- 2021 12 08, 11:09
Ieva Mickutė rašė:ne ne.. jūs nesupraskit kad aš čia kažkokia alkoholikė, aš parinuos dėl tokių dienų kaip- naujakai, gimtadieniai, darbo baliai..
sakau, kad būtent to nenoriu atsisakyti.. sakyti draugams- ne, per naujuosiuos būsiu namie. Sakyti kolegom- ne, neisiu i darbo balių nes negaliu. Nes žinot kaip man atrodo? kad tokių dalykų atsisakymai ir varo mane į depresija. Man jokie antidepresantai nesukels tiek serotanino smegenyse kaip buvimas su draugais, kaip geras baliukas su draugais, ir jei aš to turėsiu atsisakyti tai bijau, kad vien nuo to man neprasidėtų depresija. KLAUSIMAS yra tas, kad jei išgersiu i mėnesį 2 kartus, ar tikrai stipriai atititolins gijimą? bet turbūt taip..
Nesuk tu galvos, viskas kas su saiku nepridarys zalos. Yra vaistu, kur stipriai per kepenis duoda, todel papildomai apkraut negerai - pvz agomelatinas. Jeigu nori buti visiškai rami - pasidaryk ALT ir AST kepenu fermentus - parodo kepenu funkcija. Jei normos ribose - gerk kiek nori, tik pradzioj ziurek kaip veikia tave, tai atsargiai. Man asmeniskai tai nuo didesnio alkoholio kiekio su ssri budavo "blackoutai", ko be vaistu gyvenime nera buve. O nuo mazesnio kiekio tiesiog miego ziauriai uzsimanai. Kiekvienam individualiai - daznas atvejis, kaip cia buvo mineta, kad maziau apgirsti. Sito irgi reikia saugotis, nes tai yra psichopatologonis dalykas - alkoholio kiekis kraijyje nesumazeja, tu tiesiog maziau girtas jautiesi. Tad nors ir "neprigerus" visi pahmielai islieka, priklausomao nuo suvartojamo kiekio. Tad mano patarimas butu - pradek nuo mazai - vyno taures, max dvieju. Ziurek kaip veikia. Tikrai nenumirsi.
As tikrai nepatariu daryt kaip as dariau, bet buvo momentas kada kas savaitgali prigeri stipriai dvi dienas is eiles - zole, ratai, lsd, merginos ir t.t.
Pries tai metus laiko laikiausi "nei laso" politikos. Nesakysiu kaip geriau daryt - aišku, kad smagiau vartot medziagas. Bet esme ne tame. Nei man labai padėjo nevartojimas (gal atvirksciai psichologiskai), nei labai pakenke vartojimas (isskyrus tai, kad pahmielas yra pahmielas). Svarbiausia tai, kad viskam yra savas laikas ir savi etapai. Dabar jautiesi sudinai, negeri. Bus laikas kai jausiesi geriau, gersi. Gyvenimas teka ir netrukdyk jam teketi. Kaip jautiesi, taip ir daryk - kam yra dabar laikas tam ir yra. Kaip pvz - jei esi studentas - skaityk knygas, ieskok pazinciu, nes niekad tiek daug ju nesusirasi kaip univere ir knygu neperskaitysi. Tiesiog tam metas yra skirtas. Ir visas gyvenimas toks ciklais einantis.
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."