Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#303988 Nezinau , kurie yra kurie ir koki tai pakuriau tokia tema , kas placiau apie juos ?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#304119 Noriu paklaust gal kas žino kurie stipresni?
Tranxene 5mg ar bromazepam 3mg ar triazolamas 250 mikrogramų...?
Ar gėrėt kas triazolamą, bandžiau halcion, bet nelabai man... Šiaip ieškau raminamų, kurie nuimtų nerimą ir įtampą.
Parašė Aqua
kunigaikštisMyškinas rašė:Noriu paklaust gal kas žino kurie stipresni?
Tranxene 5mg ar bromazepam 3mg ar triazolamas 250 mikrogramų...?
Ar gėrėt kas triazolamą, bandžiau halcion, bet nelabai man... Šiaip ieškau raminamų, kurie nuimtų nerimą ir įtampą.

Čia benzodiazepinų stiprumo palyginamoji lentelė:

http://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm

3 mg bromazepamo = 7.5 mg tranxene= 0.250 mg triazolamo

Triazolamas labai trumpo veikimo, tranxene man asmeniškai nepadeda, geriausia bromazepamas.
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#310929 sveiki as nakciai geriu mirtazapin 15mg, lorofen 1mg ir zolpidem 10mg vartoju 3men viskas buvo gerai bet jau antra savaite kaip prabundu 5 ryto einu miegot 23val gal sakau pripratau prie vaistu kad nebeismiegu visos nakties patarkit?:)
Parašė amorphus
#311826 kunigaikštisMyškinas Triazolamas stipriausias, jis trumpo poveikio kiek atsimenu bet stipriai suveikia- miegui gerai, bromazepamas ilgesnio poveikio, bent jau man poveikis jauciasi ir kita diena. tranxene silpnas man nieko vertas. Patarciau bromazepama is visu, pripratimas neishsivysto toks ziaurus kaip nuo stipresniu- lorazepam/clonazepam., lengviau nutraukti.

cideksas: tolerancija benzodiazepinams auga labai greitai. man ilgai nevartojus pirma men veikia gerai, poto neapsimoka- reikia didinti dozes ir laukti kol pripratimas issivystis toks kad negalesi nutraukti. Nieko keisto kad po 3 men prarado vaistai efektyvuma. Nesu daktaras negaliu patart, bet man miegui geriausiai quetiapinas. Atsargiai su lorafenu(lorazepam) nes jei pradesi 2.5mg tabletes gerti po metu gali ishsivystyti pripratimas ziauresnis nei nuo heroino- pats patyriau.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#353242 Benzodiazepinai
Phurriz rašė:http://www.vhpharmsci.com/vhformulary/tools/benzodiazepines-comparison.htm

Virsui nuoroda apie visus benzodiazepinus ju palyginimas vienas su kitu. Half lifas , stiprumas , peak timas.

Jei trumpai apibendrinus papuliariausius Lietuvoi benzus iseina taip :

Clonazepamas stipriausias is visu.

Clonazepamas stipresnis lyginant mg prie mg uz relaniuma 20 kartu.

Clonazepamas stipresnis lyginant mg su mg stipresnis uz lorafena 4 kartus.

Clonazepamas stipresnis lyginant su xanaxu mg prie mg 2 kartais.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#353247 Aš geriu būtent Clonazepamą, tačiau dieną, nerimui, nuotaikai tvarkyti. Dozės svyruoja pagal poreikį nuo 0,5 tabletės iki 1,5 tabletės per dieną. Kadangi mano organizmas nėra labai priprantantis prie vaistų, tai kažkaip nesibaiminu. Nes yra tekę staigiai mesti gerti clonazepamą, bet nebuvo jokių šalutinių.
Iš visų vartotų raminamųjų šis man labiausiai šiuo metu tinka, gydytoja sako, kad nedidelės jo dozės, išskirstytos kelis kartus per dieną mažina nerimą. Realiai jis manęs nemigdo, geriu tik nusiaminimui.
Miegui vartoju Quetiapine pusę 25 mg tabletės, ir jau daug metų, nereikia didinti dozių, dabar net sumažinus veikia tai pat kas geriant visą tabletę.

Tik man labai neramu dėl gydytojų perspėjimų, kad su raminamaisiais, o ypač clonazepamu reikia elgtis atsargiai - suprask - mažink dozes. Kiek teko gulėti ligoninėse, tai siūlo keisti kitu, pvz. relanium, lexotanil, xanax, nes clonazepamas yra siaubingas blogis. Buvo metas, kai naudojau kitus raminamuosius, deja dabar man jie nepadeda, kiti net kelia nerimą - atvirkštinė reakcija. Suprantu, kad labai kenkia atminčiai, bet ką daryti belieka, kai savijauta siaubinga būna.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353288 Pats kovoju su clonazepamo priklausomybe. As asmeniskai dariau sitaip - pradejau gert po puse tabletes clonazepamo poto pradejau gert lorafeno tablete poto perejau prie relaniumo pora tableciu ir dabar jau geriu relaniumo viena 5 mg tablete per diena.

Noris clonazepamo visada nes man nuo ju buna super sveikata, bet tvardausi ir geriu silpnajy relaniuma : ) .
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Lauris93 rašė:Man gydyotojas sake kad clonazepam taspats kaip tranxene tik veikia 12val

Klydo gydytoja. Clonazepamas stipresnis ir veikia virs 30 valandu, o ne 12
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353459 Tranxenes 30 mg lygu klonazepamo 2 mg.. Ir clonazepamo half lifas kazkur tarp 30-40 valandu, o tranxenes half lifas 40 - 50 valandu ir daugiau..

Kai kur raso, kad clonazepamas minimum half lifas 12, bet daugiau pasidomejus visur raso ~ 30 valandu
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
maumau15 rašė:kuo skiriasi lorafen nuo xanax?

Lorafenas labiau kai panika nerimas labai aukstas kai nebegali kentet stipri simptomatika. Xanax tai raminami migdomieji gali pries egzus ar laidotuves skirt jei labai sunku. Cia issaiskino stipriai kar raminamu praktiski turi nebevartot laisvej...