Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Amelie rašė:Šiandien gydytoja pasakė, kad aš atspari medikamentiniam gydymui... geriu 400mg ketipinoro ir 45 mirtazapino vakare, ryte 40mg seroxato. Dabar keis mirtazapiną į tritico, kaip manot čia geras sprendimas?

O kažkas panašaus. Man gydytoja sako, kad esu atspari medikamentiniui gydymui. Kažkaip organizmas greitai ima toleruoti vaistą ir dingsta jo poveikis. Todėl man visą laiką antidepresantai veikdavo ir iki šiol veikia tik tol, kol labiausiai reikšdavosi įvedant antidepresantą šalutiniai. Jie nebuvo kankinantys, ir su antidepresantu išbūdavau max 2 mėn.
Dabar sako, kad depresija mano nėra "švari", ji ne bipolinė, bet vyrauja nuotaikų kaita. Bet diagnozėje vienpolė depresija. Dabar geriu 400 mg XR kvetiapino. Vėl, kai tik pradėjo gydymą juo, buvo pagerėjimas. Net labai ryškus. Dabar po 2 mėn sėdžiu duobėj. Žliumbiu ir vėl vidinė kankynė. Esu praradusi viltį, kai vaistai nepadeda.
Gydytoja minėjo, kad išeitis tik kaitalioti tuos pačius antidepresantus. Kai ima neveikti vieni, vėl keisti kitais, kuriuos toleruoju. Bet net įsivaizduoju, koks šokas organizmui būtų.
Žodžiu dabar bijau prarasti viltį, nes tada net neįsivaizduoju, kaip bus gyventi...
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#399162 O ar bandei terapiją ar kažką panašiaus..? Vien vaistų gali nepakant sergant psichikos liga.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#399165 Pats esu daugybe kartu tuos pacius ir kitokius vaistus kaitaliojes, bet kai buna blogai kankinuos ir praeina po kurio laiko, reikia dirbt su savo mintim. Psichoterapija ar bandei, ar psichika jai nesipriesina?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#399170 Taip, bandžiau ir psichoterapijas skirtingų mokyklų. Psichologai nemažai konsultavę. Tačiau per psichologo-psichoterapeuto konsultaciją paaiškėjo mano asmenybės sutrikimas - vadinasi kažkaip emociškai nestabili asmenybė. Tai pasiskaičiau apie tai. Pasirodo, tokie žmonės yra psichoterapeutų baubas. Išties sutinku, kad terapijos buvo visada bevaisės. Ne 100 proc. Nes davė kažką, tas pats sąmoningumo ugdymas ir savęs pažinimas. Bet kai vieną seansą kuri planus, optimistiškai galvoji, o kitą seansą nematai niekur prasmės ir esi viskuo nysivylęs, tai labai sunku dirbti ir man pačiai ir terapeutei.
Jaučiu, kad pas mane labai stiprūs vidiniai gynybiniai mechanizmai. Taip pat labai pasąmonė lenda į viršų per panikos atakas, sapnus ar de javu. Negatyvas manyje taip įaugęs, kad buvo, kai nepastebėdavau jokio pozityvo. Bet noriu padėkoti Vasaros g.5 dirbančiai psich. Dr. Vaivai. Ji mane gerai pagriebusi buvo. Daug supratau visko, naujai pradėjau žvelgti į paprastus dalykus. Tik...po kiek laiko vėl imu viską absoliutinti iki to negatyvo. Juoda ir balta vyrauja. Manau negatyvus mano asmenybės pamatas susiformavo jau vaikystėje, todėl sunku jį imti ir išrauti taip paprastai.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Vaiduk rašė:Problema baimes, daryk viska ko bijai, net jei kojos drebes ;)

Taip, turiu daug baimių. Bet ne tik jos. Nenoriu čia išlieti visų savo problemų, būti atversta knyga, nes man viskas labai asneniška. Bet dėl baimių tikrai taip. Su keliomis susidorojau. :da
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
Amelie rašė:Šiandien gydytoja pasakė, kad aš atspari medikamentiniam gydymui... geriu 400mg ketipinoro ir 45 mirtazapino vakare, ryte 40mg seroxato. Dabar keis mirtazapiną į tritico, kaip manot čia geras sprendimas?

O kažkas panašaus. Man gydytoja sako, kad esu atspari medikamentiniui gydymui. Kažkaip organizmas greitai ima toleruoti vaistą ir dingsta jo poveikis. Todėl man visą laiką antidepresantai veikdavo ir iki šiol veikia tik tol, kol labiausiai reikšdavosi įvedant antidepresantą šalutiniai. Jie nebuvo kankinantys, ir su antidepresantu išbūdavau max 2 mėn.
Dabar sako, kad depresija mano nėra "švari", ji ne bipolinė, bet vyrauja nuotaikų kaita. Bet diagnozėje vienpolė depresija. Dabar geriu 400 mg XR kvetiapino. Vėl, kai tik pradėjo gydymą juo, buvo pagerėjimas. Net labai ryškus. Dabar po 2 mėn sėdžiu duobėj. Žliumbiu ir vėl vidinė kankynė. Esu praradusi viltį, kai vaistai nepadeda.
Gydytoja minėjo, kad išeitis tik kaitalioti tuos pačius antidepresantus. Kai ima neveikti vieni, vėl keisti kitais, kuriuos toleruoju. Bet net įsivaizduoju, koks šokas organizmui būtų.
Žodžiu dabar bijau prarasti viltį, nes tada net neįsivaizduoju, kaip bus gyventi...

As irgi atsparus vaistams, taciau nereiskia, kad jie visai neveikia, o keitalioti SSRI kas menesi visa gyvenima - tokio durno dalyko dar neteko isgirsti. Jei vartojant antidepresantus nepasiekiama norimo rezultato, iseitis tik viena - didinti doze. Sertralinas saugus 50-200mg dozeje, 200mg jau siek tiek turetu kabinti dopamina + bupropionas veikia sinergiskai su sertralinu. Suprantu, kad gali uzkilti nerimas su didesne doze, taciau nerimas yra DAUG geriau nei gili depresija, juolab kad nerimui nors benzodiazepina galima paimti.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#399177 Biggie, man didinę yra dozes iki maximum antidepresantų. Nebuvo efektyvu. Ypač pastaruoju metu užkėlus antidepresanto dozę sukyla ne tik nerimas ir kartu begalė panikos atakų, bet užsisuka įkyrios suicidinės mintys. Visaip bandžiau su dozėm. Ir pagal savijautą man labiau tinka mažesnė dozė.
Buvau sumažinusi kvetiapiną XR iki 200 mg. Gal dėl to pablogėjo. Tai dabar vėl geriu kaip nurodyta gydytojos, po 400 mg xr. Trečia diena, bet lyg ir geriau. Man keista, kai net tarkim sumažinu vaisto dozę, savijauta subanguoja, bet kai padidinu to vaisto dozę, savijauta vėl ima stabilizuotis. Bet kaip ir rašai, tokie žaidimai organizmui yra blogai. O taip patarė gydytoja, nes jau viskas išbandyta be elektrošoko. Todėl gydytojai neturi, ką man pasiūlyti, ką dar sugalvoti. Kai dabar buvo labai stiprus pablogėjimas, galvojau jau viskas, šviečiasi tik ligoninė, gėriau nemažai raminamųjų, nes nerimas labai kankino. Ir visiškai nepadėjo net ir padidintos raminamųjų dozės, maloni veikla...Kur ten veikla, mesdavau ką paėmus, kai užeidavo ašarų pliūpsniai ir verkimai. Viduj jutau tik stiprią nenusakomą kančią, kurios joks vaistas nenuslopino. Dabar bijau girtis, bet vėl grįžus prie 400 mg xr kvetiapino vėl stabilizavausi. Kad tik ilgiau tai truktų.
Gaila, kad rinkoje vis dar nėra nieko naujo. Čia kalbu apie stebuklingą antidepresantą ar kažką panašaus. Svajoti galima :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Biggie, man didinę yra dozes iki maximum antidepresantų. Nebuvo efektyvu. Ypač pastaruoju metu užkėlus antidepresanto dozę sukyla ne tik nerimas ir kartu begalė panikos atakų, bet užsisuka įkyrios suicidinės mintys. Visaip bandžiau su dozėm. Ir pagal savijautą man labiau tinka mažesnė dozė.
Buvau sumažinusi kvetiapiną XR iki 200 mg. Gal dėl to pablogėjo. Tai dabar vėl geriu kaip nurodyta gydytojos, po 400 mg xr. Trečia diena, bet lyg ir geriau. Man keista, kai net tarkim sumažinu vaisto dozę, savijauta subanguoja, bet kai padidinu to vaisto dozę, savijauta vėl ima stabilizuotis. Bet kaip ir rašai, tokie žaidimai organizmui yra blogai. O taip patarė gydytoja, nes jau viskas išbandyta be elektrošoko. Todėl gydytojai neturi, ką man pasiūlyti, ką dar sugalvoti. Kai dabar buvo labai stiprus pablogėjimas, galvojau jau viskas, šviečiasi tik ligoninė, gėriau nemažai raminamųjų, nes nerimas labai kankino. Ir visiškai nepadėjo net ir padidintos raminamųjų dozės, maloni veikla...Kur ten veikla, mesdavau ką paėmus, kai užeidavo ašarų pliūpsniai ir verkimai. Viduj jutau tik stiprią nenusakomą kančią, kurios joks vaistas nenuslopino. Dabar bijau girtis, bet vėl grįžus prie 400 mg xr kvetiapino vėl stabilizavausi. Kad tik ilgiau tai truktų.
Gaila, kad rinkoje vis dar nėra nieko naujo. Čia kalbu apie stebuklingą antidepresantą ar kažką panašaus. Svajoti galima :D

Pagal mane trys institucijos dabar Lietuvoj daro esketamino tyrima, jei yra kazkas panasaus i stebuklinga antidepresanta, tai butu esketaminas. Aisku yra pora kabliuku, pats esketaminas veikia ~4 dienas, tai tektu kazka vis tiek vartot ilgesniam laikotarpiui. Be to, tyrimai yra double blind'ai, placebo control'ai, tai gali tekti gauti ir placeba, ir, turbut, reiktu atsigulti i ligonine, kad apskritai i ta tyrima papult, bet jei depresija nepasiduoda iprastiniam gydymui, eiciau va bank su ketaminu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#399210 Bet ketaminas ar nėra narkotinė medžiaga? Lyg kažkada skaičiau, kad lyginama su kokainu. Nesinorėtų gyventi priklausomai nuo kažko. Mano svajonė kada nors apskritai gyventi be vaistų. Drambliuko svajonė, bet...
Ir kaip galima gauti ketamino?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Bet ketaminas ar nėra narkotinė medžiaga? Lyg kažkada skaičiau, kad lyginama su kokainu. Nesinorėtų gyventi priklausomai nuo kažko. Mano svajonė kada nors apskritai gyventi be vaistų. Drambliuko svajonė, bet...
Ir kaip galima gauti ketamino?

Esketaminas yra ketamino metabolitas. Pats ketamintas tai taip, pakankamai didelemis dozemis yra dissociatyvus narkotikas, panasus i PCP (angelu dulkes), daugiau haliucinogenas nei stimuliantas, kaip kokainas. Esme, kad medicinine esketamino doze yra pakankamai nedidele, kad nesukeltu dissociacijos, taciau pakankamai stipri, kad pakeltu net ir rezistencine depresija ir suicidines idejas. Sizofreniskai simptomatikai tai visiskai netiktu, nes gali paastrinti esama psichoze, taciau depresijos atveju, NMDA receptoriai funkcionuoja perdaug stipriai, tai ju antagonizmas turi terapini, antidepresantini poveiki. Butu gerai, aisku, jei butu prieinamas jis platesnei publikai, taciau dabar tik tyrimu fazese, tai per ten tik ir imanoma jo gauti dabar.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#402298 Gal pavasaris, nes tokiu metu visada suaštrėja depresija. Realiai kasmet tenka gultis į ligoninę. Tačiau ir anksčiau gyvenau pastovioj depresijoj.
Apatiją vejasi nerimas, panikos atakos, suicidinės mintys. Nerimas ir apatija. Hmm. Daug kas pasiginčytų. Nes tas nerimas siaubingas. Atrodo iš proto išeisi. Tada paukš panika. Ir galiausiai pyktis, nenustygimas, kuris išbalansuoja ant tiek, kad norisi griebtis peilio.
Taip pavargau. :( Geriu saują vaistų. Ir ką? Jie nepadeda. Jaučiu tik šalutinius jų poveikius. Draugė metė gerti visus vaistus, nors jai bipolinė. Ir sako kad pagerėjo.
Aš tiesiog jau nematau prasmės gerti du AD, kurie neveikia visai, šalia pastoviai raminamieji. Kvetiapinas xr miegui tik. Nes lieka tik glūšinimas nuo jo.
Labai norisi po truputį mažinti vaistus. Bet ar įmanoma?
Pamačiau kaip baisu, kad pripratau prie kvetiapino xr. Teko vieną vakarą neišgerti ir su paprastu kvetiapinu miegojau siaubingai.
Per šitiek metų tiek vaistų bandyta, dabar kiek geriu. Taip norisi juos išmesti, nes nematau prasmės juos gerti.
O kol sulauksiu eksketamino tai nežinia, kiek laiko praeis ir kaip jį skirs.
Visiška duobė.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#402313 jooo.... man tas pats su noru mesti vaistus, vis užeina, kad va bus geriau gal išvis be jų, bet kai bandau mažint su gyd. ar ne, tai tik blogiau būna. Tada pradedu galvoti, kad per trumpai bandžiau mest ir pan. Ir taip be galo. :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#402554 O tu HappyAngel bandei California rocket fuel mirtazapino ir venlafaksino kombinacija?
Vartotojo avataras
Parašė Succubus
#402591 Nepamirskite kad sportas yra geriausias antidepresantas.