Moderatorius: signs

Parašė Ieva Mickutė
#420362 ir dėl to man labai gaila, kad turiu prarasti tą savo ''linksmą'' gyvenimą, tam kad galėčiau tiesiog gyventi su vyru.. susilaukti vaikų.. ir panašiai.. na žodžiu mano nerimo sutrikimas gan neįprastas, bet kai mano psichiatras sako jų yra įvairiausių ir nerimas nebutinai yra dusimas ar panikos ataka, o pvz gali būti ir toks kaip mano..:) ir daryk ką nori.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Ieva Mickutė rašė:ne ne.. jūs nesupraskit kad aš čia kažkokia alkoholikė, aš parinuos dėl tokių dienų kaip- naujakai, gimtadieniai, darbo baliai..
sakau, kad būtent to nenoriu atsisakyti.. sakyti draugams- ne, per naujuosiuos būsiu namie. Sakyti kolegom- ne, neisiu i darbo balių nes negaliu. Nes žinot kaip man atrodo? kad tokių dalykų atsisakymai ir varo mane į depresija. Man jokie antidepresantai nesukels tiek serotanino smegenyse kaip buvimas su draugais, kaip geras baliukas su draugais, ir jei aš to turėsiu atsisakyti tai bijau, kad vien nuo to man neprasidėtų depresija. KLAUSIMAS yra tas, kad jei išgersiu i mėnesį 2 kartus, ar tikrai stipriai atititolins gijimą? bet turbūt taip..

Tada sakyčiau pakenktėk bent 4mėnesius kokius. Ir jei viskas tvarkoj su sveikata - pirmyn. Jei tikrai retai išgeri ir nesukelia jokių problemų alkoholis tada gal ir nieko tokio. Aišku kažkiek gydymui pakenks, bet per šventes išgerti pora taurių vyno tikrai ne pasaulio pabaiga.

O kad nesusitikimas su draugais gali sukelt depresiją, tai ok, susitikit, niekas netrukdo jums tiesiog negert. Socialinis gyvenimas svarbu tokiems žmonėms kaip jūs reiškias. Ir jeigu draugai protingi, tai tikrai jūsų nesmerks kad negeriat. O jeigu negeriant nelinksma.. na čia jau kita bėda. Jeigu jums susitikimas su draugais duoda serotonino, tai reiškias turi duoti serotonino ir be alkoholio. O jei tik su alkoholiu jums linksma, tai reiškias gal ne draugai jums duoda serotonino, o vis dėl to alkoholis :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420364 Kad man kas nors tokias bėdas duotų.. :D apsikeisčiau net nemirktelėjęs.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#420365 Nu tai yra variantas gyventi atskirai. Bet turėti draugą, tiesiog miegat skirtinguose butuose ir tiek.
Parašė Ieva Mickutė
#420366 nu man jau 29 metai..:) tai atskirai jau nepagyvensi.. laikas apie šeimą galvoti.. tai va kai Deividai sakai, kad man kas tokias problemas duotu., apsikeisčiau.. tai net neįsivaizduojat kaip sunku, kai negali net vaikų turėt, nes negalėsi užmigti kai jis gims, kai negali miegoti su savo vyru vienuose namuose, todėl jis turi miegoti darbe, kad tu pailsetum.. ir taip daug daug metu.. čia yra baisu, geriau po 20 panikos ataku patirineciau negu turėčiau toki sutrikima:)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420367 Na gal ne taip supratot. Aš turėjau omeny "kad man tokias bėdas" tai apie alkoholio dilemą. Apie jūsų nerimą tai nesakau, tikrai šūdina situacija. Bet irgi būna blogiau žinokit, reikia džiaugtis kad neturit depresijos, draugų vis dar turit, partnerį, darbą, socialiai aktyvi esat. Aš niekuo iš tų dalykų negaliu pasigirt negaliu. Tad nenukabinkit nosies, būna tikrai blogiau. Svarbu kad paroksetinas padeda, o jau dėl alkoholio situacijos tai nepergyvenkit, čia menkniekiai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420369 Jei ką tai sakykit draugam "ai vaistus čia tokius vartoju, biškį negaliu gert alko dabar" ir viskas. :D o per naujaką tai kalkit pora taurių šampano dzin. Bet reik susimąstyt kas čia netvarkoj kad nelinksma su draugais be alkoholio arba kad draugai net nesugeba be alkoholio linksmai laiką praleist. Daug kam taip būna ir tenka pakeist draugų ratą.
Parašė Ieva Mickutė
#420370 ne, tai labai fainai laiką praleidžiam ir negerdami, tik va būna ''tų progų'' kur norėtųsi linksmintis kaip kažkada.. dabar sakau, į galvą net neduoda.. tai nu žodžiu žiurėsim kaip bus toliau..:)
Vartotojo avataras
Parašė emar
#420371 Skandinavijoj priimtina, kai partneriai gyvena atskirai :) Nežinai, ar nemiegosi, jei tavo pilve augs vaikas. Gal tokiu būdu ir persivers. O gal ir ne.
Parašė Kavianskas
#420376 Tai galima gyventi kartu, bet miegoti skirtinguose kambariuose pvz. Man irgi tas pats - pailseti galiu tik miegodamas vienas, lb jautriai miegu.

Kas del alkoholio - irgi tokia pat situacija. Kada prasidejo sveikatos problemos, as alkoholio atsisakiau ne del vaistu, bet del to kad organizmas visiskai jo neprieme. Tada uzsidariau namie, nes pasidare nebeidomu savaitgalio vakarais susitikti su draugais, kurie gurksnoja aluti. Ir prasidejo depresija. Isbridau, bet nerimo sutrikimas ir vegetodistonija, blogas vidaus organu darbas niekur nedingo. As jau itarineju, po sitiek isbandytu vaistu, kad gali buti ir kita kilme negalavimu.

Siuo metu jauciuosi truputi geriau, tad savaitgaliais susitinku su draugais ir su nedaug alaus - ir psichine savijauta yra zymiai geresne.
Parašė Kavianskas
#420377 P.s - as tikrai nesiulau gydytis alumi.
Tiesiog kiekvienas gali isbandyti su labai nedaug alkoholio ir paziureti kaip jausis.
Aisku jokiu budu nevartoti alkoholio su tokiais vaistais su kuriais DRAUDZIAMA.

Teko girdeti, kad poto zmones vaziuoja tiesiai i psichiatrine.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420383 Na matai.. visada galima susitikt ir be alaus. Aš tai net patenkintas kad atsiribojau nuo tų draugų kurie nieko nemoka veikt tik gert. Jau geriau susitikt su kuo nors ir galų gale eit pasivaikščiot gamtoj. O kad užsidarymas namie sukėlė dar didesnę depresiją tai beabejo. Aš pvz stengiaus vasarą daug sportuot, kiekvieną dieną vis kur nors nueit ir tikrai padėjo. Na anyway, alkoholis ne idealu, bet jeigu tikrai nesukelia problemų ir sugebi gert nedaug ir nesamonių nedaryt tai gal ir viskas ok, nieko tragiško. Aš kai prisimenu kiek nesamonių prisidarydavau tai baisu pagalvot. Ir suicidas ir ligoninės ir prišnekėta nesamonių, susimušdavau vis su kuo nors ir automobilio vairavimas dideliu greičiu su mintim kad užsimušt noriu ir t.t. Baisu žodžiu. :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420384 Su mano ribine asmenybe tai tikrai visada būdavau tarp gyvenimo ir mirties.. Kažkaip alkoholis visada iššaukdavo depresinius simptomus mano.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ieva Mickutė rašė:ne ne.. jūs nesupraskit kad aš čia kažkokia alkoholikė, aš parinuos dėl tokių dienų kaip- naujakai, gimtadieniai, darbo baliai..
sakau, kad būtent to nenoriu atsisakyti.. sakyti draugams- ne, per naujuosiuos būsiu namie. Sakyti kolegom- ne, neisiu i darbo balių nes negaliu. Nes žinot kaip man atrodo? kad tokių dalykų atsisakymai ir varo mane į depresija. Man jokie antidepresantai nesukels tiek serotanino smegenyse kaip buvimas su draugais, kaip geras baliukas su draugais, ir jei aš to turėsiu atsisakyti tai bijau, kad vien nuo to man neprasidėtų depresija. KLAUSIMAS yra tas, kad jei išgersiu i mėnesį 2 kartus, ar tikrai stipriai atititolins gijimą? bet turbūt taip..

Nesuk tu galvos, viskas kas su saiku nepridarys zalos. Yra vaistu, kur stipriai per kepenis duoda, todel papildomai apkraut negerai - pvz agomelatinas. Jeigu nori buti visiškai rami - pasidaryk ALT ir AST kepenu fermentus - parodo kepenu funkcija. Jei normos ribose - gerk kiek nori, tik pradzioj ziurek kaip veikia tave, tai atsargiai. Man asmeniskai tai nuo didesnio alkoholio kiekio su ssri budavo "blackoutai", ko be vaistu gyvenime nera buve. O nuo mazesnio kiekio tiesiog miego ziauriai uzsimanai. Kiekvienam individualiai - daznas atvejis, kaip cia buvo mineta, kad maziau apgirsti. Sito irgi reikia saugotis, nes tai yra psichopatologonis dalykas - alkoholio kiekis kraijyje nesumazeja, tu tiesiog maziau girtas jautiesi. Tad nors ir "neprigerus" visi pahmielai islieka, priklausomao nuo suvartojamo kiekio. Tad mano patarimas butu - pradek nuo mazai - vyno taures, max dvieju. Ziurek kaip veikia. Tikrai nenumirsi.

As tikrai nepatariu daryt kaip as dariau, bet buvo momentas kada kas savaitgali prigeri stipriai dvi dienas is eiles - zole, ratai, lsd, merginos ir t.t.

Pries tai metus laiko laikiausi "nei laso" politikos. Nesakysiu kaip geriau daryt - aišku, kad smagiau vartot medziagas. Bet esme ne tame. Nei man labai padėjo nevartojimas (gal atvirksciai psichologiskai), nei labai pakenke vartojimas (isskyrus tai, kad pahmielas yra pahmielas). Svarbiausia tai, kad viskam yra savas laikas ir savi etapai. Dabar jautiesi sudinai, negeri. Bus laikas kai jausiesi geriau, gersi. Gyvenimas teka ir netrukdyk jam teketi. Kaip jautiesi, taip ir daryk - kam yra dabar laikas tam ir yra. Kaip pvz - jei esi studentas - skaityk knygas, ieskok pazinciu, nes niekad tiek daug ju nesusirasi kaip univere ir knygu neperskaitysi. Tiesiog tam metas yra skirtas. Ir visas gyvenimas toks ciklais einantis.