Moderatorius: signs

Parašė Mersas
LBJ rašė:
Mersas rašė:Ber dazniausia kas kelia dopomina, kelia nerima? Ar ne taip? Jei yra nerimas ir dipomino trukumas, kas tinka labiausia?

Nebutinai. Priklauso kokioje smegenu dalyje. Gali laisvai trukti dopamino, bet ir nerimas buti, o dopamino stimuliacija pagerint nerima - ta matome pas ADHD turincius - stimulianto vartojimas mazina nerima, mazindamas dopamino trukuma.

Dopamino lygi kelia ir mazina nerima geriausiai, is mano patirties, tai sulpiridas. Jis blokuodamas dopamina, padidina jo lygi (panasiai kaip SSRI veikia, supaprastintai).

Siaip labai svarbu ir diagnoze, nes smegenys yra sudetingas reikalas, skirtingose smegenu dalyse sukeliamas dopaminas skirtingai veikia. Todel ir kokainas yra nelegalus, (nors kaifas is dopamino pareina) o metilfenidatas legalus.

Tai labai svarbu ta nerimo kilme, ar ji is obsesiniu minciu kyla (dopamino trukumas kai kuriose smegenu dalyse ir perteklius kitose yra viena is pagrindiniu ocd priezasciu) ar is depresijos, ar ADHD. Nera tokio vienareiksmio atsakymo.

:bloga tai kad tyrimu nera normaliu, visi buria is kavos tirsciu, pas kelis tie patys simtomai, o gydymas turi buti skirtingas. Niekas neilenda i ta galva.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Mersas rašė:
Deividas rašė:Man atrodo geriausiai viską pakelia alkoholis. Aš jau tuoj nebeištversiu ir eisiu man regis po pusės metų abstinencijos įkalt konkrečiai. :D

:))) taip taip, arba parukyt zolike, daugiau naudos ir malonumo :super

Tikiuosi juokauji, nes žolė ir net ir alkoholis mums yra kaip peilis :D na mažom dozėm alkoholis (pasiekus remisiją) dar-dar. Bet nuo žolės tai.. jo.. laikykis atokiau. :girtas
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:
Mersas rašė:
Deividas rašė:Man atrodo geriausiai viską pakelia alkoholis. Aš jau tuoj nebeištversiu ir eisiu man regis po pusės metų abstinencijos įkalt konkrečiai. :D

:))) taip taip, arba parukyt zolike, daugiau naudos ir malonumo :super

Tikiuosi juokauji, nes žolė ir net ir alkoholis mums yra kaip peilis :D na mažom dozėm alkoholis (pasiekus remisiją) dar-dar. Bet nuo žolės tai.. jo.. laikykis atokiau. :girtas

As tai atvirksciai sakyciau. Alkoholis yra CNS depresantas. Jeigu nera mastymo sutrikimu, tai tikrai geriau zole. Juk neveltui JAV valstijose kur legalu medicinine, yra rasoma nuo nerimo ir pan. Tik chymkes nerukyt reikia :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#413663 Na.. aš būdamas 14-15 prarūkiau metus non-stop. Praėjo pora metų ir 17 prasidėjo depresija/nerimas/panika. Nuo 17 iki 32 kaip matai dar depresijos neišsigydžiau. Tai va tau ir atsakymas ką daro žolė.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Graikas rašė:Protingai rukant,zole gerai nuima itampa.
Pritariu LBJ 100%

Na taip, tam momentui tikrai nuima, pritariu. Taippat ir alkoholis, tam momentui gerai jauties. O vat poto kas būna nepamirškim.
Parašė Graikas
Deividas rašė:
Pritariu LBJ 100%

Na taip, tam momentui tikrai nuima, pritariu. Taippat ir alkoholis, tam momentui gerai jauties. O vat poto kas būna nepamirškim.

Kas buna? Tik nereikia perdeti.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Na.. aš būdamas 14-15 prarūkiau metus non-stop. Praėjo pora metų ir 17 prasidėjo depresija/nerimas/panika. Nuo 17 iki 32 kaip matai dar depresijos neišsigydžiau. Tai va tau ir atsakymas ką daro žolė.

Nereiskia, kad viskas nuo zoles. Galbut sutrikimas ar bent polinkis i ji jau buvo, o zole buvo kaip savigyda. Cia kaip su ashwaganda tu biski perlenki kauzalinius rysius vesdamas, mano nuomone.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413669 Beje, nepamirskim, kad tu kalbi apie 14-15 metu asmeni, su neissivysciusiom smegenim. Tai aisku, kad kitas klausimas, negu baigusios formuotis smegenys (25+). Gali buti ir, kad tai turejo itakos. Dar ir klausimas, ka ten rukei, ar ne chymke kokia. Paaugliukui betkoki suda ikist gali.

As irgi nuo 15-os iki 22 heavy stoneris buvau, su visais wake n bake, dabar tik retkarciais, kai savijauta gera. Bet tikrai ligos simptomu buvo ir iki zoles rukymo, kitaip nebutu net reikeje taip daznai rukyt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:Beje, nepamirskim, kad tu kalbi apie 14-15 metu asmeni, su neissivysciusiom smegenim. Tai aisku, kad kitas klausimas, negu baigusios formuotis smegenys (25+). Gali buti ir, kad tai turejo itakos. Dar ir klausimas, ka ten rukei, ar ne chymke kokia. Paaugliukui betkoki suda ikist gali.

As irgi nuo 15-os iki 22 heavy stoneris buvau, su visais wake n bake, dabar tik retkarciais, kai savijauta gera. Bet tikrai ligos simptomu buvo ir iki zoles rukymo, kitaip nebutu net reikeje taip daznai rukyt.

Na aš tik sakau... kad labai jau dažnai kai pasišneki su depresija sergančiais žmonėm, išlenda tokie dalykai kad paauglystėj rūkė žolę. Sutapimas? Nežinau.. bet man tai įtartina atrodo, nes va būtent kad dar normaliai neišsivystę smegenys, o mes jau užsistone'inom konkrečiai.

O dėl Ashwos aš nežinau.. labai jau geras sutapimas buvo, kad kai pradėjau vartot, atsirado nemiga tą pačią dieną. Per daug tiesiog energijos atsirado pas mane. O poto dar išsiknisau jog ashwa gan pavojinga skydliaukei. Ir kaip tik rado skydliaukės uždegimą pas mane. Tad nežinau ką ir galvot. Labai jau sutapo viskas? Gal. Nžn. Bet kad nuo ashwos nemigą įsivariau ir pasidariau kažkoks perdaug energingas tai faktas. Iki šių dienų nenoriu miegot, neatsimenu kada nuvargęs buvau.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Graikas rašė:
Deividas rašė:
Pritariu LBJ 100%

Kas buna? Tik nereikia perdeti.

Man būna kelios dienos atchodų pvz. Nežinau kaip jums. Paskutinį kartą kai parūkiau išvis paranoja buvo, visiška depersonalizacija, atrodė išnykau, belenkoks panikos priepuolis. Prireikė geros savaitės atsigaut. Nuo nerimo beje labai panašūs simptomai man. Depersonalizacija, jaučiuosi tarsi manęs nebėra viduje, asmenybė pradingus.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413675 Man irgi panikos atakos buna, jeigu rukau kai paumejusi sveikata. Gali padidinti nerima, gali sumazinti. Nuo organizmo priklauso. Ir siaip jeigu yra galimybe, tai rinktis rusis ne tokias stiprias, su maziau thc. Bet siaip tikrai manau, kad maziau kenkia, nei alkoholis. https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Ra ... r_plot.svg

Cia psichiatru, farmakologu ir pan. ekspertu grafikas
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:Man irgi panikos atakos buna, jeigu rukau kai paumejusi sveikata. Gali padidinti nerima, gali sumazinti. Nuo organizmo priklauso. Ir siaip jeigu yra galimybe, tai rinktis rusis ne tokias stiprias, su maziau thc. Bet siaip tikrai manau, kad maziau kenkia, nei alkoholis. https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Ra ... r_plot.svg

Cia psichiatru, farmakologu ir pan. ekspertu grafikas

Tai tikiu, kad mažiau. Tiesiog matyt ne visiems žmonėms galima. Vieni gali rūkyt kad ir visą gyvenimą, kiti va parūko ir iškart su psichoze į vasaros 5. O dar jei paauglystėj tai išvis.. :/ Ot smagu būtų atsukt laiką atgal, būčiau bent iki 25metų nerūkęs išvis.

PS. man pvz nuo hašišo labai smagiai būdavo. Nuo žolės tai visad paranoja (šiais laikais. tada kai jaunas buvau, tai nebūdavo paranojos) , o vat hašišas net ir šiais laikais kai bandžiau labai gerai suėjo, taip švelniai ramindavo ir keldavo nuotaiką. Bet visvien toks jausmas kad jie kažkokį dopamino resursą išnaudoja... nes sekančią dieną būnu kažkoks liūdnas.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413677 Man kaip tik kita diena zymiai geresne buna, energingesnis, geresne nuotaika :D matai, visiems skirtingai. Tu kanabinoidiniu receptoriu smegenyse labai daug, mokslas dar nera iki galo normaliai zoles poveikio istyres, nes labai komplikuota ta kanabinoidine sistema, plius tik neseniai atsilaisvino kai kur draudimai. As labai tikiuosi, kad ir Lietuvoj visus narkotikus dekriminalizuos ir nustos zmonems gyvenimus dar labiau gadinti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:Man kaip tik kita diena zymiai geresne buna, energingesnis, geresne nuotaika :D matai, visiems skirtingai. Tu kanabinoidiniu receptoriu smegenyse labai daug, mokslas dar nera iki galo normaliai zoles poveikio istyres, nes labai komplikuota ta kanabinoidine sistema, plius tik neseniai atsilaisvino kai kur draudimai. As labai tikiuosi, kad ir Lietuvoj visus narkotikus dekriminalizuos ir nustos zmonems gyvenimus dar labiau gadinti.

Keista ta diagrama. Jeigu kanapės taip žemai... tai kas man tuomet nuo cocaine būtų? Išvis išskrisčiau iš savo kūno į kitas dimensijas matyt. Nežinau žodžiu... bet man alkoholis geriau, nuo jo nebūna depersonalizacijos ar panikos atakų. Vos tik žolytę užtraukiu ir viskas - išskrendu iš savo kūno keliom valandom ir nieko nesuvokiu. Gal nebent labai jeigu silpną bandyčiau ir mažais kiekiais. Aš dažniausiai kai užtraukiu per bongą, tai konkrečiai.. :D žodžiu - išimtis tik hašas iš mano experience. O šiaip tikrai ateity niekad nebebandysiu, mano organizmui tai akivaizdus peilis. Užtraukiau paskutinį kartą būdamas visiškai sveikas prieš kokius pora metų atgal. Tai jo...Vilniuj pylimo gatvėj su draugu vaikščiojau visiškai išskridęs, su paranoja, nieko nesuvokiau, o draugelis tik žvengė iš manęs. Tik po kelių valandų po biškį protas grįžo. Worst experience ever žodžiu. Draugas net galvojo greitąją kviest, nes matė kad aš kitam pasauly visiškai. Tai vat tau ir kanapė nekenkianti :D