Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė emar
#410265 Man sunkiausia būdavo užmigti. Bet aš visaip, ir meditavau ir muzikytės specialios klausiau (kažkaip užliūliuodavo) ir ko tik nedariau.

Man Cipralex'as labiau veikė kaip nuotaikų stabilizatorius. Didinau tol, kol nustojau jausti dėl kiekvieno š.. gilų depresyvų nusiminimą. Gerdavau ryte. Paskui atėjo toks laikas, kai išgeriu Cipralex'o ir beveik iš karto lūžtu. Tada perkėliau į vakarą. Ir pradėjau pamažu mažinti. Paskui užkniso pamažu ir mečiau greitai. Tai brainzaps'ai pasireiškė :achtung :achtung :achtung
Parašė Lolita4611
emar rašė:Man sunkiausia būdavo užmigti. Bet aš visaip, ir meditavau ir muzikytės specialios klausiau (kažkaip užliūliuodavo) ir ko tik nedariau.

Man Cipralex'as labiau veikė kaip nuotaikų stabilizatorius. Didinau tol, kol nustojau jausti dėl kiekvieno š.. gilų depresyvų nusiminimą. Gerdavau ryte. Paskui atėjo toks laikas, kai išgeriu Cipralex'o ir beveik iš karto lūžtu. Tada perkėliau į vakarą. Ir pradėjau pamažu mažinti. Paskui užkniso pamažu ir mečiau greitai. Tai brainzaps'ai pasireiškė :achtung :achtung :achtung

Tai miego tau jis nepagerino? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė emar
#410271 Aš galvoju taip: per du metus nemiegas ir didelis stresas išderino sistemą, Bromazepamas padėjo nepaisant nieko užmigdyti naktimis. Pailsėjus kūnui cipralex'as dirbo savo darbą. Iš pradžių paskyrė 10 mg, man neužteko,bet 15 mg pakako. Pakėlus ik 15 mg jis prislopindavo emocijas, tarsi į viską žiūrėjau iš šalies, bet palaipsniui vis lengviau pavykdavo užmigti. Bet visą laiką stengiausi keisti požiūrį į dalykus, kurie man kelia stresą.
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
#410309 Jo žiauriai tiek užaktyvindavo kad isgėrus ryte, maždaug apie pietus tekdavo eit gult nes porai valandų išjungdavo vidury dienos.
Parašė Arcade
#412833 Sveiki, kam teko vartoti cipralex, kada pajautete jo veikima? Gerejima? Kaip del salutiniu poveikiu, ar labai iskilo pradzioj? Kiek laiko reikia laukti kol jie praeina(jei praeis)? Aciu
Parašė Mersas
#412837 Jis aktyvinantis, gali padidet nerimas ir nemiga. Praeis gal po men. Man jis netiko asmeniskai, pravargau metus ir meciau.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#412838 man jis pradžioj silpnai veikė, kol dozės nepadidino iki 15 mg, nepakankamai veikė depresiją :) Po pusantrų metų, jis pradėjo migdyti. Po to, kai trims savaitėms nuvariau į nuošalią vietą tolėliau nuo civilizacijos :)
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412839 Kiekvienam individualiai dėl šalutinių. Dažniausias tai kaip ir visų SSRI - gadina intymius reikalus. Dar gan dažnai pradžioje pykina ir užkietėja viduriai dėl to, kad keliant serotonino lygį, keliasi visi serotonino receptoriai, įskaitant ir 5ht3, kuris atsakingas už pykinima/vėmimą. Už savaitės jis prasideda nusireguliuoti. Tas pats ir su 5ht2a - tik jis atsakingas už nerimą, tad pradžioje gali sukilti nerimas, nors man asmeniškai nuo escitalopramo to nebuvo.

Gerėjimas kaip ir betkokio SSRI - 3-4 savaitės. Nors aš asmeniškai pajutau jau 3 dieną pagerėjimą - tas pirmas serotonino antplūdis į smegenis kaip ekstazis koks, kai pirmą kartą supranti kas yra ramios mintys :) man jis sutvarkė panikos atakas, normalizavo širdies ritmą, bet ir atėmė norą domėtis naujom veiklom. Norėjau tik peržiūrėti "draugus" vėl ir vėl. Mane asmeniškai didelės jo dozės per daug emociškai "zombina". Bet nerimui jis labai geras. Arba jis, arba paroxetinas (bet escitalopramas saugesnis variantas). Escitalopramas vienas stipriausių SSRI, nes labai selektyviai veikia tik serotonino pompą. Jeigu nepadės escitalopramas nuo nerimo, tai kad kitas SSRI padės - šansų mažai, nebent paroxetinas.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Mersas rašė:Jis aktyvinantis, gali padidet nerimas ir nemiga. Praeis gal po men. Man jis netiko asmeniskai, pravargau metus ir meciau.

As nesutikčiau, kad jis farmakologškai aktyvinantis. Jis labai selektyvus serotoninui, tad aktyvinantis realiai gali būti tik pradžioje (dėl 5ht2a nenusireguliavimo). Mažiau aktyvinantis tik paroxetinas, kuris dar ir anticholimergiškai veikia, todėl slopina. Labiau aktyvinantis - sertralinas - dėl papildomo poveiko dopaminerginiams receptoriams. O labiausiai aktyvinantis jaučiu prozac'as, nes blokuoja 5ht2c, ko pasekoje išskiria dopaminą ir noradrenalina prefrontal cortex smegenų srityje.
Parašė Arcade
Mersas rašė:Jis aktyvinantis, gali padidet nerimas ir nemiga. Praeis gal po men. Man jis netiko asmeniskai, pravargau metus ir meciau.

Sveiki, o jum buvo nemiga pradzioj? Kiek laiko? Ka dar jautete pradzioj vartojant?
Parašė Mersas
#412846 Slopinti veliau pradejo,kazkoks nesavas su jais, nieko nepadejo. Bet jie populiarus labai, raso visiems net neurologai, tai gal geri kazkam
Parašė Arcade
Mersas rašė:Slopinti veliau pradejo,kazkoks nesavas su jais, nieko nepadejo. Bet jie populiarus labai, raso visiems net neurologai, tai gal geri kazkam

Nezinau, kas yra bet negaliu parasyt visiems atsakyma , error ir viskas.
man butu gerai, kad suteiktu energijos , bet noreciau naktimis irgi miegot, nes nuo coaxil tai diena energingesne bet prasidejo nemiga. Tas baisu, kai nepadeda nei migdomieji. Man is vis nezinomybe, kiek laiko reikia kest salutinius? Kiek laiko ta adaptacija vyksta, o kada zinot, kad vaistas netinka ir keist. ? Kokie jum nuo cipralex ar kitu vaistu salutiniai islindo ir kiek laiko buvo? Ar praejo? Aciu