Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403341 Matyt, kad taip. Iš tikro net nežinau tos diagnozės, man niekas nieko nesako. Maximum ką esu gavęs tai "kažkokie mąstymo ir nuotaikų sutrikimai". Arba patys nelabai žino, arba pats prisigalvoju :))) pagrinde tai nerimas ir be galo sunku susikaupti, o lengvas/vidutinės depresijas aš linkęs susitvarkyti be vaistų, gan ilgai terapijas lankau. Tačiau pradėjau kažką daryti del koncentracijos stokos, kadangi visai dirbti nebegaliu, tai prirašė SSRI'ų, kurie mane labai aktyvina ir dar sunkiau susikaupti būna. Dabar bandysiu bupropion + depakiną ir olanzapine nakčiai. Nors man užtektų Concerta susikaupimui ir gyventi galėčiau be vaistų, bet niekas man šio vaisto nerašo - skaičiau, jog suaugusiems jo išvis nerašo, ar čia tik valstybinėse įstaigose?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Matyt, kad taip. Iš tikro net nežinau tos diagnozės, man niekas nieko nesako. Maximum ką esu gavęs tai "kažkokie mąstymo ir nuotaikų sutrikimai". Arba patys nelabai žino, arba pats prisigalvoju :))) pagrinde tai nerimas ir be galo sunku susikaupti, o lengvas/vidutinės depresijas aš linkęs susitvarkyti be vaistų, gan ilgai terapijas lankau. Tačiau pradėjau kažką daryti del koncentracijos stokos, kadangi visai dirbti nebegaliu, tai prirašė SSRI'ų, kurie mane labai aktyvina ir dar sunkiau susikaupti būna. Dabar bandysiu bupropion + depakiną ir olanzapine nakčiai. Nors man užtektų Concerta susikaupimui ir gyventi galėčiau be vaistų, bet niekas man šio vaisto nerašo - skaičiau, jog suaugusiems jo išvis nerašo, ar čia tik valstybinėse įstaigose?

Concerta gali rasyti tik valstybiniai psichiatrai su narkotiniu receptu, man irgi jo atsisake rasyt
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
biggie rašė:
LBJ rašė:Matyt, kad taip. Iš tikro net nežinau tos diagnozės, man niekas nieko nesako. Maximum ką esu gavęs tai "kažkokie mąstymo ir nuotaikų sutrikimai". Arba patys nelabai žino, arba pats prisigalvoju :))) pagrinde tai nerimas ir be galo sunku susikaupti, o lengvas/vidutinės depresijas aš linkęs susitvarkyti be vaistų, gan ilgai terapijas lankau. Tačiau pradėjau kažką daryti del koncentracijos stokos, kadangi visai dirbti nebegaliu, tai prirašė SSRI'ų, kurie mane labai aktyvina ir dar sunkiau susikaupti būna. Dabar bandysiu bupropion + depakiną ir olanzapine nakčiai. Nors man užtektų Concerta susikaupimui ir gyventi galėčiau be vaistų, bet niekas man šio vaisto nerašo - skaičiau, jog suaugusiems jo išvis nerašo, ar čia tik valstybinėse įstaigose?

Concerta gali rasyti tik valstybiniai psichiatrai su narkotiniu receptu, man irgi jo atsisake rasyt

Gal pasikeite jau kažkas? Nes Suaugusiųjų ADHD centras Vilniuje internete rašo, jog skiria vaistus. Tik, kad kaip suprantu privalo būti elektroniniai receptai
Vartotojo avataras
Parašė lba
#404292 Jau 6 dienos vartoju Cipralex. Kai tik padidinau iki 10 mg, sustiprėjo panikos, nerimas, nemiga ir kiti šalutiniai. Nakčiai Eglonyl išrašė, tik nelabai suprantu jo veikimo ( gal kas bandėt). Tai miegui geriau benzu išgeriu. Ar tikrai baigsis tie šalutiniai po poros savaičių kaip rašo :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
lba rašė:Jau 6 dienos vartoju Cipralex. Kai tik padidinau iki 10 mg, sustiprėjo panikos, nerimas, nemiga ir kiti šalutiniai. Nakčiai Eglonyl išrašė, tik nelabai suprantu jo veikimo ( gal kas bandėt). Tai miegui geriau benzu išgeriu. Ar tikrai baigsis tie šalutiniai po poros savaičių kaip rašo :verkiu

Universalus atsakymas tokiu atveju yra islaukti bent menesi, kol receptoriai susireguliuoja, tada vertinti vaisto tinkamuma. Eglonyl gali pagreitinti antidepresanto veikima, bet, jei paprasta depresija, asmeniskai rinkciaus koki mirtazapina nakciai, nes jis blokuoja tam tikrus serotonino receptorius, kurie ir issaukia tuos salutinius antidepresanto poveikius.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#404297 aš vis skaitau ir stebiuosi, kodėl man taip lengvai praėjo tos pirmos dvi Cipralex'o savaitės. Tada prisiminiau, kad kartu gėriau ir Bromazepamą. O tas gerokai užslopindavo.
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#404533 Sveiki, kelis metus gėriau cipralexą, gydytoja nusprendė, kad kau gana, labai sėkmingai nutraukiau ir per mėnesį blaivybės depresija taip pystelėjo atgal, kad maža nepasirodė...dabar vėl geriu jau 3 savaitė ir nieko praktiškai negerėja, panika niekur nedingsta, baimės atakuoja, pila prakaitas, visiška neviltis... ar gali būt, kad nebetinka? Taip viskas užkniso...
Vartotojo avataras
Parašė emar
#404535 man cipralex'as 10 mg nepadėjo, didinau iki 15 mg, tada jaučiau, kad padeda. Ir gėriau pusantrų metų. Mečiau tada, kai Cipralex'as pradėjo migdyti. T.y., išgeri ryte ir po kurio laiko lūžti :D
Parašė barchatova
#404542 Pirmą kartą laisvai išsiversdavau su 15 mg Cipralexo, gėriau 9 mėn. po būklės pagerėjimo (viso 11 mėn). Po beveik metų grįžau, vėl pradėjau nuo mažiausios dozės, palaipsniui didinau iki maksimalios 20 mg, tai buvo juodžiausias pusmetis mano gyvenime, tokių kalniukų iki šiol nebuvau patyrus, nesuprantu, kodėl psichiatras marinavo su tuo vaistu, vis apeliuodamas į tai, kad pirmą kartą padėjo. Padidinus iki max. dozės, atsirado šalutinis, po kurio gyd. surašė perėjimo schemą į kitą vaistą.
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#404560 O tai ką man daryt, kažkaip ekstra parašytis, kad dar papildomai kažką paskirtų? Ar pakeistų iš viso? Aš nebegaliu nerimas mane baigia suėst, tuoj baigsis atostogos ir reiks į darbą, kaip atlaikyt neįsivaizduoju...
Vartotojo avataras
Parašė emar
#404563 Didink dozę, jei matai, kad nepadeda, eini ir sakai, kad nepadeda. Nėra reikiamos reakcijos.
Parašė barchatova
Rosea rašė:O tai ką man daryt, kažkaip ekstra parašytis, kad dar papildomai kažką paskirtų? Ar pakeistų iš viso? Aš nebegaliu nerimas mane baigia suėst, tuoj baigsis atostogos ir reiks į darbą, kaip atlaikyt neįsivaizduoju...

Ir pirmą ir antrą kartą dengdavau bromazepamu, nes man irgi nerimas padidėdavo smarkiai,pradėjus vartoti cipralexą. Antrą kartą porą mėn. vartojau bromazepamą ir po to turėjau problemų su pripratimu, tad ilgai žaisti nepatariu. Šiaip po mėn. jau turi matytis, ar nerimas mažėja, ar ne. Jis nepraeina iš karto, bet jaučiasi pagerėjimas, jei jo nėra, siūlau kreiptis į gyd.