Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420443 O per praeitus epizodus tai ten žymiai lengviau viskas buvo. Pakakdavo vienos tabletytės kvetiapino 25mg ir atjungdavo mane konkrečiai. Šį kartą viskas kitaip.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420444 tai reiškias tau labiausiai neuroleptikai padeda, 50 mg čia labai nedaug kvetiapino, jo veikimo spektras priklauso nuo dozes, tarkim mažom dozėm jis tik migdo, vidutinem veikia antidepresiskai, nuotaika stabilizuojanciai, aukstesniom antipsichotiskai, ta rekomenduociau pereit ant prailginto veikimo ir bent jau 200 mg, nors antipsichotinis veikimas prasideda tik nuo 400 mg, reiktu pradziai pasiekt remisija kaip buvo ir tada po biski mazint iki maziausiai efektyvios dozes ir vaistu derinio
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420446 Joa. Man anksčiau SSRI tai padėdavo, pavartodavau neuroleptikus pusmetį kol SSRI įsivažiuoja, o poto likdavau tik ant SSRI ir viskas ok būdavo. Dabar jau SSRI nebesugeba nerimo nuimt, reikia kažko stipresnio. Su neuroleptikais tik vat bėda ta akatizija. Tiek nuo abilify buvo, tiek nuo risperidono. Anksčiau nebūdavo, o dabar kažkodėl neuroleptikai mane užstimuliuoja nesveikai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420447 Nžn, jaučiu vėl pradėsiu kitur ieškot priežasties. Kažkoks įtarimas man kad čia net ne serotonino man reikia, o kažko kito. Gal vėl skydliaukę tirsiuos, hormonus visus pereisiu, pasišnekėsiu su neurochirurge dėl mano MRT rodmenų (nes biologiškai smegenyse yra pakitimų).. nžn. Bet kažką jau vėl reikės keist, niekas nejuda į priekį. Vėl gal varysiu į vasaros g. pagulėt :D
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420448 nelabai suprantu kodel kvetiapinas netinka, nors sakei nuo jo geriau buvo ir nuo jo akatizijos nebuvo? :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420449 Na jis man tinka tik tuo, kad užmigt sugebu. O dienos metu tai aš kažkoks daužtas nuo jo. O akatizija nežinau ar būtų, nes niekad nebandžiau 400mg+ vartot. Tai gal net ir gera mintis, reikės gal užkelt iki 400mg ir imt XR, pažiūrėt kaip jausiuos. Aš biškį jo prisibijau, nes kai vartojau 200+ mg man kažkokie gliukai buvo. Kažkokia nesamonė buvo tarsi aplinka pradeda tolėt nuo manęs. Sunku paaiškint, bet toks žiauriai baisus jausmas tarsi tunelinis vaizdas ir pradeda visa aplinka tolėt nuo manęs.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420450 kvetiapinas paprastai nesukelia iš akatizijos, ir prailgino veikimo ir trumpo veikimo skirtingai veikia
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420451 o pas tave buvo galvos traumu, is kur tie pakitimai galvos smegenyse?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420452 Nebuvo. Buvo tik arachnoidinė cista visą gyvenimą. Gan didelė 4cm. Bet dabar rado pakitimų ir kitose vietose, tai nežinau. Gal nuo ilgalaikio nerimo atsirado papildomų nesamonių. Prie hippocampo rado hipoplaziją ir kažkokio kairiojo Uncus sumažėjimą.

O kuo dar skirias tas kvetiapinas? Suprantu, kad skirtumas tik tas kad jis ilgiau pasiskirsto, ilgesnis release. Ar dar kažkuo ir kitu skirias? Kaip tavo experience su juo?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420453 Šnekėsiu su daktarais dėl tų visų biologinių pakitimų. Prašysiu kad operaciją darytų cistos bent jau, bet abejoju ar čia nuo manęs priklauso. Jei jie manys kad dar nepakankamai didelė, tai ir neoperuos. Kas čia žino, gal čia tikroji priežastis mano depresijos neišgydomos ir yra.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420454 ne, tik kad ilgesnis release, stabilesne doze paros metu, bet veikimas prasidedo mazdaug po 2h prailginto veikimo, trumpo veikimo po 30 min kazkur.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420455 O paprastas ryte jau išsibezdėjęs visiškai būna? :D
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420456 blemba uzjauciu del pakitimu, gal tada kazkokia gal organine priezastis yra, o ne psichiatrine, nors su ta operacija didele rizika, kad net blogiau gali but, as pats sekmadieni eisiu i MRT galvos smegenu, idomu ar ras ka nors, man vasara dare KT galvos smegenu tai nieko nerado, nors dabar sake lygtais kontrasta leis.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420457 Jo, man KT irgi nieko nerado. Tiktai normalus ilgas MRT pamato viską. Dėl cistos tai aš kažkaip jau nepergyvenau, daktarai vis šnekėjo visi kad neturėtų turėt įtakos. Bet dabar dar kai prie hippocampo rado pakitimus tai jau isterikuoju.. Tie centrai kuriuose rado pakitimus atsakingi tiek už atmintį tiek už emocijas.