Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#328667 Neteko su tuo susidurt bet va nerakinami tualetai ar dusas be duru tai jo , tik kad va sake ligoninej i wc ideda kabliuka bet ji greitai kas nors islupa is paciu pacientu .
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#342239 Gali but, uz durniukus daug kas laiko...
Vartotojo avataras
Parašė Kunardu
#342321 Taip, galiu paliudyti, jog straipsnis atitinka realybę. Baisiausia vieta, kurioje teko gulėti - VPSC moterų skyriuje. NUo ko pradėti... Pirmą dieną, kai mane ten atvežė , buvau paguldyta į vadinamą devintą palatą. Tai patalpa, pilna lovų, jose gulinčių pririštų pacientų ir abejingo personalo. Mėginau klausti kada ateis gydytojas, kada iš tos palatos perkels - JOKIO atsakymo. Tarytum būčiau įkyri musė, kuria reikia nuvyti ranka, nekreipiant dėmesio į jos zyzimą.
Po paros perkėlė į bendrą skyrių. Manoji "daktarė" trumpai mane apklausė ir nutarė, jog niekuo nesergu, o tiesiog esu komplikuotas žmogus. Paminėtina, jog mano įrašuose buvo pirminė diagnozė sunki depresija, vėliau ciklotimija. Į ligoninę patekau dėl savižalos. Tačiau reziumė- daktarė į viską numojo ranka ir po to pirmo ir paskutinio mūsų pokalbio - jokio gydymo iš jos nesulaukiau. Šiai dienai lankausi pas puikią psichiatrę, kuri buvo pasibaisėjusi prieš tai buvusių gydytojų abejingumu ir neabejodama diagnozavo bipolinį afektinį sutrikimą...kuris anaiptol nėra komplikuotos asmenybės diagnozės atitikmuo :)
Na, bet toliau apie vykusį "gydymą" toje ligoninėje..Sesutės kaip dievai - stumdo pacientus, rėkia ant jų, TYČIOJASI. Kadangi į dušą eidavau kasdien, sulaukiau klausimo iš vienos jų - "ar taip smirdi , kad kasdien eini praustis?". Galbūt pati ji maudydavosi kartą į mėnesį, nžn, tačiau žmogaus higiena - jo asmeninis reikalas. Paminėtina, jog dušas(VIENINTELIS), devintos palatos rūkomasis ir toleta BE DURŲ - vienoje patalpoje. Bendrąjame skyriuje dušų NĖRA, toletai be durų, o pro tuos klozetus visi pirmyn atgal vaikšto ,nes rūkykla įrengta TEN PAT. Man buvo milžiniškas stresas net pasisioti tokioje scenoje, o ką jau kalbėti apie rimtesnį reikalą. JOKIO privatumo.
Dar kas įstrigo ten būnant - vienos merginos , sirgusios anoreksija" preižiūra". Ji savo maistą neslėpdama atiduodavo kitiem pacientams,o sesutės į tai nekreipė dėmesio...
Žodžiu, daug galima pasakoti, tačiau pabaigai pasakysiu - NETYLĖKIM. KALBĖKIM.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#342327 Reikia tikėtis, kad ilgainiui tokios gydymo įstaigos pasitaisys. Nors aš sau pasakiau, daugiau jokių psichiatrinių ligoninių, jei reiks tai kapstysiuosi pats kaip nors
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#342333 Vasaros 5 pirmas skyrius irgi gan įdomus. :)
Parašė Linksmas
#342356 Na aš kiek pastebėjau tai dauguma tų standartinių ligoninių pacientai yra tiesiog alkoholikai ant baltųjų užšokę. Pačiam teko gulėti tik dviejose ligoninėse. Pirmoji buvo standartinė biudžetinė, tai negatyvūs įspūdžiai, gydytojams stigo kompetencijos, apie užsiėmimus ir terapijas iš viso patyliu, nes tokių paprasčiausiai nebuvo. Ir dauguma paciantų buvo tiesiog alkoholikai. O kitą kartą teko gulėti Klaipėdos psichosomatinėje prie metrikacijos kur yra. Tai ten buvo kaip sanatorijoje. Gražūs kambariai (liežuvis nesiverčia sakyti palatos), kiekviena palata su savo tualetu, vonios kambarys, valgomasis/valgyklėlė, maloni, tvarkinga aplinka, nuostabus personalas, vidinis kiemelis su suoliukais - ale rūkomasis, poilsio kambarys odiniais baldais. Į šios gydymo įstaigos meniu įėjo ergoterapija, muzikos terapija, piešimo terapija ir dar kažkokių užsiėmimų, dabar nebepamenu visų. Būdavo atsikeli, pavalgai, išgeri vaistus, sudalyvauji užsiėmimuose jei nori ir laisvas, gali eiti į miestą ar kur nori, po to grįžti pietų ir vėl laisvas iki vakaro. Šiaip kas esate vakarų Lietuvoje ir turite problemų ir galvojate apie hospitalizaciją - tikrai rekomenduoju. Gydytojai su kompetencija ir žmogiškumu. Tik kiek žinau, kad ten patekti kartais ir pamokėti reikia :D
Parašė latte
#342624 Netylėkim??? -Tvarkoj...teko pačiai pabuvoti šiame skyriuje ir mano nuomonė totaliai skiriasi, nei jūsų. Geriausias skyrius kuriame teko gydytis stacionariai. Labiausiai padėjąs ir tiksliausią diagnozę nustatęs, būtent šio skyriaus gydytojas, kuriam esu be proto be krašto dėkinga, prikėlė antram gyvenimui. Slaugės man neužkliuvo, o atvirkščiai buvo geranoriškos ir bendraujančios, nors teko matyti ir griežtumo, kas man atrodo normalu, kai pacientė daužo kitom per veidus ar išsirengus nuogai laksto po skyrių. Tai kaip jūsų manymu reikėtų kalbėti su tokiu žmogumi, jeigu, kai jį "glostai", jis tau "žiebia" į dantis? Ir ko jūs tikitės? Šiame skyriuje guli vieni sudėtingiausiu pacientų, kurių dauguma kelia realią grėsmę ir sau ir kitiems, normalu, kad tualetai, dušai nesirakina...
Parašė latte
latte rašė:Netylėkim??? -Tvarkoj...teko pačiai pabuvoti šiame skyriuje ir mano nuomonė totaliai skiriasi, nei jūsų. Geriausias skyrius kuriame teko gydytis stacionariai. Labiausiai padėjąs ir tiksliausią diagnozę nustatęs, būtent šio skyriaus gydytojas, kuriam esu be proto be krašto dėkinga, prikėlė antram gyvenimui. Slaugės man neužkliuvo, o atvirkščiai buvo geranoriškos ir bendraujančios, nors teko matyti ir griežtumo, kas man atrodo normalu, kai pacientė daužo kitom per veidus ar išsirengus nuogai laksto po skyrių. Tai kaip jūsų manymu reikėtų kalbėti su tokiu žmogumi, jeigu, kai jį "glostai", jis tau "žiebia" į dantis? Ir ko jūs tikitės? Šiame skyriuje guli vieni sudėtingiausiu pacientų, kurių dauguma kelia realią grėsmę ir sau ir kitiems, normalu, kad tualetai, dušai nesirakina...

Beje aš čia kalbėjau apie vasaros 1 skyrių.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#342942 Iškilo klausimas, ar turi teisę suaugusio žmogaus artimieji neleisti uždaryti bandžiusio žudytis (prigėrusio vaistų) žmogaus?

Ar gali pats bandęs žudytis pasirinkti ligoninę, skyrių, jeigu jis pažada nekelti prieš save rankos daugiau?
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
Kunardu rašė:Taip, galiu paliudyti, jog straipsnis atitinka realybę. Baisiausia vieta, kurioje teko gulėti - VPSC moterų skyriuje. NUo ko pradėti... Pirmą dieną, kai mane ten atvežė , buvau paguldyta į vadinamą devintą palatą. Tai patalpa, pilna lovų, jose gulinčių pririštų pacientų ir abejingo personalo. Mėginau klausti kada ateis gydytojas, kada iš tos palatos perkels - JOKIO atsakymo. Tarytum būčiau įkyri musė, kuria reikia nuvyti ranka, nekreipiant dėmesio į jos zyzimą.
Po paros perkėlė į bendrą skyrių. Manoji "daktarė" trumpai mane apklausė ir nutarė, jog niekuo nesergu, o tiesiog esu komplikuotas žmogus. Paminėtina, jog mano įrašuose buvo pirminė diagnozė sunki depresija, vėliau ciklotimija. Į ligoninę patekau dėl savižalos. Tačiau reziumė- daktarė į viską numojo ranka ir po to pirmo ir paskutinio mūsų pokalbio - jokio gydymo iš jos nesulaukiau. Šiai dienai lankausi pas puikią psichiatrę, kuri buvo pasibaisėjusi prieš tai buvusių gydytojų abejingumu ir neabejodama diagnozavo bipolinį afektinį sutrikimą...kuris anaiptol nėra komplikuotos asmenybės diagnozės atitikmuo :)
Na, bet toliau apie vykusį "gydymą" toje ligoninėje..Sesutės kaip dievai - stumdo pacientus, rėkia ant jų, TYČIOJASI. Kadangi į dušą eidavau kasdien, sulaukiau klausimo iš vienos jų - "ar taip smirdi , kad kasdien eini praustis?". Galbūt pati ji maudydavosi kartą į mėnesį, nžn, tačiau žmogaus higiena - jo asmeninis reikalas. Paminėtina, jog dušas(VIENINTELIS), devintos palatos rūkomasis ir toleta BE DURŲ - vienoje patalpoje. Bendrąjame skyriuje dušų NĖRA, toletai be durų, o pro tuos klozetus visi pirmyn atgal vaikšto ,nes rūkykla įrengta TEN PAT. Man buvo milžiniškas stresas net pasisioti tokioje scenoje, o ką jau kalbėti apie rimtesnį reikalą. JOKIO privatumo.
Dar kas įstrigo ten būnant - vienos merginos , sirgusios anoreksija" preižiūra". Ji savo maistą neslėpdama atiduodavo kitiem pacientams,o sesutės į tai nekreipė dėmesio...
Žodžiu, daug galima pasakoti, tačiau pabaigai pasakysiu - NETYLĖKIM. KALBĖKIM.

Pati nesu gulėjusi ligoninėse, bet va šitą įrašą kelis kartus skaičiau ir galvojau, kad mano draugė parašė. Na bet tam tikros detalės rodo, kad ne :)
Bet labai panaši situacija: skirtingi psichiatrai skirtingose įstaigose daug metų nustatinėjo depresiją, minėton vieton pateko po bandymo žudytis, o ten išvada - asmenybės sutrikimas, niekuo neserga. Jokių paaiškinimų, jokio gydymo, personalo neprisišauksi ir negatyvios pastabos dėl kasdienio dušo.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
HappyAngel rašė:Iškilo klausimas, ar turi teisę suaugusio žmogaus artimieji neleisti uždaryti bandžiusio žudytis (prigėrusio vaistų) žmogaus?

Ar gali pats bandęs žudytis pasirinkti ligoninę, skyrių, jeigu jis pažada nekelti prieš save rankos daugiau?

Argi tikrai niekam neteko kovoti už savo teises dėl grūdimo į ligonines?

Nes teko matyti, kai viena Vasaroj Krizėse gulinti mergina bandė žudytis, prisigėrė tablečių. Išvežė ją į ligoninę išplauti skrandį ir paskui pasakė, kad ji tikriausiai vėl grįš ten kur gulėjo, į Krizių skyrių. Mano žiniomis tai tokius jau guldo į I skyrių. Čia aš apie Vasaryną.

;holly
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#342961 Į Vasaryno 1 skyrių y defaultu guldo ir tuos, kurie be siuntimo į priimamąjį ateina.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#342969 Dirbu ligonineje. Pas mus yra psichosomatinis skyrius. Kiek teko girdeti, atsiliepimai labai geri. Personalas labai mandagus ir korektiskas. O siaip, man atrodo labai daug kas priklauso nuo vedejo ir skyriaus vyresniosios... nuo to kaip jie administruoja personala. Ir tai liecia ir kitus skyrius. Seseles, padejejos yra ir kituose skyriuose nemandagios, grubios ir t.t. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#351077 Sveiki. Rasau del skubaus atvejo. Atsiguliau i ligonine del clonazepamo pripratimo ir apatijos. Nors gult nenorejau, bet daktare ir seima paskatino.

Esme tame, kad gydymas isvis ne i tema. Man nuo to gydymo blogai. 800 mg kvetiapino 2 kart leidziamas relaniumas ir mirtazapinas.

Prasiau gydytojo isleisti namo nes man negera nuo jo gydymo ir siaip slegia ligonines sienos ir visa kita. Gydytojas sake NE.

Ka tokiu atveju daryt ? Jei iseisiu is ligonines kitaip sakant pabegsiu bus kokios pasekmes ? Esu nesunkiam skyriui galiu iseit betkada. Ieskos manes ? Itrauks Policija ?

Labai laukiu pstarimu.

PS dar salia senis storas visada knarkia ir perdzia palatoi.

Aciu