Moderatorius: signs

Parašė Keberiokst
#181193 Kai stipriai užplaukė nerimas (pirmą kartą), tai ir lašines lašino, kraujo tyrimus darė ir t.t., kol nepapuoliau pas neurologę, kuri kažkaip buvo susijusi su psichinėmis ligomis sergančiais ligoniais. Iš karto gavau siuntimą pas psichiatrą. Įtarinėjo depresiją, bet ištyrė ir diagnozavo nerimo sutrikimą.

Šiaip, kai susirašiau savo ligų sąrašą, kuriomis "sirgau", tai susidarė gana solidus sąrašas.

Iš esmės, tai šitą ligų baimę, visus ligų "ieškojimus" išmokau iš tėvo, kuris yra šito dalyko specas: apeina visus daktarus, "perserga" vėžiais ir namo iš daktarų grįžta kuo sveikiausias, tik su raminamųjų receptu. Aš taip toli nebuvau nepažengęs, bet juodais periodais tiesiog patalogiškai skaitydavau medicininę literatūrą ir ten ieškodavau ligų.

Jau kaip "sergi", tai ir "sergi". Tas pats su raminamaisiais kaip ir tau. Kažkokio itin didelio jų poveikio nejaučiu, bet kažkiek padeda.

O "pasveikimai" nuo ligų, tai iš viso verti atskirų pamąstymų: vieną dieną sergi baisia širdies liga ir skaičiuoji paskutines minutes šioje žemėje, o "pasveikęs" kitą dieną be jokio vargo nubėgi 5 km... :D
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#181230 Gal ir kvailas klausimas, bet hipochondrija išgydoma?
Parašė Keberiokst
#181232 Išgydoma. Tiesa, retai visam gyvenimui, vis tiek dažniausiai atkrintama kada nors, tačiau turint daug valios, dedant daug pastangų, tai išgydoma. Gydymas gana komplikuotas, kadangi retas hipochondrikas pripažįsta, kad turi psichologinių problemų. Tiesa, net ir pasiekus remisiją reikia laikytis psichologinės "higienos". Atkritimui didelę reikšmę gali turėti amžiaus krizės, problemos santykiuose su kitais žmonėmis, skyrybos, artimųjų mirtys ir t.t.

Kitas svarbus dalykas yra tai, jog hipochondrija dažniausiai paraleliai eina su kitais psichiniais sutrikimais (dažniausiai depresija ar nuotaikų kaitos). Tada jau sunkiau.

Man kartu pasireiškė panikos atakos, bet depresija neišsivystė, kadangi labai greitai gavau gydymą. Su panikos atakomis susidorojau greitai, gal per 2 ar 3 mėnesius, po to jos tapo retenybe.

P.S. Hipochodriko terminą reikia vartoti labai atsargiai, kadangi hipochondrija ir vegetoninė distonija yra labai panašios ligos. Aš nesidomėjau, kuri man iš jų diagnozuota, tad neskubu save vadinti hipochodriku. O šiaip psichiatrė knygelėje įrašė: "Nerimo sutrikimas".
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#184444 Aš manau, kad niekas nei iš šio nei iš to neima ieškoti sau ligų. Prie to prieinama pamažu. Arba tai kažkas išprovokuoja. Mano atveju yra kažkokie somatoforminiai sutrikimai. Somatika yra, o ligos nėra.

Arba liga, tiksliau negalavimas, gal būt yra, tai kaip aš suprantu - tiesiog gerokai pakrinka nervai, arba pats juos nualini (per daug darbo, streso, per mažai miego, per daug įtampos, gal kai kam ir neteisinga dieta, alkoholis, rukymas, kofeinas) ir imi jauti kaip kunas skundziasi. Jam reikia dėmesio. Jautrumas padideja, ir begi pas daktarus ieskot vaistu ir ligu. O jei neranda, susikuri pats. As tikiu kad simptomai realus, buna ir skausmas, maudimas, dusimas, springimas - cia kaip kam. Tiek kad jie nepavojingi, issaukti organizmo disbalanso. Ir be abejo - juos reikia gydyt, tik cia jau sunkesnis klausimas.

Vieniems padeda joga, kitiems psichoterapija, vaistai, tretiems - pabendravimas su i save panasiais. Manau man labai padeda pabendraut su panasiais i save, suzinot kad as neissikrausciau ir proto, kad yra ir daugiau tokiu nelaimeliu, ir kad kai kam pasiseka labai sekmingai issikapstyti is bedu.

Panasu, kad ir lexotanilis, kai laiku paskiriamas, padaro gera darba.
Parašė antanasm
#184608 Mints, kur tu pabendrauji su panasiais i save? Apart sio forumo ar mokamos psichoterapijos
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#184644 faktiskai tik sitam forume... psichoterapijos grupeje aplamai sunku buvo - visi su skirtingom bedom, labai skirtingi, o kalbedavo tik vienas, tas kur su demesio deficito sindromu... tik nuvargino.
Parašėkakadu23
#230815 Grupese rimtai niekas nieko nesako beveik :)
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#230819 pas mane sezoniskai uzeina ziauri ligu baime ir ju ieskojimas, tokiais atvejais jei butu grupe zmoniu su panasiom probloemom, tai butu gerai issipasakot, vienas kita palaikyt ir gal net pasijuokt is savo paranojos.

Na, bent vaistai padeda, tai tiek paguodzia :)
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
Agni rašė:man lexotanilis sukeldavo baisu nerima ir nemiga, o rudotelis super, atjungdavo. geriausias bajeris tik tame, kad kai patekau pas kita gydytoja, ji pakraupo kai pasakiau, kad man skyre rudoteli gerti nakciai, nes pasirodo jo gerti pries miega negalima, gali sustoti kvepavimas.

man rudoteli paskyre nakciai ,bet daktare nieko nesake ,kad gali sustoti kvepavimas. As juos geriu vietoj lorofen.Nesuprantu ,kaip gali sustoti kvepavimas ,tai reiskia numirti ? :bloga
Parašėnemoku
#291671 Buna ir siiap zmonems sustoja miegant kvepavimas, pavyzdziui tiems, kas turi labai daug antsvorio. Tai nereiskia, kad jie mire.
Parašė burial
#291672 bromazepamas yra trumpo veikimo benzodiazepinas, rudotelis yra ilgo veikimo. Tai bromas panikos atakoms ir panasiai tinka, nes greit suveikia, o rudotelis labiau tinka generalizuotam nerimui, kad pastoviai palaikyti medziaga organizme, turbut ir miegui jis geriau
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
nemoku rašė:Buna ir siiap zmonems sustoja miegant kvepavimas, pavyzdziui tiems, kas turi labai daug antsvorio. Tai nereiskia, kad jie mire.
aš jokio antsvorio neturiu ,gal nesustos kvepavimas :bloga
Parašėnemoku
#291684 As ir nesakau, kad turi, tik klausei ar sakei, jog cia reiskia, kad numirsta zmogus, tai sakau, kad ne. Buna tokiu dalyku ir negeriantiems vaistu, vadinasi miego apneja.
Nesijaudink, nieko gal nebus, tu salutiniu simtas gali buti ir nebutinai visi pasireiks tau.