- 2016 07 17, 17:29
Aš geriu būtent Clonazepamą, tačiau dieną, nerimui, nuotaikai tvarkyti. Dozės svyruoja pagal poreikį nuo 0,5 tabletės iki 1,5 tabletės per dieną. Kadangi mano organizmas nėra labai priprantantis prie vaistų, tai kažkaip nesibaiminu. Nes yra tekę staigiai mesti gerti clonazepamą, bet nebuvo jokių šalutinių.
Iš visų vartotų raminamųjų šis man labiausiai šiuo metu tinka, gydytoja sako, kad nedidelės jo dozės, išskirstytos kelis kartus per dieną mažina nerimą. Realiai jis manęs nemigdo, geriu tik nusiaminimui.
Miegui vartoju Quetiapine pusę 25 mg tabletės, ir jau daug metų, nereikia didinti dozių, dabar net sumažinus veikia tai pat kas geriant visą tabletę.
Tik man labai neramu dėl gydytojų perspėjimų, kad su raminamaisiais, o ypač clonazepamu reikia elgtis atsargiai - suprask - mažink dozes. Kiek teko gulėti ligoninėse, tai siūlo keisti kitu, pvz. relanium, lexotanil, xanax, nes clonazepamas yra siaubingas blogis. Buvo metas, kai naudojau kitus raminamuosius, deja dabar man jie nepadeda, kiti net kelia nerimą - atvirkštinė reakcija. Suprantu, kad labai kenkia atminčiai, bet ką daryti belieka, kai savijauta siaubinga būna.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.