- 2015 07 28, 15:10
Taip, galiu paliudyti, jog straipsnis atitinka realybę. Baisiausia vieta, kurioje teko gulėti - VPSC moterų skyriuje. NUo ko pradėti... Pirmą dieną, kai mane ten atvežė , buvau paguldyta į vadinamą devintą palatą. Tai patalpa, pilna lovų, jose gulinčių pririštų pacientų ir abejingo personalo. Mėginau klausti kada ateis gydytojas, kada iš tos palatos perkels - JOKIO atsakymo. Tarytum būčiau įkyri musė, kuria reikia nuvyti ranka, nekreipiant dėmesio į jos zyzimą.
Po paros perkėlė į bendrą skyrių. Manoji "daktarė" trumpai mane apklausė ir nutarė, jog niekuo nesergu, o tiesiog esu komplikuotas žmogus. Paminėtina, jog mano įrašuose buvo pirminė diagnozė sunki depresija, vėliau ciklotimija. Į ligoninę patekau dėl savižalos. Tačiau reziumė- daktarė į viską numojo ranka ir po to pirmo ir paskutinio mūsų pokalbio - jokio gydymo iš jos nesulaukiau. Šiai dienai lankausi pas puikią psichiatrę, kuri buvo pasibaisėjusi prieš tai buvusių gydytojų abejingumu ir neabejodama diagnozavo bipolinį afektinį sutrikimą...kuris anaiptol nėra komplikuotos asmenybės diagnozės atitikmuo
Na, bet toliau apie vykusį "gydymą" toje ligoninėje..Sesutės kaip dievai - stumdo pacientus, rėkia ant jų, TYČIOJASI. Kadangi į dušą eidavau kasdien, sulaukiau klausimo iš vienos jų - "ar taip smirdi , kad kasdien eini praustis?". Galbūt pati ji maudydavosi kartą į mėnesį, nžn, tačiau žmogaus higiena - jo asmeninis reikalas. Paminėtina, jog dušas(VIENINTELIS), devintos palatos rūkomasis ir toleta BE DURŲ - vienoje patalpoje. Bendrąjame skyriuje dušų NĖRA, toletai be durų, o pro tuos klozetus visi pirmyn atgal vaikšto ,nes rūkykla įrengta TEN PAT. Man buvo milžiniškas stresas net pasisioti tokioje scenoje, o ką jau kalbėti apie rimtesnį reikalą. JOKIO privatumo.
Dar kas įstrigo ten būnant - vienos merginos , sirgusios anoreksija" preižiūra". Ji savo maistą neslėpdama atiduodavo kitiem pacientams,o sesutės į tai nekreipė dėmesio...
Žodžiu, daug galima pasakoti, tačiau pabaigai pasakysiu - NETYLĖKIM. KALBĖKIM.