Moderatorius: signs

Parašė Just
erica_jong rašė:Man tai keista, kad temperatūra ir galvos skausmas, atrodo kaip kokie peršalimo simptomai, bet ką gali žinoti :) jei praėjo, tai puiku :)

Kiek žiūrėjau, kad karščiavimas yra gan dažnas šito vaisto šalutinis požymis, na, bet lengviau nepasidarė - tokia savijauta vėl grįžo. Reikės pasitarti su gydytoja ir galbūt keisti vaistus
Parašė masakra
#307354 man tai juokinga , kai pavartoja neilga laika vaistus ir iskart bijo, nori mesti arba eit pas daktare , kad tipo pakeistu:D juk aiskiai parasyta lapelyje , kad visi antidepresantai pirma menesi pradzioj pagrinde dvi savaites turi pasalinius poveikius, kurie praeina su laiku, ka jus norit gert psihotropinius vaistus kurie veikia smegenis ir nieko nejaust?? P.S man padidino doze, nes blogai jauciausi, po 6 sav...ir kadangi ziauriai noriu miego ir pramiegu parom, tai pasake gerti vakare.
Parašė IMissYou
Just rašė:
erica_jong rašė:Man tai keista, kad temperatūra ir galvos skausmas, atrodo kaip kokie peršalimo simptomai, bet ką gali žinoti :) jei praėjo, tai puiku :)

Kiek žiūrėjau, kad karščiavimas yra gan dažnas šito vaisto šalutinis požymis, na, bet lengviau nepasidarė - tokia savijauta vėl grįžo. Reikės pasitarti su gydytoja ir galbūt keisti vaistus

Man ir juokas paime nepyk. Geri vaistus kurie veikia smegenis ir tiikiesi nejaust salutiniu.. Galvoji nuo kitu nebus salutiniu ? Cia juokingj salutiniai. Nuo vienu priaugi 20 kg nuo kitu alpsti dar nuo kitu manijos visokios buna. Nuo kiekvieno kiekvienam pasaliniai buna. Labai jau naivi esi
Parašė calluna vulgaris
#307775 Tai štaiv, vaistus geriu jau porą savaičių. Ir net nepraėjus ilgesniam laikui jau jaučiuosi geriau, mažesni nuotaikų svyravimai. Nieko blogo nejaučiu, tik visai nesinori valgyti visą dieną, o naktį jau pradedu jausti alkį. Ir dar, ryškiai vėluoja mėnesinės. Ar gali būti nuo vaistų, ar jau reikėtų bėgt testo? ;vokie
Parašėnemoku
#307776 Gali nuo daug kuo but - nuo vaistu, nevalgymo (ypac jei per mazas svoris), streso ar dar kitu priezasciu. Bet testo nubek, paciai ramiau bus.
Parašė masakra
calluna vulgaris rašė:Tai štaiv, vaistus geriu jau porą savaičių. Ir net nepraėjus ilgesniam laikui jau jaučiuosi geriau, mažesni nuotaikų svyravimai. Nieko blogo nejaučiu, tik visai nesinori valgyti visą dieną, o naktį jau pradedu jausti alkį. Ir dar, ryškiai vėluoja mėnesinės. Ar gali būti nuo vaistų, ar jau reikėtų bėgt testo? ;vokie

Na man is pradziu irgi taip puikiai buvo, kol nepraejo 3 savaites ir vel panasi busena, aisku ten pasikeite dalykai ir isliko, bet vistiek pradejau jaustis apatiska , kaip ir seniau ir labai norejau miego, pries savaite padidino doze iki pusantros tabl. po 10 mg. na o vakar sake galesiu dar po savaites gert jau po 2 tabl. cia didziausia rekomenduojama norma dienos...na ziuresiu , kaip bus, gal pasitaisys savijauta, nes po pusantros lygtais gereja po truputi...man irgi veluoja menesines, bet tik viena diena bet jau ir pms nera, kas keista lbj, nes pries menesi buvo labai stiprus, kol dar nebuvo pradeja vaistai veikt normaliai:)
Parašė calluna vulgaris
masakra rašė:Na man is pradziu irgi taip puikiai buvo, kol nepraejo 3 savaites ir vel panasi busena, aisku ten pasikeite dalykai ir isliko, bet vistiek pradejau jaustis apatiska , kaip ir seniau ir labai norejau miego, pries savaite padidino doze iki pusantros tabl. po 10 mg. na o vakar sake galesiu dar po savaites gert jau po 2 tabl. cia didziausia rekomenduojama norma dienos...na ziuresiu , kaip bus, gal pasitaisys savijauta, nes po pusantros lygtais gereja po truputi...man irgi veluoja menesines, bet tik viena diena bet jau ir pms nera, kas keista lbj, nes pries menesi buvo labai stiprus, kol dar nebuvo pradeja vaistai veikt normaliai:)

Manęs šiandien jau nepykino, taip sžiaugiuosi, kad leidžiu sau gausiai pavalgyt:) Savaitę tiek mažai valgiau... Aš dabar geriu vieną tabletę 10mg, tikiuosi nereiks didint. Ryt darau testą ;vokie ir dar keliausiu pas psichiatrę, žiūrėsiu, ką pasakys ir ką daryti toliau.
Parašė masakra
#308162 saunuole, kad nusiteikusi pasveikt ir tiki vaistu poveikiu:) as tai jau 2 sav, geriu padidinta doze 1,5 tabl. isvis jau 2 men. geriu vaistus, ir susitariau su gyditoja ,kad didinsiu iki 2 doze nuo rytojaus, taciau gerai ir taip pradejau jaustis , nu gal ne kiek gerai o neblogai, bet nebezinau ar nepakenks greitas didinimas iki 2 per diena, nes vos ne pati issiprasiua , kad padidintu, tada labai blogai jauciausi nuo vienos, bet kadangi sese geria 2 tu paciu ad, tai galvoju ir man blogiau nuo tiek neturetu but, be to tik dabar pagerejimas kol nepripratau, turbut po dvieju dar savaiciu vis tiek reiktu didint:) tai va, rytoj pradesiu gerti didziausia doze. p.s nepirkit "cipralex" firmos, jei galit pirkti ta pati tik be to firminio garsaus pavadinimo, " Escitalopram" ta pati sudetis veiklioji, tik gamintojas Islandu "actavis" ir jie visiskai kompensuojami su knygele....moku 0 lt, preita menesi geriau cipralex, bet veikia taip pat, gal net geriau. pvz uz cipralexa buciau 3 dezutes menesiui sumokejus 31lt, o dabar nemokejau nieko uz tiek dezuciu:) pati vaistininke patare tuos, bet neimkit kitu firmu, nes duag buna to escitalopramo, tik "actavis" kitos kiek girdejau slamstas....
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#308179 Aš perku Escitalopram Teva (gamintojas Nyderlandai ) ir nieko primokėti nereikia . Man tinka .
Parašė masakra
maingirdas rašė:Aš perku Escitalopram Teva (gamintojas Nyderlandai ) ir nieko primokėti nereikia . Man tinka .

Escitalopram Actavis yra Islandijos gamintojo:) o pats Cipralex tai Danijos...nyderlandai s gali prigamint:D Islandai rimtesni :da
Vartotojo avataras
Parašė enya
#308270 Man "Escitalopram" nelabai tiko, kažkokia keista savijauta buvo. Pabandžiau "Cipralex" ir nebuvo jokių šalutinių, viskas super :)
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#308390 Enya, Escitalopram yra bendras sio vaisto pavadinimas, o Cipralex vaistu firminis zenklas. Vienu zodziu tai yra vienas ir tas pats vaistas.
Vartotojo avataras
Parašė enya
John Kennedy rašė:Enya, Escitalopram yra bendras sio vaisto pavadinimas, o Cipralex vaistu firminis zenklas. Vienu zodziu tai yra vienas ir tas pats vaistas.

Žinau. Atsakant į žinutę aukščiau, kalbėjau būtent apie pavadinimus, kuriuos naudoja skirtingos firmos :)
Vartotojo avataras
Parašė Cuddle
#309296 Gėriau gal pusantrų metų, bet taip jokio poveikio ir nesulaukiau... :(
Parašė masakra
Cuddle rašė:Gėriau gal pusantrų metų, bet taip jokio poveikio ir nesulaukiau... :(
as irgi nk ipatingo nepastebejau , nors geriu didziausia doze. 2tabl. nu siaip labiau viskas vienodai ir maziau nerimo bet kaip nera motyvacijos kazka veikt taip nera, dar jauciuos drasesne bendraujant su zmonem..