Moderatorius: signs

Parašė Arturas 69
#402350 Tiek bėgimas, tiek sportas nuima nerimą. Bėda, kad kartais būni be fizinių ar dvasinių jėgų tai padaryti. Dėl apetito, tai man prasidėjus klinikinės depresijos epizodui buvo praktiškai dingęs skonio pajautimas. Jausdavau tik pagrindinius skonius be jokių niuansų ir galėdavau valgyti kad ir poroloną :) Racionas buvo tragiškas ir toks pat, realiai junk'as: trikampiai sumuštiniai su aštriu įdaru, užpilami makaronai, geriausiu atveju papietauti į kokį Hesburgerį nueidavau. Po pusantro mėnesio gydymo atsirado noras valgyti normalų maistą, bet ne visokį ir galiu suvalgyti gerokai mažiau, nei anksčiau. Plius labai išrankus pasidariau ir visokių saldumynų, kurių anksčiau mažai valgiau, dabar nesveikai noriu. Gydytojas sako, kad turiu stabdyti saldėsių naikinimą. Pirmi pusantro menesio pradejus vartoti Cipralex buvo visai prasti mitybos atžvilgiu, bet ką suvalgius po 10-15 min eidavau triesti.
Vartotojo avataras
Parašė western
#402359 As saldumynu is pricipo nevalgau. Jei tai butu ekonomika, tai atsakyciau paprastai - tai nekuria jokios pridetines vertes:) Tik dantis gadina. Kas del itampos nuemimo, geras atradimas yra dviratis. Turiu ir lauko dvirati, taciau nera normaliu salygu juo vazinet, o naminis dviratis-treniruoklis sakyciau dar geriau uz begima, nes minti galima labai ilgai, o tuo paciu ziuret TV ar YT ir panasiai. Tarkim po valandos minimo ir miegas zymiai geresnis buna ir kita darbo diena visapusiskai stipresne. Labai rekomenduotinas daiktas, plius sanariu nedrozia ir siaip vieni pliusai.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Daidzho rašė:Sveiki, cipralexa geriu tris savaites, paskyrusi daktarė pirmas kokias 4 dienas liepė gerti po pusę tab 5mg, paskui pereiti prie visos 10mg, bet jau antroj savaitėj prasidėjo skrandžio skausmai, ypač vakare, gerdavau ranitidino naktim, bet toliau vis blogėjo, o dabar išvis pastovus skausmas skrandžio srity, deginimas, jau pradėjau ir pantoprazola rytais ir stipresnio ranitidino gavau, ir sumažinau pati dozę iki 1/4 nes nuo visos tabletės turbūt išprotėčiau iš skausmo :bloga eisiu žinoma ir pas daktarę pasikalbėt dienų bėgyje, bet ar čia normalu tokia reakcija? Vaistininkė sake per greit prie visos tabletės perėjau... Nes prie jų sunkiai priprantama, bet ar išvis pripranta skrandis jei taip priešinasi? Jokių kitokių pašalinių lyg nepasireiškė, gal tik kiek apatijos kartais, pilvo marmėjimas

Oj patikek man su skrandziu buvo ziauru keliau labai ilgai zode gal 3 menesius kao pripratau viskas ciki :DD bet est tao norisi pakiles apetitas man nervina :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Arturas 69 rašė:Man po savaitės buvo visiškas atkritimas kaip blogiausiom depresijos akimirkom, suicidinės nuotaikos, bet paros vėl buvau ramus. Po poros savaičių buvo rimtas nerimo priepuolis, kadangi lygiagrečiai gavau ryti visokių vitaminų ir papildų, tai tą dieną gal dvidešimt kilometrų laukais, miškais ir užšalusais ežerais nukarpiau. Vakarop nuvargau ir praėjo nerimas. Skrandžio reakcija buvo tik apetito praradimas. Vėliau priverčiau valgyti, darau tai reguliariai, bet svoris krenta po penkis kg per mėnesį. Jei nesigydant nyko siela, tai dabar nyksta kūnas. Tiek, kad dėl kūno kažkaip ramiau.

Kaip pavydziu kam man taip kristu ..krito tik nuo depresijos..va del to tai man ji patiko :da
Parašė Arturas 69
#402377 Kaip pavydziu kam man taip kristu ..krito tik nuo depresijos..va del to tai man ji patiko :da[/quote]

Nuo depresijos man augo svoris. Atrodo valgiau nedaug, bet visokį šlamštą ir kaloringą maistą. Kadangi nieko daryti nenorėjau, net nekalbu apie sportą ar elementarias mankštas, ir laiką slinko gulint ar sėdint, tai svoris augo. Nežiūrint, kad vaistų naudoju tris mėnesius, tai negaliu sakyti, kad esu pasveikęs. Matyt iki to pasveikimo dar daug laiko reikės. Sveikimas bangomis. Blogoji bangų pusė dažnai būna neprognozuojama. Karta tas blogis prasiveržė pykčio proveržiu - tiek prikalbėjau ko niekada nekalbėčiau, kad matyt gyvenimo neužtektų išsikuopimui. Nei planavau, nei norėjau ant kažko pykti. Pyktis sukilo dėl smulkmenos ir dalykų, kurių jau nepakeisi. Po to vėl kritimai į kalčių duobę, nenoras gyventi, nerimas ir t.t. Paprastai tokios ar kitokios nesąmonės, kurių būdamas sveikas nė mintyse neturėtum, nutinka pakeitus vaistus (kalbu ne apie Cipralex). Tuo metu jautiesi blogiau - neramu, dar blogesnis ir taip blogas miegas, įvairūs šalutiniai poveikiai, matyt abstinensija ankstesniems vaistams.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#402380 Pakeitei cipralexa i ka? O taip tie pykcio protrukiai kyla del serotonino svyravimo mam keliant doze budavo o mazinant irgi buna...as metus jau geriu noriu mazinti...bet ....bijau
Parašė Arturas 69
Milita99 rašė:Pakeitei cipralexa i ka? O taip tie pykcio protrukiai kyla del serotonino svyravimo mam keliant doze budavo o mazinant irgi buna...as metus jau geriu noriu mazinti...bet ....bijau

Cipralex naudojimo nenutraukiau, vartoti turėsiu dar minimum šešis mėnesius. Turėjau nutraukti raminamuosius ir migdomuosius, o vietoj jų gavau kitus antidepresantus nakčiai. Berods Trittiko retard r kažkas panašaus. Ar nuo jų, ar nuo abstinensijos dėl ankstesnių vaistų nebevartojimo tapau neramus, pasielgiau visiškai nevaldomai, įvyko pykčio, kuris man nėra būdingas, sprogimas. Po to aišku vėl kaltė, blogos mintis, neviltis, nuovargis nuo viso mėšlo ir pan. Sergant buvo permanentiškai blogai, o gydantis bangomis. Bėda, kad po pasijutimo geriau tie atkrytimai varo į neviltį :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė emar
#402405 Aš pabandydavau mažinti Cipralex ir iš karto jausdavau bendrą savijautos pablogėjimą. Bet kai jis pradėjo migdyti vos išgėrus minimalią dozę, tai per keturis mėnesius nutraukiau (vistiek per greitai, bet buvo pernelyg nekantru :D )
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#402406 as venlafaxino niekaip nutraukt negaliu. Maziau 37.5mg ir suicidines mintys bei depresija isivyrauja, ligoninej 300mg is kart nutrauke ir problemu nebuvo isvis be jo. Niekaip neikertu kas cia per reiskiniai :(
Vartotojo avataras
Parašė emar
#402407 Cipralex'as pradėjo migdyti tada, kai dvi savaites praleidau viena vidury miško ant ežero kranto :D Pernelyg nemeditavau, procesų ypatingų nevyko, bet kažkaip viskas susidėliojo.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
emar rašė:Cipralex'as pradėjo migdyti tada, kai dvi savaites praleidau viena vidury miško ant ežero kranto :D Pernelyg nemeditavau, procesų ypatingų nevyko, bet kažkaip viskas susidėliojo.

Tai cia tipo kai pradeda migdyti jau isgijai reiskia? O kitaip jei gerai jautiesi nesiskaito? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė emar
#402412 Gali bandyt mažint po 0.25 ir matysi pati. Man gan greit viskas apsunkdavo. Tai yra, jei mažinimas duoda geresni efekta nei iprasta doze. Bet as dar galvoju, kad be cipralekso dar turetu buti kazkas tokio geresnio, kas gerina ta savijauta, kad vaisto nebereiketu. T. Y., ji reikia keisti kazkuo kitu, kas tau tinka, pvz., meditacija (nea, tinka ne visiems). Bet tai vartoti taip pat saziningai kaip vaista.
Parašė Daidzho
Milita99 rašė:Oj patikek man su skrandziu buvo ziauru keliau labai ilgai zode gal 3 menesius kao pripratau viskas ciki :DD bet est tao norisi pakiles apetitas man nervina :oops:

Ko as neizdandziau... Ir daktare patare trint gert istirpinta vandeny tik pavalgius, galiausiai vaistininke patare gert daug kisieliu, tai pradejau varyt linu semenu kisielius iskart ant tabletes ir dabar tfu tfu jau gal savaite kaip aprimo tas baisus skausmo edimas, geriu pagaliau ir po pilna tablete, tikiuosi gal pagaliau prisipratinau prie ju, bet tie pacios dozes koregavimai ir nervai nepridejo nieko gero, menesis virs kaip geriu bet nuotaika siubuoja labai :bloga o dabar pastebejau, kad daug lengviau nei anksciau melynes ant koju susidaro demes didziausios... :(
Vartotojo avataras
Parašė western
Daidzho rašė:
Milita99 rašė:Oj patikek man su skrandziu buvo ziauru keliau labai ilgai zode gal 3 menesius kao pripratau viskas ciki :DD bet est tao norisi pakiles apetitas man nervina :oops:

Ko as neizdandziau... Ir daktare patare trint gert istirpinta vandeny tik pavalgius, galiausiai vaistininke patare gert daug kisieliu, tai pradejau varyt linu semenu kisielius iskart ant tabletes ir dabar tfu tfu jau gal savaite kaip aprimo tas baisus skausmo edimas, geriu pagaliau ir po pilna tablete, tikiuosi gal pagaliau prisipratinau prie ju, bet tie pacios dozes koregavimai ir nervai nepridejo nieko gero, menesis virs kaip geriu bet nuotaika siubuoja labai :bloga o dabar pastebejau, kad daug lengviau nei anksciau melynes ant koju susidaro demes didziausios... :(

Njo. Kiek zmoniu - tiek salutiniu:) Visumoj cipralex geras vaistas, net ir 80mg perdien isgerus nepajauciau nicnieko neigiamo.