Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
kunigaikštisMyškinas rašė:Priminkit kokių dokumentų reikia invalidumui tvarkyti... :bloga

Atrodo radau..

asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą
dokumentus, patvirtinančius asmens išsilavinimą, specialybę, kvalifikaciją.
3x4 cm dydžio nuotrauką.

man dar santuokos liudijimą

Jei siunčiama paštu visos kopijos turi būti patvirtintos notaro.

http://www.ndnt.lt/index.php?-794357749
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#314943 + dar gyvenamosios vietos deklaracija , notaro patvirtinimo nereikia uztenka seniuno ar kazko tokio . NDNT puslapyje viskas parasyta , pastu bent gyd. sake siust galima tik tuo atveju jei turi pateisinama priezasti del kurios negali atvykti i NDNT . Kaip tik neseniai buvau prasitest :)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#314960 Aš niekur nevaikštau, į jokias ndnt, jokių prašymų nepildau tik tiek kiek parašiau prieš tai, tuos dokus gydytojai nunešu ir ji viską sutvarko. :)
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#314971 Gal kitur kazkaip tvarka kitokia , man reikia visa laika i ndnt vykt ir dar su kazkuo kalbetis kas atsakingas ,ten psichiatrai tikriausiai buna .
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#319127 Šią temą galima buvo tiesiog pavadinti - Neįgalumas ar Netektas darbingumas, kaip tai įvardija sodra. Nematau prasmės kalbėti, kaip skaudu vartoti žodį invalidas ar pan. Dabar jau vartojamos kitos sąvokos. O jei žmogui yra taip negerai, kad jis nesugeba dirbti, tai apskritai, koks skirtumas, kaip tai vadinti. Problema - liga.

Atleiskit už mano nuomonę, bet tokia ji. Tačiau ateinu su rūpimu klausimu - kiek laiko reikia gulėti ligoninėse, kad gautum nedarbingumą?

Dauguma rašė, kad svarbi diagnozė, bet jei sergi pasikartojančia depresija kelis metus, kuri yra su asmenybės sutrikimais. Darbe verkimas ima tiesiog be priežasties, negali normaliai dirbti, atsiranda nepasitikėjimas savimi, fobijos, kad kas nepamatytų iš kolegų. :( Ar yra šansų gauti bent jau mažiausią proc. nedarbingumo?

Ačiū, jei kas atsakysite ;)
Parašėnemoku
#319128 Pakeičiau pavadinimą.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#319165 Jei klausia darbuose, tai invalidumo ar taip ar taip pavadinta, nematau skirtumo.

Žinau atvejį, kai žmogus negulėjęs ligoninėj nei sykio bandė gaut invalidumą, bet kaip jam baigės nežinau. Pirmą sykį nustatant neįgalumą reik pragulėt kažkokį sk. dienų ligoninėj arba turėt nedarbingumą. Tai išnaudot visas galimas nedarbingumo dienas (žiūrėt įstatymus).

Klausimas ar verta? Iš kur žinai kokį tą invalidumą gausi? Man paskaičiavo 154Lt plius negaliu pagal išvadas dirbt kai kurių darbų. Ypač aktualus man buvo naktinis darbas, jo dirbt dabar negaliu. Apgaudinėt nelabai gaunas. manau, vistiek sužinotų su laiku (susirgčiau ir po to matytų kaip kas). Tai ar tikrai jo reikia? Čia tik šiaip pamąstymui.
Parašėbarfuss
#319180 Man su tuo neįgalumu dabar šioks toks stresas - kitą savaitę reiks važiuot, kad persvarstytų, o taip kažkaip baisu, kad nebegausiu (iki šiol metus turėjau 40% darbingumo) arba gausiu tik trečią grupę... Nes iš esmės dabar pragyvenimo šaltinis, vien iš mamos algos nė pro kur neišgyventume. Iki šiol gaudavau 540Lt, nes būklė atsiradusi ir nustatyta iki 24 metų. Dabar gi kita tvarka, anksčiau būtų užtekę nusiųst, o dabar jau nuo liepos 1 visi turės važiuot, ar pirmą kartą, ar pratęsiant, na, čia bent jau Šiauliai šitaip (kituose miestuose lyg ir irgi yra tos darbingumo nustatymo tarnybos, tai kaip ten nežinau). Šiek tiek neramu, nors per tuos metus tris kartus gulėjau ligoninėj, bet tik krizių centre ir po 10 dienų tiktai. Nors ten tikrai nekokių dalykų pas mane istorijoj prirašyta, ir neabejoju, kad gydytoja tai surašė ir į popierius, kuriuos reiks ten pateikt. Na, žodžiu, kažkaip viskas vis tiek išsispręs. Ir šiaip, man ta grupė tikrai praverčia, nes faktiškai dirbt aš tikrai neįstengčiau nei to naktinio darbo, nei ko, ir dar pilnu krūviu.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#319186 Nu man ir ne kazkas be jos , nes bedos su darbu ne del to kad jo nebutu ...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#319187 O turint grupę, socialinės paramos skyrius neskiria pašalpos? Tų 350 Lt?
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#319188 nemanau
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
DeVilbiss rašė:nemanau

Bet jei šeimos (bute gyvenančių narių) pajamos mažos, galite kreiptis. Gausite ir pašalpą ir kompensuos komunalinius. Vis šis tas, jeigu niekur nedirbate.
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#319194 Klausykit žmonės,neturiu su kuo pasitarti tai kreipiuosi čia...Pas mane nustatyta diagnozė F 33.1 (vidutinio sunkumo,pasikartojanti depresija)Sergu jau daugiau nei dešimt metų,bet pagerėjimo jokio nesimato,nors vaistų esu krūvas išbandžius...Dėl savo nevaldomų emocijų ir nuotaikų negaliu dirbt jokio normalaus darbo(ypač kur reikia bendraut su žmonėmis),bet mano psichiatrė apie jokį nedarbingumo suteikima net nekalba.Gal reikia kažkur kitur kreiptis?Gal kas nors žinote?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Anomaly rašė:Klausykit žmonės,neturiu su kuo pasitarti tai kreipiuosi čia...Pas mane nustatyta diagnozė F 33.1 (vidutinio sunkumo,pasikartojanti depresija)Sergu jau daugiau nei dešimt metų,bet pagerėjimo jokio nesimato,nors vaistų esu krūvas išbandžius...Dėl savo nevaldomų emocijų ir nuotaikų negaliu dirbt jokio normalaus darbo(ypač kur reikia bendraut su žmonėmis),bet mano psichiatrė apie jokį nedarbingumo suteikima net nekalba.Gal reikia kažkur kitur kreiptis?Gal kas nors žinote?

Pas mane beveik analogiška situacija. Ta pati diagnozė, tik gydausi trumpiau ~ 7-8 metai. Mane irgi kamuoja tos nevaldomos emocijos, nuotaikų kaita. Ir aš net bijau darbintis, nes nepadirbčiau. Jau paskutinėje darbovietėje žliumbdavau užsidariusi WC. Vaistai visai nepadeda, išbandyta daug. Ligoninė nepadėjo nei kiek.

Tai aš radau tokį įstatymą, kas liečia nedarbingumo klausimą (deja nepamenu jo nuorodos). Ten rašoma, kad nepertraukiamas nedarbingumas turi tęstis 122 dienas, jei su pertrauka gydomąsi - tada 153 dienos. Tada galima kreiptis į komisiją dėl nedarbingumo nustatymo.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#319238 Psichiatras pasiūlo grupę. Man pasiūlė ir gavau ją 2003 metais sutvarkius visus formalumus.