Moderatorius: signs

ParašėKatastrofa
#239083 Na, man jau kažkiek jaučiasi escitalopramo poveikis. Nuotaikos ne taip banguoja, miegas pamažu tvarkosi, nesu tokia dirgli, jis sumažino nemalonius dalykus, bet nepanaikino, taip ir nebus, aišku.
Vartotojo avataras
Parašė mrs.lovett
#242579 Vartoju ir escitalopramą (10mg) apytiksliai trečia savaitė. Pirmom dienom, tai nežinau kiek pasireiškė vaisto poveikis, kiek aš pati, bet viduje visa 'viriau', emocijos liejosi per kraštus. O dabar, bent jau šią akimirką, jaučiuosi aktyvesnė ir saugesnė, kad neteks grįžt į lovos rėžimą. Bus matyt vėliau...
Vartotojo avataras
Parašė raimis200
#242873 Ka reiskia "lovos rezimas"? Nesinorejo lipti is lovos? is vien norisi guleti? Jei taip tai mane siuo metu ir veikia lovos rezimas. Miegi po 14h, ir vistiek neismiegojes.
Vartotojo avataras
Parašė mrs.lovett
#242919 Taip, būtent tas nenoras/negalėjimas lipt iš lovos. Nors pati nemiegodavau, šiaip gulėdavau kaip daržovė. Nežinau, kokios problemos tave kankina, bet rekomenduoju pasidomėti apie miego higieną. ;)
Vartotojo avataras
Parašė raimis200
#242939 Dabar tiksliai nebepamenu, kaip cipralex veike mane. Higiena miego paprasta. Einu laiku miegoti, keliuosi tada kada issimiegu.

Jep, as irgi kaip darzove.
Parašė burial
#242968 as taip pat miegu po 12-14 valandu, padidejes cukraus poreikis ir t.t. Arciausiai pozymius atitinka atipine depresija. Escitaloprama (10mg) vartoju pusantru metu, esu taip pat vartojes paroksetina, tai escitalopramas gal kiek maziau stimuliuoja, bet nors neatsikeliu is po nakties visas slapias, kaip budavo su paroksetinu. Kiek skaites, tai escitalopramas vienas veiksmingiausiu antidepresantu ir man paciam jis gan tiko
Parašė burial
#242970 dar ka verta pamineti, tai escitalopramas veikia greiciausiai is visu SSRI, bet jo nutraukimas irgi duoda didziausius neigiamus efektus
Vartotojo avataras
Parašė AnnaMarija
#243098 Nuo šiandien pradėjau jį gerti. Žiūrėsim kas dėsis. =)
Parašė Raganauskaite
#244015 Man turbūt prireikė 3 savaičių mažiausiai pajausti poveikį, nu bet aš ir "įeidinėjau' po tokią kruopą.... :) Už tai kažkokių didelių šalutinių nėra.

Nerimą jis tikrai veikia, dėl to jį ir geriu, tai turi patvarkyti šitą bėda. Anksčiau teko gerti paroxetiną ir nepaisant to, kad jis man veikė daug geriau, nenoriu grįžti prie šio vaisto, nes jis baisiai augina svorį. Cipralex'as to nedaro, ar bent ne taip smarkiai..

Tik vis viena bėda kyla - nemiga. tragiškai negaliu užmigti iki paryčių.. ir nepaisant to, kad ryte reikia keltis, kitą naktį vėl tas pats. Ir nesuprantu, ar čia dar kažkokio likusio nerimo ar Cipralex'o poveikis?
Vartotojo avataras
Parašė raimis200
Raganauskaite rašė:Man turbūt prireikė 3 savaičių mažiausiai pajausti poveikį, nu bet aš ir "įeidinėjau' po tokią kruopą.... :) Už tai kažkokių didelių šalutinių nėra.

Nerimą jis tikrai veikia, dėl to jį ir geriu, tai turi patvarkyti šitą bėda. Anksčiau teko gerti paroxetiną ir nepaisant to, kad jis man veikė daug geriau, nenoriu grįžti prie šio vaisto, nes jis baisiai augina svorį. Cipralex'as to nedaro, ar bent ne taip smarkiai..

Tik vis viena bėda kyla - nemiga. tragiškai negaliu užmigti iki paryčių.. ir nepaisant to, kad ryte reikia keltis, kitą naktį vėl tas pats. Ir nesuprantu, ar čia dar kažkokio likusio nerimo ar Cipralex'o poveikis?

O pries tai nemiga ar buvo? Manau cia kaip salutinis poveikis. Bet jei trys savaites nemiga geriant siuos vaistus, tai manau jau nelabai gerai. As kai pradejau kitus gerti, tai 3 paras nemiegojau. Paskui lyg susitvarke. Aisku miegas ne iedealus, bet jau uzmiegu.
Parašėnemoku
macernyte rašė:Escitalopram Actavis 10mg, ar teko kam susidurti su šiuo AD, nuo rytojaus geriu pirmą tabletę, gal kam tekos suisidurti? pasipasakoti, kaip veikė šis vaistas, ar padėjo, po kiek laiko pasijautėte geriau? Bijau, bet reikia, pirmas žingsnis į sveikimą..viliuosi.
:)

AnnaMarija rašė:Aš šiuo metu geriu šiuos vaistus. Iš pradžių kuris laikas 5mg gėriau, o dabar jau 10mg. Labai nuotaikos svyruoti pradėjau, nuo ekstazės iki kritinės būsenos, šiek tiek pykinimas atsirado ir sunkoka užmigti, bet kiekvienam skirtingai, tad neišbandžiusi nežinosi kaip tau.

macernyte rašė:Na tikriausiai tu teisi, daktarė sakė, kad jų veikimas pasijaučia, po savaitės, dviejų, palyginus su kitais, tai greitas poveikis. Na taip teigė ji.
Todėl ir domiuosi, kaip kam, kas pasijautė, ji mane įspėjo, kad gali šiek tiek pykinti pirmą savaitę, o apie kitus pojučius neužsiminė. Na žiūrėsim..

AnnaMarija rašė:Kad pykinti gali tai tikrai, neišsigąsk. Na, aš geriu jau apie mėnesį, bet kol kas poveikio nejaučiu, vis dar tikiuosi jo sulaukti.
Vartotojo avataras
Parašė AnnaMarija
#244279 Aš taip pat geriu cipralex'ą 10mg. Kol kas nerimo nenuėmė, tik nuotaikos labai svyruoti pradėjo ir apetitas dingo.
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#244423 Geriu Escitalopram po 20 mg rytais, bet si vakara sumaisiau su kitais vaistais ir vel isgeriau 20 mg vakare. Bandziau isvemt, nu niekaip! Bijau kad kas nesidarytu, esu labai jautrus vaistams. Praejo gal valanda, kol kas nieko nesidaro. Duok Dieve! Parasysiu kaip sekesi..
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#244454 Labas rytas. Viskas buvo gerai, tik nesinorejo miego, tai beveik nemiegojau.
Parašė C'est la folie
#246283 Apie du mėnesius vartoju, 20mg per dieną. Pagerėjimas jaučiasi, bet dar toli gražu iki tikrai geros būsenos. Šalutinių poveikių napatyriau.