Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#401135 Aš pastebėjau, kad pvz didelės dozės AD man sukelia dar didesnį nerimą. Todėl visada bandžiau gyventi su minimaliom - vidutinėm dozėm. Dabar nesenai pakėlė duloxetiną iki 60 mg. Bet jei bus toks stiprus nerimas, vėl teks mest, ar keisti pvz į paroxetino 20-30 mg. Nuo padidinto bupropiono tai man pradeda rankos siaubongai drebėti, o savijautai irgi prasčiau. Tai va galiu pasidžiaugti, kad į duobę nenugriūti padeda kvetiapinas, kurį mano organizmas gan gerai toleruoja. Tik bijau dėl inkstų. Patarė tikrintis vis. :bloga
Parašė vitamin9
#401265 Sveiki gal kas greitai padesit,zodziu geriu lorazepama ryte ir vakare po 1mg bet ji turiu mazint pradet,pries koki 10 dienu nustojau klonopina gert,dabar mazinsiu lorazepama.zodziu kai buvau pas daktare paskiau kad qvetapino mietosi ir sunkei uzmiegu ir valdoxanas nelabai ten uzmigdo tai sakau gal jo biski pagert,sako jo gerai.tai 3 diena qvetapino isgeriu kokia 20 25mg ten 100 sunkei padalint iseina.Zodziu esme kad cia su galva durnystes jau darosi toks negalejimas susikoncentruoji samisis kazkoks paskiau paskaiciau kad kvetapinas ir lorazepamas gali sukelti dizzines ir confusion,nu man tas confusion kaip ir duoda per galva ne tai kai buna nerimas bet cia isvis pasimetes kazkoks.Bet esme galvoju gal tiesiog kvetapina pradejus gert neigiami kol apsipras tai ir nezinau ar tiesiog negert to kvetapino kol lorazepamo neatsakysiu ar gert toliau kol praeis.bet dirbt reik o su tokia galva pasimetuse nekazka kankyne savotiska,ir dar sapnai sapnuoju apie ka net negalvoju ir negalvociau atsikeli atsimines seimos narius mirusius pries 20 metu ar random draugus tai kazkaip ta galva net ir nuo sapnu nesuprata kas daros :D nzn patarsit gal kanors del kvetapino + lorezepam = pasimetes,susikaupt neina plius dar nerimas taip ar taip buna tai isvis dabar 0 balanso smegenyse bandau ant lapo rasytis paprastus dalykys ka padaryt net neina ir nesinori. ~.~
Vartotojo avataras
Parašė kenny
vitamin9 rašė:Sveiki gal kas greitai padesit,zodziu geriu lorazepama ryte ir vakare po 1mg bet ji turiu mazint pradet,pries koki 10 dienu nustojau klonopina gert,dabar mazinsiu lorazepama.zodziu kai buvau pas daktare paskiau kad qvetapino mietosi ir sunkei uzmiegu ir valdoxanas nelabai ten uzmigdo tai sakau gal jo biski pagert,sako jo gerai.tai 3 diena qvetapino isgeriu kokia 20 25mg ten 100 sunkei padalint iseina.Zodziu esme kad cia su galva durnystes jau darosi toks negalejimas susikoncentruoji samisis kazkoks paskiau paskaiciau kad kvetapinas ir lorazepamas gali sukelti dizzines ir confusion,nu man tas confusion kaip ir duoda per galva ne tai kai buna nerimas bet cia isvis pasimetes kazkoks.Bet esme galvoju gal tiesiog kvetapina pradejus gert neigiami kol apsipras tai ir nezinau ar tiesiog negert to kvetapino kol lorazepamo neatsakysiu ar gert toliau kol praeis.bet dirbt reik o su tokia galva pasimetuse nekazka kankyne savotiska,ir dar sapnai sapnuoju apie ka net negalvoju ir negalvociau atsikeli atsimines seimos narius mirusius pries 20 metu ar random draugus tai kazkaip ta galva net ir nuo sapnu nesuprata kas daros :D nzn patarsit gal kanors del kvetapino + lorezepam = pasimetes,susikaupt neina plius dar nerimas taip ar taip buna tai isvis dabar 0 balanso smegenyse bandau ant lapo rasytis paprastus dalykys ka padaryt net neina ir nesinori. ~.~

Su magniu ir B grupės vitaminais problemų niekad neturėjai? Pabandyk šitų pagerti, gali būti trūkumas, dėl kurio ir neveikia smegenys.
Parašė vitamin9
kenny rašė:
vitamin9 rašė:Sveiki gal kas greitai padesit,zodziu geriu lorazepama ryte ir vakare po 1mg bet ji turiu mazint pradet,pries koki 10 dienu nustojau klonopina gert,dabar mazinsiu lorazepama.zodziu kai buvau pas daktare paskiau kad qvetapino mietosi ir sunkei uzmiegu ir valdoxanas nelabai ten uzmigdo tai sakau gal jo biski pagert,sako jo gerai.tai 3 diena qvetapino isgeriu kokia 20 25mg ten 100 sunkei padalint iseina.Zodziu esme kad cia su galva durnystes jau darosi toks negalejimas susikoncentruoji samisis kazkoks paskiau paskaiciau kad kvetapinas ir lorazepamas gali sukelti dizzines ir confusion,nu man tas confusion kaip ir duoda per galva ne tai kai buna nerimas bet cia isvis pasimetes kazkoks.Bet esme galvoju gal tiesiog kvetapina pradejus gert neigiami kol apsipras tai ir nezinau ar tiesiog negert to kvetapino kol lorazepamo neatsakysiu ar gert toliau kol praeis.bet dirbt reik o su tokia galva pasimetuse nekazka kankyne savotiska,ir dar sapnai sapnuoju apie ka net negalvoju ir negalvociau atsikeli atsimines seimos narius mirusius pries 20 metu ar random draugus tai kazkaip ta galva net ir nuo sapnu nesuprata kas daros :D nzn patarsit gal kanors del kvetapino + lorezepam = pasimetes,susikaupt neina plius dar nerimas taip ar taip buna tai isvis dabar 0 balanso smegenyse bandau ant lapo rasytis paprastus dalykys ka padaryt net neina ir nesinori. ~.~

Su magniu ir B grupės vitaminais problemų niekad neturėjai? Pabandyk šitų pagerti, gali būti trūkumas, dėl kurio ir neveikia smegenys.

nu kalio su magniu isgeriau,bet jauciu beda slypi vaistu puokstej o ne magnije :D faken crap nuo qvetiapino dar pilva skauda? cia dienom buna paskauda jei kaip nuo escitalopramo 2 menesiam pilva susigadinsiu tai iskarto gerai butu zinot.
Vartotojo avataras
Parašė biggie

Spaudima pasimatuok. Gali buti krites spaudimas, nes quetiapinas jau mazose dozese stipriai blokuoja noradrenalino ir siek tiek acetylcholino receptorius. Cia ka patiri tai neuroleptiko salutinius, greiciausiai ta busena susitvarkytu. Kas del lorazepamo, pamegink 0.5 ryte ir poto ant 1mg vakarui pasilik, tada galesi nusimest kada iseis.
Parašė Mersas
vitamin9 rašė:
kenny rašė:

nu kalio su magniu isgeriau,bet jauciu beda slypi vaistu puokstej o ne magnije :D faken crap nuo qvetiapino dar pilva skauda? cia dienom buna paskauda jei kaip nuo escitalopramo 2 menesiam pilva susigadinsiu tai iskarto gerai butu zinot.

:))) cia nuo kviatepiji, man panasiai buvo, nors gydytoja sake, kad negali but nuo nazos dozes. Neveikianti galva, apibudinciau ta derini
Vartotojo avataras
Parašė Meri
#401574 Ar labai sukelia apetitą Quetiapine Actavis? Išrašė miegui, bet, kai paskaičiau šalutinius poveikius, galvoju gal net nepradėt jų naudot. Sergu ir širdies nepakankamumu ir cukriniu diabetu, esu senyva, su dideliu viršsvoriu, negi nebuvo alternatyvų? Nenoriu pasibloginti esamos sveikatos. Esu paimetus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Meri rašė:Ar labai sukelia apetitą Quetiapine Actavis? Išrašė miegui, bet, kai paskaičiau šalutinius poveikius, galvoju gal net nepradėt jų naudot. Sergu ir širdies nepakankamumu ir cukriniu diabetu, esu senyva, su dideliu viršsvoriu, negi nebuvo alternatyvų? Nenoriu pasibloginti esamos sveikatos. Esu paimetus.

Ziurint kokiam reikalui ir kokia doze israse. Jei 25-50mg miegui - per daug nepergyvenciau, jei daugiau - diabeta gali paveikti neigiamai
Vartotojo avataras
Parašė Meri
#401578 biggie , dėkui už atsakymą.
25mg, iki dviejų tryjų nakties minimum kankinuosi, įkyrios mintys net kunkuliuoja. Paskui į darbą penktą kelt, o čia jei sunku bus prabust, negaliu būt apsnūdus, darbas su pinigėliais. Pikti pirkėjai tuoj pradėtų skundus į eterį rašyt., o pas mus su tuo griežtai. Jau kai bus paskutinioji, tuomet jais gydysiuos.
Vartotojo avataras
Parašė Meri
#401606 Vistik gėriau šiuos vaistus. Lb stiprūs. Kam anksti į darbą, nesiūlyčiau, nes veikimas iki piet mažiausiai. Nežinau ar nuo jų, bet nerimas dar daugiau sukilęs.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
Meri rašė:Vistik gėriau šiuos vaistus. Lb stiprūs. Kam anksti į darbą, nesiūlyčiau, nes veikimas iki piet mažiausiai. Nežinau ar nuo jų, bet nerimas dar daugiau sukilęs.

Aš atmenu dar 2016 metais vasarį buvo išrašę miegui, po 25 arba 50 mg, sakė, pasirink, kiek reikia. Tai ir nuo 25, ir nuo 50 mg kai užmigdavau, tai vos atsikeldavau :/
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#401617 Skirtinguose saltiniuose siek tiek skirias, bet pats quetiapinas, jeigu ne prailgintas (XR), tai turetu per 7 valandas issibezdet. Didziausia koncentracija vaistas pasiekia apie 2h po vartojimo, tai galima paankstinti isgerima iki 2h pries miega, 8h miego (lol) ir kaip ir neturetu atsikelus labai blogai but
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#401669 Aš labai džiaugiausi, kai man atitaikė būtent kvetiapiną miegui. Pradžioje buvo 25 mg. Bet kaip čia ir rašote, mane tokia dozė nukirsdavo, o ryte sunku buvo keltis. Tada tą 25 mg tabletytę ėmiau per pusę atsikasti. Ir veikė taip pat gerai, t.y. taip pat gerai užmigdavau, kartais vos ne ketvirčio pakakdavo. O ryte buvo lengva keltis, nebuvo jokio apsnūdimo nuo vaisto.

Vat bėdą turiu su kvetiapinu XR. Nors geriu 200 mg dabar, bet svoris nekrenta, nors valgau nedaug, judu, pasportuoju. Ir ypač pilvas didėja :bloga Man darosi baisu, kas bus toliau. Atrodysiu kaip nėščia. Mačiau geriančias didesnes dozes moteris, visos su antsvoriu. Ypač pilvo srityje. :oops: Žinau, kad sakys gydytoja ar tau svarbiau svoris ar savijauta. Bet man dėl antsvorio tada atsiranda psichologinės problemos, kompleksai.
Ir gliukozė, cholesterolis aukšti. Dariausi kraujo tyrimą. Nusiuntė net darytis gliukozės toleravimo testą. Ačiūdie, jis geras. Bet baimių pilna, kad gal šis vaistas mano psichikai tinka, bet organizmas su juo nesusitvarko. Nes turiu pažįstamų, kurie vartoja metų metus, didelėmis dozėmis, o jų svoris normalus.
Ar esate kas susidūrę su ilgalaikiu kvetiapino poveikiu organizmui? T.y. jį vartojant kelis metus ar neatsirado kitų ligų, kaip diabetas ar inkstų problemos?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Aš labai džiaugiausi, kai man atitaikė būtent kvetiapiną miegui. Pradžioje buvo 25 mg. Bet kaip čia ir rašote, mane tokia dozė nukirsdavo, o ryte sunku buvo keltis. Tada tą 25 mg tabletytę ėmiau per pusę atsikasti. Ir veikė taip pat gerai, t.y. taip pat gerai užmigdavau, kartais vos ne ketvirčio pakakdavo. O ryte buvo lengva keltis, nebuvo jokio apsnūdimo nuo vaisto.

Vat bėdą turiu su kvetiapinu XR. Nors geriu 200 mg dabar, bet svoris nekrenta, nors valgau nedaug, judu, pasportuoju. Ir ypač pilvas didėja :bloga Man darosi baisu, kas bus toliau. Atrodysiu kaip nėščia. Mačiau geriančias didesnes dozes moteris, visos su antsvoriu. Ypač pilvo srityje. :oops: Žinau, kad sakys gydytoja ar tau svarbiau svoris ar savijauta. Bet man dėl antsvorio tada atsiranda psichologinės problemos, kompleksai.
Ir gliukozė, cholesterolis aukšti. Dariausi kraujo tyrimą. Nusiuntė net darytis gliukozės toleravimo testą. Ačiūdie, jis geras. Bet baimių pilna, kad gal šis vaistas mano psichikai tinka, bet organizmas su juo nesusitvarko. Nes turiu pažįstamų, kurie vartoja metų metus, didelėmis dozėmis, o jų svoris normalus.
Ar esate kas susidūrę su ilgalaikiu kvetiapino poveikiu organizmui? T.y. jį vartojant kelis metus ar neatsirado kitų ligų, kaip diabetas ar inkstų problemos?

Vartojau gal metus 600mg XR, tai metaboliniai dalykai daug geresni nei 15mg olanzapino, svoris per 20kg skiriasi tarp situ vaistu, uzmiegu pakankamai vienodai gerai nuo abieju, bet olanzapinas tiesiog stipresnis. Kad ir kaip bebutu, quetiapinas veikia pakankamai receptoriu, atsakingu uz svorio prieaugi, tai gali pats metabolizmas suleteti ir organizmas kurui riebalus naudoti vietoj cukraus. Tada suvartojami angliavandeniai labai tukina.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#401674 HappyAngel, tu mažiau pergyvenk kvetiapinas juk naujos kartos saugus vaistas, o dėl svorio, tai gal reiktų pakeist antidepresantą į labiau apetitą slopinantį kaip pavyzdždiui fluoksetiną?