Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#388193 Kaip jums apetitas? Kyla kaip ant mieliu ka bevalgai atrodo kad skrandis visteik tuscias...cia gal tik pradzioj nu nes jei nuolat tai :? Apie Cipralex skaiciau kad viens is tu nekelianciu apetito...bet...ar tik nereiks pasirinkti kito Ssri...
Vartotojo avataras
Parašė emar
#388195 Man visada apetitas pakyla sukilus nerimui. Mano psichoterapeutė yra sakiusi, kad nerimo ir alkio jausmai yra beveik šalia - labai panašūs.
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Kaip jums apetitas? Kyla kaip ant mieliu ka bevalgai atrodo kad skrandis visteik tuscias...cia gal tik pradzioj nu nes jei nuolat tai :? Apie Cipralex skaiciau kad viens is tu nekelianciu apetito...bet...ar tik nereiks pasirinkti kito Ssri...

:))) kyla
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#388197 O man nuo nerimo atvirksciai nera visai apetito...bet cia ne tai kad apetitas o toks neateinantis sotumo jausmas kazkoks kirminas pilve :D kazin cia nuo visu AD taip? :ubju
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Milita99 rašė:O man nuo nerimo atvirksciai nera visai apetito...bet cia ne tai kad apetitas o toks neateinantis sotumo jausmas kazkoks kirminas pilve :D kazin cia nuo visu AD taip? :ubju

man atvirksciai - mazesnis apetitas :D
Žodžiu tas pats vaistas visiems skirtingai veikia :) o Jūs nebijokite pabandyti pasikelti iki puselės savaitgalį. Na pabandykite, jei bus baisūs šalutiniai, tai raminančių išgersite.
Šiaip tikrai nemalus laikotarpis tos 3 savaitės, kai pradedat vaistą vartoti ir didinti dozes. Ir galvą sukdavos ir šiaip viokie keisti pojūčiai būdavo..Na bet praeina tas laikotarpis ir tada tik paaisškėja, ar vaistas kažką daro gero ar tikrai visdėlto netinka.
Aš pvz Valdoxan'a gėriau porą mėn - nieko nepajutau, nerimas nemažėjo. Mečiau. Tada Mirtazapina gal 3 mėn bandžiau, migdė, slopino, širdį permušinėjo, daktaras liepė gerti toliau. Neištvėriau, nuėjau pas kitą gyd, sakė kad man netinka šitas vaistas, pakeitė i Cipralexą ir po mėnesio pajutau kad viskas po truputį gerėja.
Taigi ta mėnesiuką gal verta pagerti, o tada ir jau bus aiškiau... Didinkite po truputį, kaip jaučiate kad tinka, pvz po ketvirtadalį kas savaitę.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Mersas rašė: :))) O,kaip su 3/4 issejo isbrist is ligos?

as geriu cipralexa, nes butentji rekomendavo gydytoja. taciau nesuprantu as to vaisto, visa tablete netinka, per daug dirgina, mazesne jau nepadeda.gal kas galit pasidalinkit savo patirtimi su siuo vaistu.

nu tai pabandykite 3/4, gal bus ok :)
na man sakydavo, kad 3/4 nėra gydomoji dozė, tai visaip gerdavau, pabandydavau vėl pilną tabl gerti, grįžadvau vėl prie 3/4, poto bandžiau kitų firmų pirkti. Kažkokia geltona dėžutė buvo, neatsimenu kaip veikė, senai buvo, poto Actavis pabandžiau, tai šito tiko visa tabl.
O kad išbristi iš ligos.... Na aš 10 metų jau su nerimu bendrauju, tai gal sakyčiau - suvaldau ligą kuriam laikui. Tada vėl pagyvenu be vaistų, poto vėl atkrentu ir t.t. ir t.t. :)
Vartotojo avataras
Parašė kycka
#388201 O jum nebaisu taip patiems kaitalioti dozės - didinti, mazinti? :oops: Ar visada pasitariat su gydytojais?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#388202 Man atrodo, kad pats didžiausias šalutinis yra mano požiūris į situaciją, mano veiksmai nerimui suvaldyti (arba jokių), mano metodai suvaldyti miegą, ir imtis veiksmų tvarkyti tai, ką galiu sutvarkyti, t.y. nesutelkti viso dėmesio į neišsprendžiamus ir į nuo manęs nepriklausančius dalykus.
O vaistai turi palengvinti tam tikras būsenas, dėl kurių mes galim nepastebėtų antrųjų/trečiųjų ir taip toliau.
Parašė Mersas
kycka rašė:O jum nebaisu taip patiems kaitalioti dozės - didinti, mazinti? :oops: Ar visada pasitariat su gydytojais?

na, man gydytoja sake, kad kiekvienas turi rasti savo doze, nes tikrai negalima vienodai taikyti visiems.Tad sake reik bandyt ir ziutet kaip veikia, jei netinka tai netinka is vis.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#388255 Toks jausmas kad skrandis tuscias visa para ne tai kad apetitas butu didelis kiek bevalgau vistiek tuscio skrandzio jausmas gal skrandzio rugsties isskyrimas padidejo labai nesuprantu kai pradejau gert vakarais cipralexa taip pasidare gurgia pilvas kiaura para nors valgau jauciuosi lyg badauciau :achtung idomu ar cia tokie bajeriai laikini? Gal kas turit patirties? Nes jei nepraeis turbut i kita tema teks keltis :D
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#388256 Niekad nemaniau kad Cipralex man netiks gali naujausias Ad su maziausiai salutiniu :achtung Bet...pasverus pliusus ir minusus: mieguistumas diena nemiga nakti gurgiantis nuolat alkanas pilvas negalejimas atsikelti rytais...vs..nerimas depresija...hmm nu per daug sakyciau salutiniu man...nebent jie turetu praeiti..bet kaip cia suzinosi...o dar laukti :?
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Niekad nemaniau kad Cipralex man netiks gali naujausias Ad su maziausiai salutiniu :achtung Bet...pasverus pliusus ir minusus: mieguistumas diena nemiga nakti gurgiantis nuolat alkanas pilvas negalejimas atsikelti rytais...vs..nerimas depresija...hmm nu per daug sakyciau salutiniu man...nebent jie turetu praeiti..bet kaip cia suzinosi...o dar laukti :?

o,kodel galvoji, kad tik nauji ad tinka, baik.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#388273 Pavartok bent mėnesį ir pranešk rezultatus. Toks jau dalykas tie AD, kad reikia palaukti.
Parašė Mersas
Katinas rašė:Pavartok bent mėnesį ir pranešk rezultatus. Toks jau dalykas tie AD, kad reikia palaukti.

aisku reikia bent viena men islaukt, nes per kelias dienas negalima sprest ar vaistai tinka, cia juk ne nuogalvos skausmo.