Moderatorius: signs

ParašėDanius
#328257 ,-sunus hiperaktyvus,-buvo 3 metuku,tai pasiule haloperidoli...,sakau,ar jis sizas,kad tokius vaistus siulote mums duoti jam...?Gydytojas sako,skandinavijoje ,hiperaktyviems vaikams duoda haloperidoli...,-eina tie gydytoja n ui...,ka jie isdarineja.. :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Danius rašė:,-sunus hiperaktyvus,-buvo 3 metuku,tai pasiule haloperidoli...,sakau,ar jis sizas,kad tokius vaistus siulote mums duoti jam...?Gydytojas sako,skandinavijoje ,hiperaktyviems vaikams duoda haloperidoli...,-eina tie gydytoja n ui...,ka jie isdarineja.. :(

tavo sunui pasiule pacia didziausia nesamone is visu imanomu. Tipinis, stiprios potencijos neuroleptikas niekaip nepagerins nei demesio, nei hyperaktyvumo. Jei ir reikalinga kokia psichofarmakologine intervencija, tai galima pradet nuo atomoxetino, jis neturi pripratimo simptomu. Galima ir metilfenidato arba koki kita racionalu sprendima surast, kaip psichoterapija
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#329145 Išrašė injekcinį haloperidolį - 70,52 mg/ml. Mėnesiui.
Kas leidžiasi, kokie įspūdžiai, gal net patarimai? Aš bijau, kad mėtys mane, ar nugriūsiu suleidus... Pagrįsti tie baiminimaisi? :?
Parašėmarijoka
#329146 ,-karta suleido prailginto veikimo,-bent taip sake gydytojas...,-viskas normaliai,-"grizau" tada is kitos realybes per 2-3 dienas.. :)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Kuroshitsuji rašė:Išrašė injekcinį haloperidolį - 70,52 mg/ml. Mėnesiui.

Šiandien suleido... spėju, kad nuo jo man didelis mieguistumas užėjo, o šiaip daugiau nieko neįprasto nėr.
Tiesa, paskaičiau, kad kam su skydliauke negerai, reik atsargiems būt. O man kaip tik Tiroiditas.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#329531 Kad visi būtų sveiki ir kad tiek daug ligų nebūtų :)))
Parašė Deode
Danius rašė:,-sunus hiperaktyvus,-buvo 3 metuku,tai pasiule haloperidoli...,sakau,ar jis sizas,kad tokius vaistus siulote mums duoti jam...?Gydytojas sako,skandinavijoje ,hiperaktyviems vaikams duoda haloperidoli...,-eina tie gydytoja n ui...,ka jie isdarineja.. :(

Dabar prisiminiau, kokį brūdą man leido vaikystėje, kai man buvo pripažintas hyperaktyvumas. Tie vaistai mane suluošino ir pavertė apatiška ir ramia iškamša. O dabar tame apbsurdas, kad tą patį "naujovišką" brūdą dabar naujai man išrašė ir aš lyg nieko ji vartoju. :bloga Pasiskaičiau tiek blogų dalykų čia, kad baisu pasidarė. Galbūt dėl to šiandien akies obuolys trukčiojo? Geriu haloperidoli - richter lašais į dieną 3 kartus. Man praktiškai psichozės nėra, bet vistiek išrašė O_O
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deode rašė:

Dabar prisiminiau, kokį brūdą man leido vaikystėje, kai man buvo pripažintas hyperaktyvumas. Tie vaistai mane suluošino ir pavertė apatiška ir ramia iškamša. O dabar tame apbsurdas, kad tą patį "naujovišką" brūdą dabar naujai man išrašė ir aš lyg nieko ji vartoju. :bloga Pasiskaičiau tiek blogų dalykų čia, kad baisu pasidarė. Galbūt dėl to šiandien akies obuolys trukčiojo? Geriu haloperidoli - richter lašais į dieną 3 kartus. Man praktiškai psichozės nėra, bet vistiek išrašė O_O

Sunki, rezistencine psichoze matau kaip viena is nedaugelio haloperidolio panaudojimo budu. Visiem kitiem atvejam yra extrapyramidiniu salutiniu poveikiu neturinciu atipiniu neuroleptiku vieta
Parašė Deode
#333658 Aš geriu 10 lašų per dieną. Ar psichozės neturinčiam žmogui tai didelė dozė? Daktarė vėliau didins iki 14, o toliau priklausys kaip progresuos liga. Šie vaistai buvo man išrašyti dėl atsiradusių įkirių minčių, minčių nuoseklumo, nerimo ir savižalos.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#333667 As pries kelis metus leidziamu gavau , po triju svirkstu tokie super raminamieji tapo :D Siaip man jis super buvo , bet nera reikalo varot jau .
Parašė K2_fujative_K2
#333719 mane perdaug kauste nuo jo tai nutraukem.
Vartotojo avataras
Parašė Opapopa
#333779 jungiuosi ir as-risperidonas nepadėjo (per daug šalutiniu) tai siūlo leidžiama haloperidoli, arba consta. Nežinau kas geriau: mintys niekur nedingta, +10kg per 6men.+panika, jautrumas ir viskas nuo rispolept. Galbūt haloperidolis pades
]
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Opapopa rašė:jungiuosi ir as-risperidonas nepadėjo (per daug šalutiniu) tai siūlo leidžiama haloperidoli, arba consta. Nežinau kas geriau: mintys niekur nedingta, +10kg per 6men.+panika, jautrumas ir viskas nuo rispolept. Galbūt haloperidolis pades
]

ar sugebi laikytis medikamentinio gydymo tabletem? Tada injekcijos nereikalingos
Vartotojo avataras
Parašė saugokisvynies
#334003 [quote="biggie"][quote="Danius"],-sunus hiperaktyvus,-buvo 3 metuku,tai pasiule haloperidoli...,sakau,ar jis sizas,kad tokius vaistus siulote mums duoti jam...?Gydytojas sako,skandinavijoje ,hiperaktyviems vaikams duoda haloperidoli...,-eina tie gydytoja n ui...,ka jie isdarineja.. :([/quote]
tavo sunui pasiule pacia didziausia nesamone is visu imanomu. Tipinis, stiprios potencijos neuroleptikas niekaip nepagerins nei demesio, nei hyperaktyvumo. Jei ir reikalinga kokia psichofarmakologine intervencija, tai galima pradet nuo atomoxetino, jis neturi pripratimo simptomu. Galima ir metilfenidato arba koki kita racionalu sprendima surast, kaip psichoterapija[/quote]
Haloperidolis nuo hiperaktyvumo ištikrūjų gali padėt, todėl nes blokuoja dopaminą, o kai jį blokuoja - jo gaut ir nebesinori ištikrūjų, hiperaktyvus vaikai tiesiog bet kokiais atvėjais nori gaut "dopamino", nors haloperidolis sumažina jį, bet vaikas tada ir nebūtų dopamino vergu. Dėmesiui? Taip padeda kartais(Išsiblaškymui - kitas žodis, dėmesio trūkumui), su Concerta vaistuku skaitykim tas pats, nes gauna pilna dopamino ir Ok. Žodžiu padeda abu iš tikrūjų, tik tiek, kad methylphenidatas yra smagesnis vaistas - mini kokainas. O triejų metų vaikui vaistų neduočiau jokių... Nebent galėtų pakenkt sau, nes su vaistais pakekt vaikui irgi gali tokio amžiaus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
saugokisvynies rašė:
biggie rašė:

tavo sunui pasiule pacia didziausia nesamone is visu imanomu. Tipinis, stiprios potencijos neuroleptikas niekaip nepagerins nei demesio, nei hyperaktyvumo. Jei ir reikalinga kokia psichofarmakologine intervencija, tai galima pradet nuo atomoxetino, jis neturi pripratimo simptomu. Galima ir metilfenidato arba koki kita racionalu sprendima surast, kaip psichoterapija

Haloperidolis nuo hiperaktyvumo ištikrūjų gali padėt, todėl nes blokuoja dopaminą, o kai jį blokuoja - jo gaut ir nebesinori ištikrūjų, hiperaktyvus vaikai tiesiog bet kokiais atvėjais nori gaut "dopamino", nors haloperidolis sumažina jį, bet vaikas tada ir nebūtų dopamino vergu. Dėmesiui? Taip padeda kartais(Išsiblaškymui - kitas žodis, dėmesio trūkumui), su Concerta vaistuku skaitykim tas pats, nes gauna pilna dopamino ir Ok. Žodžiu padeda abu iš tikrūjų, tik tiek, kad methylphenidatas yra smagesnis vaistas - mini kokainas. O triejų metų vaikui vaistų neduočiau jokių... Nebent galėtų pakenkt sau, nes su vaistais pakekt vaikui irgi gali tokio amžiaus.

Haloperidolis neturi jokiu farmakodinaminiu savybiu, kas leistu daryti bent jau prielaida, kad jis veiktu ADHD. Jei paimt ta klasikine ADHD teorija, kad tai yra dopamino ir norepinephrino trukumas smegenu zievej, tai neuroleptikas turetu buti bent jau atipinis. Tipinis, kaip haloperidolis, blokuoja tik dopamino D2 receptoriu, kuris labiausiai paplites mesolimbinej sistemoj, atipinis neuroleptikas santykiauja ir su kitais neurotransmitoriais, daugiausia per serotonino receptoriu blokadas, todel yra nemazai ir studiju, kad ir risperidono ir aripiprazolio panaudojima autizmo spektro simptomams sumazinti. Aisku, kad haloperidolis irgi "kazkuom pades", vaikui dings motyvacija, pasidarys paklusnesnis, nes jo malonumai bus dalinai uzblokuoti.