Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418049 Risperidonas gerai tvarko ikyrias mintis ir obsesijas. Turi tikimybe augint svori, bet tikrai mazesne negu clozapinas. Kvetiapinas apetita kelia, man pries 12metu sukele naktini valgyma kurio iki siandien negaliu atsikratyt.

Prie ikyriu minciu ir obsesiju aripripazolis irgi gerai tinka, maza tikimybe auginti svori. Tad jeigu reiktu rinktis del ikyriu minciu ir obsesiju, pradeciau nuo kazkurio is tu dvieju, arba aripripazolio arba risperidono. Aripripazolio minusas, kad naudojant su antidepresantu gan didedele ekstrapiramidiniu tikimybe.

Deja, del psichoziu nesijauciu pakankamai apsiskaites, kad galeciau kazka sakyt. Zinau, kad haloperidolis yra klasika :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418051 Kalk abilify baran :D nuo rispolepto tai sakau.. per savaitę 8kg. Nuo abilify taip žiauriai nebuvo. Arba kaip visada visų standartas kvetiapinas. Bet man kvetiapinas taip gerai emocijų neužglušina kaip abilify. Jei ne tos prakeiktos akatizijos tai tikrai abilify iki dabar vartočiau. Nesuprantu dėl ko man visad akatizijas iššaukia visi neuroleptikai.. Ir pregabalino atsisakyk jei įmanoma, gal pakris svoris jo atsisakius
Parašė Baran
#418053 Siaip nezinau ar ten visiska tiesa raso, bet as kai vartojau Soliana, tai as daug kilogramu priauges buvau, be to ginekomastija atsirado. Del Aripiprazolio galiu iskart pasakyti, kad man jis visiskai netinka, kiek kartu bandziau, tai neistveriau salutiniu, vietoj negalejau isbuti ir daug kitu salutiniu. Prie to pacio, kai vartuojau Soliana, tai prolaktinas buvo padidejes.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418055 Viskas ka parasei labai logiska. Kaip ir sakiau, aripripazolis vartojant su antidepresantu turi didele ekstrapiramidiniu tikimybe. Tai tas, kad negalejai vietoj isbuti yra ekstrapiramidinis - akatizija.

Ginekomastija ir atsiranda del per didelio prolaktino lygio. Jeigu tau praejo ir neliko, tai dar labai pasiseke. Deja, bet sulpiridu kilmes vaistai (amisulpiridas (solian), sulpiridas ir dar kazkoks 3 kurio nepamenu) turi didziausia poveiki prolaktinui. Taciau visi tipiniai neuroleptikai siuo atzvilgiu negailestingi. Prolaktinas kyla kai blokuoji dopamino receptorius. Kuo stipriau kabinasi prie receptoriaus ir ji blokuoja, tuo labiau kelia prolaktina.

Man logiskiausias vistiek butu risperidonas :/
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418060 Man regis rispoleptas kišasi į hormonus jei neklystu? Aš gal bandyčiau kvetiapiną tada. Na bent jau man kvetiapinas mažiau alkį kėlė ir mažiau priaugau (225mg vartojau). Bet rispoleptas stipresnis vaistas, turėtų geriau užglušint, apslopint.. Tai tau spręst baran :D ar nori daugiau slopinimo ar nori mažiau svorio. Šiaip čia vistiek viskas individualu. Kitiems va kvetiapinas irgi augina svorį žiauriai, man kažkodėl ne. Tai nesuprasi kaip iš tikro..
Parašė Baran
LBJ rašė:Viskas ka parasei labai logiska. Kaip ir sakiau, aripripazolis vartojant su antidepresantu turi didele ekstrapiramidiniu tikimybe. Tai tas, kad negalejai vietoj isbuti yra ekstrapiramidinis - akatizija.

Ginekomastija ir atsiranda del per didelio prolaktino lygio. Jeigu tau praejo ir neliko, tai dar labai pasiseke. Deja, bet sulpiridu kilmes vaistai (amisulpiridas (solian), sulpiridas ir dar kazkoks 3 kurio nepamenu) turi didziausia poveiki prolaktinui. Taciau visi tipiniai neuroleptikai siuo atzvilgiu negailestingi. Prolaktinas kyla kai blokuoji dopamino receptorius. Kuo stipriau kabinasi prie receptoriaus ir ji blokuoja, tuo labiau kelia prolaktina.

Deja man nepraejo ginekomastija, tas yra labai ziauru, ziauriai atrodo krutine. Gal man Leponexas kelia prolaktina?
Parašė Baran
LBJ rašė:Viskas ka parasei labai logiska. Kaip ir sakiau, aripripazolis vartojant su antidepresantu turi didele ekstrapiramidiniu tikimybe. Tai tas, kad negalejai vietoj isbuti yra ekstrapiramidinis - akatizija.

O pavyzdziui Tiapridalis, kaip jis?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418064 Ne, paskaiciau, kad nuo clozapino neturetu taip but. Dazniausiai ginekomastija ir nepraeina, reik operacijos. Bet kartais praeina. Tai tikekimes, kad praeis.

Tiapridas ir yra tas treciasis sulpiridas(benzamidas) kuris labai prolaktina kelia, kurio pavadinima uzmirses buvau
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418065 Jei is tipiniu, gal koks zuklopentiksolis padetu. Bet as labiau linkciau prie risperidono
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418066 Nezinau tik kaip del svorio
Parašė Baran
#418067 Tame ir beda, kad jau nepraeina ginekomastija. Siaip gal geriau ne Risperidona, o bandyt Cisordinoli. As jau pats nezinau, esu ant tiek pasimetes. Man svoris yra nemazesne beda nei mano liga.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418068 o tai gal tiesiog svorio priaugai ir nuo to atsirado krutine?
Parašė Baran
LBJ rašė:o tai gal tiesiog svorio priaugai ir nuo to atsirado krutine?

Ne, nuo vaistu viskas prasidejo. Labai jau didele krutine.

Tai va, turiu as to Rispolepto dar, kazkur turejau Cisordinolio, bet nerandu.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418071 buk zmogus, nekeisk be daktares nieko
Parašė Baran
LBJ rašė:buk zmogus, nekeisk be daktares nieko

Radau, bet pats negersiu ju, lauksiu kol gydytoja grys is atostogu, nes pats nezinau gerai dozavimo ir siaip kiek skaiciau jis dazniausiai sukelia ekstrapiramidinius simptomus, tai reiketu kartu ir Cyclodoli gerti, tai va. Dar priedo ten tik apie ~ 15 tableciu, tai gali neuztekti. Zodziu, lauksiu gydytojos.