Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#396331 carbamazepinas neturi itakos svoriui
Parašė Mersas
biggie rašė:carbamazepinas neturi itakos svoriui

o, nuo seroxat auga svoris, ar itakos turi kiti veiksniai, pvz, padidejes apetitas ir t.t.Ar pats vaistas is saves itakoja svori ?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:

o, nuo seroxat auga svoris, ar itakos turi kiti veiksniai, pvz, padidejes apetitas ir t.t.Ar pats vaistas is saves itakoja svori ?

Abejoju, bent jau pagal veikimo mechanizmus lyg ir neturetu. Siaip is visu SSRI paroxetinas kazkiek issiskiria nezymiu svorio prieaugiu, bet, manau, cia daugiau del to, kad jis labiau slopinantis, is to iseina, kad judama maziau, miegama daugiau, del apetito nesu tikras, bet bent jau man nekele
Parašė Mersas
biggie rašė:
Mersas rašė:

Abejoju, bent jau pagal veikimo mechanizmus lyg ir neturetu. Siaip is visu SSRI paroxetinas kazkiek issiskiria nezymiu svorio prieaugiu, bet, manau, cia daugiau del to, kad jis labiau slopinantis, is to iseina, kad judama maziau, miegama daugiau, del apetito nesu tikras, bet bent jau man nekele

:))) aciu uz info
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
žodis rašė:Jau greit bus pusė metų. Kitų jokių negeriu. Finlepsinas labai palengvina gyvenimą. Gerai, kad jis yra.

O finlepsinas kartais ne antiepileptinis? Mano bendradarbe gere nuo migrenos ir trisakio ji tai sake ziauriai slopina seile bega :D o jis nuo nerimo gal tinka?oks nerimo? Nakciai? As nuo cipralex irgi kosmarus sapnuoju blin
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:
žodis rašė:Jau greit bus pusė metų. Kitų jokių negeriu. Finlepsinas labai palengvina gyvenimą. Gerai, kad jis yra.

O finlepsinas kartais ne antiepileptinis? Mano bendradarbe gere nuo migrenos ir trisakio ji tai sake ziauriai slopina seile bega :D o jis nuo nerimo gal tinka?oks nerimo? Nakciai? As nuo cipralex irgi kosmarus sapnuoju blin

finlepsinas antiepileptikas, bet naudojamas ir bipolinio, bei su kai kuriais skausmais susijusia simptomatika. Man yra daktaras skyres ji salia cipralex'o del pykcio ir nerimo
Parašė Mersas
Milita99 rašė:

:))) tiapridalis tinka nuo nerimo, man israse tris kartus po ketviri, karbamszepinas nuotaikustabilizatorius. Pabandyk , gal tiks
Parašė žodis
Mersas rašė:
žodis rašė:200 mg nakčiai prailginto veikimo. Sveriu apie 60 kg.

:))) svoris neauga?. o, diena negeri nieko daugiau?

Ne, svoris pakrito nes nustojau persivalgydinėt ir gulėt lovoj. Dienos metu negeriu.
Parašė maa
#397262 Man skyre del diabetines neuropatijos- koju skausmu. Tie patys vaistai padeda ir del nugaros skausmo. Skausma mazina gerai, bet veikia per daug slopinanciai- migdanciai, Kada dirbu tai toks geras ramumas, bet per iseigines visai nieko nesinori veikti, sedi arba prie kompo arba lovoj, kaip anksciau taip nebudavo.
Parašė maa
#397270 Su kitais nuo epilepsijos vaistais pvz Pregabalinas (Lyrica) veikia tuos pacius receptorius, bet veikimo mechanizmas visai kitoks. Viens su kitu nesaveikauja.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
maa rašė:Su kitais nuo epilepsijos vaistais pvz Pregabalinas (Lyrica) veikia tuos pacius receptorius, bet veikimo mechanizmas visai kitoks. Viens su kitu nesaveikauja.

Gal gali placiau?
Vartotojo avataras
Parašė western
biggie rašė:
Milita99 rašė:

finlepsinas antiepileptikas, bet naudojamas ir bipolinio, bei su kai kuriais skausmais susijusia simptomatika. Man yra daktaras skyres ji salia cipralex'o del pykcio ir nerimo

Biggie, ar buvo koks nors efektas kai prie cipralex pridejai finlepsin ? Finlepsin esu kazkada bandes vartot viena, efekto nejauciau. Bet gal sumiksavus atsirastu kokia nors sinergija.....
Vartotojo avataras
Parašė biggie
western rašė:Biggie, ar buvo koks nors efektas kai prie cipralex pridejai finlepsin ? Finlepsin esu kazkada bandes vartot viena, efekto nejauciau. Bet gal sumiksavus atsirastu kokia nors sinergija.....

Itampa siek tiek nuime, bet tada gan stipri manija buvo, gal del to pacio cipralexo, nezinau, bet stebuklu man nepadare nei 400 nei 600mg, teko griebtis olanzapino.

Jei ieskot sinergiju, kad 1+1=3, tai carbamazepinas nera labai tinkamas vaistas kombinacijose, nes labai musa vaistu koncentracija organizme, jis greitina net savo paties metabolizma, panasiai kaip paroxetinas letina savo. Finlepsinas turetu manija ar misrias busenas nuimti bei stabdyti nuotaiku kaitas, tik kiek jis apsaugo nuo depresines fazes sunku pasakyt. Jei duotu pakankama stabilizuojanti ir raminanti poveiki butu gerai, nes salutiniai visvien mazesni nei neuroleptiku, ypac kas liecia svorio prieaugi.