Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė mmm
#420713 Sveiki,
Kaip pereiti nuž brintelixo 10mg i paroxetina 20mg? Ar vieną didinant ketvirčiu, ir tuo paciu kita mazinant ketvirciu? O gal gerti pilna brintelixo, po biski uzsikelti paroksetina iki pilnos tabletes, ir tik tada nusiimti brintelixa?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420715 Bent jau su zoloftu tai man paprastai labai padarė. Iškart sukeitė. Imdavau apie 50mg paroxetino, tai iškart nutraukė ir įvedė zoloftą. Ir kaip ir nieko, nieko nepajutau visiškai. Bet aš ligoninėj gulėjau, tai saugiau buvo, vistiek šalia daktarai būtų kažką darę jei būčiau pradėjęs kalatotis. Geriau pasiklausk daktaro. Vieni mėgsta daryt staigų sukeitimą, kiti mėgsta mažinimo būdu.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Deividas rašė:Bent jau su zoloftu tai man paprastai labai padarė. Iškart sukeitė. Imdavau apie 50mg paroxetino, tai iškart nutraukė ir įvedė zoloftą. Ir kaip ir nieko, nieko nepajutau visiškai. Bet aš ligoninėj gulėjau, tai saugiau buvo, vistiek šalia daktarai būtų kažką darę jei būčiau pradėjęs kalatotis. Geriau pasiklausk daktaro. Vieni mėgsta daryt staigų sukeitimą, kiti mėgsta mažinimo būdu.

Na man tokia situacija, kad apsvarstem su daktare keisti i paroxetina, bet ji pati sake, kad kadangi as ne ligonineje, tai negalima staigiai pakeisti. Tai mes ten zodziu daug apie viska kalbejom ir nzn gal gerai nesupratau, sako pradek gerti paroxetina po truputi (as nuo ketvircio pradedu, nes jautrus organizmas). Nu ok, pradejau, bet nesuprantu dabar, tai brintelixa kartu pasilikti ir vis kelti paroxetina?
Paklausciau daktares, bet ji isejo visam menesiui atostogu, tai cia klausiu, gal kas patartų.
Bijau taip drastiskai,kaip tau dare:] Ligoninej kai buvau tai ir man taip staigiai kaitaliojo, tai stogą rovė :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420721 Na va man kažkaip nieko nebuvo, nerovė stogo visai nuo tokio drąstiško sukeitimo, nes ir taip jau stogas buvo nurautas :D O negali paskambint daktarei niekaip? Ar internetu susisiekt?
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Deividas rašė:Na va man kažkaip nieko nebuvo, nerovė stogo visai nuo tokio drąstiško sukeitimo, nes ir taip jau stogas buvo nurautas :D O negali paskambint daktarei niekaip? Ar internetu susisiekt?

Nelabai, neturiu jos kontaktu. Bet radau kontakta privataus, su kuriuo siek tiek bendravau, parasiau jam, atrase va katik kaip elgtis:]
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420733 Na ir ką patarė? Pakelt paroxetiną kažkiek ir mažint brintellixą?
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Deividas rašė:Na ir ką patarė? Pakelt paroxetiną kažkiek ir mažint brintellixą?

Na jo, tarkim mažinti per pusę brintelix ir tuo paciu prideti puse parox. Ir tt. Na tik kad as zaidziu kas ketvirtį.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420736 Tai gerai, nėra kur skubėt. Aš irgi lėtai vaistus keldavau, jei jautrus esi tai geriau neskubėt jau.
Parašė Ieva Mickutė
#420760 Sveiki,

dar kartą labai noriu pas visus pasiklausti kas vartojo paroxetina, nuomonės.
Vartoju jau pusantro mėnesio, nerimo nera, miegu, viskas ok. BET - kas ryta atsikelus vis galvoju, kad greičiau praeitu sita diena, neturiu motyvacijos niekam, neturiu tikslu, realiai nenoriu gyventi. Atrodo, kad mano seratoninas galvoje su situ vaistu yra užblokuotas. Atrodo galėčiau laimėti milijona ir manęs tai nedžiugintų. Viskas atrodo taip belitiška kad net nemoku jum nepasakoti, atrodo kad šitas vaistas man sukele MAX depresija.
Pasakojau tai daktarui pries 2 savaites. Ir jis man sako nu paalauk dar dvi savaaites, turi preaiti, nes jei vaistas butu netikes, jau nuo pirmų savaičių butų baisiai blogai. Nu ką, praejo tos dvi savaitės ir aš jaučiuosi lygiai taip pat sudinai.. gerti dar viena vaistą šalia paroxetino kad man skleistų seratonina? NESAMONE.. NENORIU. Jau atrodo tikrai buvau nelaimiga su savo nerimu, bet bent turėjau jausmus, galejau dziaugtis, liudeti, verkti, pykti. Dabar as esu darzove. PRASAU PASAKYKIT MAN AR KAM NORS TAI YRA BUVE, KAD KAI UZSPAUDZIA NERIMA JUS NEBESIJAUČIAT ZMOGUMI ? ar jums buvo tokie salutiniai? kiek laiko jie jums truko? AR JIE TRUKS VISA TA LAIKA KOL VARTOSI SI VAISTĄ? nes pradedu galvoti, kad turiu mesti jį.. bet nežinau kaip reikės gyventi dėl nerimo jį metus..... AČIŪ LABAI PASISAKIUSIEMS.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420761 Na ta vadinama anhedonija čia ne tik vaistų, bet ir pačios ligos pasekmė, bet jau geriau neturėt jausmų laikinai negu kad drebėt nuo pastovaus nerimo ir nemigos. SSRI užblokuoja neuronus kad jie taip greit neišnaudotų serotonino. Tai realiai SSRI kaiptik kelia serotonino lygį tau. Manau dar turėtumet palaukt, pusantro mėnesio mažai gan. Man viskas +- stabilizuodavosi po gerų 4-5mėnesių su paroksetinu. Anhedonija po biškį apsitvarkydavo po tiek laiko. Vėl pradėdavai po biškį džiaugtis gyvenimu.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#420762 Man antidepresantai nuėmė nerimą ir suicidą. O aš buvau užsiėmusi ir tvarkiausi su savo reakcijom. Turėjau tikslą išlipti ir klausdavau savęs kasdien, kas pasikeitė, kurioje vietoje tą dieną esu. Nes jei pati nieko nedarysit, tai vaistas yra tik vaistas.
Parašė Ieva Mickutė
#420763 o ką reiškia daryti? sportuoju, sveikai valgau, medituoju, lankausi pas psichologa, bet tik susimažinu vaistų dozzes ir vėl viskas grįžta.. aišku paroksetina vartoju menesi, bet su šitu nerimu gyvenu jau du metus ir kaip besistengčiau niekas nesikeičia.. o JŪS PASVEIKOTE METUS ANTIDEPRESANTUS?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#420764 Aš galėjau nebevartoti po pusantrų metų. Nes pasikeitė poveikis. Jei anksčiau bet koks įvykis iššaukdavo "pasaulio pabaigos" jauseną ir jos nebūdavo tik vartojant antidepresantus, tai "pasveikus" jie tik migdė. Išgeri ir nulūžti. Tiesiog stengiausi kitaip vertinti vykstančius įvykius, savo reakcijas, keičiau juos, bet gyvenau. Lipau iš savo depresijos, nes jausena keitėsi, jei pradžioj buvo "iki nosies pelkėj ir toliau grimztu", po metų buvo "po kojom tvirta žemė, bet prieš akis bekraštė stepė", Jūsų pojūčiai kitokie. Bet yra jausena, kurią norite pasiekti. Norite nejausti nerimo tam tikrose situacijose, tad gali būti, kad įmanoma nulupti jį. Turi kažkas keistis. Jausena, požiūris, whatever. Bet kas, pas padeda išlipti, stipriai nereaguoti. Nes jei nerimas yra, tai kažkas negerai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420765 Nenoriu emar nurašyti, nes tiesos tikrai tame yra. Bet ne visada reikia keisti savo elgesį, kad pasiekti gerą savijautą. Anksčiau visada tik vaistais gydžiausi ir viskas buvo labai sėkmingai. Jeigu kliniškai tiesiog kažko trūksta (šiuo metu galbūt serotoninas išsibalansavęs) tai vaistai padės. Sakot jog sportuojat, lankot psichologus, sveikai valgot, medituojat - tai to tikrai pakanka. Bet supraskit vieną dalyką... jūs dar tik mėnesį su trupučiu vartojat SSRI. Čia yra velniškai trumpas laikas, reik kantrybės turėt. O jau mąstot apie vaistų mažinimą... Geriau pasidžiaukit kad nerimas pradingo ir galit miegot. Čia jau didžiulis rezultatas ir per tokį trumpą laiką. Jausmai/malonumas sugrįš, tik reikia laiko..