Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387293 Koks yra stipriausias SSRI grupės antidepresantas?
Parašė NOM
#387297 o kam to reikia? juk be recepto nepradėsi vartoti, ar ne?
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
NOM rašė:o kam to reikia? juk be recepto nepradėsi vartoti, ar ne?

Aš jau seniausiai vartoju. Man tiesiog įdomu, kuris stipriausias
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#387319 Jei stipriausias reiskia, kad geriausiai veikia, tai escitalopramas
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
biggie rašė:Jei stipriausias reiskia, kad geriausiai veikia, tai escitalopramas

Aš irgi tą patį skaičiau, bet mano psichiatrė sako, kad escitalopramas pats sillpniausias :bloga Tai kuo tikėt
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387428 Ne į temą, bet biggie galiu paklaust, kodėl geri tiek daug vaistų (kaip paraše parašyta)? du antidepresantai, lorafeno 5 mg dar lyrica..
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:
biggie rašė:Jei stipriausias reiskia, kad geriausiai veikia, tai escitalopramas

Aš irgi tą patį skaičiau, bet mano psichiatrė sako, kad escitalopramas pats sillpniausias :bloga Tai kuo tikėt

Escitalopramas turi maziausiai salutiniu, daktarai daznai stipruma kazkodel susieja su salutiniu efektu kiekiu, nors pagal depresijos skales, escitalopramo veikimas yra geriausias. Venlafaxinas ir mirtazapinas irgi patenka i ta kategorija, bet jie nera SSRI ir silpniau toleruojami.

Kas del vaistu kiekio, tai as vis bandau ka nors nusiimti, bet suprasteja savijauta. Per daug metu susideliojo toks kokteiliukas ir laikausi, nes ir daktare kolkas nenori judint.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387487 Bet dėl ko du antidepresantai? Labai sunki depresija prie bipolinio? Aš tai geriu 2 neuroleptikus, vienu metu gėriau tris, bet antidepresantų tiktai vieną vartoju...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Bet dėl ko du antidepresantai? Labai sunki depresija prie bipolinio? Aš tai geriu 2 neuroleptikus, vienu metu gėriau tris, bet antidepresantų tiktai vieną vartoju...

Jo, depresija stipri, nors mirtazapinas man daugiau del atjungimo nakciai, labai gerai issimiegu as su juo. Miega pagerino ir Lyrica, abu siti gerina miego struktura, ne tik slopindami REM faze, kaip SSRI daro.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387495 Mano tai košmarai labai naktimis sapnuojasi, iš šiaip prastai paskutiniu metu miegu. psichatrė išrašė carbamazepino dėl košmarų, nors jo dar negėriau, nei neramina kai kurie šalutiniai simptomai, pvz sever vomiting, steveno johnsono sindromas, kuris potencialiai gali būt mirtinas, dvigubas matymas ir .tt.
O dėl košmarų kokie dar vaistai tinka?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Mano tai košmarai labai naktimis sapnuojasi, iš šiaip prastai paskutiniu metu miegu. psichatrė išrašė carbamazepino dėl košmarų, nors jo dar negėriau, nei neramina kai kurie šalutiniai simptomai, pvz sever vomiting, steveno johnsono sindromas, kuris potencialiai gali būt mirtinas, dvigubas matymas ir .tt.
O dėl košmarų kokie dar vaistai tinka?

Vartojau ir karbamazepina, bet tuo metu daug svaiginausi tai nezinau ar jis man padejo ar ne, bet itampa turetu nuimti, nes anti-maninis vaistas. Turek omeny tik, kad jei vartosi, jis musa beveik visu kitu vaistu koncentracija organizme, nes greitina juos skaidanciu enzimu veikla. Vienintelis neuroleptikas, kurio nelabai radau kirtimosi, tai turbut amisulpridas, nu arba kas nors is senu tipiniu.

Siaip labai sunku pasakyti del tu kosmaru, nes vienam tas pats vaistas gali sustiprinti, kitam susilpninti. Kiek pamenu beta blokatoriai siek tiek turi poveiki kosmarams, tai gal verta pabandyt propranololi, galbut per nakti islieka hyperaktyvi noradrenergine sistema, tada padetu, nors pacio miego kokybe irgi klausimas ar pageretu.
Parašė NOM
#387515 čia aišku ne į temą,bet žodžių sąskambis yra " vaistai nuo košmarų"- google.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387572 Dar noriu užklausti nekurdamas naujos temos: koks yra apskritai stipriausias antidepresantas? Gal Amitriptilinas ar Anafranilas?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Dar noriu užklausti nekurdamas naujos temos: koks yra apskritai stipriausias antidepresantas? Gal Amitriptilinas ar Anafranilas?

Greiciausiai kazkas is negrazinamu MAOi, kaip tranylcyprominas (Parnate) ar phenelzinas (Nardil), kuriu Lietuvoj nera.