Moderatorius: signs

Parašė Deimant.ezer
#405813 Palangos streso ligų skyrius: stprūs terapeutai, daug terapijų, medikamentų atžvilgiu gali kilti problemų. Jei reikia atsikratyti priklausomybės nuo vaistų - liuks, kitu atveju visvien bandys mažinti vaistų. Tai jei emocinė būsena bloga - nerekomenduoju, bet kitu atveju - psichoterapijos atžvilgiu geriausia, kur esu buvusi.

Klaipėdos psichiatrinė Baltikalnio gatvėje: nerekomenduoju. Jei jau ruošiatės gultis, pasiprašykit terapijų, nes daktarai gali neskirti ir net neminėti, kad tokios yra. Daug kas giria Grigorjevą, bet ji mane nugydė, pavertė į daržovę ir visai nesiskaitė. Pas Koncevičiūtę negulėjau, bet dėl to ką girdėjau, siūlau bėgti kaip nuo maro.

Klaipėdos psichiatrijos dienos stacionaras: labai gera terapeutė Rasa, veda tris terapijas, asmeninio psichoterapeuto neskiria, grupinės terapijos silpnos.

Klaipėdos Bokštų gatvė: skyrius savo laisve labai geras, daktarai nekokie, terapijų yra, bet ne per daugiausiai. Bet šiaip geriau nei Baltikalnio gatvėje.

Švėkšna: gulėjau pirmame ir antrame skyriuose. Antras skyrius labai geras. Abiejuose skyriuose dirba tie patys darbuotojai, tiek daktarė Jasionytė, tiek Marčiulionienė labai geros. Terapijų yra vidutiniškai, bet jos visos neblogos. Kiek girdėjau, priklausomybių skyrius ir antras geriausi. Patartina vengti 5 skyriaus.

Naujoji Vilnia: girdėjau, kad moterų skyriuje pragaras žemėje, pati gulėjau vadinamame geriausiame - universitetiniame skyriuje. Daktarai geri. Taiko TMS. Bet terapijų mažai. Grupinės terapijos buvo psichoedukacijos lygio, dailės - tiesiog saviraiška. Psichologė Jūratė man patiko. Kas ieško psichoterapinio gydymo - nerekomenduoju. O kitu atžvilgiu gerai. Na, tik maistas prastas.

Vasaros psichoterapijos skyrius: gandai geri, realybė graudi. Silpnos terapijos, jų mažai. Alekseičikas išsidirbinėja iš žmonių, visi jam nusileidžia, nes mano, kad jis profas, vadinasi, žino, ką daro. Tokio baisaus, sovietinio mąstymo daktaro turbūt dar nebuvau sutikusi. "Įkrėsti proto" gali bet kas, bet taip užgauliojančiai kaip jis turbūt ne daug drįstų.
Parašė Cranberry
#405882 Sveiki, gal kas dar galetumete parasyti naujesniu atsiliepimu apie psichoterapijos dienos stacionara Vasaros 5? Siek tiek baisu, tad norisi nusiteikti ir zinot, ko galima tiketis :/
Vartotojo avataras
Parašė tostancelis
Cranberry rašė:Sveiki, gal kas dar galetumete parasyti naujesniu atsiliepimu apie psichoterapijos dienos stacionara Vasaros 5? Siek tiek baisu, tad norisi nusiteikti ir zinot, ko galima tiketis :/

*Čia tik yra mano asmeninė patirtis*

Buvau vasaros 5, ribinių būsenų skyriuje, tiek dienos centre, tiek stacionare. Teko pilnai susipažinti tiek su Rimeikiu, tiek su Alekseičiku, tiek su gydytoja Kotryna, kuri ir mane gydė. Kaip krizės ištiktam žmogui, buvo labai žiauri vieta. Slėpė mano bipolinio sutrikimo dozę, įrašė ciklotimiją, nors vaistus gėriau kaip bipoliniui sutrikimui. Dabar bipolinis sutrikimas yra pilnai diagnozuotas. Gydytoja buvo aplaidi, tokia susikoncentravusi į save. Ateidavai į asmeninę psichoterapiją, ir nuolatos sakydavo aš neturiu laiko, 10 min duodu. Nu ir va, taip visas gydymas. Rimeikis atrodo kaip koks bosas, jam rūpi tik jo klinika ir pinigai, pacientai visiškai ne. Per jo vedamas grupines psichoterapijas šokdavo, dainuodavo, nu žodžiu labai silpna. Alekseičikas ateidavo ir užgauliodavo ko tik netingi, trankydavo per pakaušius, psichais vadindavo.

Žodžiu, aš ten nebevažiuočiau daugiau gyvenime :)
Parašė tamsumos
Cranberry rašė:Sveiki, gal kas dar galetumete parasyti naujesniu atsiliepimu apie psichoterapijos dienos stacionara Vasaros 5? Siek tiek baisu, tad norisi nusiteikti ir zinot, ko galima tiketis :/

Buvau vasara. Nezinau, ka pasakot, ko nezinai, ka zinai.
Tai daugiausia grupines veiklos, as intraverte, tai beveik nesnekejau, todel man geriausia buvo individualios konsultacijos. Muzikos terapija ar koks filmu ziurejimas man worthless dalykas pasirode. Siaip istrauke is manes jau uzmirstu negatyviu dalyku, tai iki siol kosmarus sapnuoju. Valgyt duoda pietus, tai man cia didziausias pliusas, nes gamint nemoku. Gydytojo ir individuali psichoterapija karta per savaite vyksta. Klausk kazko, kas domina.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
tamsumos rašė:

Tai daugiausia grupines veiklos, as intraverte, tai beveik nesnekejau, todel man geriausia buvo individualios konsultacijos. Muzikos terapija ar koks filmu ziurejimas man worthless dalykas pasirode. Siaip istrauke is manes jau uzmirstu negatyviu dalyku, tai iki siol kosmarus sapnuoju. Valgyt duoda pietus, tai man cia didziausias pliusas, nes gamint nemoku. Gydytojo ir individuali psichoterapija karta per savaite vyksta. Klausk kazko, kas domina.

O kaip ištraukė, per individualią terapiją? Ilgai traukė? Kokią psichologijos kryptį naudojo?
Parašė tamsumos
kenny rašė:
tamsumos rašė:

O kaip ištraukė, per individualią terapiją? Ilgai traukė? Kokią psichologijos kryptį naudojo?

Taip, per individualia. Stacionaras 6 savaites trunka, tai ilgai negalejo traukti. Ten viskas eina per psichodinamine psichoterapija.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#406184 vel mastau apie ligonine... noreciau RVPL 9a skyriu pabandyt, bet ziauriai mazai atsiliepimu :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#406190 Aš kartą lankiau žmogų ten, bet ten kur palatos neįleido, tai irgi negaliu nieko papasakoti, tik tiek kad tas kambariukas kur lankytojai buvo pasirodė kaip iš tarybinių laikų (čia buvo prieš kokius 7 metus). Bet kai pasikeitė direktorius, tai gal sunormalėjo. O šiaip man atrodo galima paprašyt prieš gulant, kad palatas parodytų. O dėl gydytojų, tai turbūt tas pats kaip ir visur.
Parašė feniksas
#406196 gydytojai tiek kauno, tiek vilniaus skiriasi kaip diena ir naktis, apie tuos pacius vaistus atsiliepia skirtingai, taiko skirtingas vaistu dozes ir t.t atsirinkti, susirasti normalu gydytoja yra ka veikti
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#406549 Reikia nuomonių, patirčių apie Marių ligoninę?
Sugalvojo artimas žmogus būtent ten gultis. Aš bijau, nes ten man atrodo tik nugydys.
Nuo seno dar tas nepasitikėjimas ligonine, nes visa sakė, kad Žiegždrių durnynas tai jau visai pačiuožusiems.
Parašė Tuštuma
#406550 Šiaip nieko gero ten... Kažkaip nežinau, ar verta leisti į detales kažkokias, bet ir gydytojų profesionalumo prasme nelabai ten gerai ir elgiasi ne itin maloniai. Pacientai, kad kažkokie pačiuožę nepasakyčiau, iš provincijos tokie žmogeliai paprasti pagrinde. Gulėjau 2012, gal kokio progreso per tuos metus atsirado, nors man kažkaip mažai tikėtina. Šiaip jeigu žmogus Kaune nori gultis, tai girdėjau, kad Kauno ligoninės Dariaus ir Girėno g. krizių skyriuj neblogai.
Parašė feniksas
#406551 Jokiu budu nesigulkit i Mariu skyriu, daktarai prasti, daviau 50e ir vis tiek nugyde bei elgesi slyksciai. Maistas irgi prastas. Uzimtumo nera. Ligoniai kaip ir kitose vietose mazdaug tokie patys, kazkokiu sunkiu ligoniu mazai ten. Dar ziurint i kuri skyriu papuls, yra depresiju skyrius, tai jis pats geriausias ir ten dar puse velnio gal ir galima gultis, o i kitus skyrius, net savo priesui nelinkeciau. Absoliuciai i lauka nebuvo isleide, isvede, su clozapine u mane nugyde, vos iki tualeto nueidavau. Ateinu sakau lb prastai jauciuosi, stipriai slopina dozes vaistu, pamazinkit, o jie nieko, nusispjaut ka tu sakai. Neblogas patarymas, tegul gulasi i Dariaus ir Gireno ligonine, lb neblogas variantas ten
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#406986 Norėčiau labai į sanatoriją papult. Sergu šizoefektiniu sutrikimu. Praeitais metais buvau savo lėšomis, o šiemet neturiu pinigų. Labai patiko. Turiu negalią. Esu darbinga 40 %. Kas buvo, papasokit, kaip ten papult? Internete rašoma, kad kas darbingas 35-40% tas turi teisę vieną kartą į metus pabūti. Ką reikia pasakyti gydytojui, kad duotų siuntimą į sanatoriją? :flo
Parašė tamsumos
Aldona Julita rašė:Norėčiau labai į sanatoriją papult. Sergu šizoefektiniu sutrikimu. Praeitais metais buvau savo lėšomis, o šiemet neturiu pinigų. Labai patiko. Turiu negalią. Esu darbinga 40 %. Kas buvo, papasokit, kaip ten papult? Internete rašoma, kad kas darbingas 35-40% tas turi teisę vieną kartą į metus pabūti. Ką reikia pasakyti gydytojui, kad duotų siuntimą į sanatoriją? :flo
nueini ir pasakai, kad nori siuntimo, ką daugiau čia gali padaryt, nebent saldainių atnešt, jei gydytojas nesupratingas.