Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417406 Na aš buvau pirmam skyriui (ten kur ale sunkiausi), nes daktarė tik tam skyriui dirba tai teko atsigult su sunkiais. Tai galiu pasakyt kad... ne taip ten ir sunku. Buvo žmonių kuriems tikrai geriau negu man. Iš pradžių aišku baisu kažkiek, nes aplinka pasikeičia. Bet poto susibendrauji su to pačio likimo bendraminčiais ir tikrai labai į naudą patirtis. Verta išbandyt jeigu sunkiai atitaiko vaistus arba reikia keisti vaistus. Mano atveju buvo vaistų keitimas, tai kažkiek ramiau buvo kad aplinkui daktarų yra jeigu bloga pasidarytų. Buvo kažkiek ir užsiėmimų grupinių, jeigu nori gali juose dalyvaut, bet niekas neverčia. Dėl covido biškutį sunkiau su išėjimu į lauką, stengias skyrių nesuleist su kitais skyriais tai kažkiek apribojimų yra, kad nepradėtų maltis vieni su kitais. Jei tikrai labai blogai tai patarčiau atsigult, pritaikys vaistus ir poto galėsi namie gydytis. Bet jeigu nenori įrašo dėl darbo ar kažkokių kitų priežasčių tai geriau nesigult :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417414 Aa dėl dienos, netaip supratau reiškias. :D bet žinau bent kad užsiėmimai tikrai vyksta, kai kurie iš pirmo skyriaus persirašė ir vaikščiojo į dienos užsiėmimus
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Nesuprastas rašė:laikykis, nepasiduok LBJ

Ačiū :heart
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
AuksinisVejas rašė:Gal kas galėtų parašyti apie patirtį Vasaryno dienos stacionare kuriam nors? Verta?

Psichoterapiniam tai man per intensyvu buvo. Labai sunku kažkaip... O tam paprastam, 5 korpuse tai žymiai geriau. Ir leidžia pasirinkti užsiėmimus... Net nežinau ką papasakoti... Manau kad labiau verta eiti į DS, nei gulėti ligoninėj... Na aišku jei būklė leidžia tą daryti...
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
AuksinisVejas rašė:Gal kas galėtų parašyti apie patirtį Vasaryno dienos stacionare kuriam nors? Verta?

Irgi norėčiau išgirst. Kaip ir giria. Bet kas lankė ką pasakytų.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#417914 Gal kas nors ąžuolyne dabar gulėjot ir galit ką papasakot? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Astronautė-Myška rašė:Nueini Vasaryne į priimamąjį, tiksliau prie lauko durų... Paskambini... Atidaro apsauginis... pasakai ko nori. Skyriai jau atviri, išleidžia parūkyti. Manrods visus skyrius atidarė.
Aš dabar dienos stacionare... Ten dabar daug kas atostogauja, bet užimtumai vyksta. Tiesa, su kaukėm DS.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Astronautė-Myška rašė:Nueini Vasaryne į priimamąjį, tiksliau prie lauko durų... Paskambini... Atidaro apsauginis... pasakai ko nori. Skyriai jau atviri, išleidžia parūkyti. Manrods visus skyrius atidarė.
Aš dabar dienos stacionare... Ten dabar daug kas atostogauja, bet užimtumai vyksta. Tiesa, su kaukėm DS.

Gal gali pakomentuot, ar verta lankyt. Ar yra naudos , gal tik laiko stumimas. Nu netikiu. Ką veikiat? Ar daug lanko.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417960 Jei sveikata leidžia ir nėra per didelės įtampos tarp žmonių ar kažkokių kognityvinių pratimų tai tikrai padės. Teko lankyt dienos stacionarą, užsiėmimai gan įdomūs, bet man deja sveikata neleido - teko gultis į krizių skyrių. Dažniausiai patys terapeutai pasako ar tau padės ar tau geriau ramybė ir vaistai. Būdavo relaksacija/meditacija. Filmų terapija. Pašnekesiai indivualiai ir grupėse. Kognityviniai pratimai/žaidimai. Vien meditacija buvo gan naudinga, nors man jau per vėlu buvo su DS. Bet jei pusiau apgyjusiam žmogui tai tikrai verta.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Deividas rašė:Jei sveikata leidžia ir nėra per didelės įtampos tarp žmonių ar kažkokių kognityvinių pratimų tai tikrai padės. Teko lankyt dienos stacionarą, užsiėmimai gan įdomūs, bet man deja sveikata neleido - teko gultis į krizių skyrių. Dažniausiai patys terapeutai pasako ar tau padės ar tau geriau ramybė ir vaistai. Būdavo relaksacija/meditacija. Filmų terapija. Pašnekesiai indivualiai ir grupėse. Kognityviniai pratimai/žaidimai. Vien meditacija buvo gan naudinga, nors man jau per vėlu buvo su DS. Bet jei pusiau apgyjusiam žmogui tai tikrai verta.
Man siūlo į vasaros dienos. Bet man kai nelabai su socializacija, tai vat ir galvoju. Iš kitos pusės, sėdėsiu namie, bijau įlysiu i filmus vėl. Ir ar verta... :bloga Suprantu, kad atrodau kaip vaikų darželis. Sorry. Atsimenu, viena psichiatrė ant manęs kai suriko - suaukit pagaliau, ne mažas vaikas. O dakt jaunesnė už mane. Aš į ašaras. Matyt esu užstrigus tarp vaikystės ir senatvės :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417964 Na sakau.. aš jau žinau kad man ramybė ir vaistai tik padeda. Kiek bandžiau psichoterapijas ar dienos stacionarą - man tik dar didesnė įtampa, tiek nuo pratimų tiek nuo žmonių. Tai jei jauti kad tau žmonės kelia įtampą, geriau neik tada. Geriau jau sulysk į tuos filmus ir ramiai gydykis. Kiekvienam skirtingai, bet man tai tik ramybė ir tyla padeda. O poto jau kai pradeda tvarkytis sveikata tada jau galima eit daryt kažką, dirbt, socializuotis ir t.t. O šiaip aš irgi jaučiuos užstrigęs tarp jaunystės ir senatvės. Čia gal daug kam taip, nes kažkiek metų galima ištrint iš gyvenimo per šitas ligas prakeiktas. Nekreipk dėmesio į tuos daktarus, sveikas žmogus nesupras sergančio, aš kai rėžčiau atgal už tokias replikas tai užsičiauptų tokie daktarai.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Mellisa rašė:

Gal gali pakomentuot, ar verta lankyt. Ar yra naudos , gal tik laiko stumimas. Nu netikiu. Ką veikiat? Ar daug lanko.

Kai man buvo labai sustiprėjus socialinė fobija, tai aš nelankiau užsiėmimų... Kai soc nerimas mažesnis buvo lankiau ir visai prasminga buvo. Bet man vien jau prasminga buvo išeiti iš namų ir kažkur sudalyvauti, nes nedirbu gal kokie 5 metai... Daug kas nuo požiūrio priklauso... Aš manau kad iš bet kokios situacijos galima naudos išpešt. Kas galvoja kitaip ir atrodo, kad terapija gali būti laiko stūmimas - tai nepatarčiau eiti.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#418032 Paskutiniu metu pradėjau galvoti apie stacionarą, nes būklė iš esmės negerėja (depresija, nerimas). Tik bėda, kad paniškai bijau gultis. Kai gyvenau Vilniuj lankydavau dienos psichoterapinį Vasaros g., man jis visai tiko. Bet dabar gyvenu nebe Vilniuj. Net neįsivaizduoju kur mane guldytų, bet labiau norėčiau Vilniuje, gal net toj pačioj Vasaros g. Bet kaip suprantu, iš kitų miestų guldo tik į Parko g.
Kaip jūs įveikėte tą stacionaro baimę, kas padėjo susitaikyti su tokia būtinybe?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#418041 Buvo taip chrenova, kad bet kur būčiau atsigulusi. Dar pamenu draugės atkalbinėjo. Sakė kam tau, padarys daržove ir t.t.. Bet tai buvo vienas geresnių sprendimų, nes vargu ar dabar rašyčiau čia... :bloga