Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Man teko naudot apie dvi savaites kol buvau ligoninej. Lietuvoj yra tik viena jo doze - 15mg. Antipsichozini efekta jis duoda 15-30mg tarpe, depresijai, kaip adjunktas, ir po 2mg veikia. Siaip geras vaistas, kaip neuroleptikas, nelabai svori didina, aktyvina, tik kartais problemos kyla vartojant juos su serotoniniais antidepresantais, pasireiskia "akathisia", t.y. sunku nubut vienoj vietoj, bet tai neturetu turet pagrindo nepabandyti sio vaisto, nes nemazai kam padeda.

Pastebėjau tą kartais kylantį aktyvumą (bet be nuotaikos, tiesiog imiesi veiklos), tačiau tai man pasireiškė ir nuo mano pagrindinio vaisto Escitalopramo 20 mg. Tai tikriausiai ne nuo Abilify. Nesuprantu, kodėl Abilify taip giria :( Man jis dar nieko gero neduoda. Geriu po 3,75 mg į dieną.

Tuo pačiu paklausiu, ar tikrai Abilify nedidina apetito (svorio), taip pat aktualu ir escitalopramas ar neturi tokio poveikio - kelti apetitą?

ačiū :aciu

nei escitalopramas, nei abilify neturetu didint apetito. Sunku pasakyti, kiek jis naudos duoda ant 3,75mg, bet jo gan ilgas halflife'as, todel galima ir truputi pakenteti, tas pagerejimas gali ir ateiti.
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#331122 Ar būtų protinga keisti puikiai veikiantį olanzapiną į abilify vien dėl svorio? Nes užpiso būt storai. Jei ne olanzapinas, sverčiau 63 ir nereikėtų jokių dietų, dabar sveriu 70 ir turiu baisiausiai prisižiūrėt, kad tas svoris neaugtų.

Olanzapiną skyrė nuo psichozės, kliedesių ir didžiulio nerimo. Geriu jį jau apie 2 m. Mano diagnozė - šizoafektinis. Vaistas veikia puikiai, bet gal ir abilify veiktų puikiai? Tik dar priedo suplonėčiau.

Iš kitų vaistų vartoju dar Trazodone.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
malonas rašė:Ar būtų protinga keisti puikiai veikiantį olanzapiną į abilify vien dėl svorio? Nes užpiso būt storai. Jei ne olanzapinas, sverčiau 63 ir nereikėtų jokių dietų, dabar sveriu 70 ir turiu baisiausiai prisižiūrėt, kad tas svoris neaugtų.

Olanzapiną skyrė nuo psichozės, kliedesių ir didžiulio nerimo. Geriu jį jau apie 2 m. Mano diagnozė - šizoafektinis. Vaistas veikia puikiai, bet gal ir abilify veiktų puikiai? Tik dar priedo suplonėčiau.

Iš kitų vaistų vartoju dar Trazodone.

Abilify turetu veikti panasiai, tik gal nerimo tiek nesutvarko kiek olanzapinas. O del svorio, tai as pats kai perejau nuo olanzapino prie abilify, man per dvi savaites nukrito 6kg, butu manau ir daugiau krite, bet, del kainos, emiau vel olanzapina.

Beje, ar tau abilify kompensuojamas su sizoafektiniu?
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#331130 Aš gydausi privačiai, tai būtų nekompensuojamas. Kiek jis daugmaž kainuoja? Internete ką tik radau, kad apie 400 lt., kaip taip gali būt? :bloga Tiek tai tikrai neįpirksiu. :bloga
Parašė K2_fujative_K2
malonas rašė:Aš gydausi privačiai, tai būtų nekompensuojamas. Kiek jis daugmaž kainuoja? Internete ką tik radau, kad apie 400 lt., kaip taip gali būt? :bloga Tiek tai tikrai neįpirksiu. :bloga

As tai tavo vietoi nekeisciau vaisto kuris padeda juk taip sunku atitaikyt vaistus
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#331160 Nusprendžiau nekeist vien dėl kainos. :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#331163 Siaip olanzapinas > aripiprazolis beveik visur, tik ne kalbant apie svori :D
Vartotojo avataras
Parašė Vision
#331368 Jau antrą savaite girdo mane šiuo neuroleptiku. Šiaip jokio poveikio, apart tuščios galvos. Dabar guliu Kauno Klinikose - ribinių būklių sektoriuje...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#335607 Geros naujienos. Aripiprazolas jau Lietuvoje kaip generic'as. http://195.182.66.169:8080/idrug-public-app/search.9 . I Bendrinis vaisto pavadinimas irasykit aripiprazolas, yra vienas uz 40 euru, vis ne 120 euru. Bandysiu ji gaut, nes nuo olanzapino priaugau 40kg.
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#335613 Ooo, nuostabi žinia! Įdomu, ar mano psichiatras apie tai jau žinos? :achtung Nuo olanzapino priaugau per pirmus 2 mėn. 15 kg, tada ėmiau laikytis dietos. Nukrito apie 10, bet dabar taip sunku, taip sunku tos dietos laikytis... Nebeįmanoma. Pavargau. Svoris pamažu vėl auga, nors sportuoju ir valgau iki 2000 kcal per dieną.

Nei mest gert, nei mest rūkyt nėra taip sunku kaip atsisakyt angliavandenių.
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#335614 Be to, nuo olanzapino turiu miegot 12 valandų, kitaip blogai jaučiuosi. Nusibodo! :(
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#335645 Biggie, parašyk, kai gausi. Nes kol kas paieška to Arisppa nieko neduoda, turbūt dar nėra vaistinėse.
Vartotojo avataras
Parašė bandele
#338212 Geriu depakiną ir storėju, paprašiau pakeisti. Tai gersiu abilify, tikiuosi nepastorėsiu nuo šito. Šiaip depakinas tikraaai padėjo, rezultatas super, nors tik 2sav geriu. Bet ir taip vien sveiką maistą valgau, aišku jokio alkoholio, o pučiuos.
Vartotojo avataras
Parašė bandele
#338565 Geriu arisppa (abilify) pasireiškia šalutiniai - rega prastesnė, šiaip keistai jaučiuosi, o naktį kai atsimerkiu akyse matau diskoteką - blitsus. Šiaip kažkoks jis man įtartinas labai, bet kad svorio neaugina, pabandysiu. Dar yra trečias variantas, tik nežinau kaip anie vaistai vadinasi. Bet depakinas patiko labiau, nei šitie, nebuvo jokių šalutinių.
Arisppa galima nusipirkt vaistinėse su receptu, plius camelia vaist.13-15h visiems vaistams 20%, tai -8.40
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#340167 O kaip del 'stajako' su Abilify? Ar slopina potencija? Dekui..