- 2021 05 01, 19:53
Labas vakaras, gydytoja parase vartoti ne Kveatepina, o Leponexa 25 mg nakciai, sakykit, kaip sitas vaistas, kuris Jums visiems geresnis: Kveatepinas ar Leponexas? Man butu geresnis variantas, kuris neaugintu svorio, nes Kveatepinas jauciasi, kad augina svori, tai kazkaip apie Leponexa nezinau dar normaliai, tai galvoju ar verta, ar neverta pradeti ji vartoti? Aciu visiems kas atsakys.
Moderatorius: signs
- 2021 05 01, 20:20
Clozapinas daugiausiai svorį augina iš psichotropinių vaistų aplamai
- 2021 05 01, 21:03
Ir turbut " BUKINA" labai ir " ZOMBINA"? Visi neuroleptikai pavercia darzove, sitas turbut stipriausiai? Man nuo neuroleptiku dingsta dazniausiai emocijos, nuotaika suprasteja, jauciuosi paverges tik islipes is lovos ir einu dantys valytis - man jau sunku net sita iveikti, veliau galvoj vien mintis - kuo greiciau prigult.
- 2021 05 01, 21:07
Šito nežinau, nes neesu pats bandęs, bet statistiškai svorį daugiausiai augina Olanzapinas ir Clozapinas iš Lietuvoj esančių. Clozapinas kai kuriuos gerai psichiškai veikia, bet pasitaiko žiaurių fizinių šalutinių reiškinių.
Bet tau paskirta dozė yra laaaabai maža (eina iki 900 mg), tai gal nieko nuo to nebus... geriausia pasitarti su psichiatru apie visus "už" ir "prieš".
Bet tau paskirta dozė yra laaaabai maža (eina iki 900 mg), tai gal nieko nuo to nebus... geriausia pasitarti su psichiatru apie visus "už" ir "prieš".
- 2021 05 02, 07:48
Man reikalingi sitie vaistai daugiau nuo nemigos, nes as prastai labai miegu, prabundu daznai, atsikeliu anksti rytais.. Nezinau ar bandyt ji, ar ne. Zodziu ir taip priauges belekiek svorio per siuos visus vaistus!
- 2021 05 02, 15:55
Niekada gyvenime leponexo negerciau dėl nemigos. Nu blyn ne tas kalibras. Kad miegosi tai faktas bet ir juk kraują reikia tikrintis pastoviai ir svoris augs ir dar visokio s
- 2021 08 11, 16:38
Labas vakaras. Vartoju Leponexo 100 mg gan ilgai jau, norejau mazinti ir pradejau vartoti 75 mg Leponexo ( siandien 2 diena kai vartoju 75 mg ), bet pasidare blogiau nei buvo, stiprus nerimas, sirdies plakimas jauciamas ir dar daug nesamoniu. Noreciau sumazinti iki 50 mg, nes mane jis zombina, atima jegu, sunkiai mastosi ir t. t.. Tai cia man taip iseina, kad nutraukimo sindromas ar kaip?
- 2021 08 15, 11:31
Man atrodo čia ne nutraukimo sindromas. Tiesiog sumažinus vaistus vėl išlenda tau nerimas, vėl atsiblokuoja mintys/emocijos ir pradedi blogai jaustis. Man panašiai buvo su rispoleptu. Sumažinau ir vėl išlindo nerimas, bet bent nesijaučiau kaip zombis.
F33.2
Sertraline100mg Quetiapine100mg Lamotrigine50mg
- 2021 08 19, 18:27
Sakykit, ka daryt del svorio, beveik nieko nevalgau, bet svoris dideja ir dideja, jau toliau niekur
( Ka daryti, gal reikia tikrintis kokius nors hormonus? Ant akiu stambeju, jau man net del svorio baisu iseiti kur nors, nes atrodau ne kaip, vieni rubai liko i kuriuos telpu, ka tokiu atveju daryti? Jau ir mintys ateina mesti tuos neuroleptikus, bet i ligonine tada teks keliaut, vel blogai bus. Nu nieko beveik nevalgau, o storeju ant akiu! Jau ir verkt norisi. Nebezinau
( Ka daryti, gal reikia tikrintis kokius nors hormonus? Ant akiu stambeju, jau man net del svorio baisu iseiti kur nors, nes atrodau ne kaip, vieni rubai liko i kuriuos telpu, ka tokiu atveju daryti? Jau ir mintys ateina mesti tuos neuroleptikus, bet i ligonine tada teks keliaut, vel blogai bus. Nu nieko beveik nevalgau, o storeju ant akiu! Jau ir verkt norisi. Nebezinau
- 2021 08 19, 18:33
Oi čia su šitu tai nelabai pakovosi. Neuroleptikai man visada bent 20kg užmeta. Vienintelis būdas nusimest svorį tai pamiršt apie jį ir laukt kada galva susitvarkys. Kai apsitvarkys nervai, neuroleptikus numesi ir svoris sugrįš iškart. Dabar stenkis nusispjaut į tą svorį, jei suteikia komforto ir ramina maistas tai ir valgyk. Suprantu kad labai per nervus vien storėjimas kerta, bet pamiršt stenkis apie tai dabar. Galva svarbiau nei pilvas šiuo metu. Ką gali daryt tai stenktis priaugt kuo mažiau, tai poto numetus neuroleptikus greičiau svoris grįš
F33.2
- 2021 09 15, 19:51
Sveiki, auga svoris nuo to Leponexo, jau nebegaliu tverti, dieta nepadeda. Gal kas nusimanot ir parekomenduosit " tipini " neuroleptika, kurio veikimas panasus i Leponexo? Atipiniu neuroleptiku nesiulykit, nes kiek zinau, jie visi augina svori.
- 2021 09 15, 21:04
O kam tau neuroleptikas jei pagrinde nerimą gydaisi? Gal pakaktų kvetiapino pabandyt, jis pusiau kaip neuroleptikas, raminantis taipogi. Didesnėm dozėm grynai kaip neuroleptikas. Ar pas tave yra šizo simptomų ir būtini neuroleptikai tau?
F33.2
- 2021 09 15, 21:09
O tai nebe nuo pregabalino?
Baran rašė:Sveiki, auga svoris nuo to Leponexo, jau nebegaliu tverti, dieta nepadeda. Gal kas nusimanot ir parekomenduosit " tipini " neuroleptika, kurio veikimas panasus i Leponexo? Atipiniu neuroleptiku nesiulykit, nes kiek zinau, jie visi augina svori.
O tai nebe nuo pregabalino?
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2021 09 15, 21:14
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5574691/
Didziausia rizika siejama su butent clozapinu (tipinis)vir olanzapinu(atipinis). Tad ne klase cia esme, o savybes. Ziprasidonas pvz zinoma, kad neaugina (daznai ir numetama ant jo), nors jis atipinis. Bet kazin ar jis tau tiktu, jis toks dirginantis. Paskaityk ta straipsni, gal kils ideju
Didziausia rizika siejama su butent clozapinu (tipinis)vir olanzapinu(atipinis). Tad ne klase cia esme, o savybes. Ziprasidonas pvz zinoma, kad neaugina (daznai ir numetama ant jo), nors jis atipinis. Bet kazin ar jis tau tiktu, jis toks dirginantis. Paskaityk ta straipsni, gal kils ideju
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."