomu rizika prolaktino kaina.

Ant popieriaus geriausiai atrodo amisulpiridas. Bet man asmeniskai priimtiniausias sulpiridas
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420312 Šiaip normalus visam pasaulyje pripražįstami neuroleptikai naudojami Lietuvoje yra risperidonas, olanzapinas, aripiprazolis, kvetiapinas, ziprazidonas, kariprazinas, pastarasis kolkas Lietuvoje nekompesuojamas kaina apie 90 eurų menesiui, todėl jis naudojamas paskutiniu atveju, mažiausiai akatizijos sukelia vienareikšmiškai kvetiapinas, matau iš tavo parašo, kad vartoji kvetiapiną, tai aš tau siulyčiau jį pasikeist į prailginto veikimo XR, nes nors ir didesnės dozės, jos pasiskirsto dienos bėgyje, antroje vietoje būtų olanzapinas, būtent dėl savo anticholinerginių savybių, jis rečiau sukelia akatiziją, nes tokiu pat principu veikia cyclodolis, jis irgi anticholinergikas, bet to anticholinergiškumo nereikėtų bijot, viskas nuo dozės priklauso. Pirmos kartos (tipiniai) beveik visi sukelia prolaktino padidėjima, nes blokuoja dopamino receptorius, dažnai sukelia ekstrapiramidinius simptomus, anksčiau netgi būtent buvo matuojamas neuroleptiko efektyvumas, būtent pagal prolaktino išsiskyrimą, antros kartos (atipiniai) neuroleptikai jau veikia kitaip, jie veikia ne tik dopaminerginę sistemą, bet ir serotonino, todėl mažiau kelia prolaktiną, rečiau sukelia ekstrapiramidinius simptomus, bet gali sujaukti metabolizmą, trečios kartos yra aripiprazolis su kariprazinu, jie stabilizuoja dopaminerginę sistema, kai reikia \sumažiną arba padidiną dopaminą, kariprazinas labiau selektyvus tai turėtų turėt mažiausiai šalutinių.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420314 Na jo, tiesiog pakelti kvetiapiną irgi būtų variantas. Ok, tai sulpiridas iki 200mg neveiks kaip neuroleptikas, bet jau nerimui tinka? Nes aš šiaip slopinimą ir laikau kaip nerimo mažinimą, bet slopina tik nuo 200mg kaip suprantu. Man va būtent obsesinėm mintym reikia ir nerimui.
Parašė Ramunyte
Baran rašė:
Ramunyte rašė:
Baran rašė:Sv :bloga eiki, gydytojas prie Cisordinolio pridejo Aripiprazoli, sake gali pavykti numesti svorio. Pradejom nuo 2.5 mg ( ketvirtukas tabletes ). Kazkaip buvo akatizija siandien, vidinis nerimas, baimes jausmas, pykinimas, nepadejo raminamieji, teko panaudoti Cyclodoli, dvi tabletes. Sake gerti po 2.5 mg 4 dienas, veliau dvi savaites po 5 mg ir jeigu viskas gerai veliau po 10 mg. Abejoju ar pavyks, salutiniai ziaurus. Kai praeina Cyclodolio poveikis, tai nuo Cyclodolio jau dvigubai blogai pasidaro. Norejau po truputi is viso mesti vaistus, bet gydytojas pasake bus dar blogiau ( mest norejau, nes dideli virs svori turiu ). Nezinau kaip cia bus. Su vaistais blogai, be vaistu blogai. Laikausi dietos, svoris nekrenta. Visi tyrimai normoj. Vat ir suprask.

Sveiki,sūnui kai įvedė arispa taip buvo irgi biski nenustingimas vietoje bet pamažu per laika praėjo ir turejo gerti ciklodoli,dabar nebe geriam pagaliau nei ciklodolio,nei haloperidolio,vietoj jo ziprezidona ,ir dar geriam ad.fluoxonol,tai ptiu ptiu ,sveikatyte gerėja,tik taip dėl svorio ir valgymo sutrikimo važiuosime kita savaite į Vilnių .nes dabar kita beda jog biski svorio priaugo nuo kitu vaistų ir nori numesti tik negerais būdais.tad va dar si reikalą susitvarkyti išsitirti.o mums taip pat skire vaistus kurie svorio neaugina.bet pas ji nerimas susijęs su maistu tai važiuosime tvarkytis zesime kaip kas. :bloga

O po kiek per diena isgerdavo Cyclodolio? Man, tai toks vidinis nerimas ar baime kazkokia uzeina po Aripiprazolio. Cyclodolio isgeriu, tai truputi ramiau, bet tenka ir raminamuju isgerti, nes ta bloga busena taip jau gerai nenuima Cyclodolis.

Pradžioje3tada 2 tada 1tablete ,dabar visai be jo .bet įvedus ad,dabar į diena po tablete dezepamo kol suveiks.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420321 Del anticholinergines veiklos ekstrapiramidiniams simptomams yra gincytina ir daug kas mokslo bendruomenei nesutaria del to ar tai efektyvu. Cyclodolis pakelia dopamino lygi receptoriuose kurie atsakingi uz ekstrapiramidinius. Del serotonino sutinku - blokuojant 5ht2a, 5ht2c issiskiria dopaminas ir noradrenalinas, todėl mažina ekstrapiramidinius.

O Deividai, tai jo, jis padeda nuo nerimo. Nera tikrai toks stiprus kaip koks kvetiapinas - nesijaucia, kas esi uzsombintas ar pan, bet tikrai tvarko nerima, somatinius simptomus, obsesines mintis.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420323 Tvarkoj, reikės pasimąstyt ar keist į sulpiridą ar tiesiog kvetiapiną gal didint. Nes prolaktino kilimas irgi nekažką, vyrams gan pavojinga. Dar bupropionas įdomu būtų išbandyt, bet kiek skaitausi tai jis gan silpnas ir trumpalaikis.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420325 Bupropionas visiskai nerimui netinka. Gal turi omeny buspirona. Bet mazai jis kam padeda. Bet kaip prieda prie SSRI gal ir verta pabandyt jei viskas isbandyta