Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403202 Sveiki,

Gal kam teko susidurti su neramių kojų sindromo pablogėjimu geriant antidepresantus?
Turiu depresiją ir nerimo sutrikimų, panikos atakas. Negaliu gerti nei kvetiapino, nei cipralex, nes neįmanoma miegoti dėl traukulių kojose. Gal kas nors esate buvę panašioje situacijoje ir radote sau tinkamą vaistą? Skaičiau, jog ir zolofto tas pats poveikis...
Bandžiau ir vortioxetinum(brintellix) ir wellbutrin(bupropion), bet šie man iššauka panikos atakas, būnu per daug aktyvus, negaliu susikaupti. Atrodo, kad nėra tinkamo vaisto man ir teks būti nedarbingam...
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
LBJ rašė:Sveiki,

Gal kam teko susidurti su neramių kojų sindromo pablogėjimu geriant antidepresantus?
Turiu depresiją ir nerimo sutrikimų, panikos atakas. Negaliu gerti nei kvetiapino, nei cipralex, nes neįmanoma miegoti dėl traukulių kojose. Gal kas nors esate buvę panašioje situacijoje ir radote sau tinkamą vaistą? Skaičiau, jog ir zolofto tas pats poveikis...
Bandžiau ir vortioxetinum(brintellix) ir wellbutrin(bupropion), bet šie man iššauka panikos atakas, būnu per daug aktyvus, negaliu susikaupti. Atrodo, kad nėra tinkamo vaisto man ir teks būti nedarbingam...

Man tie traukuliai keliant cipralex doze buna bet praeina galvojau kad isvia cia kokia epilepsija pradzioj...kantrybes labai daug reik kankinausi su salutiniais kelis menesius kol susitvarke..gal per greit pasiduodi?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#403243 mirtazapinas? Jis efektyvus, kai kiti antidepresantai sukelia akatizija, didina apetita ir gerina miega
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403246 Ačiū už jūsų atsakymus. Dėja, tai nėra akatiziniai judesiai, o spazminiai, atsirandantys tik bandant užmigti arba norint miego, kartojasi kas 5-10 sekundžių. Praeina tik apie 5 ryto, o iki tol neįmanoma užmigti, nes kaskart vos grimzdant į miegą, iš jo pažadina spazmai kojose, lyg mėšlungis, tik kojų apačioje, nuo blauzdų iki pėdų, o kartais persimeta ir i rankas.
Bandžiau ciclodoną, bet prieš miegą geriant jį jis labai stimuliuoja, o geriant ryte, nakčiai atėjus nebeveikia... Dabar išrašė pregabelin, žiurėsim kaip bus. Tikėkimės susitvarkys, nes renkuosi tarp nerimo su depresija ir miego :(
Neatrodo tai kaip šalutinis, nes aš visad turėjau neramių kojų sindromą, bet pagėrus magnio, pasimankštinus, simptomai budavo pakeliami, tačiau nuo visu serotonerginių vaistų, arba tokių kur blokuoja dopaminą(kvetiapinas pvz), viskas sustipreja 10x. Net išgėrus paprasto melatonino sustiprėja taip,kad negali miegoti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Ačiū už jūsų atsakymus. Dėja, tai nėra akatiziniai judesiai, o spazminiai, atsirandantys tik bandant užmigti arba norint miego, kartojasi kas 5-10 sekundžių. Praeina tik apie 5 ryto, o iki tol neįmanoma užmigti, nes kaskart vos grimzdant į miegą, iš jo pažadina spazmai kojose, lyg mėšlungis, tik kojų apačioje, nuo blauzdų iki pėdų, o kartais persimeta ir i rankas.
Bandžiau ciclodoną, bet prieš miegą geriant jį jis labai stimuliuoja, o geriant ryte, nakčiai atėjus nebeveikia... Dabar išrašė pregabelin, žiurėsim kaip bus. Tikėkimės susitvarkys, nes renkuosi tarp nerimo su depresija ir miego :(
Neatrodo tai kaip šalutinis, nes aš visad turėjau neramių kojų sindromą, bet pagėrus magnio, pasimankštinus, simptomai budavo pakeliami, tačiau nuo visu serotonerginių vaistų, arba tokių kur blokuoja dopaminą(kvetiapinas pvz), viskas sustipreja 10x. Net išgėrus paprasto melatonino sustiprėja taip,kad negali miegoti.

Vis tiek tai gali buti del dopamino trukumo nigrostriataliniame dopamino take. Serotonino 2A receptoriaus antagonistai didina dopamina motoriniuose smegenu taskuose, tai del to ir paminejau mirtazapina. Yra ir selektyvus 2A antagonistas - pimavanserinas, tik jis dar tyriamojoje fazeje ir gali tekti palaukt, kol pateks i rinka.