Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė emar
#420766 Aš vartojau pusantrų metų. Ir po trijų mėnesių didinau AD dozę. Prieš tai nemiegojau du metus. Ir depresijoj sėdėjau velniaižin kiek laiko.
Tikėjausi išbristi tik su psichologe. Bet bet koks bandymas ką nors daryt tik dar labiau klampindavo į nerimą ir depresiją. Ir be vaistų nebūčiau išsikapsčius. Ir nors "išsikapsčiau", psichoterapiją tęsiu, nes dar n nesutvarkytų dalykų. Tai galima sakyti, kad tebesigydau. Daugiau nei 5 metus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420768 Na jei taip žiūrint tai aš tuomet 14 metų depresija sergu. Bet aš kitaip matuoju. Aš matuoju laiką, kuomet buvo sveikata labai labai ūmi. Tai dažniausiai pakakdavo pusės metų ar metų vaistų ir sveikata grįždavo į "pakenčiamą" ir aš skaitydavau kad viskas pasiekiau remisiją, nes jau sugebėdavau gyvent, dirbt ir išlipt iš lovos. O kad visiškai "normaliu" būt tai čia matyt nepakaktų net dešimtmečio psichoterapijos. Bet tas "normalu" šiais laikais tai labai jau subjektyvu. Man regis ji pakankamai viską gerai daro, dabar reikia tik laiko pažiūrėti kaip vaistai veiks.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#420769 Oi, aš nelaikau savęs normalia :D pastovios paranojos ir didoka sociofobija. Aišku, ir socialinių įgūdžių nėr. Galiu užmigti ir tik todėl negeriu vaistų. Aš kalbu apie tai, kad išlipau iš gilesnės depresinės būsenos. Ir manau, kad depresija visada budės šalia, todėl vos tik ji kelia galvą, stengiuosi reaguoti nedelsdama.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420770 Ai nu čia labai priklauso nuo žmogaus, kokia jo būsena ir kokios bėdos. Jeigu daugiau psichologinės bėdos, tai gal ir ok. Bet jeigu šiaip tiesiog liga "iš niekur" tai labiau vaistais. Man asmeniškai vaistai įjungia "vienodai režimą" ir staiga visos bėdos susitvarko, nebelieka jokių barjerų kai jauties ramus.
Parašė Ieva Mickutė
#420965 kadangi nusprendžiau paroxetine keisti į kitą vaistą, pradėjau mažinti dozes. Tas mažinimas ta 3 para nusiemiau tik 1/4 daleles, kas yra labai mažai, bet esu 3 para nemiegojus, silpna, pykina, viduriavimas, nerimas... ar čia tikrai taip gali būti kad nusiemiau 1/4 ir tokie šalutiniai?
tai kaip man nusiimti likusius 10 mg? :OO čia jau priklausomybė ar kas? :?
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
Ieva Mickutė rašė:kadangi nusprendžiau paroxetine keisti į kitą vaistą, pradėjau mažinti dozes. Tas mažinimas ta 3 para nusiemiau tik 1/4 daleles, kas yra labai mažai, bet esu 3 para nemiegojus, silpna, pykina, viduriavimas, nerimas... ar čia tikrai taip gali būti kad nusiemiau 1/4 ir tokie šalutiniai?
tai kaip man nusiimti likusius 10 mg? :OO čia jau priklausomybė ar kas? :?

Man nemiga ir brain zaps atsirado, kai mažinau/mečiau. Tai nebegeriu jo jau porą mėnesių, bet dar miegas blogas, negrįžo į taip kaip buvo prieš pradedant vartot jį.
Aš kai metinėjau, tai jau žaidžiau su trupiniukais, 1/8 mažinau, tik kad sunku padalint jį. Bet tas trupinukas man pasijausdavo ar užmiegu kažkiek, ar neužmiegu visai.
O kad nutraukt visiškai jį ir miegot, tai pridėjau dar vieną vaistą šalia, bet čia aš savarankiškai(savigyda).
Skaičiau anglų forumuose, kas ilgai jį vartijo, metus metais nemiga tėsėsi. Žodžiu, žiaurus čia vaistas.
Parašė Ieva Mickutė
#420971 mano tai psichiatras sako, gerk iš karto dabar po puse 25mg zolofto, ir tipo čia bus toks kaip nulipimas nuo paroxetino. Ir tada zolofta mesti bus lengviau.
Bet jau įsivaizduoju jei taip padarysiu.. vis tiek nemiegosiu turbūt..blemba blogai čia..
Parašė Aivaras Brazauskas
#420973 kai man taip buvo supratau kad vaistu vartojimas, numalsina mano problemas bet ju nesprendzia. Prie bet kokios chemijos organizmas pripranta ir laikui begant reikia didinti doze ar keisti i stipresnius. Galvoju vaistai neatsatys tau vidinio laikrodzio, ji tuti stengtis atstatyti pati. Bet cia labai sunku aisku
Parašė Ieva Mickutė
#420974 nu jūs mane gasdinate...:(( tai aš geriu jį du mėnesius.. gal po metų būtų labai sunku mesti, bet gal po dviejų mėnesių dar toks košmaras tęsis pora savaičių, jei mesiu DABAR?
Parašė Aivaras Brazauskas
#420976 na kas tau vyksta tai apstinencija vaistam, lomkes liaudyje vainamos. pasiskaityk apie priklausomybe vaistam, gal ten rasi siek tiek atsakymu ir sau padesi. Man tai metus buvo gryna apstinencija, po to praejo, bet niekada gerai nesijauciau, gyveni kaip robotas kazkokiuose remuose.negeriau vaistu 1.5 metu. dabar vel geriu sertralina, gereja lyg. Seip bijau piknaudziauti vaistais ir vel kesti tuos nerimus, pycio priepuolius ir apstinencija. stengiuosi dirbti su savimi, o jau kai neina imtis medikamentinio gydymo
Parašė Ieva Mickutė
#420977 bet tai daktarai sako, kad AD, neuroleptikai priklausomybiu nesukelia. Dievaži kas gali būt per priklausomybės po 2 mėnesiu :OOO reikia greičiau nusimesti juos...
Ir šiaip tikrai patikėjau,kad nesukelia, nes kiek geriau, kvetiapinu, tritico, tripridaliu ir t..t nieko po jų nebudavo.. gal čia tik nuo paroxetino taip baisiai?
gal su kitais, tokių '' lomkių nebus''??
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420979 Paroksetiną sunku nusimest, bet irgi nuo žmogaus priklauso. Vartojau 8 metus 30mg dozę. Nusimečiau kaip vandenį, nieko nepajutau blogo visiškai, anaiptol dar geriau pradėjau jaustis. Neišgijęs tavo dar nerimas, receptoriai dar vis reguliuojasi, o tu jau nusprendei keist SSRI. Tvarkoj viskas, nepatiko tai nepatiko, bet dabar turėk omeny kad apie 1-2 mėnesius reguliuosies ant Zolofto. Aš vartojau paroksetino apie 50mg pusmetį, bene maximum dozę. Mano daktarė padarė paprastai. Nutraukė paroksetiną iškart ir įvedė zoloftą. Ir nieko, nepajutau jokių didelių blogumų. Aišku jeigu nori saugiai, tai mažink tą ir didink aną. Bet su daktaro priežiūra visiškai normalu yra išvis nutraukt vieną ir įvest kitą (ypač jeigu tavo paroksetino dozės yra mažos). Pasikartosiu dar. Aš vartojau 50mg pusmetį, nutraukiau per vieną dieną ir peršokau ant 50mg zoloft.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420980 Įvedinėjant zoloftą biškį būna nesamonių (arba keliant dozę). Bet atkentėjau apie mėnesį ir susinormalizuoja dozė, apmažėja nerimas.