Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Astro-Meška rašė:
Phurriz rašė:
Su Abilify tai LABAI atsargiai, nes jis iš visų antipsichotikų vienas iš labiausiai sukeliačių problemas su judėsiais ! Nerimas, viditinė įtampa, drebuliai, noras vaikščioti, judinti kojas, viso kūno nerimas ir įtampa, raumenų įtampa. Vienas iš žiauriausių jausmų tai Akatizija kurį Abilify sukelia beveik dažniausiai iš visų antipsichotikų !

Kai psichiatrinėje matome žmones vaikštant pirmym atgal, judinant keistai galūnes, judinant kojas, nevalingi judėsiai tai yra vaistų šalutiniai poveikiai !

Haloperidolis, Abilify, Invega.. būkite atsargūs, jei jaučiate bet kokius keistus pojūčius kūne ar įtampa kūne, raumenyse iškarto sakykit gydytojui !

Bet man atrodo, kad halo labiau kala per judesius, nei aripiprazolis. Visokios vėlyvosios diskinezijos ir panašiai... :bloga Dėl paliperidono nežinau. :bloga

Judėsių sutrikimų nuo psichikos vaistų yra daug ir skirtingų. Kiekviena vaistas truputi skirtingus sutrikimus sukelia. Haloperidolis labiau sukaustys kūna, raumenų spazmus sukels, akatizija sukels kai norisi judėti ir viduje jauti kūno įtampa, diskinizija ilgai vartojant gali sukelti kai žmogus daro keistus nemalonius pasikartojančius judėsius su kūnu ir veidu. Mačiau psichiatrinei kai jauni žmonės iškiša vis liežuvį kas kelias sekundes ir vėl atgal įkiša liežuvį arba ištisai lūpas sau kramto arba keistas veido grimąsas daro, čia viskas yra diskinizija. Diskinizija iš šalies labai nemalonu matyti :(
Nuo Abilify dažniau büna akatizija tas nemalonus jausmas kai viduje kūno jauti įtampa ir norisi vaikščiot judėt ir atrodo nori išsinerti iš savo kūno. Ir dar drebulys galūnių, o sustingti retai ir diskinizija retai būna. Čia labiau Haloperidolio problemos, bet būna ir nuo Abilify.
O Invega tai dažniausiai būna tokie kaip parkinsono simptomai sulėtinti judėsiai, raumenų sustingimas, vienoda veido išraiška, rankų drebulys, viso küno sunkumas. Akatizija irgi būna nuo Invegos, bet rečiau nei nuo Abilify. O diskinizijos rizika yra ilgai vartojant :verkiu

O iš asmeninės patirties tai žiauriausia buvo Invega, prireikė daug laiko kol atsigavau :death
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#439981 Čia labai įdomi tema apie tuos judesių sutrikimus ir svarbi. Ačiū, kad paaiškinai apie tuos skirtumus. Aš esu mačiusi ir diskineziją ir akatiziją ligoninėj. Nekažką abu variantai. :bloga O žiūrėk, man nuo quetiapine buvo, kad atsigulus norėjos kojas judint... Kaip neramių kojų sindromas ar čia jau akatizija?
Dabar tai gal nuo nuovargio būna (fizinio darbo) irgi atsigulus jau šauna koja, bet ne taip kaip su quetiapine...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Astro-Meška rašė:Čia labai įdomi tema apie tuos judesių sutrikimus ir svarbi. Ačiū, kad paaiškinai apie tuos skirtumus. Aš esu mačiusi ir diskineziją ir akatiziją ligoninėj. Nekažką abu variantai. :bloga O žiūrėk, man nuo quetiapine buvo, kad atsigulus norėjos kojas judint... Kaip neramių kojų sindromas ar čia jau akatizija?
Dabar tai gal nuo nuovargio būna (fizinio darbo) irgi atsigulus jau šauna koja, bet ne taip kaip su quetiapine...

Jeigu iki Kvetiapino naudojimo nebūdavo neramių kojų sindromo, o tik po Kvetiapino prasidėjo tai jau bus Kvetiapino sukelta lengva akatizijos forma.
Nors Kvetiapino informaciniam lapelyje parašyta gali sukelti "neramių kojų sindromą", taip parašo, nes noras judinti kojas taip vadinasi, bet tą norą iššaukia pačio vaisto sukelta Akatizijos lengva forma.

Bet verta paminėti, kad Kvetiapinas rečiau sukelia Akatizija nei kiti antipsichotikai. Kvetiapinas retai sukelia betkokius judėsių sutrikimus. Kvetiapinas ir Clozapinas yra saugiausi vaistai nuo judėsiu sutrikimų.
Jeigu Kvetiapinas ir sukelia kažkiek norą judinti kojas tai dar nieko rimto palyginus su kitais antipsichotikais :shock:

Taip įdomi tema ir tai mano didžiausia baimė prieš pradedant vaistus, kad neprasidėtų judėsių sutrikimai. Žmonėm būna užeina ir praeina judėsių sutrikimai, bet būna niekada nepraeina gyvenime nors ir nutrauki vaistą. Ačiū Dievui nuo daugelio vaistų nebuvo rimtų judėsiu sutrikimų, bet Invega injekcija mane labai sutraumavo ir ilgą laiką buvo Akatizija ir kai kurie parkinsono simptimai, nors jau senai Invegos nebenaudoju, bet dar pasekmės šiek tiek yra ir turbūt niekada nepraeis iki galo :verkiu
Parašė Ramunyte
Phurriz rašė:
Astro-Meška rašė:Čia labai įdomi tema apie tuos judesių sutrikimus ir svarbi. Ačiū, kad paaiškinai apie tuos skirtumus. Aš esu mačiusi ir diskineziją ir akatiziją ligoninėj. Nekažką abu variantai. :bloga O žiūrėk, man nuo quetiapine buvo, kad atsigulus norėjos kojas judint... Kaip neramių kojų sindromas ar čia jau akatizija?

Jeigu iki Kvetiapino naudojimo nebūdavo neramių kojų sindromo, o tik po Kvetiapino prasidėjo tai jau bus Kvetiapino sukelta lengva akatizijos forma.
Nors Kvetiapino informaciniam lapelyje parašyta gali sukelti "neramių kojų sindromą", taip parašo, nes noras judinti kojas taip vadinasi, bet tą norą iššaukia pačio vaisto sukelta Akatizijos lengva forma.

Bet verta paminėti, kad Kvetiapinas rečiau sukelia Akatizija nei kiti antipsichotikai. Kvetiapinas retai sukelia betkokius judėsių sutrikimus. Kvetiapinas ir Clozapinas yra saugiausi vaistai nuo judėsiu sutrikimų.
Jeigu Kvetiapinas ir sukelia kažkiek norą judinti kojas tai dar nieko rimto palyginus su kitais antipsichotikais :shock:

Taip įdomi tema ir tai mano didžiausia baimė prieš pradedant vaistus, kad neprasidėtų judėsių sutrikimai. Žmonėm būna užeina ir praeina judėsių sutrikimai, bet būna niekada nepraeina gyvenime nors ir nutrauki vaistą. Ačiū Dievui nuo daugelio vaistų nebuvo rimtų judėsiu sutrikimų, bet Invega injekcija mane labai sutraumavo ir ilgą laiką buvo Akatizija ir kai kurie parkinsono simptimai, nors jau senai Invegos nebenaudoju, bet dar pasekmės šiek tiek yra ir turbūt niekada nepraeis iki galo :verkiu

Ojej kaip baisu reikes labai stebeti…