Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#357431 Ar buvo bandytas aripiprazolis? Lamotriginas? Siti du neblogi pasirinkimai depresijai, bet nera antidepresantai, litis pats turi antidepresantiniu savybiu, gal kazkiek laiko reik
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#357433 As ir pats nezinau koki kelia rinktis, nes antidepresantai, bent jau esamas rezimas - netenkina. Galvojau keist antidepresantus i lamotrigina, bet viena studija truputi neduoda ramybes, kad visgi antidepresantai turi kazkoki tai poveiki bipolikams:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26892848

To paties autoriaus, Amsterdam, yra dar kelios studijos, kuriose venlafaxinas triuskina liti ir trumpu, ir ilgu laikotarpiu. Sunku pasakyti, ar cia venlafaxinas kazkuom ypatingas, ar kad bipolinis 2 tipo, bet skaiciai kalba uz save.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#357437 Esu gėrusi Abilify. Bet gal apie 2 mėn. Efekto jokio teigiamo nedavė per tą laikoyarpį. Gydytoja sako, kad jis man tiktų esant įkyrioms mintims. Bet jis labai brangus. O olanzapino nenoriu, nes jis kelia apetitą.
Norėjo man skirti venlafaksiną, bet jo aš netoleruoju. Taigi sustojom ties paroxetinu. Nors čia, ligoninėj beveik visi geria venlafaksiną. Bet pastebiu, kad tiems, kuriems yra sunki depresija, sunkiai pasiduodanti gydymui, net ir venlafaksinas nepadeda su mirtazapinu ir dar papildomais vaistais.

Dabar žiūrės, kokią dozę ličio skirti po atliktų kraujo tyrimų, kiek kraujyje dabar jo yra. Tai dar laukiu pagerėjimo. Bet kažkokia visa nevilty, nes ir tas litis nemanau, kad organizmui labai gerai. Labai norisi gerti, troškina, tada lakstau į WC. Kažin, ar inkstams bus gerai.
Beje lamotrigino dar nebandžiusi. Nesiūlo man jo kol kas.
Reguliuodama vaistus gydytoja atsižvelgia ir į mano išsakytą nenorą, kad vaistai stipriai didintų apetitą, nes jei dar svoris imtų augti kaip ant mielių, tai visai tada stogas nuvažiuotų.
Dabar užduotis tokia, kad reikia stabilizuoti nuotaikų kaitą. Nors pas mane būna arba apatija su liūdesiu arba tiesiog nebloga diena. Tokios kaip manijos pas mane nėra, kad nenusėdėčiau vietoje, būčiau pilna energijos.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#357451 HappyAngel siulyciau tau prie to pacio pasitikrinti gliukozes kieki kraujyje. Pagal tavo isvardintus simptomus pre-diabetas galimas pas tave. Jei esi ligonineje kaip supratau - paprasyk, padarys :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:HappyAngel siulyciau tau prie to pacio pasitikrinti gliukozes kieki kraujyje. Pagal tavo isvardintus simptomus pre-diabetas galimas pas tave. Jei esi ligonineje kaip supratau - paprasyk, padarys :)

Kad tikrinausi visai neseniai. Pas mane senokai padidėjusi gliukozė kraujyje, bet dar ant ribos. Sakė nėra diabeto, o mitybą tai pasikoregavau. Jau nevalgau tiek daug saldumynų. :achtung
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#358563 Kiek ilgiausiai esate vartoję litį? Ar vartojant buvo nuotaikos stabilizavimasis, pagerėjimas? Ar visgi ištikdavo nerimo atakos ir reikėdavo papildomai raminamųjų?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#358580 bijau sumeluot, bet kelis metus gėriau, stabilizavo nuotaikas, bet su skydliaukės tyrimais pravalas buvo, teko mest litį, nes išsiderino visiškai skydliaukė, negalėjo sutvarkyt ir su L-thyroxine. Šokinėjo tyrimai.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
KunigaikštisMyškinas rašė:bijau sumeluot, bet kelis metus gėriau, stabilizavo nuotaikas, bet su skydliaukės tyrimais pravalas buvo, teko mest litį, nes išsiderino visiškai skydliaukė, negalėjo sutvarkyt ir su L-thyroxine. Šokinėjo tyrimai.

Man irgi baisoka, kad neišderintų skydliaukės hormonų. Kad inkstų neapkrautų. Nes labai troškina.
O kiek tavo kraujyje būdavo ličio nepameni? Nes pas mane su 1.5 tablete buvo tik 0.59, kai ribos yra 0.6 - 1.2
Dabar padidino iki 2 tablečių per dieną.
Deja dar ryškaus pagerėjimo nėra, nes užeina irzlumas, pyktis, nerimas :oops:
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#358964 Gal ir kartosiuosi, bet šiandien visiškai stogą rauna. :verkiu Tokia beviltis apėmė, kad nepadeda joks vaistas. Litį geriu nuo spalio14 d. Tai jau mėnuo. Bet nejaučiu pagerėjimo.
Ar pagerėjimas pajuntamas vartojant litį iškart ar reikia laukti kažkiek laiko? :sos:

Įdomu, o kaip su alkoholio vartojimu. Turiu omenyje, jei tenka kavinėj taurė vyno išgerti, ar pas draugę per gimtadienį kelias taures brendžio ar likerio? :o
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
HappyAngel rašė:Gal ir kartosiuosi, bet šiandien visiškai stogą rauna. :verkiu Tokia beviltis apėmė, kad nepadeda joks vaistas. Litį geriu nuo spalio14 d. Tai jau mėnuo. Bet nejaučiu pagerėjimo.
Ar pagerėjimas pajuntamas vartojant litį iškart ar reikia laukti kažkiek laiko? :sos:

Įdomu, o kaip su alkoholio vartojimu. Turiu omenyje, jei tenka kavinėj taurė vyno išgerti, ar pas draugę per gimtadienį kelias taures brendžio ar likerio? :o

manau kad taure vyno (100 ml) nepakenks. Del stipriu gerimu nezinau, manau sumaisius taure brendzio su vaistu kokteiliu gali blogai baigtis. Kazkur teko skaityt kad sergant sunkia depresija apskritai negalima vartot svaigiu gerimu.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#359026 Jei vyno taure tai nieko kartais, bet brendzio keli stikliukai ar vyno kelios taures jau peilis kepenim. Dar plius pjaunasi su tavo vaistu veikimu ir gaunasi makalyne galvoje kas gali isaukt psichoze.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#359094 Na dėl alkoholio tai dzin man, galiu gerti galiu ir negerti. Man tai nėra būtinybė.

Labiau kankina klausimas, kurio taip ir nepaklausiau išrašant iš ligoninės, nuo kada galima teigti, kad litis padeda arba nepadeda. T.y. kiek mėnesių jį reikia vartoti, kad būtų aišku, ar verta jį gerti ar neverta juo apkrauti savo organizmą?

Iki šiol savijauta tik blogėja :( Ašaros ašaros ir siaubingas pyktis :(
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Na dėl alkoholio tai dzin man, galiu gerti galiu ir negerti. Man tai nėra būtinybė.

Labiau kankina klausimas, kurio taip ir nepaklausiau išrašant iš ligoninės, nuo kada galima teigti, kad litis padeda arba nepadeda. T.y. kiek mėnesių jį reikia vartoti, kad būtų aišku, ar verta jį gerti ar neverta juo apkrauti savo organizmą?

Iki šiol savijauta tik blogėja :( Ašaros ašaros ir siaubingas pyktis :(

Per pirmas 2-4 sav turejo jau kazkas darytis. Kokia doze naudoji ? Atsargiai reiktu su doze jo, nereiktu staigiai uzkelt, nes gali pablogeti staigiai. Dar liti labai derina kartu su lamotrigine.. Su kuo tau bando derint ? Uzsienio forumuose raso daug kam padeda sita kombinacija.