Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#398939 Kurie geresni? Man aiškino, kad tipiniai numušą dopaminą while atipiniai jį subalnsuoja koks ir turi būt... Kas dar..?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Kurie geresni? Man aiškino, kad tipiniai numušą dopaminą while atipiniai jį subalnsuoja koks ir turi būt... Kas dar..?

tipiniai malsina psichoze, atipiniai veikia ir depresija, manijas, sunkius nerimo sutrikimus. Tipiniai blokuoja dopamino receptorius, kai atipiniai vienur sumazina, kitur padidina ju veikla, pvz. uz logini mastyma atsakingose vietose. Tokie kaip olanzapinas ir quetiapinas ten pakelia dopamino veikla daugiau nei dvigubai
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#398944 Jeigu man nuo vienų vaistų labai kilo svoris (Olanzapino), ar didelė tikimybė, kad ir nuo kitų kils, kurie polinkį kelti svorį? (Clozapinas ir kt.)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Beje, ar yra Lietuvoj marketinge vaistų, kurie numuštų prolaktiną sukeltą antipsichotikų..?

Aripiprazolis mazina prolaktina, net gi lyginant su placebu, be to quetiapinas ir pats nelabai linkes kelti, nes turi greita dissociacija nuo receptoriu
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
biggie rašė:
SecretOfSteel rašė:Beje, ar yra Lietuvoj marketinge vaistų, kurie numuštų prolaktiną sukeltą antipsichotikų..?

Aripiprazolis mazina prolaktina, net gi lyginant su placebu, be to quetiapinas ir pats nelabai linkes kelti, nes turi greita dissociacija nuo receptoriu

Aš galvoju, kad man reiks vaisto, kuris numuštų prolaktiną prie Amisulprido, o Abilify su Amisulpridu kartu negali rašyt, bet to, tada jau gautusi trys neuroleptikai.