Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
#424017 Sveiki,visi,gal dar atsimena kas mus ir mano sūnų,tad tikrai ,nedingome iš čia ,tad norim labai tyliai pasidžiaugti ,jog sūnui arteja remisija,kaip gydytoja sakė ,pagaliau po 1,8 men pagaliau sulaukėme tos dienos ,kai galime gyventi tiesiog gyventi pilnaverti gyvenima be ligos priepuoliu .Sūnus nuo birželio mėnesio keitem į kvetepina ir gerem lamictal,kvetepinas 600mg į diena. ryte 200mg vakare 400 mg,ir lamictal po 1tablete ryte vakare,kantriai laukėme tris mėnesius ir va nuo rugpjūčio men sulaukėme 100%rezultato,sūnus,sugryzo į mokslus,sūnus gali keliauti ,sūnus gali gyventi :))) Tai begaline laime,taip jis dar pyksta jog teks vaistus gerti visa gyvenima,jog no gyvenimas vistiek keitėsi nei koks buvo,bet kaip jam sakau ,tu gali gyventi su vaistai vaikį ,matai pats jog nebeliko ligos simptomų priepuoliu kurie mums buvo labai stiprus ,tai nerimas,žmonių baime,manija ,depresija ir vaizdai- balsai,iš jų nebeturim ptiu ptiu nebeliko nei vieno,uztad taip bijau džiaugtis .tad labai tyliai dziaugiuos tik jums.Taip liga yra ji niekur nedings mini simptomai yra dar šioks toks nenoras kazka daryti reikia biski paversti,bet jau daug ir pats padaro išveda šunį ,pats kerpasi nagus,pats eina į parduotuves, mokykla keliavo pas teta į Vokietija su sese į Vengrija ir pan.o per liga ne darem nieko nei į lauka nei parduotuves nei šuo išvestas nu zodziu gal kas atsimena kaip jis vargo ,plius valgymo sutrikimai.dabar taip svoris su kvetepinu priaugtas bet stabilus ir net du kg numetė nei auga dabar nei krenta.su maistu jo dar dirbame vis norisi dar daugiau pavalgyti :D bet dar mokinames.Taip suprantu dar visko gali buti rudeni ar pavasarį sakoma jog paūmėja bet kol kas viskas puikiai.tad norime pasidžiaugti ir padėkoti jums visiems draugai už patarimus.už gera žodį ,už paskatinimą pabandyti kvetepina o jų išbande begale, iki jo būdavo ligonines da ligonines,dabar ptiu ptiu nuo jos nebereikia.dekingi gydytojai jog sutiko pakeisti vaistus be ligonines :heart
Parašė Ramunyte
signs rašė:As ji geriu, tikrai neveikia stipriau veikia. 4h pries miega isgeriu, po truputi is leto ima apsnudimas. Tiesa, 4h pries miega del to, kad ryte nesijusciau apdujes.

Paprasto veikimo vartojau ir 400 mg, ir 300 ir 200 it t. t. Prailginto man tik 100mg tinka

Labas,ačiū labai už palaikyma išbandyti kvetepina ,ir pagaliau tau įvyko mes einam prie remisijos ,sūnus sugryzo į mokslus galim gyventi pilnaverti gyvenima :heart Sakau bijau garsiai džiaugtis, bet jums tyliai tyliai.Labai dekinga už zinias ir palaikyma mums daug padėjote :)))
Parašė Ramunyte
biggie rašė:
Ramunyte rašė:
biggie rašė:Prailginto veikimo quetiapinas mg per mg yra silpnesnis. 400mg paprasto veikimo atitinka 600mg XR. Tiesa, gal del pacio prailginimo mechanizmo ar pakitusio savinimosi is XR daugiau gaunasi metabolizmo i norquetiapina, kuris turi gan daug stipresni antidepresantini efekta nei pats quetiapinas

Ačiū jums už išsamia info.o dar mums yra pykčio ,irzlumo ,kol kas nenuima,ar čia nuo kvetepino idomu?ir toks nenoras kažka daryti ,sunkiai ryte pakelių į mokykla ,bet kai išsijudina nueina.ar dar reikes kokio vaisto prie jo?nors geriame lamictal dar.Pirmad vel pas gydytoja aptarsime vel .Aišku nepamirštu jog jis paauglys,nenoriu perdaug ikyreti ,bet vis parašau jam ,paskambinu primenu ,jog keltis ,jog išgerti vaistus ir pan.nes ne priminus gali ir pamiršti .ir tada pyksta ,sako gerai gerai isgeriau ir pan.zodziu dar kažko mums reikia arba laiko dar reikia.

Taip tikrai, per dideles neuroleptiku dozes gali sukelti irzluma, nes blokuoja is esmes malonumo taskus, tiesa quetiapinas gan svelnus situo reikalu. Patarti ka daryti nelabai cia kas gali, nes ne mediku forumas, galima tiesiog pasakyti savo patirti. Pats derinys quetiapinas+lamotriginas yra tikrai geras, tik idomu kokia lamictalio doze? Jis svelnus nuotaikos stabilizatorius, bet rimciau veikia pasiekus bent 200mg doze, daugumai tai buna aukso viduriukas, kartais naudojami ir 400mg bet su quetiapinu nemanau, kad tiek reiketu.

Ačiū ir jums už begalines info palaikyma ,pagaliau islaukem kvetepino ir lamictal veikimo ir prieinam prie remisijos.Begaline laime ,dziaugsmas kai vaikas gali gyventi pilnaverti gyvenima.Ačiū jums :)))
Vartotojo avataras
Parašė signs
#424021 Biggie, kodel prie quetiapine nereiktu 400mg? Mano derinys Quetiapine xr 100, lamictal 200, sertraline 300 ir bupropion 150mg. Vartojau visu vaistu su ivairiausiom dozem :D prie 400mg lamictal kazkokio extra efekto nepajutau
Parašė Ramunyte
signs rašė:Biggie, kodel prie quetiapine nereiktu 400mg? Mano derinys Quetiapine xr 100, lamictal 200, sertraline 300 ir bupropion 150mg. Vartojau visu vaistu su ivairiausiom dozem :D prie 400mg lamictal kazkokio extra efekto nepajutau

Kol kas gydytoja sakė nemazins ,kuri laika,o ir aš bijau ,kad sugrys visi simptomai.manau kažkada mažins, bet dabar sakė ne.Nes efektą pasiekė prie 600 mg keliant po truputi .o mažinant simptomai nesugrysta?Mums šizofrenija su biboleriniu ir manija ,depresija .Bet vaikas taip sakė noretu mažinti nes ji vaikį dar vis migdo,ir ryte sunku keltis as ji pakelių ,kai reikia pats atsikelia.ir idomu kaip mum geriau gerti dabar rytinį vaikas geria po mokyklos 14h nes sako ryte mane migdo uzmigsiu mokykloj o vakarinį 22,30-23h o eina miegot iki 1h nakties blyn dar megsta pabludyti buna prie telf ramiai ir tada ant 24-1h eina miegoti .kaip geriau butų suderinti ?gydytoja sakė bandyti tai dabar geriame taip ar gerai idomu?nes dabar ir pas gydytoja retai važiuojam bet reikes persiklausti :)))
Parašė Ramunyte
#424025 Ai ir dar kita beda atsirado vaikui hemorojus ,ar gali buti nuo kvetepino?mums gydytojas išrašė detralex tablečių ir zvakuciu,bet vaikis sako dabar visai ji migdo net silpna .bet mums nepasake kaip gerti tik sakė po2tabl ryt pietus vakare.bet taip gaunasi kad jis išgėrė per pietus ciut ne kartu su savo vaistais ir vakare ko gero mums reikia gerti atskirai ir kokiu 4h pertrauka tarp musu vaistų .rytoj eisiu iki vaistines persiklausti .nes tik siand pasake geriam antra diena.ne tas tai tas
Parašė Ramunyte
Ramunyte rašė:
signs rašė:Biggie, kodel prie quetiapine nereiktu 400mg? Mano derinys Quetiapine xr 100, lamictal 200, sertraline 300 ir bupropion 150mg. Vartojau visu vaistu su ivairiausiom dozem :D prie 400mg lamictal kazkokio extra efekto nepajutau

Kol kas gydytoja sakė nemazins ,kuri laika,o ir aš bijau ,kad sugrys visi simptomai.manau kažkada mažins, bet dabar sakė ne.Nes efektą pasiekė prie 600 mg keliant po truputi .o mažinant simptomai nesugrysta?Mums šizofrenija su biboleriniu ir manija ,depresija .Bet vaikas taip sakė noretu mažinti nes ji vaikį dar vis migdo,ir ryte sunku keltis as ji pakelių ,kai reikia pats atsikelia.ir idomu kaip mum geriau gerti dabar rytinį vaikas geria po mokyklos 14h nes sako ryte mane migdo uzmigsiu mokykloj o vakarinį 22,30-23h o eina miegot iki 1h nakties blyn dar megsta pabludyti buna prie telf ramiai ir tada ant 24-1h eina miegoti .kaip geriau butų suderinti ?gydytoja sakė bandyti tai dabar geriame taip ar gerai idomu?nes dabar ir pas gydytoja retai važiuojam bet reikes persiklausti :)))

Ir dar Signs,o kvetepin xr kuom skiriasi ?mes norėtumėm irgi kad reiktu gerti viena karta ,vakare.bet nezinom kaip padaryti.o gal xr geresni?ir užtektų nos išgerti tik vakare tam tikra kiekį? :?
Parašė Ramunyte

Tik dabar pazejau,jog rašėte Bigge :DD bet nieko prie to paties dar jums parašiau :D
Parašė Ramunyte
biggie rašė:
Mellisa rašė:
biggie rašė:Yra cia ir biologinis dalykas, quetiapinas aktyvuoja tam tikrus genus susijusius su sotumo hormonu sklaida, priedo energija stipriau ima is riebalu nei angliavandeniu. Sveikesniu riebalu turintis maistas (pvz. riesutu sviestas) + omega 3 galetu sumazinti cukraus poreiki ir pailginti restoracini miega.

Del svorio kilimo nuo ketipinoro perejau prie truxal. Ar neuzsiroviau blogiau? Kokie atsiliepimai?

Quetiapinas yra "svaresnis" vaistas nei truxalis.

Bigge,o yra tokios kapsules sotumui mažinti ir pan gal yra kas bande ,dabar nuzejau tokias natūralesnės ir pan,kad nejaustų alkio ,bet be gydytojos nebandysime kai vaz pasiklausiu,kadangi dabar važiuojame rečiau .sakau paklausiu čia :)))
Vartotojo avataras
Parašė biggie

Afektiniai sutrikimai reaguoja 100-200 dozese, mastymo sutrikimai labiau 400mg, sizoafektinio ar bipolines manijos/misriu busenu irgi 400mg.
Parašė Ramunyte
biggie rašė:

Afektiniai sutrikimai reaguoja 100-200 dozese, mastymo sutrikimai labiau 400mg, sizoafektinio ar bipolines manijos/misriu busenu irgi 400mg.

O šizofrenijos bigge?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ramunyte rašė:
biggie rašė:

O šizofrenijos bigge?

Teko skaityti 3 atvejus, kai su 400mg pasiekta remisija buvo nors 200mg dave tik dalini atsaka. Bet cia buvo monoterapija, salia kito vaisto 200mg greiciausiai ir yra normaliausia doze.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
biggie rašė:
Mellisa rašė:
biggie rašė:Yra cia ir biologinis dalykas, quetiapinas aktyvuoja tam tikrus genus susijusius su sotumo hormonu sklaida, priedo energija stipriau ima is riebalu nei angliavandeniu. Sveikesniu riebalu turintis maistas (pvz. riesutu sviestas) + omega 3 galetu sumazinti cukraus poreiki ir pailginti restoracini miega.

Del svorio kilimo nuo ketipinoro perejau prie truxal. Ar neuzsiroviau blogiau? Kokie atsiliepimai?

Quetiapinas yra "svaresnis" vaistas nei truxalis.

Man psichiatrė sakė, kad kaip tik truxalis geresnis už quetiapiną. :?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Egidam rašė:Man psichiatrė sakė, kad kaip tik truxalis geresnis už quetiapiną. :?

Nelabai as suprantu ta subjektyvu "geruma". Visos studijos rodytu quetiapino pranasuma, truxalis net nebenaudojamas kaip antipsichotikas butent del salutiniu, ta viena juoda tablete daro ta pati ka ir ~25-50mg quetiapino.