- 2017 02 02, 20:37
Gal kas turi žinių, ar olanzapinas būna tik tabletėmis, ar ir leidžiamas? Sesuo dabar Naujojoje Vilnioje olanzapinu gydoma, bet sako, kad tabletes ne geria, o slepia, tai neramu, kad dar labiau protelis susisuks.
Moderatorius: signs
- 2017 02 02, 22:38
o kiek jai metu? jeigu slepia reiske blogai save jaucia po tableciu.
- 2017 02 02, 23:05
25 netoli. Slepia greičiausiai todėl, kad šiuo metu psichozės būsenos iliuzijomis gyvena - jaučiasi labai sveika, dar palatos draugės sąmokslo teorijų prikalba..
- 2017 02 03, 04:41
tai gal ir jaucia save gerai
- 2017 02 03, 05:07
Viena praktikante pasakojo, kai dirbo psichuskose, kai metas gerti tabletes stovi eile pacientu ir kiekvienam duoda arba ikisa haloperidolo tablete, tai ten kas kaip tik gali taip ir slepia ta tablete skirtingais budais, paskui priejo prie vieno ir paklause, o kodel jus slepiat? Tas atsake, o jus pati bandet haloperidolo ?
- 2017 02 03, 10:04
Yra ir leidziamas olanzapinas, tik ten prailginto veikimo
kenny rašė:Gal kas turi žinių, ar olanzapinas būna tik tabletėmis, ar ir leidžiamas? Sesuo dabar Naujojoje Vilnioje olanzapinu gydoma, bet sako, kad tabletes ne geria, o slepia, tai neramu, kad dar labiau protelis susisuks.
Yra ir leidziamas olanzapinas, tik ten prailginto veikimo
600mg quetiapine, 200mg lamotrigine, 45mg mirtazapine, 5mg lorazepam
- 2017 02 03, 22:33
jinai pasakojo kad jeigu rinkti tarp tableciu ir injekcijos, geriau tabletes, nes reguliuoti galima.
Olanzapinas jeigu duoda stacionare, reiske ne toks ir lengvas, turbut kaip haloperidolas?
Kaip ji pasakojo, sedi kabinete, girdi triuksma , isejna is kabineto, stovi eile pacientu, kuriems ideda i burna haloperidolo tablete, visi slepia kaip tik gali, o vienas vyrukas nenorejo haloperidolo tai medbroliai pradejo lauzyti ji, bande ikisti i burna, zodziu nieko neisejo, paskui ji priejna prie jo ir klausia, o kodel jus nenorit gerti ta haloperidola, jis sako o tu pati bandei? sako ne . Tada jis atsako, vat kai pabandysi tada pakalbesim.
Olanzapinas jeigu duoda stacionare, reiske ne toks ir lengvas, turbut kaip haloperidolas?
Kaip ji pasakojo, sedi kabinete, girdi triuksma , isejna is kabineto, stovi eile pacientu, kuriems ideda i burna haloperidolo tablete, visi slepia kaip tik gali, o vienas vyrukas nenorejo haloperidolo tai medbroliai pradejo lauzyti ji, bande ikisti i burna, zodziu nieko neisejo, paskui ji priejna prie jo ir klausia, o kodel jus nenorit gerti ta haloperidola, jis sako o tu pati bandei? sako ne . Tada jis atsako, vat kai pabandysi tada pakalbesim.
- 2017 02 04, 12:00
Gerai daro. Haloperidolis yra nuodu nuodas. Nei uz ka gyvenime jo nebegerciau.
Olanzapinas tai neblogas vaistas, tik svori augina. Leidziamus leidzia tiem kas nenori kasdien gerti tableciu.
albaca rašė:jinai pasakojo kad jeigu rinkti tarp tableciu ir injekcijos, geriau tabletes, nes reguliuoti galima.
Gerai daro. Haloperidolis yra nuodu nuodas. Nei uz ka gyvenime jo nebegerciau.
Olanzapinas tai neblogas vaistas, tik svori augina. Leidziamus leidzia tiem kas nenori kasdien gerti tableciu.
- 2017 04 13, 14:52
Biggie, kuo skirsis ar zmogus gers 5-10 mg ar 15-20 mg ?
- 2017 04 13, 19:40
Nors olanzapinas yra plataus spektro neuroleptikas, jo veikimo efektyvumas visvien gristas dopamino 2 receptoriaus blokada mesolimbiniame dopamino take. Daugmaz manoma, kad sekmingai suvaldyti psichoze, isvengiant bereikalingu ekstrapiramidiniu simptomu, reiktu pablokuot bent 60% receptoriu, nors pvz. clozapinas ar quetiapinas efektyviai veikia tiek ir neblokuodami.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9659858
Olanzapino stipriausias kabinimosi stiprumas yra ties 5-HT 2A receptorium, kuri blokuojant isskiriamas dopaminas mesokortikaliniame dopamino take, kuriame, hipotetiskai, kyla negatyvus sizofrenijos simptomai. Daugeliui zmoniu SSRI antidepresantai sukelia amotyvacine busena, nes serotonino stimuliavimas buna padidejes visuose receptoriuose, taipogi ir serotonino 2A. Ji stimuliuojant blokuojamas dopaminas, todel pvz. nedidele olanzapino doze, kaip 5mg, kartais rasoma ir ne psichozinej depresijoj, kad padidetu dopamino ir panaikintu kognicijos suprastejima.
Kaip matai, 5mg doze vidutiniskai okupuoja tik apie 43% D2 receptoriu, kai 20mg doze jau gali okupuoti ir 80% receptoriu. Jei 60% okupacija nesuvaldo psichozines simptomatikos, kartais bandoma spausti doze, kad okupuotu iki 80%, virs tokios okupacijos beveik visi neuroleptikai sukelia ekstrapiramidinius simptomus ir prolaktino padidejima.
Reikalinga pacientui doze diktuoja vaisto farmakologija. Olanzapino atveju 5mg greiciausiai nesuvaldys psichozines simptomatikos, bet tiks kaip priedas prie antidepresanto afektiniams sutrikimams. 20mg jau okupuos daug didesni kieki dopamino receptoriu, todel psichoziniuose sutrikimuose veiks geriau, be papildomu salutiniu efektu. 30mg ir daugiau naudojami daugiau rezistencinei psichozei, bet cia jau ateinama i ta terapinio vs. salutiniu efektu zona, yra studiju kaip zmones pakankamai neblogai toleruoja ir 60mg i diena, tai is esmes buna visko.
Kai dar olanzapinas neturejo generiko, pagal ju tyrimus 10mg i diena buvo standartas, veliau, geriau istyrinejus vaista, pasirode, kad galima ir didesne doze, kuri veiks efektyviau, taciau nebutinai su didesniais pasaliniais efektais. Kad ir kaip ten bebutu, jei 10mg tenkina, gerti 15mg nelabai yra tikslo, taciau kelti doze racionalu, jei ne visi simptomai pakankamai suvaldomi.
Phurriz rašė:Biggie, kuo skirsis ar zmogus gers 5-10 mg ar 15-20 mg ?
Nors olanzapinas yra plataus spektro neuroleptikas, jo veikimo efektyvumas visvien gristas dopamino 2 receptoriaus blokada mesolimbiniame dopamino take. Daugmaz manoma, kad sekmingai suvaldyti psichoze, isvengiant bereikalingu ekstrapiramidiniu simptomu, reiktu pablokuot bent 60% receptoriu, nors pvz. clozapinas ar quetiapinas efektyviai veikia tiek ir neblokuodami.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9659858
Olanzapine induced near saturation of the 5-HT2 receptors, even at 5 mg/day.
Olanzapino stipriausias kabinimosi stiprumas yra ties 5-HT 2A receptorium, kuri blokuojant isskiriamas dopaminas mesokortikaliniame dopamino take, kuriame, hipotetiskai, kyla negatyvus sizofrenijos simptomai. Daugeliui zmoniu SSRI antidepresantai sukelia amotyvacine busena, nes serotonino stimuliavimas buna padidejes visuose receptoriuose, taipogi ir serotonino 2A. Ji stimuliuojant blokuojamas dopaminas, todel pvz. nedidele olanzapino doze, kaip 5mg, kartais rasoma ir ne psichozinej depresijoj, kad padidetu dopamino ir panaikintu kognicijos suprastejima.
Its D2 occupancy increased with dose: patients taking 5-20 mg/day showed 43%-80% D2 occupancy, while patients taking 30-40 mg/day showed 83%-88%.
Kaip matai, 5mg doze vidutiniskai okupuoja tik apie 43% D2 receptoriu, kai 20mg doze jau gali okupuoti ir 80% receptoriu. Jei 60% okupacija nesuvaldo psichozines simptomatikos, kartais bandoma spausti doze, kad okupuotu iki 80%, virs tokios okupacijos beveik visi neuroleptikai sukelia ekstrapiramidinius simptomus ir prolaktino padidejima.
In the usual clinical dose range of 10-20 mg/day, its occupancy varies from 71% to 80%, and this restricted range may explain its freedom from extrapyramidal side effects and prolactin elevation. However, doses of 30 mg/day and higher are associated with more than 80% D2 occupancy and may have a higher likelihood of prolactin elevation and extrapyramidal side effects.
Reikalinga pacientui doze diktuoja vaisto farmakologija. Olanzapino atveju 5mg greiciausiai nesuvaldys psichozines simptomatikos, bet tiks kaip priedas prie antidepresanto afektiniams sutrikimams. 20mg jau okupuos daug didesni kieki dopamino receptoriu, todel psichoziniuose sutrikimuose veiks geriau, be papildomu salutiniu efektu. 30mg ir daugiau naudojami daugiau rezistencinei psichozei, bet cia jau ateinama i ta terapinio vs. salutiniu efektu zona, yra studiju kaip zmones pakankamai neblogai toleruoja ir 60mg i diena, tai is esmes buna visko.
Kai dar olanzapinas neturejo generiko, pagal ju tyrimus 10mg i diena buvo standartas, veliau, geriau istyrinejus vaista, pasirode, kad galima ir didesne doze, kuri veiks efektyviau, taciau nebutinai su didesniais pasaliniais efektais. Kad ir kaip ten bebutu, jei 10mg tenkina, gerti 15mg nelabai yra tikslo, taciau kelti doze racionalu, jei ne visi simptomai pakankamai suvaldomi.
- 2017 04 14, 11:57
Pradejau drebeti nuo olanzapino, teko gryzti prie kvetiapino.
- 2017 04 16, 21:18
O man geriant 15mg, užėjus stresui vistiek paranojos prasimušė, nežinau net ar verta didint.
dar geriu quetiapine 200mg.
dar geriu quetiapine 200mg.
- 2017 04 16, 22:14
benzodiazepinai nepadeda?
KunigaikštisMyškinas rašė:O man geriant 15mg, užėjus stresui vistiek paranojos prasimušė, nežinau net ar verta didint.dar geriu quetiapine 200mg.
benzodiazepinai nepadeda?
- 2017 04 17, 07:46
Kad nenori man jų rašyti gyd. Dabar vos išsiprašiau lexo, sakė po 1,5mg gert, bet blemba persidavė gyd. baimė ir pati bijau kasdien gerti.
Ir 1,5mg man kažkaip tik vos vos jaučiamas. Kelt dozės nelabai noriu. Man neblogai padėdavo quetiapine, bet didelės dozės (po 800mg).
Man labai keista, kad aš nejaučiu visai olanzapino, kiti matydavau apspangę vaikšto, o man visiškai nieko.
Ir 1,5mg man kažkaip tik vos vos jaučiamas. Kelt dozės nelabai noriu. Man neblogai padėdavo quetiapine, bet didelės dozės (po 800mg). Man labai keista, kad aš nejaučiu visai olanzapino, kiti matydavau apspangę vaikšto, o man visiškai nieko.
- 2017 04 17, 16:10
manes irgi olanzapinas neslopina net ir 20mg, o quetiapino 300mg ir miegu puse dienos
KunigaikštisMyškinas rašė:Kad nenori man jų rašyti gyd. Dabar vos išsiprašiau lexo, sakė po 1,5mg gert, bet blemba persidavė gyd. baimė ir pati bijau kasdien gerti.Ir 1,5mg man kažkaip tik vos vos jaučiamas. Kelt dozės nelabai noriu. Man neblogai padėdavo quetiapine, bet didelės dozės (po 800mg).
Man labai keista, kad aš nejaučiu visai olanzapino, kiti matydavau apspangę vaikšto, o man visiškai nieko.
manes irgi olanzapinas neslopina net ir 20mg, o quetiapino 300mg ir miegu puse dienos