Moderatorius: signs

Parašėazuolas
biggie rašė:Clozapinas (Leponex) ir quetiapinas (Seroquel) issiskiria tuom, kad veikia psichozine simptomatika okupuodami maziau dopamino D2 receptoriaus, nei kiti atipiniai ar tipiniai neuroleptikai. Taip pat pasizymi tuom, kad ganetinai greitai "atsoka" nuo receptoriaus, todel naturalus dopaminas gali kazkiek veikti ir nebuna taip daug su tuo reikalu susijusiu salutiniu poveikiu. Dazniausiai bandoma pasiekti ~60% D2 receptoriaus blokada rodo apie 600mg quetiapino, siek tiek didesnes dozes reikia XR'ui, aisku jei yra normalus vaisto pasisavinimas.
O kaip tavo patirtis su tuo finlepsinu? Jis kaip ir turetu nuimti itampa, tokie vaistai kaip finlepsinas ar depakinas buna rasomi ir salia neuroleptiku, ypac jei yra kazkokie afektiniai dalykai salia psichozinio sutrikimo.

Finlepsinas siek tiek pagerina nuotaika bet buna haliucinacijos jau nuo 100mg,gadina pilva,toks jausmas kad 1kg miltu buciau suvalges.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#396558 Aš tai net nelyginčiau Clozapino su Kvetiapinu. Mažiausia Clozapino dozė daug stipriau veikia už didžiausia Kvetiapino dozę. Kvetiapinas yra vaikų žaidimas, o Clozapinas rimtas reikalas. Clozapiną skiria tik paskutiniu atvėju, kai niekas kitas nepadeda. Clozapinas yra galingesnis už visus vaistus kokius esu bandęs 100 kartų. Rekomenduoju tokiem kaip ąžuolas Clozapiną, nes man jis kaip stebuklas.
Parašėazuolas
Phurriz rašė:Aš tai net nelyginčiau Clozapino su Kvetiapinu. Mažiausia Clozapino dozė daug stipriau veikia už didžiausia Kvetiapino dozę. Kvetiapinas yra vaikų žaidimas, o Clozapinas rimtas reikalas. Clozapiną skiria tik paskutiniu atvėju, kai niekas kitas nepadeda. Clozapinas yra galingesnis už visus vaistus kokius esu bandęs 100 kartų. Rekomenduoju tokiem kaip ąžuolas Clozapiną, nes man jis kaip stebuklas.

Esme tame kad as negaliu vartoti vaistu kurie kausto nes negali gerti cyclodolio. Man rispolepto 2mg puikiai malsindavo haliucinacijos kol nereikdavo isgert cyclodolio. Tada 3 dienas visai nemiegi, stiprus nerimas,haliucinacijos nors ir isgeri tuo metu 8mg rispolepto. Vien zodziu kaustanciu vaistu daugiau negersiu. Kaip jau rasiau mates esu kaip atrodo kai kurie zmones geriantys leponexa. Ir zinau kad nebutinai man bus tokie baisus salutiniai. As noriu suzinoti ka tokiu atveju daryti,kai negaliu gerti situ vaistu?!
Vartotojo avataras
Parašė biggie
azuolas rašė:
Phurriz rašė:Aš tai net nelyginčiau Clozapino su Kvetiapinu. Mažiausia Clozapino dozė daug stipriau veikia už didžiausia Kvetiapino dozę. Kvetiapinas yra vaikų žaidimas, o Clozapinas rimtas reikalas. Clozapiną skiria tik paskutiniu atvėju, kai niekas kitas nepadeda. Clozapinas yra galingesnis už visus vaistus kokius esu bandęs 100 kartų. Rekomenduoju tokiem kaip ąžuolas Clozapiną, nes man jis kaip stebuklas.

Esme tame kad as negaliu vartoti vaistu kurie kausto nes negali gerti cyclodolio. Man rispolepto 2mg puikiai malsindavo haliucinacijos kol nereikdavo isgert cyclodolio. Tada 3 dienas visai nemiegi, stiprus nerimas,haliucinacijos nors ir isgeri tuo metu 8mg rispolepto. Vien zodziu kaustanciu vaistu daugiau negersiu. Kaip jau rasiau mates esu kaip atrodo kai kurie zmones geriantys leponexa. Ir zinau kad nebutinai man bus tokie baisus salutiniai. As noriu suzinoti ka tokiu atveju daryti,kai negaliu gerti situ vaistu?!

Leponexas siaip neturetu kaustyt. Manau tie zmones, kuriuos matei, buvo ant kokio nors neuroleptiku kokteilio, kadangi ji skiria kaip ir paskutiniu atveju, daznai buna jau zmones kartu pastatyti ant kokio haloperidolio ar kito brudo, kad butu mazesne leponexo doze ir butu isvengta kai kuriu salutiniu jo poveikiu, kaip traukuliai. Beje, kokia tavo diagnoze? Man kazkaip keista, kad olanzapinas sukelia haliucinacijas, sizofrenijoj nelabai buna tokiu dalyku, bet buna labai sunkiais bipolinio ar sizoafektinio atvejais, kai isivyravus psichozine manija.
Parašėazuolas
biggie rašė:
azuolas rašė:

Leponexas siaip neturetu kaustyt. Manau tie zmones, kuriuos matei, buvo ant kokio nors neuroleptiku kokteilio, kadangi ji skiria kaip ir paskutiniu atveju, daznai buna jau zmones kartu pastatyti ant kokio haloperidolio ar kito brudo, kad butu mazesne leponexo doze ir butu isvengta kai kuriu salutiniu jo poveikiu, kaip traukuliai. Beje, kokia tavo diagnoze? Man kazkaip keista, kad olanzapinas sukelia haliucinacijas, sizofrenijoj nelabai buna tokiu dalyku, bet buna labai sunkiais bipolinio ar sizoafektinio atvejais, kai isivyravus psichozine manija.

Dabar yra f33.2 oficialiai. Is pat pradziu kai pradejau gydytis rase sizotipini f21 neoficialiai t.y. tik i ligonines vaistu kortele. Nuo olanzapino haliucinacijos ne tokios pacios kaip nuo nerimo, girdisi lyg snabzdesiai, kazkas lyg snabzdasi apie mane, o siaip kai yra nerimas girdisi aiskus zodziai arba sukavimai lyg is kokio kito miesto galo
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#396601 Sunku su tavim bendraut Ąžuole. Aš 2 kart rašiau, kad Leponex nekausto, o tu vėl tą patį rašai.
Parašėazuolas
Phurriz rašė:Sunku su tavim bendraut Ąžuole. Aš 2 kart rašiau, kad Leponex nekausto, o tu vėl tą patį rašai.

Tu ir manes nesupratai taves leponex gal ir nekausto, kitus kausto. As pats ju negeres bet bijau pabandyti nes po to reikia ilgai kenteti. Sutinku kad yra tokiu kuriu nekausto. Jeigu vistiek laikysies savo nuomones kad leponex tikrai nei vieno nekausto tai as su tavim nenoriu gincytis. Is kart sakau kad as cia nepiktai rasau.
Parašėazuolas
#396612 Ziurejau info lapeli apie leponex raso kad nekausto, bet as pats mates kaip zmogus kuris gere juos vaiksciojo ir skundesi daktarei kad ji kausto. Aisku neisbandes nezinosiu ar bus blogai ar gerai. Surasysiu ka as turiu daryti kai sukausto ir kelia i virsu akis: iskart geriu 4mg cyclodolio, kaustyma nuima mazdaug po 2h, tada reikia kas 30min gerti diazepama po 5mg iki 40mg, nes nerimas nuo cyclodolio siaubingas, jo veikimas man trunka 3dienas (visada), kiekviena diena po 40mg diazepamo ir visas 3dienas nemiegu. Gal kazkam atrodys kad cia issigalvoju bet cia tiesa rasau, as labai jautrus sitiems vaistams.
Parašėazuolas
#396613 Ziurejau info lapeli apie leponex raso kad nekausto, bet as pats mates kaip zmogus kuris gere juos vaiksciojo ir skundesi daktarei kad ji kausto. Aisku neisbandes nezinosiu ar bus blogai ar gerai. Surasysiu ka as turiu daryti kai sukausto ir kelia i virsu akis: iskart geriu 4mg cyclodolio, kaustyma nuima mazdaug po 2h, tada reikia kas 30min gerti diazepama po 5mg iki 40mg, nes nerimas nuo cyclodolio siaubingas, jo veikimas man trunka 3dienas (visada), kiekviena diena po 40mg diazepamo ir visas 3dienas nemiegu. Gal kazkam atrodys kad cia issigalvoju bet cia tiesa rasau, as labai jautrus sitiems vaistams.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#396618 Siaip man paciam ciklodolis nerima sukelia, net nesupratau kam man ji prie quetiapino uzmete ligoninej, nes apie jokius kaustymus net nejo kalba :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#396646 Nu aš bandyčiau nebandytus vaistus, bet kadangi toks jautrumas, tai nuo ketvirtadalio ar net šeštadalio pradėčiau. Pamenu kažkada kažkokią tab į 6 dalis dalinau. :D
Vartotojo avataras
Parašė Amelie
#398403 Šiandien gydytoja pasakė, kad aš atspari medikamentiniam gydymui... geriu 400mg ketipinoro ir 45 mirtazapino vakare, ryte 40mg seroxato. Dabar keis mirtazapiną į tritico, kaip manot čia geras sprendimas?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#398407 Triticco manau nakciai tikrai suveiks, bet man diena nuo jo baisiai bloga buvo, neistempiau nei savaites ji gerdamas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Amelie rašė:Šiandien gydytoja pasakė, kad aš atspari medikamentiniam gydymui... geriu 400mg ketipinoro ir 45 mirtazapino vakare, ryte 40mg seroxato. Dabar keis mirtazapiną į tritico, kaip manot čia geras sprendimas?

Negaliu pasakyt kaip miegosis, bet mirtazapinas, kaip antidepresantas, daug stipresnis, ypac ties 45mg doze.