Moderatorius: signs

Parašėazuolas
#396494 Nebezinau ka daryti man vidutinio stiprumo haliucinacijos baigiu isprotet, neuroleptiku gert negaliu nes tie kurie nuima haliucinacijas kausto, kadangi man haliucinacijos nuo nerimo stipraus negaliu gerti cyclodol-parkopan,nes sukelia dar didesni nerima ir haliucinacijas,diazepamas kaustymo nenuima,gydytojai raminamuju neskiria, liepia gerti neuroleptikus , vienu zodziu uzburtas ratas, labai nusivyles dauguma gydytoju, ypac Dainiumi Stasiunu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
azuolas rašė:Nebezinau ka daryti man vidutinio stiprumo haliucinacijos baigiu isprotet, neuroleptiku gert negaliu nes tie kurie nuima haliucinacijas kausto, kadangi man haliucinacijos nuo nerimo stipraus negaliu gerti cyclodol-parkopan,nes sukelia dar didesni nerima ir haliucinacijas,diazepamas kaustymo nenuima,gydytojai raminamuju neskiria, liepia gerti neuroleptikus , vienu zodziu uzburtas ratas, labai nusivyles dauguma gydytoju, ypac Dainiumi Stasiunu

Kaip tos haliucinacijos konkreciai pasireiskia? Ar vaizdines, ar garsines? Raminamieji is tikruju nera labai efektyvus psichozinej simptomatikoj, nors intensyvus nerimas, pvz. psichozinej depresijoj, gali ir issaukti kazka panasaus. Neuroleptiku kaustymas is tikruju labai priklauso nuo dozuotes, gal paprasciausiai per daug tau uzmeta to neuroleptiko? Kad ir kaip bebutu, jei nerimas yra didziulis, tai benzodiazepinas kazkoks turetu buti, diazepamas yra gan silpnas, bent jau tabletem, lorazepamas ar clonazepamas turbut geriau tvarkytusi. Siaip, jei nesi patenkintas daktaru, ieskok kito, kuris pasiziures I situacija rimtai, nes tokie dalykai tikrai ne juokas.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
azuolas rašė:Nebezinau ka daryti man vidutinio stiprumo haliucinacijos baigiu isprotet, neuroleptiku gert negaliu nes tie kurie nuima haliucinacijas kausto, kadangi man haliucinacijos nuo nerimo stipraus negaliu gerti cyclodol-parkopan,nes sukelia dar didesni nerima ir haliucinacijas,diazepamas kaustymo nenuima,gydytojai raminamuju neskiria, liepia gerti neuroleptikus , vienu zodziu uzburtas ratas, labai nusivyles dauguma gydytoju, ypac Dainiumi Stasiunu

Bandyk Clozapiną (Leponex). Jis nekausto, ir yra paskutinė viltis šizofrenikam. Pats stipriausias neuroleptikas, kuris veikia galingai. Man asmeniškai tai geriausias bandytas vaistas gyvenime, didesnės dozės migdo, bet dozę sureguliavus viskas ok.
Clonazepamo nerimui ir Clozapino mixas būtų vienintelė tavo viltis.

Čia tik mano nuomonė. Parašyk man asmeninę žinutę, galėsiu pagelbėt ir duoti patarimų, jeigu nusivylęs esi daktarais ir niekas nepadeda.
Parašėazuolas
biggie rašė:

Kaip tos haliucinacijos konkreciai pasireiskia? Ar vaizdines, ar garsines? Raminamieji is tikruju nera labai efektyvus psichozinej simptomatikoj, nors intensyvus nerimas, pvz. psichozinej depresijoj, gali ir issaukti kazka panasaus. Neuroleptiku kaustymas is tikruju labai priklauso nuo dozuotes, gal paprasciausiai per daug tau uzmeta to neuroleptiko? Kad ir kaip bebutu, jei nerimas yra didziulis, tai benzodiazepinas kazkoks turetu buti, diazepamas yra gan silpnas, bent jau tabletem, lorazepamas ar clonazepamas turbut geriau tvarkytusi. Siaip, jei nesi patenkintas daktaru, ieskok kito, kuris pasiziures I situacija rimtai, nes tokie dalykai tikrai ne juokas.

Haliucinacijos tik garsines, t.y. patycios,manes komentavimas,apkalbejimas. Baisiausiai kausto haloperidolis,rispolept ir ziprasidonas,tiesiog uzvercia akis ir nieko negaliu daryti tenka gerti cyclodoli kuris sukelia nerima ir velgi sukelia haliucinacijas.Stasiunas sake kad man haliucinacijos nuo nerimo, kuri sukelia cyclodol-parkopan,finlepsin,buspironas. Cyclodoli geriau nuo moditeno,paskui nuo xeplion apie metus ,po neilgo cyclodolio vartojimo pastebejau kad nuo jo nerimas didelis, nesinori valgyti kartais labai stipri baime. Iskart sakau kad cia kazkokia nesamone kad po tiek laiko jo vartojimo prasidejo haliucinacijos ypac isgerus jo, vaisto poveikis praeidavo per tris dienas bet haliuskes islikdavo ,skyre nuo ju rispolepta 2mg, praejo tik iki to laiko kol vel nereikejo gert to sudo cyclodolio. Sakau uzburtas ratas. Jei turi dar klausimu klausk.
Parašėazuolas
KunigaikštisMyškinas rašė:O kokią cyclodol dozę gėrei ir haloperidol? Cyclodol po 2mg tabletė būna. Haloperidolis įvairiai. Arba leidžiamas būna.

Velgi cyclodolis nerima duoda nuo vienos tabletes 2mg, bet man maziausiai reikia iskart 4mg joisgert nes tik tada nuima kaustyma. Haloperidoli is pradziu geriau laseliais po 5 lasus,paskui tabletem, nors ir isgeri viena lasa ar viena tablete vistiek sukausto. Leidziamo bijau nes jis veikia labai ilgai apie 2 savaites. Teko leistis moditen depo, tada visa menesi geri cyclodoli nes kausto kiekviena diena. Paskui leidausi xeplion, bandziau maziausia ,vidutine ir didziausia dozes, kauste taip pat. P.s. jei ka xeplion pirkau is savo pinigu jei zinai jis labai brangus,o kompensuoja tik sizo atveju, o tuo laiku kai leidausi buvo tik kortelei irasyta kad man sizoafektinis bet tik kortelej, oficialiai nebuvo nedarbingumo. Dabar turiu diagnoze f33.2-rekurentine sunki depresija, turiu 45 proc nedarbinguma. Bet jei rimtai paziurejus daugiausia pozymiu rodo kad man sizoafektinis depresinis sutrikimas.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#396519 O kaip Phurriz siūlė Leponex, bandei kada? Aišku ten kraują pastoviai tirtis reik, bet tas pats ir nuo normotimikų būna, tai mažiausia bėda, jei padeda...
Sunku žinok ką ir patart, aš kažkaip neblogai toleruoju neuroleptikus, manęs labai nekausto, tai galiu net be cyclodol apseit. Gal quetiapinas mažiau kausto, nors ir didelėm dozėm. Ką dar bandęs be xeplion, moditen, halo? Gal biggie turės ką patart, gal kokį derinuką... :bloga
Parašėazuolas
KunigaikštisMyškinas rašė:O kaip Phurriz siūlė Leponex, bandei kada? Aišku ten kraują pastoviai tirtis reik, bet tas pats ir nuo normotimikų būna, tai mažiausia bėda, jei padeda...
Sunku žinok ką ir patart, aš kažkaip neblogai toleruoju neuroleptikus, manęs labai nekausto, tai galiu net be cyclodol apseit. Gal quetiapinas mažiau kausto, nors ir didelėm dozėm. Ką dar bandęs be xeplion, moditen, halo? Gal biggie turės ką patart, gal kokį derinuką... :bloga

Leponex bijau nes kai gulejau vasaros g. tai buvo pora zmoniu kurie leidosi juos ir vaiksciojo sukaustyti,atrode baisiai. Is neuroleptiku geriau olanzapina(salutinis haliucinacijos, zinau keista),kvetepina(400mg nepadejo nuo haliuc),ziprasidona(kauste),abilify(sukele dideli nerima),rispolept(kauste).
Vartotojo avataras
Parašė biggie
azuolas rašė:
KunigaikštisMyškinas rašė:O kaip Phurriz siūlė Leponex, bandei kada? Aišku ten kraują pastoviai tirtis reik, bet tas pats ir nuo normotimikų būna, tai mažiausia bėda, jei padeda...

Leponex bijau nes kai gulejau vasaros g. tai buvo pora zmoniu kurie leidosi juos ir vaiksciojo sukaustyti,atrode baisiai. Is neuroleptiku geriau olanzapina(salutinis haliucinacijos, zinau keista),kvetepina(400mg nepadejo nuo haliuc),ziprasidona(kauste),abilify(sukele dideli nerima),rispolept(kauste).

Kiek olanzapino gerei? Olanzapinas ir quetiapinas kausto maziau, nei kiti neuroleptikai, tik olanzapinas labai svori didina. Be to, 400mg quetiapino yra per mazai antipsichoziniam gydymui, nes neokupuoja pakankamai dopamino receptoriu. Ar bandytas amisulpridas? Jis irgi nelabai turetu kaustyti. Nepasiduok, yra dar tu variantu :)
Parašėazuolas
biggie rašė:
azuolas rašė:

Kiek olanzapino gerei? Olanzapinas ir quetiapinas kausto maziau, nei kiti neuroleptikai, tik olanzapinas labai svori didina. Be to, 400mg quetiapino yra per mazai antipsichoziniam gydymui, nes neokupuoja pakankamai dopamino receptoriu. Ar bandytas amisulpridas? Jis irgi nelabai turetu kaustyti. Nepasiduok, yra dar tu variantu :)

Olanzapino geriau 10mg bet sakau man svorio augimas yra dzin kad tik ramintu, bet jis pats issaukia haliucinacijas. Kvetepinas zinau kad vidutine doze geriau,ji man skyre tik nusiraminimui,bet ne nuo haliucinaciju,didesnes dozes neskyre nes sake kad neverta. Del kaustymo tai zinau kad kvetepinas ir olanzapinas nekausto,zodziu nera tinkamo veikimo,kad nors butu pakeliami salutiniai,bet taip nera.Amisulprido nebandes,gydytojai sake kad jis man netinka ir pan. P.s. Pagrinde sergu jau 5m. ,visa si laika gydziausi pas Stasiuna ,bet jis skrenda 3men dirbti i svedija ,i lt grizta tik vienai savaitei,tai teko kreiptis ir i kitus. Buves pas Algirda Dambrava, Liudvika Lazauska,Mindauga Sableviciu, Jolita Zurauskiene. Esu gulejes Santariskese, Vasaros g., Azuolyne. Visur po kelis kartus ir visur nei vienas gydytojas rimtai negydo, taip kad nusivyles ypac uz mokamas konsultacijas kai pakloji uz 30min pas Stasiuna 60eur o jis tik israso nauju vaistu apie salutinius nors zinau kad tikrai bus sako nebus ir pan. Zinau ta dalyka kai paskaitai salutinius ir paskui pradeda vaidentis jie,delto tipo gydytojai apie juos nekalba, bet man taip nebuna. As noriu iskart zinot kokie bus salutiniai, bent jau dazniausiai pasitaikantys, ir ka paskui daryt. Paskutini karta pries 2men Stasiunas israse ziprasidona klausiau ar kaustys sake tikrai ne. Vien zdz
Parašė Kesone
#396533 Kas liečia gydytojų nesupratimą dėl vaistų šalutinių poveikių tai man būta panašiai ne kartą. Pvz kai gulėjau naujoj vilnioj 4 sk. nuo didelių halopiridolio dozių vertė akis į viršų, skyriaus vedėja pažiūrėjo, sako čia tau ne nuo vaistų , tipo pats akis savo keli vos ne... šiaip ne taip išsiprašiau parkopano tada tai tuo kartu padėjo. Ažuolyno klinikoje išvis tylių apie gydytojų suvokimą. Man skyrė Olanzapina nuo kurio tipo pagal gydytojus akių vertimo neturėtų būti. O jis man būdavo pastovei į vakarą. Gydytojai sakiau, kad man nuo šio vaisto akis verčia, tai ji tuo nepatykėjo, sako man čia nuo nerymo ir toliau dar dozę vaisto padidino nuo ko vakarais kai pradėdavo versti akis išvis nieko negalėdavau daryti. Tik į lubas žiūrėti ir lovoj gulėti jei dar sugebėdavau iki jos rasti kelią.... po ąžuolyno, pakeitė ambulatoriškai į kvetapiną baigėsi ir visi akių vertimai. Žodžiu, kas liečia kaustimus tai man taip pat nuo beveik visų neuroleptikų būna ar liežuvio sukaustimas ar akių vertimas , o nuo haloperidolio yra net visą persuke kad paeit negalėjau...tad puikia jus suprantu. Visa laimė, jog dar parkopaną šiaip taip toleruoju nors nevisada jis man padėdavo kai reikėdavo. O iš asmeninės patirties galiu pasakyti , kad mažiausiai kausto Quetapine(seroquel) ypač gera yra XR forma prailginto veikimo. Ji nesukelia naktinio apetito ir tokio didelio mieguistumo kaip paprastas kvetapinas. Aišku jei yra psichozės reikia didelią doze gerti, bent 600 mg minimum...
Parašėazuolas
#396538 [quote="Kesone"]Kas liečia gydytojų nesupratimą dėl vaistų šalutinių poveikių tai man būta panašiai ne kartą. Pvz kai gulėjau naujoj vilnioj 4 sk. nuo didelių halopiridolio dozių vertė akis į viršų, skyriaus vedėja pažiūrėjo, sako čia tau ne nuo vaistų , tipo pats akis savo keli vos ne... šiaip ne taip išsiprašiau parkopano tada tai tuo kartu padėjo. Ažuolyno klinikoje išvis tylių apie gydytojų suvokimą. Man skyrė Olanzapina nuo kurio tipo pagal gydytojus akių vertimo neturėtų būti. O jis man būdavo pastovei į vakarą. Gydytojai sakiau, kad man nuo šio vaisto akis verčia, tai ji tuo nepatykėjo, sako man čia nuo nerymo ir toliau dar dozę vaisto padidino nuo ko vakarais kai pradėdavo versti akis išvis nieko negalėdavau daryti. Tik į lubas žiūrėti ir lovoj gulėti jei dar sugebėdavau iki jos rasti kelią.... po ąžuolyno, pakeitė ambulatoriškai į kvetapiną baigėsi ir visi akių vertimai. Žodžiu, kas liečia kaustimus tai man taip pat nuo beveik visų neuroleptikų būna ar liežuvio sukaustimas ar akių vertimas , o nuo haloperidolio yra net visą persuke kad paeit negalėjau...tad puikia jus suprantu. Visa laimė, jog dar parkopaną šiaip taip toleruoju nors nevisada jis man padėdavo kai reikėdavo. O iš asmeninės patirties galiu pasakyti , kad mažiausiai kausto Quetapine(seroquel) ypač gera yra XR forma prailginto veikimo. Ji nesukelia naktinio apetito ir tokio didelio mieguistumo kaip paprastas kvetapinas. Aišku jei yra psichozės reikia didelią doze gerti, bent 600 mg minimum...[/quote
Tai va tas akiu uzvertimas ir yra baisiausia ka daro neuroleptikai
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
azuolas rašė:

Leponexas nekausto. Ir jis geriamas tabletėm. Kažką maišai čia.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#396548 Clozapinas (Leponex) ir quetiapinas (Seroquel) issiskiria tuom, kad veikia psichozine simptomatika okupuodami maziau dopamino D2 receptoriaus, nei kiti atipiniai ar tipiniai neuroleptikai. Taip pat pasizymi tuom, kad ganetinai greitai "atsoka" nuo receptoriaus, todel naturalus dopaminas gali kazkiek veikti ir nebuna taip daug su tuo reikalu susijusiu salutiniu poveikiu. Dazniausiai bandoma pasiekti ~60% D2 receptoriaus blokada rodo apie 600mg quetiapino, siek tiek didesnes dozes reikia XR'ui, aisku jei yra normalus vaisto pasisavinimas.
O kaip tavo patirtis su tuo finlepsinu? Jis kaip ir turetu nuimti itampa, tokie vaistai kaip finlepsinas ar depakinas buna rasomi ir salia neuroleptiku, ypac jei yra kazkokie afektiniai dalykai salia psichozinio sutrikimo.
Parašėazuolas
Phurriz rašė:
azuolas rašė:

Leponexas nekausto. Ir jis geriamas tabletėm. Kažką maišai čia.

Taip sorry skubedamas rasiau.