Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Cuddle
masakra rašė:
Cuddle rašė:Gėriau gal pusantrų metų, bet taip jokio poveikio ir nesulaukiau... :(
as irgi nk ipatingo nepastebejau , nors geriu didziausia doze. 2tabl. nu siaip labiau viskas vienodai ir maziau nerimo bet kaip nera motyvacijos kazka veikt taip nera, dar jauciuos drasesne bendraujant su zmonem..

Man ir buvo pakėlę iki didžiausios - šnipštas. Kaip bombonkės :)) Geri bile gert. Jeigu ilgai vartoji ir motyvacija neatsiranda, gal reiktų su daktare pakalbėti ir pabandyti pasikeist vaistuką ar prisidėti kokį? :) Aišku, daug chemijos gauna organizmas, bet kai savijauta geresnė, tai ir gyvent lengviau :)
Parašė masakra
Cuddle rašė:
masakra rašė:
Cuddle rašė:Gėriau gal pusantrų metų, bet taip jokio poveikio ir nesulaukiau... :(
as irgi nk ipatingo nepastebejau , nors geriu didziausia doze. 2tabl. nu siaip labiau viskas vienodai ir maziau nerimo bet kaip nera motyvacijos kazka veikt taip nera, dar jauciuos drasesne bendraujant su zmonem..

Man ir buvo pakėlę iki didžiausios - šnipštas. Kaip bombonkės :)) Geri bile gert. Jeigu ilgai vartoji ir motyvacija neatsiranda, gal reiktų su daktare pakalbėti ir pabandyti pasikeist vaistuką ar prisidėti kokį? :) Aišku, daug chemijos gauna organizmas, bet kai savijauta geresnė, tai ir gyvent lengviau :)
nzn:(( reiks kazka...
Parašė feci quod potui
#309482 Sveiki, ir aš prisijungiu (norėjau prisistatyt naujokų skyriuj, bet nežinojau, ką ten rašyt :)).
Man irgi paskyrė escitalopramą. Diagnozė - sunkus depresijos epizodas be psichozės (nors aš sakyčiau, kad vidutinis...).
Iš pradžių 4 d. po 5 mg, tada 10 mg, o po 2 sav. žiūrėsim ar reikia didint. Po pusę jau sugėriau, tai lyg ir nepasireiškė jokie šalutiniai poveikiai. Šiandien visą gėriau, bet iš ryto pusę ir į pavakarę antrą pusę (bijojau iškart visą nes vidurdienį turėjau kai kur būt, nenorėjau, kad bloga pasidarytų). Tai po antros pusės užėjo žiovulys ir nuo jo dantų sukandimas :).
Geriu Teva kompanijos (neturėjo Cipralexo, sakė kažkokios tiekimo bėdos). Nieko nekainavo, nes su kompensuojamųjų vaistų pasu.
Tai va :)...
Parašė calluna vulgaris
#309540 Aha, man tai visai patiko šitas vaistas. Labai bijojau pradėt gert vaistus, daug turėjo man visko gydytojai papasakot, kad patikėčiau, jog nebus blogiau:] Ir iš tiesų, nebuvo blogiau. Tiesa, irgi gąsdino galimas šalutinis, bet irgi nieko kažko labai baisaus nebuvo. Dabar jau suprantu, kad buvo verta. O tau sėkmės, ir sveikinu prisijungus.
Parašė feci quod potui
#310191 Na aš jau virš dviejų savaičių vartoju ir kol kas didelio poveikio nėra. Tik kad gal mažiau mieguistas jaučiuos, nors gal čia dėl to, kad atostogos (nors ką aš daugiau veikiu, tik atostogauju) ir daugiau pamiegu. Šiandien buvau pas psichiatą tai pratęsė receptą, norėjau, kad padidintų, nes darbingumas negrįžo, bet neprašiau, bet vėl einu po dviejų sav. tai sakė, žiūrėsim ar didint, ar ne.
Tai dabar pavyko gauti originalų "Cipralex", žiūrėsim... Reikėjo 10 Lt primokėt už 28 tab. 10 mg.
Beje, kol kas ejakuliaciją išsaugojau :D
Parašė masakra
feci quod potui rašė:Na aš jau virš dviejų savaičių vartoju ir kol kas didelio poveikio nėra. Tik kad gal mažiau mieguistas jaučiuos, nors gal čia dėl to, kad atostogos (nors ką aš daugiau veikiu, tik atostogauju) ir daugiau pamiegu. Šiandien buvau pas psichiatą tai pratęsė receptą, norėjau, kad padidintų, nes darbingumas negrįžo, bet neprašiau, bet vėl einu po dviejų sav. tai sakė, žiūrėsim ar didint, ar ne.
Tai dabar pavyko gauti originalų "Cipralex", žiūrėsim... Reikėjo 10 Lt primokėt už 28 tab. 10 mg.
Beje, kol kas ejakuliaciją išsaugojau :D

kol kas
Parašė Dominyka
#310720 Sveiki, likimo draugai,

Po maždaug pusmečio grįžau vėl į depresiukų forumą :/ Gal man čia taip laikinai, tiesiog pms veikia ar dar kažkas, bet nuo vakar pradėjau jausti panašią neviltingą ir depresyvią būseną, kuri mane kankino praeitą pavasarį, prieš pradedant gerti Cipralexa. Jau siek tiek daugiau nei puse metu geriu 10mg ir kovo pradzioj jau su gydytoja zadejom nutraukti, nes jauciausi tikrai puikiai. Ir vestuves be galo linksmai atsokau ir pakeliavau ir darba megstama susiradau ir jauciausi laiminga laiminga javascript:emoticon(':)))')

O dabar lyg ant galvos tankas butu nukrites, o i krutine koks kirminas isiskverbes. Visai nesinori nieko veikti. javascript:emoticon(':oops:')

Gal kam yra taip buve? Kad dar nenutraukiant po pusmecio vartojimo pablogetu? javascript:emoticon(':bloga')
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
Dominyka rašė:Sveiki, likimo draugai,

Po maždaug pusmečio grįžau vėl į depresiukų forumą :/ Gal man čia taip laikinai, tiesiog pms veikia ar dar kažkas, bet nuo vakar pradėjau jausti panašią neviltingą ir depresyvią būseną, kuri mane kankino praeitą pavasarį, prieš pradedant gerti Cipralexa. Jau siek tiek daugiau nei puse metu geriu 10mg ir kovo pradzioj jau su gydytoja zadejom nutraukti, nes jauciausi tikrai puikiai. Ir vestuves be galo linksmai atsokau ir pakeliavau ir darba megstama susiradau ir jauciausi laiminga laiminga javascript:emoticon(':)))')

O dabar lyg ant galvos tankas butu nukrites, o i krutine koks kirminas isiskverbes. Visai nesinori nieko veikti. javascript:emoticon(':oops:')

Gal kam yra taip buve? Kad dar nenutraukiant po pusmecio vartojimo pablogetu? javascript:emoticon(':bloga')

Turbūt ne vaistuose esmė. Turi neišspręstų psichologinių "uždavinių" savyje. Ar lankai psichoterapiją kokią nors? Pokalbius su psichologu? Kitokias terapijas? Ar save gerai pažįsti? :)
Parašė Dominyka
#311126 Savyje "uždavinių" tai, žinoma, kad turiu ir manau, kad kiekvienas žmogus turi ir visada turės savyje kokių nors vidinių klausimų ar problemėlių.

Psichoterapijos nelankau, nes, kaip jau minėjau, daugiau nei pusmetį jaučiausi puikiai ir apie jokią depresiją net minčių nebuvo. Iš tiesų, dabar manau, kad man tą dieną būtent suveikė PMS, nes prasidėjus mėnesinėms vėl jaučiuosi normaliai. Tokio stipraus pms anksčiau man nebuvo, bet šį kartą kažkodėl taip nutiko.

Jau planavau bėgt pas psichiatre tartis dėl vaistų dozės padidinimo, bet kad vėl pagerėjo ir depresijos simptomų kaip ir nebejaučiu. Tai neinu :)
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
#311134 Psichoemociniai dalykai. Visgi terapeuto lankymas praverstų. Labiau save valdytum, pažintum :) Gali būti, kad kažkas kitkas tave išbalansavo, o mėnesinėms atsiradus tau kaip kokių raminamųjų buvo išgerti, bet problemos tai nepašalino :)
Parašė Dominyka
#311146 Problemos nepašalino, todėl vis dar geriu savo vaistus ir kai susitiksiu su psichiatre būtinai paminėsiu tą keistą dieną, galbūt dar nenutraukinėsim, kaip planavom :) paskui dar atkryčiai visokie prasides, gal geriau nereikia. Be to, dar si pusmeti rasau magistrini darba, tai reikia but stabilios psichikos.

O pas psichoterapeuta nelabai turiu laiko dabar vaiksciot, o kai normaliai jauciuosi, tai kazkaip ir prasmes nelabai matau. :) Bet ačiu uz patarimus B)
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
Dominyka rašė:Problemos nepašalino, todėl vis dar geriu savo vaistus ir kai susitiksiu su psichiatre būtinai paminėsiu tą keistą dieną, galbūt dar nenutraukinėsim, kaip planavom :) paskui dar atkryčiai visokie prasides, gal geriau nereikia. Be to, dar si pusmeti rasau magistrini darba, tai reikia but stabilios psichikos.

O pas psichoterapeuta nelabai turiu laiko dabar vaiksciot, o kai normaliai jauciuosi, tai kazkaip ir prasmes nelabai matau. :) Bet ačiu uz patarimus B)

Kai normaliai jausies tai bus paviršutiniška. Juk ir vėl atkrisi, ir vėl... negi neužknisa? :achtung Tad, ieškok laiko, paspausk save. Atrodo lyg mažas vaikas išsisukinėtum :achtung Taip, turi dabar nukreipusi savo mintis į magistrinį darbą, tas yra gerai... Gal tokia asmenybė kokia esi, paramstydama ją vaistais ir užbaik visa tai. Paskui pokyčiai bus, kažkas keisis, o kas, pati pamatysi :) Prasmė visada yra, tu tik nebėk nuo jos :D
Parašė Dominyka
Caprittarius rašė:
Dominyka rašė:Problemos nepašalino, todėl vis dar geriu savo vaistus ir kai susitiksiu su psichiatre būtinai paminėsiu tą keistą dieną, galbūt dar nenutraukinėsim, kaip planavom :) paskui dar atkryčiai visokie prasides, gal geriau nereikia. Be to, dar si pusmeti rasau magistrini darba, tai reikia but stabilios psichikos.

Kai normaliai jausies tai bus paviršutiniška. Juk ir vėl atkrisi, ir vėl... negi neužknisa? :achtung Tad, ieškok laiko, paspausk save. Atrodo lyg mažas vaikas išsisukinėtum :achtung Taip, turi dabar nukreipusi savo mintis į magistrinį darbą, tas yra gerai... Gal tokia asmenybė kokia esi, paramstydama ją vaistais ir užbaik visa tai. Paskui pokyčiai bus, kažkas keisis, o kas, pati pamatysi :) Prasmė visada yra, tu tik nebėk nuo jos :D

Hm.. o tu pats/pati kuo sergi? Kaip gydaisi?
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
#311169 Hm.. o tu pats/pati kuo sergi? Kaip gydaisi?[/quote]

Vidutinio/lengvo sunkumo depresija su socialiniais sutrikimais, sena diagnozė, sukurta dar kai psichotarapijos stacionare Šiauliuose gulėjau/vaikščiojau. Baimės, panika, nerimas. Dabar kiek mažiau, atsirado pykčio priepuolių, kuriuos priskirčiau ir prie savotiško entuziazmo :) Agresijos, atstūmimo, ignoravimo, pašaipų traumos lenda paviršiun, kurios anksčiau sukeldavo baimę. Pernai atradus užslėptą emociją pyktį, aš jį ėmiau sąmoningai reikšti, atsėlinus baimei aš ją nustumiu tokiu pratimu - nustoju galvoti apie priežastį, susikoncentruoju ties pilvu, pilvo apačią (nors dėmesys labiau kažkur pakaušyje) ir stangindamasis nestipriai iškvepiu orą lyg spausdamas plaučius, pilvo presą. Toks ale rytietiškas pratimas. Padeda.

Pernai ėmiau sportuoti. Neseniai pajutau kaip raumenys nugaros įgavę tam tikrą būseną jau teikia laisvumo, tvirtumo ir "apsičiupinėjęs" suvokiau - aš turiu daugiau pasitikėjimo savimi. Tad supykau ant baimių, kurios lipo man ant kulnų ir ėmiausi pykčio :) Nors padariau išvadą, kad kuo daugiau pykčio mūsų visuomenėje, tuo lengviau juo užsikrėsti kitiems, kaip kokia universalia kalba. Nors galėčiau turbūt ir pozityviai nusiteikęs egzistuoti, bet man reikia užsiauginti pasitikėjimą savimi, ramybę. Nemažai tai fizinis kelias. Bet benefitų duoda.
Gydžiaus stacionare tris kartus, paskutinį pasakė, kad priims tik kai būsiu kritinėj situacijoj. Aš plaukiojau, nesupratau kur ieškoti siūlo galo, tad ir tos terapijos buvo tik prasimankštinimas, apšilimas.
Biheivioristinė grupinė psichoterapija - prieš keletą metų. Nebloga įžanga buvo, logiškai viską supratau, kitiems padėjau, kaip ir Šiauliuose, bet sau nemokėjau padėti.
Ir tik paskutinioji, besitęsianti jau daugiau nei metus davė teigiamų impulsų man - išdrįsau pažvelgti į savo baubus, pritaikiau aišku ir savo supratimą apie žmogų, psichiką, bet gavau ir naujos patirties ir noriu dar :) Supratau, kad emocijos yra tik įrankis, nereikia prie jų prisirišti. Emocijos lanksto žmogaus psichiką vienaip ir kitaip. Bet jas reikia ir sąmoningai suvokti, tai naudinga. Sugebėjau pajutęs vieną būsena atsidurti praeityje, situacijoje kada tai pajutau vieną pirmųjų kartų - pamačiau kaip susiformavo dar vienas dalykas, nesuvoktas iki galo - neapykanta sau kaip fiziniam subjektui ar pan. Iki tol klajojau būsenose, skendėjau kaip vadinau hipnotiniame transe. Dar iki galo visų tų dalykų nesuvokiau, patirties reikia.
Medikamentai: xanax, asentra, trittico, valdoxan, zoloft ir dar kažkokių - turiu naują knygelę, antrą, ką vartojau anksčiau, nežinau.
Padeda psichologinės žinios, padeda tokios va emocinės-psichologinės mankštos, filosofija (budizmo pagrinde).
Parašė Dominyka
#311177 O kiek iš viso metų jau sergi ir, jei ne paslaptis, kiek tau dabar?

Beje, kažkaip keista, kad tavo depresija nera sunki, bet tiek ivairiu medikamentu vartoji...Kodel tiek reikia? :? Beje, xanax tai raminamieji, ar galima juos nuolat vartoti? maniau, kad tik laikinai.

ir dar vienas klausimas: kaip patkai i stacionara ir kodel? :)