Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė groowax
#301079 Svoris, jei ką, auga netik nuo Zyprexos. Bet ir nuo Rispolept Consta. Asmeniškai man priaugo apie 35-40 kg. Pastebėjau, kad keletas žmonių turi F25.1 ar F25.2. Mano F25.2, bet man tas kodas jau migla kažkokia. Geriau tegu daktarai sau žinosi. Daug kas rašo čia apie mintis, galvoseną, ar pakito ar nepakito. Tai kiek vaistų rūšių esu perėjęs ir iš 15 metų ligos patirties manyčiau, kad ne vaistai, būtent, bet pati liga pakeičia ir mintis ir mąstymą. Asmeniškai man kartais kasdienis gyvenimas atrodo kažkoks tarsi iškreiptas, net tokie dalykai kaip oras, saulė, vanduo, o neretai - ir patys žmonės ima keistai atrodyti, kad net sunku nupasakoti...
Vartotojo avataras
Parašė Nepasitikinti
#301081 Aš gėriau cipralex ir fluanxol, mečiau, bet per mėnesį kol kas nei vienas kg nenukrito. :cry: O diagnozės man niekas nesakė, juolabiau jokių skaičiukų, tik kai kažkada laikiau kortelę rankose užmačiau, kad vidutinė depresija.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#310151 Marija norejau paklausti ar prie zyprexo papildomu vaistu vartojai? :)
Vartotojo avataras
Parašė Cuddle
#310195 Kelias dienas gėriau Olanzapine, bet kai pradėjau jausti, kad vos į džinsus telpu ir saiko nebejaučiu, paprašiau, kad nutrauktų ir nutraukė. Nebenorėčiau prie jų grįžt :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#310206 As kaip ji geriau tai tiek svorio priaugau , kad nauju rubu dydziu reikejo , kaip pakeite i kvetiapina grizo per kuri laika normalus svoris .
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#314672 Geriu olanzapiną jau metus, pasidalinsiu patirtimi. Man šis vaistas - stebuklų stebuklas. Pernai žiemą turėjau baisų atkrytį, vos nenumiriau. Gydytoja skyrė olanzapino. Išgėriau, nuėjau miegot, o kitą rytą pabudau naujas žmogus. Vieną dieną blūdijau apimta psichozės, rūkiau kas 15 min. arba gulėjau trindama kojas vieną į kitą iš NEGALĖJIMO BŪTI SAVIMI, o kitą dieną jau maudžiausi vonioj ir skaičiau knygą. Pamažu olanzapino dėka viskas susitvarkė. Dingo visi kliedesiai ir klaidingi įsitikinimai, kurie keldavo man didžiulį stresą ir galiausiai reguliariai porąkart į metus priversdavo palūžti. Susitvarkė visokie šizo dalykai, o jiems susitvarkius, dingo ir depresija. Nuskaidrėjus protui susivokiau, kas mano elgesyje blogai ir ką reikia keisti norint gyventi laimingai (pvz., kol kas sėkmingai mečiau gerti ir rūkyti). Grįžo hobiai, gerai miegu ir taip toliau. Po metų remisijos kai kas gal ir galvotų apie vaisto nutraukimą, tačiau aš neketinu to daryti bent keletą metų - labai bijau atkryčio. Tuo labiau, kad vienas kitas neigiamas dalykas dar yra išlikęs (nerimo priepuoliai). Dažniausiai žmonėms šis vaistas labai tinka, bet tenka jį nutraukti dėl svorio priaugimo. Štai ką turiu pasakyti apie olanzapino šalutinius poveikius:

jų yra du. Pirmas tas, kad bent jau man smarkiai pagausėjo prakaitavimas. Tačiau šią problemą tvarkau naudodama Dricklor. Kitas dalykas, žinoma, yra svorio prieaugis. Pirmus du mėnesius priaugau 15 kg. Laimė, neapsileidau, ėmiau domėtis dietomis ir šiaip ką galima padaryti, ir ką - sumažinus angliavandenių iki minimumo viską numečiau ir dabar KMI viršiju tik varganais 1,5 kg. O su tuo, pasvėrus visus vaisto teikiamus teigiamus dalykus, tikrai galima gyventi. (Jei kam įdomu kaip numesti svorio, rašykit man a.ž., duosiu visokios geros informacijos).

Žodžiu, olanzapinas yra stebuklas, o ne vaistas.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#314689 Na man olanzapinas ir gerai buvo tik svoris kosminis isdygo pakeite i kvetiapina nukrito svoris i normalu ir skirtumu nejauciu tarp ju .
Vartotojo avataras
Parašė Peran
DeVilbiss rašė:Na man olanzapinas ir gerai buvo tik svoris kosminis isdygo pakeite i kvetiapina nukrito svoris i normalu ir skirtumu nejauciu tarp ju .

netiko man visiskai.
Vartotojo avataras
Parašė Zinka
#318279 Na aš nežinau, man tai olanzapinas labai įdomiai buvo: viską skaudėdavo: sąnarius, kojas, rankas, nieko nenorėdavau, ėsdavau kaip kiaulė, per 10 dienų 5 kg priaugau, o dar ir pastovus nerimas, įtampa( kurių nebūdavo be vaistų), nekalbėdavau beveik su nieko, verkdavau iš lempos, kalbi apie maistą ir pradedi verkti, atrodžiau kaip kokia klypata su narkomano požymiais, aišku reikia nepamiršti, turbūt svarbiausio man dalyko, kad pamiršdavai viską, perskaitai knygą ir nežinai beveik nieko. Jesus, galvojau tie vaistai.
Vartotojo avataras
Parašė Peran
Zinka rašė:Na aš nežinau, man tai olanzapinas labai įdomiai buvo: viską skaudėdavo: sąnarius, kojas, rankas, nieko nenorėdavau, ėsdavau kaip kiaulė, per 10 dienų 5 kg priaugau, o dar ir pastovus nerimas, įtampa( kurių nebūdavo be vaistų), nekalbėdavau beveik su nieko, verkdavau iš lempos, kalbi apie maistą ir pradedi verkti, atrodžiau kaip kokia klypata su narkomano požymiais, aišku reikia nepamiršti, turbūt svarbiausio man dalyko, kad pamiršdavai viską, perskaitai knygą ir nežinai beveik nieko. Jesus, galvojau tie vaistai.

Va butent. Mane dabar irgi veikia abilify panasiai ta prasme kas liecia atminti bet cia radau viena labai idomu dalyka internete:
Nootropai – medikamentai stimuliuojantys smegenu neurometabolinius procesus, gerinantys atminties veikla, kitas pažintines funkcijas, vartojami demencijoms gydyti.
Taiva nera padeties be iseities, sitie vaistai daug geriau veikia nei visi papildai, sutvarko atminty idealiai:)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#319532 Ir man siandien israse si vaista. Jis geriamas ir prie depresijos bei bipolinio sutrikimo. Perskaiciau visa tema ir man jau baisu pradeti gerti si vaista, kiek baisiu salutiniu poveikiu paminejote - svorio augimas, jegu neturejimas , o as ir taip apatiska, nieko nenoriu ir bejege kazkokia, is lovos atsikelti negaliu o jus dar pasakojate, kad nuo vaisto sunku ryte atsikelti, tai as bijau, kad apskritai neislipsiu is lovos :birst:
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#319692 Jau tris vakarus geriau si vaista. Poveikis keistas - miegojau gerai ir ilgai (11 valandu miegojau), bet diena jauciuosi kaip apgirtusi, svaigsta galva, akys mato blogiau, rankos kazkokios nesavos, viskas krenta is ju. Visa diena jauciuosi keistai apkvaitusi, ryte kazkiek skauda galva, lyg jegu truksta. Tiesa, sakyciau kazkiek pagerejo nuotaika ir pasaulis atrodo sviesesnis, nebe tokia stipri apatija, kazkiek pasidare lengviau ir gyvenimas atrodo mielesnis. Sis vaistas stabilizuoja nuotaika, taip??
Gal reikia organizmui priprasti prie sio vaisto? Kiek mazdaug reikia laiko, kad apsiprasciau su olanzapinu ir nevargintu diena tokie negeri pojuciai?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
DeVilbiss rašė:Na man olanzapinas ir gerai buvo tik svoris kosminis isdygo pakeite i kvetiapina nukrito svoris i normalu ir skirtumu nejauciu tarp ju .

Svoris tikrai is oro neauga :) Matyt nepastebejai, kad emei daugiau valgyti ir daznai uzkandziauti maistu, turinciu daug greituju angliavandeniu, o jau jie greitai lasinius uzaugina - batonas, pica, bandeles. saldainiai, sausainiukai, pyrageliai, riesuteliai, makaronai, duona, vaisiai............
Patikrinsiu as ant saves, ar auga is lempos svoris nuo sio vaisto.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#319868 vienas is geriausiu vaistu Olanzapinas :super
Vartotojo avataras
Parašė VVika
anglis rašė:vienas is geriausiu vaistu Olanzapinas :super

Kuom? Pasidalink kuom padejo, nuo kokiu negalavimu, kas pasikeite?